Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Caribbean Legend Açık Dünya Korsan Temasını Sunuyor

 
 
BlackMark Studio tarafından geliştirilen ve Valkyrie Initiative tarafından yayınlanacak olan açık dünya, rol yapma, keşif oyunu Caribbean Legend, 15 Şubat tarihinde geliyor.
 
Açık dünyası ve korsan teması ile karşımıza çıkmaya hazırlanan yapım içerisinde Karayip korsanlığının tamamen altın çağında yer alıyor ve burada dilediğimiz gibi etrafı keşfedebiliyor, istediğimiz şekilde korsanlığın temelini atabiliyor ve ilgi çekici hazinelerin peşinden koşabiliyoruz. Açık dünya rol yapma unsurlarını bünyesinde barındıran yapımda geliştirici ekibin belirttiğine göre 200 saatten fazla bir macera bizleri bekliyor. Bu macera gerçekten de bizlere oldukça fazla bir deneyimi aktarmaya hedefliyor.
 
Elbette bu tarz oyunlarda açık dünyanın oldukça dolu olması ve içeriklerinin bizlere oluk oluk sunulması oldukça önem arz ediyor. Çünkü açık dünya içerisinde boş arsaları gezmek veya borçluları gezmek elbette birçok oyuncunun hoşuna gitmeyecek bir özellik olarak bulunuyor. Ve buraları gezmek için de elbette oralarda ilgi çekici hazinelerin, sırların veya daha fazla öğenin olması gerekiyor. Umuyoruz ki geliştirici ekip bu konu üzerinde güzel bir şekilde çalışmış ve açık dünya içerisinde etkileşime geçebileceğimiz ve keşfedebileceğimiz birçok unsur yer almasını istiyoruz.
 
Karayip korsanlığının altın çağında yer aldığımız yapımdan temel olarak bahsedecek olursak, burada bilinmeyeni keşfetmeye doğru ilerliyoruz. Bilinmeyenler haritanın her bölgesinde yer almaya çalışıyoruz. Şehirlere doğru ilerliyoruz. Bu şehirleri gemilerimizle beraber yağmalayabilir, aynı zamanda açık denizlerde yer aldığımız süre boyunca gemileri yağmalayabiliyoruz ve onlara olta atabiliyoruz. Bunun dışında çevrede hazineleri keşfetmeye çalışıyoruz, arkadaşlıklar kuruyoruz, farklı ödüller kazanmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz ve aynı zamanda özgürlüğümüzü burada elimizde tutmaya çalışıyoruz.
 
 
 
Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü burada yaptığımız hamleler ve seçimler değişkenlik gösterebiliyor. Bunun dışında aynı zamanda ilişki simülasyonu diyebileceğimiz oyun içerisinde farklı mekanikler bulunuyor. Bununla beraber de karşı cinslerle beraber münasebetlere girebiliyor, ek olarak onlarla arkadaşlıklar kurabiliyor, diyaloga geçebilir, etkileşime girebiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyoruz. Dolayısıyla onun içerisinde gerçekten geniş bir etkileşim seçeneği bulunuyor ve bu seçenekleri oyun içerisinde değerlendirmek oldukça önem arz ediyor diyebiliriz.
 
Milattan sonra 1654'lü yıllarda yer aldığımız yapım içerisinde fırsatlar ve gizemlerle dolu bir açık dünya içerisinde yer alır ve aynı zamanda Karayipleri burada keşfetmeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde gerçekten de etkileyici bir içerik bizlere sunuyor. Ancak elbette grafik ve animasyon konusunda üst düzey bir deneyim beklemememiz gerekiyor. Bağımsız bir geliştirici tarafından bizlere sunulmak istenen bu yapım içerisinde gerçekten de yukarıda bahsettiğimiz gibi geliştirici ekibin belirttiğine göre 200 saatten fazla bir deneyim bizlere aktarılmak isteniyor. Bu deneyim gerçekten de uzun bir süreci kapsıyor. Bununla beraber kendi korsanımızı burada oluşturabiliyor, istediğimiz şekilde hikaye boyunca ilerleyebiliyoruz. Zenginlik, güç, romantizm ve unvan konusunda elbette burada yer almaya çalışıyoruz.
 
Zenginlik konusunda elbette yukarıda da bahsettiğimiz gibi etrafı keşfetmeye çalışıyoruz, gizli hazineleri açığa çıkarmak için etraftaki açığa çıkarılmamış sırları açığa çıkarmaya çalışıyoruz. Bunun dışında unvan konusunda da oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Ek olarak ünvan konusunda şunları söyleyebiliriz ki onun içerisinde açık dünyada belli bir ünvanınız, yani ne kadar ünlü olduğunuz bulunuyor. Bu ünlülük konusunda elbette bu Karayiplerin en ünlü korsanı olmak için elinizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Bununla beraber de farklı maceraları atılabiliyorsunuz.
 
 
 
Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca başlangıçta basit bir aile meselesi ile görünen bir olaya başlıyor. Ancak bu dallanıp budaklanarak gerçekten dopdolu bir hal almaya başlıyor. Oyunda kardeşimize yardım etmek için burada ilerlemeye çalışıyor ve yolculuğa çıktığınız süre boyunca Fransız soylu Charles de Maure'nin rolünü üstleniyoruz. Oyunda Karayiplerin en etkili korsanı olmaya çalışıyor. Ganimetleri burada avlamaya çalışırken elbette diğer korsanlarla beraber kapışabiliyor, onların gemilerini akınlar yapabiliyor, hepsini ele geçirip geçirmemek tamamen bize kalıyor.
 
Yüzlerce görevi üstlenebileceğimiz ve bu görevlerle beraber hem donanım konusunda hem de hazine konusunda elbette çantamızı doldurabiliriz. Ne kadar çok çantamızı doldurursak da o kadar çok mürettebatı yanımıza çekebiliriz, arkadaşlıklar kurabiliriz, romantik ilgi alanlarını keşfetmeye çalışabiliriz ve farklı dokunuşlarla beraber hikaye içeriğini deneyimlemeye çalışıyoruz. Oyunda serbest bir şekilde yer alabiliriz, istediğimiz şekilde ilerlemek tamamen bize kalıyor. Hikaye istediğimiz hızla ilerletebiliriz veya farklı farklı durumlarda birleşim yapabiliriz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca kaptanı tamamen biz olabiliyor ve gemimizin kontrolü tamamen bize veriliyor.

Oyunda ne kadar çok yer alabilirsek o kadar çok deneyim elde edebiliriz. Bu deneyimle beraber hem çıktığımız görevlerden daha kolay bir şekilde gelebiliriz ve bununla beraber de istediğimiz şekilde gemimizi özelleştirebilir ve kişiselleştirebiliriz. Aynı şekilde gemimizi daha güçlü hale getirebilir ve bu sayede diğer korsanlardan daha güçlü konuma gelebiliriz. Oyunda en büyük ganimetler bizleri bekliyor. Bu ganimetlerle beraber dilediğimiz şekilde oyundaki yerimizi alabilir, ilgi alanlarımızı oyunda keşfedebilir, kariyer seçenekleri arasından istediğimize seçebilir ve bunlarla beraber ilerleyişimize sürdürebiliriz. Oyunda validen korsan baronuna kadar istediğimiz şekilde ilerlememiz söz konusu. Çünkü geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda çeşitli kariyer seçenekleri bulunuyor.
 
 
 
Bu kariyer seçenekleriyle beraber dilediğimiz şekilde oyundaki ilerleyişimize sürdürebiliriz ve bununla beraber de kariyer basamaklarında üst sıralara ilerleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda gerçekten de güzel bir deneyimin bizlere aktarılacağı ve aynı zamanda aksiyon ve rol yapma unsurlarını da ön planda olduğunu söyleyebiliyoruz. Oyun içerisinde ömür boyu sürecek bir maceraya dönüşeceğiniz yapım bizlere sunuluyor. Güç ve romantizmin yer aldığı yapımda hangi tarafa yönelmek istediğiniz tamamen size kalmış durumda.

Karayip adalarına hakim olmaya çalıştığımız açık alan içerisinde yer aldığımız süre boyunca burasının bizim sanal alanımız olduğu kısımlarda dilediğimizi gerçekleştirebiliriz. Hint piramitlerinden okyanusun derinliklerine kadar ilerleyebilir, benzersiz ödüllerin sahibi olabilir ve burada dilediğimiz şekilde yer alabiliriz. Oyunda farklı farklı kısımlara ilerleyerek buralardaki gizemleri açığa çıkarabiliriz. Açığa çıkarmak için elbette o kısımlara doğru derin dalışlar yapabilir ve kendi efsanemizi burada şekillendirmeye başlayabiliriz. Burada ne yapacağımız, yanımıza kimi alacağımız ve tamamen nereye gideceğimiz bizim seçimlerimizle beraber gerçekleşebilir ve bu seçimlerle beraber de oyundaki yerimizi alabiliriz. Oyunda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir. Çünkü bu tarz oyunlarda her bir seçimle beraber farklı yollara doğru ilerleyebilirsiniz. Dolayısıyla burada yapacağınız her hamle oldukça önem arz ediyor. Bununla beraber dünyaya boyun eğdirmeye çalışıyor ve aynı zamanda açık sulara hakim olmaya başlıyorsunuz. Aldığınız eğitimlerle beraber gemi kaptanı olarak ilerleyebilir, geminizi doğru düzgün şekilde kullanabilir ve aynı şekilde korsanlara karşı mücadele edebilirsiniz.
 
Açık dünya içerisinde düzinelerce adanın ve şehrin burada olduğunu görebiliyor ve buralara dilediğiniz gibi yine keşfedebiliyorsunuz. Her bölgenin kendine ait çeşitli manzaraları, etkileşime girebileceğiniz karakterleri, düşmanları ve fırsatları bulunuyor. Bu fırsatları açığa çıkarmak, oralardan görevler elde etmek ve hazineleri ortaya çıkarmak tamamen sizin elinizdedir. Dolayısıyla oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyerek buralara dilediğiniz gibi keşfedebilir ve aynı zamanda buralardaki manzaralara bir bakış atabilirsiniz.
 
 
 
Oyun içerisinde istediğiniz şekilde görevleri geçiş yapabilir, bu görevleri istediğiniz şekilde tamamlayabilir ve görevleri yaklaşım şeklinize de burada siz belirleyebilirsiniz. Bunun dışında her bir bölge içerisinde çeşitli fırsatları yer vermek ve onları keşfetmek için onlarca adayı gezmeye başlıyor ve kendi kolonimizi de aynı şekilde burada inşa etmeye çalışıyoruz. Oyunda aynı zamanda inşa etme mekanikleri de bulunuyor. Bu mekaniklerle beraber hem çeşitli kaynaklar toplamamız gerekiyor hem de bu kaynakları elbette çeşitli yapılar inşa etmeye harcamaya çalışıyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığım süre boyunca bu mekaniklerden yararlanabiliyor, kendi bölgemizi oluşturabiliyor ve kabilemizi de burada ziyaret edebiliyoruz. Gerçekten de güzel ve etkileyici bir içeriğin bizlere sunulduğunda burada aktarabiliyoruz.
 
Bunun dışında açık dünya içerisinde farklı bölgelerde girebileceğiniz ve etkileşime geçebileceğiniz çeşitli binalar bulunuyor. Bu binaların içerisinde tavernalar, genelevler, tersaneler, kaleler, kiliseler ve daha fazlası yer alıyor. Örneğin bir tavernaya girdiğiniz zaman oradan çeşitli siparişler verebiliyor, içecek içebiliyor, içkilerinize doldurabiliyoruz, su içebiliyor veya diğer içeceklerden veya yemeklerden faydalanabiliyorsunuz. Aynı şekilde burada etkileşime geçebileceğiniz çeşitli karakterler bulunuyor.
 
Onlardan farklı görevler isteyebilir ve gizli hazinelere ulaşmak için de çeşitli gizli görevlere erişebiliyorsunuz. Dolayısıyla taverna içerisinde gezinmek ve tavernaları yer yer kontrol etmek oldukça önem arz ediyor. Oyunda bu tarz içeriklerin ve ilgi çekici mekanların olduğundan da söz etmek mümkün. Bunun dışında elbette kaleleri ziyaret edebiliyor. Bu ziyaretlerle beraber kalenin burçlarını ilerleyebiliyor, buralardaki manzaraları açığa çıkarabiliyor ve kale komutanı ile beraber konuşarak burada neler olup bittiğini öğrenmeye çalışabiliyorsunuz. Oyunda yer aldığınız sürece farklı bölgelerdeki etkileşime girebileceğiniz çeşitli yapıları inceleyebiliyorsunuz.
 
 

Ek olarak oyunda tersanelere geçiş yapabiliyorsunuz. Tersanelere geçiş yapmakla beraber elbette kaptanı olduğunuz geminizi daha da geliştirebiliyor veya yeni gemiyle beraber de oyundaki yerinize alabiliyorsunuz. Birçok ilgi çekici ziyaret edebileceğiniz yerlere geçiş yapabileceğiniz yapımda aynı zamanda dinamik hava koşulları bulunuyor. Bu dinamik hava koşulları ile beraber havanın bir anda güneşliyken bir anda soğuk ve yağmurlu havaya dönüşmesini deneyimleyebilir ve bununla beraber de elbette sıcak yerler bulmak için farklı bölgelere doğru ilerlemeye çalışabilirsiniz.
 
Bu geçişlerle beraber hem atmosfer değişiyor hem de geri aldığınız maceranın boyutu daha da genişleyebiliyor ve yükselebiliyor. Sakin turkuaz bir denizi deneyimleyebileceğiniz veya tamamen dalgalarla kaplı bir deniz içerisinde hayatta kalmaya çalışabileceğiniz gibi her türlü macerayı sizlere aktarıyor. Oyunda diğer taraftan mağaralara ilerleyebiliyor, piramitleri gezinebiliyor, ormanlara doğru dalış yapabiliyor, Hint bölgesinde bulunan kabileleri araştırabiliyor ve aynı zamanda kayıp şehirlere doğru ilerleyebiliyorsunuz. Kayıp şehirleri keşfetmek elbette burada ana hedeflerinizden biri oluyor çünkü burada kayıp şehirlerde büyük hazineler yer alır. Bu hazineleri keşfetmek ve açığa çıkarmak tamamen sizin işiniz oluyor. Bunların nerede olduğunu, nerede saklandığını ise sizin hamlelerinizle beraber açığa çıkıyor.
 
Benzersiz ödüller elde edebileceğiniz ve görevleri adım atabileceğiniz yapımda aynı şekilde mağaralara doğru geçiş yapabilirsiniz. Bu mağaralarda farklı düşmanların karşınıza çıktığını deneyimleyebilir, mağaraların sessizliği ile beraber burada neler olup bittiğini öğrenebilir ve aynı zamanda burada açığa çıkarılacak çeşitte sırlar ve hazineler de bulunabilir. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca birçok mağaranın burada olduğunu görebilecek ve buraları keşfetmeye çalışacaksınız. Piramitlerle beraber elbette bu piramitlerin nasıl yapıldığını öğrenmek tamamen sizin işiniz olacaktır. Piramitleri ziyaret edebilir, bu piramitlerle beraber fotoğraf çekebilir ve daha fazlasını gerçekleştirebilirsiniz. Dolayısıyla oyunda Hint piramitlerinin olduğunu söyleyebilir ve bu piramitlerin tarihi açısından ne kadar değerli olduğunu oyunda öğrenebilirsiniz. Bunun dışında ormanlara doğru geçiş yapabilirsiniz. Bu ormanlarla beraber sık ağaçların olduğu yerlere adam atabilir ve buralarda vahşi hayvanlarla karşılaşabilirsiniz. Diğer taraftan Hint kabilelerini de burada görebilirsiniz. Bu kabileleri keşfetmek, onlarla beraber etkileşime girmek ve toplumsal açıların nasıl yaşadığını öğrenmek sizin hamlelerinize bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.
 
 

Öte yandan oyunda kayıp şehirleri keşfetmek tamamen sizin işiniz olacaktır çünkü burada kayıp şeyler bol bol karşınıza çıkmaya hazırlanıyor. Bu kayıp şehirleri ne kadar çok keşfedebilirsek, suyun altına inebilirsek ve etrafı gözetleyebilirsek o kadar çok hazine ve büyük sırların açığa çıktığını görebiliriz. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca bunları çözmek için elimizden geleni yapmaya koyulabilir ve kayıp şehirlere doğru adım atabiliriz. Oyunda aynı zamanda farklı bölgelere doğru ilerleyerek istediğiniz şekilde hazine avcılığı yapabilirsiniz. Bu hazine avcılığı ile beraber diğer taraftan kumarlarla beraber kendinizi meşgul edebilirsiniz. Oyunda tavernalara ilerleyip yukarıda bahsettiğimiz gibi istediğiniz şekilde farklı karakterlerle etkileşime geçebilirsiniz. Burada aynı zamanda içeceğinizi ve yiyeceğinizi alıp karnınızı doyurabilirsiniz. Bunun yanı sıra burada kumarlarla beraber meşgul olabilecek ve kazancınızı artırabileceğiniz bir mekanik de bulunabilir. Dolayısıyla yapabileceğiniz farklı farklı etkinlikler oyun içerisinde yer alıyor ve bunlara dalıp bu güzellikleri açığa çıkarmakta tamamen sizin işiniz oluyor.

Oyun içerisinde farklı farklı gemi türleri bulunuyor ve oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre bir savaş gemisine sahip olmak tamamen bir ayrıcalık olarak yer buluyor. Çünkü oyunda herkes savaş gemisine sahip olamıyor ve diğer gemilerle beraber kapışamıyorlar. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca savaş gemileri statünün ve lüksün tamamen sembolü haline gelebiliyor. Eğer buna sahipseniz burada lüks sahibisiniz anlamına geliyor. Yönde yer aldığınız süre boyunca aynı şekilde yolculuğunuzu şekillendirebilirsiniz.
 
 
 
Yaptığınız seçimlerle beraber istediğiniz şekilde ilerleyebilir ve kimlerden oluşan bir filoya burada komutanlık yapabilirsiniz. Donanmaları inşa edebileceğiniz ve donanmaları peşinize takabileceğiniz yapımda bu donanmalara liderlik edebilir ve sorumluluk almaktan kaçınamazsınız. Denizlerde ilerleyebileceğiniz ve bu denizlere istediğiniz şekilde keşfedebileceğiniz yapımda keşif duygunuzu da açığa çıkarabilirsiniz. Çünkü oyunun özünde zaten keşif unsurları bulunuyor. Bu unsurlarla beraber de sürekli olarak etrafı keşfedebilir ve açığa çıkarılmaya bekleyen keşifler sizleri bekliyor. Karayiplerde serbestçe dolaşabileceğiniz ve denizin o huzur dolu atmosferine adım atabileceğiniz yapımda istediğiniz şekilde ilerleyebilirsiniz.

Son olarak oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğimiz gibi farklı gemilerin olduğundan ve aynı zamanda bu gemileri özelleştirdiğinizden söz ettik. Bu gemileri istediğiniz şekilde özelleştirebilir, istediğiniz şekilde boyayabilir, dizayn edebilir, yükseltebilir veya onarabilirsiniz. Savaştan hasar alan veya sağa sola çarptığınız gemileri istediğiniz şekilde onarabilir ve bunları kendi kafanızdaki plana göre tekrardan düzene oturtabilirsiniz. Eğlenceli deniz savaşlarına katılabileceğiniz ve deniz savaşı mekanikleriyle beraber ön plana çıkmaya hazırlanan yapımda filonuza kaptanlık edebilirsiniz.
 
 
 
Ganimetlerin dağıtımını tamamen siz üstlenebilirsiniz ve moralinizi ve isyan durumunu da burada kontrol altında tutmaya çalışırsınız. Çünkü elinizde bulunan filonun elbette bir yerden sonra moralinin düştüğünü görebilecek ve bunları da yükseltmek tamamen sizin işiniz olacaktır. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca bu unsurları da oldukça dikkat etmeniz gerekiyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız da bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Caribbean Legend
Empyrion - Galactic Survival: Dark Faction Ek Paketi 6 Şubat'ta Çıkıyor Blizzard Entertainment'ın Yeni Başkanı Belli Oldu

BSC Misafiri

30.1.2024 17:37:17

0
Tamam içerik olması iyi güzel de bu grafikle olmaz o iş.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız