Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Dear Esther Baştan Sona Tekrar Yapılıyor


     Son bir kaç aydır sanatçı Robert Briscoe sessizce bir proje üzerinde çalışıyor; Dear Esther oyununun Unity üzerinde tekrar yapılması.
 
     Dear Esther ilk olarak Half Life 2 için çıkmış ve Valve'ın "Source Engine" motoru ile yapılmış bir mod olarak karşımıza çıktı. Daha sonra, 2012 yılında, geliştiricisi tarafından yine Source Engine kullanarak, Windows'da tek başına bir oyun olarak yayınlandı. Linux ve Mac versiyonları da planlanıyordu fakat bu konuda sorunlar oldu. Küçük geliştirme ekibi, Source Engine ile multi platform oyun geliştirme konusundaki tecrübesizlikleri yüzünden "sert bir duvara çarptı".
 
     Briscoe "Her şeyden önce lisans konusunda, haberimiz olmayan fakat Source Engine içinde dahil olduğu halde önceden ödemediğimiz büyük bir fatura ortaya çıktı. Sadece o da değil. Her farklı platform için ayrı bir lisans da ödememiz gerekiyordu. Finansal olarak büyük bir darbe oldu ve bu yüzden Mac - Linux portlarını yapmamızı engelliyor." açıklamasını yaptı.
 
     Playstation 3 için çıkacak olan versiyonun da lisans problemleri çıkıp, yapımcı firmanın Valve ile iletişimini sağlayan kişinin firmadan ayrılması son etken oldu. "Bu olay tüm projeyi aylarca ertelemeye sebep olacak etkiler doğurdu. Oyun motorunda tecrübesiz çalışanlar, iletişim problemler ve en sonunda PS4 çıkış tarihinin açıklanması ile birlikte, artık fişi çekmenin vakti geldiğine karar verdik."
 
     Briscoe, oyunun PS3 versiyonu "patladığında", Unity bilgisini kullanarak oyunun geleceğini korumak ile kalmayıp, aynı zamanda temiz bir Linux ve Mac sürümü çıkartabileceğini fark etti. "Her şeyden iyisi ise hepsini elimizin altında, az bir masraf ile ve tecrübeli Source Engine geliştiricilerinin yardımını istemek zorunda kalmadan yapabilecek olmamız"
 
     Yeniden geliştirilen oyunun geliştirilmesi sırasında, Humble Store ve Humble Bundle müşterilerinin denemesi için, bazı bölümleri yayınlanacak. En sonunda, yaptıkları işten tamamen memnun olduklarında, Steam'de ve diğer platformlarda oyunu yayınlayacaklar. Briscoe bu konuda tedbiri elden bırakmıyor. Her şey %100 hazır olana ve oyunun hayranları bu değişimden mutlu olana kadar, oyunu yayınlamayı planlamıyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
macera dear esther thechineseroom indie pc
Deep Down'da Kadın Karakterler Yer Almayacak Kingdom Come'ın Konsol Sürümleri Onaylandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

gazozvar

2.9.2014 18:10:25

0
dear esther gibi oyunlar bekliyoruz

einhander

18.2.2014 17:59:39

+1
ne guzel oyundu gercekten ınsanı baska dıyarlara goturuyor cok etkıleyıcıydı dear esther türevi oyunların gelmesını cok ıstedım fakat pek sanmıyorum
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Dear Esther
+ TAKİBE
AL
8 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız