Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Empyrion - Galactic Survival: Dark Faction Ek Paketi 6 Şubat'ta Çıkıyor

 
 
Uzay simülasyonu olarak karşımıza çıkan Empyrion - Galactic Survival için yeni bir ek paket geliyor. Ek pakete bir bakış atmadan önce öncelikle temel oyunu nasıl bir yapıya sahip olduğunu ve oyunun ne ile beraber karşımıza çıktığını bahsedelim. Oyun öncelikle uzay temalı bir yapı ile beraber karşımıza geliyor ve inşa etme ve simülasyon unsurlarını da bünyesinde barındırıyor. Aynı zamanda kendi stratejimizi oyuna dahil edebileceğimiz ve birinci şahıs kamera bakış açısı ile beraber gezegenlere inebileceğimiz ve bu gezegenleri keşfedebileceğimiz hayatta kalma mücadelesi burada bizlere sunulan temel özellikler arasında bulunuyor.
 
Oyunda güçlü uzay gemileri inşa edebilir, bu uzay gemilerini dilediğimiz şekilde özelleştirebilir ve aynı zamanda kişiselleştirebilirsiniz. Oldukça fazla etkileşim unsurlarının yer aldığı ve aynı zamanda kişiselleştirme öğelerinin de bulunduğu yapımda galaktik bir yolculuğun sınırlarına adım atabilir ve geniş uzay istasyonlarını burada inşa ederek diğer düşmanlara karşı gelmeye çalışabiliriz.
 
Genişleyen gezegen yerleşimleri ile beraber yer alabildiğimiz yapımda özgürlükçü bir yapının olduğundan da bahsedebiliyoruz. Savaş gemilerinin yer aldığı yapımda farklı gezegenlere doğru adım atabilir, istediğimiz her şeyi burada inşa edebilir ve kendi bölgemize yani medeniyetimizi burada kurabiliriz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca aynı zamanda Steam atölyesinden dilediğiniz şekilde çeşitli modları indirebilir ve topluluk odaklı bir yapının burada olduğundan da bahsedebiliyoruz. Kendi fikirlerinizi aynı şekilde topluluğa yönlendirebileceğiniz ve oyuna dahil edebileceğiniz bir araç da burada bulunuyor.
 
 
 
Uzay temalı yapımlardan hoşlanıyorsanız elbette bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunu zaten şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden de doğrudan satın alabilir ve ek paketi de beklemeye koyulabilirsiniz. Topluluk planlarını indirebileceğiniz ve topluluk odaklı bir yapıyla beraber karşılaşabileceğiniz yapımda yapacaklarınızı sınırına sadece siz belirleyebilir ve yeni içerikle beraber de oyundaki yerinize almaya koyabilirsiniz. Oyunda aynı zamanda farklı tarzlarda uzay gemileri bulunuyor ve bu uzay gemilerine dilediğiniz şekilde kendinize ait yapabiliyorsunuz ve mücadeleye bu şekilde atılabiliyorsunuz.
 
Kendi fikirlerinizi oyuna dahil edebileceğiniz ve oyun içerisinde gerçekten de ilgi çekici gezegenlerin yer aldığı yapımda araziyi istediğiniz şekilde değiştirebilir ve tamamen deforme edebilirsiniz. Gerçekten de etkileşim unsurlarının bir hayli fazla olduğu yapımda arazi içerisinde gezegenlerin yerleşimlerini değiştirebilir, düzleştirebilir, yamuklaştırabilir ve daha fazlasını gerçekleştirebilirsiniz. Gerçek bir sanal alan oyun olarak karşımıza çıkan oyunun yeni DLC'sinde daha fazla özellikle beraber karşılaşabilir ve bu DLC dahilinde genişleme içeriği ile karşılaşabilirsiniz. Elbette ek paketler oyun içerisindeki deneyimini geliştiren ve genişleten unsurlar arasında bulunuyor. Bu oyunun ek paketinde de bu şekilde içerikler bizlere sunuluyor ve aynı zamanda maceranızı genişletebilecek ve yeni maceralar ve gezegenlere adım atabileceğiniz bir yapı bizlere sunulmak isteniyor. Burada yeni bir hikaye başlayabilir, etrafı keşfedebilir, yeni eşyalar üretebilir ve yeni yöntemlerle beraber daha fazlasını yapabilirsiniz.
 
Oyunda ne kadar çok deneme yaparsanız ve ne kadar çok kaynak elde ederseniz o kadar çok farklı içerikleri bünyenize dahil edebiliyor ve inşa etme sistemine dahil olabiliyorsunuz. Bununla beraber kendi bölgenizi istediğiniz şekilde koruyabilir ve bunlarla beraber de oyundaki yerinizi almaya koyuluyorsunuz.
 
Herhangi bir gezegene iniş yapabileceğiniz ve bu gezegeni uzay geminizde veya yürüyerek keşfedebileceğiniz yapımda yeni yolları denemekten çekinmemeniz gereken bir yol olduğunu söyleyebiliyoruz. Oyunda aynı zamanda arka planda bir hikaye anlatılıyor ve bu hikayeyi kapsamında da çeşitli görevler atılabiliyor. İsterseniz bu hikaye görevinden isterseniz de yeni kayıt açarak da oyuna baştan oynayabilirsiniz.
 
 
 
Her başlangıçta farklı bir deneyimle beraber oyundaki yerinizi alabiliyor ve bu oyun içerisinde her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir. Çünkü oyuncular açısından oldukça fazla unsuru olduğu için bu oyunda yapacaklarınız tamamen sınırsız bir şekilde karşımıza çıkıyor ve farklı yöntemlerle beraber de oyunda ilerlemeye çalışıyorsunuz. Tüm içerikleri ve hikayeyi istediğiniz şekilde deneyimleyebileceğiniz yapımda farklı hikayeleri tecrübe edebiliyor ve mevcut oyununuza da devam ederek bu oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz.
Oyun, diğer taraftan hem tek oyunculu hem de çevrimiçi çok oyunculu bir yapıya sahip. Bu yapı ile beraber istediğiniz şekilde istediğiniz sistemle beraber ilerleyebilir ve yerçekimi olan ortamla yerçekimsiz olan ortam arasında geçiş yapabilirsiniz. Bitki örtüsünün, farklı arazilerin ve bölgelerin yer aldığı yapımda geniş bir galaksi sistemi bizleri bekliyor. Burada uçup kaçabilir, çarpışabilir ve mücadele içerisine geçiş yapabilirsiniz. Aynı zamanda burada farklı ırkların ve sınıfların olduğunu da söyleyebiliriz.
 
Hayatta kalma türünü burada sonuna kadar yaşayabilirsiniz. Farklı iklimlerle, mevsim geçişleriyle ve daha fazlasıyla karşılaştığımız yapımda aynı şekilde kendimizi yerçekimine sahip ortamda bulurken büyük bir mücadele geçişi yapabilir ve uzaylı ırkların sırlarını burada keşfetmeye çalışırız. Diğer taraftan oyunda farklı bölgeleri keşfetmeye çalışırken etraftaki kaynakları toplayabilir ve kendi kaynaklarımızla beraber oyunda daha fazla teknolojik geliştirmelerin kilidini aşabiliriz. Bu tarz geliştirmeler bu oyun özelinde oldukça önem arz ediyor ve bu özelleştirmelerle beraber de daha fazla yetenekte karşılaşabiliriz.
 
 

Oyunda ilerlerken elbette elimize farklı silahlar alabiliriz. Işığın silahlarından, farklı makineli tüfeklere kadar yeni senaryolara dahil olabiliriz. Aynı zamanda oyunda geniş bir mod desteğinin olduğundan bahsedebiliriz. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi istediğiniz şekilde topluluk odaklı modların burada olduğundan bahsedebiliriz ve bunlara geçiş yapabilirsiniz. Ücretsiz bir şekilde sunulan bu modları elbette oyun deneyimini geliştiren ve özelleştiren unsurlar arasında bulunuyor. Steam atölyesinde yer alan bu destekler ile beraber oyunda sıkıldığınız anda farklı modlara geçiş yapabilir ve oyuncular ve toplulukları tarafından desteklenmiş bu modları istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Bitki örtüsünün ve hayvan türlerine de farklı şekillerde gösterdiği yapımda hayatta kalmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Aynı zamanda canlı türlerinin de değişkenlik gösterdiği bu geniş gezegenler içerisinde diğer ırkların geçmişini konu alan hikayesini deneyimleyebilir ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmek tamamen sizin işiniz oluyor.

Oyunda aynı zamanda farklı bölgelerin doğrudan kurulduğunu veya sıfırdan kurulurken karşınıza çıkan aktarımları aktarabilirsiniz ve farklı bölgelerdeki manzaraları burada açığa çıkarmaya çalışırsınız. Binlerce mod arasından dilediğinizde geçiş yapabileceğiniz ve bu modları deneyimleyebileceğiniz yapımda her gezegenin yüzeyine özgürce keşfedebilirsiniz. Aynı zamanda bu yüzeyleri elinizdeki silahlarla ve teknolojik araçlarla beraber değiştirebilirsiniz. Oyunda her bölgenin kendine ait yer çekimi sistemleri, atmosferi, arazisi, bitki örtüsü ve mevsimleri bulunuyor. Dolayısıyla buralara dikkat ederek oyunda o gezegeni istediğiniz şekilde keşfedebilir ve bu gezegenlerdeki hayatta kalma unsurlarını açığa çıkarabilirsiniz.
 
Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre elbette kendi senaryonuzu oluşturabileceğiniz ve buna diğer oyunculara sunabileceğiniz bir yer alıyor. Bunu elbette topluluk odaklı Steam atölyesi içerisinde yayınlayabilir ve ücretsiz olarak kullanıcılara sunabilirsiniz. Bu da elbette diğer oyuncular tarafından oylanabilir. Eğer fazla yıldız alırsanız ve oylamaya tabi tutulursanız ön plana çıkan notlar arasında sizin de katkılarınız olabilir. Dolayısıyla böyle bir niyetiniz varsa bu oyun tam size göre diyebiliriz.
 
 

Oyunda diğer taraftan uzaylı bölgelerini ziyaret ettikçe buradan neler olup bittiğini öğrenmeye çalışırsınız. Aynı zamanda yabancı gezegenlerde nasıl hayatta kalınacağını dersini burada görebilirsiniz. Bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir ve elde ettiği deneyimle beraber kendine özgü saldır ve savunma planlarını özelleştirebilir ve ortaya çıkarabilir. Yakın dövüşlerden menzilli dövüşlere kadar farklı teknolojik silahlarla beraber yer alabileceğiniz yapımda hayatta kalmak için elbette oldukça dikkatli bir plan yapmanız gerekiyor. Bu planlamalarla ve stratejilerle beraber oyunda yiyeceğinizi, içeceğinizi, kaynaklarınızı, cephanenizi ve oksijeninizi stabil olarak tutmanız gerekiyor.
 
Bu unsurları elbette karakterin hayatta kalması için olmazsa olmaz olarak karşımıza çıkıyor. Kendimizi bu gezegenler içerisinde geçindirmek için elbette yiyecek ve içecek konusunda oldukça dikkat etmeniz gerekiyor. Bu kaynakları sağlamak için de gezegenler arasında avlanabiliyor ve toplayıcılıkla da uğraşabilirsiniz. Bununla beraber çeşitli kaynakları toplayabildiğimiz yapım içerisinde bu kaynakları tüketebiliyor, yiyecekleri toplayarak ve avları avlayarak da elbette farklı şekillerde yiyecekler elde edebilir ve bunları ilerleyen süreçlerde kullanabilirsiniz.
 
Oyunda aynı zamanda kendi bölgemizi oluşturabileceğimiz ve kendi kendimize yetebileceğimiz bir yapı yer alıyor. Diğer hayatta kalma oyunlarında yer alan ve simülasyon unsurları içerisinde bulunduğumuz yapımda yiyecek toplamak için farklı yöntemlere başvurabiliyoruz. Örneğin, oyun içerisinde bir bahçe oluşturabilir ve bu bahçeyi ekip biçebiliyoruz. Bu sayede hem ilerleyen süreçte daha fazla yiyecek kaynağımız olabilir hem de böylece kendi geçimimizi kendimiz sağlayabiliyoruz. Barışçıl bir ortamda bulunurken elbette diğer düşmanların olduğunu da görebilir ve onlara karşı yaklaşımımızı tamamen biz belirleyebiliyoruz.
 
Yiyecek stoklarımızı doldurabildiğimiz ve bu yiyeceklerle beraber ilerleyen süreçte daha fazla hayatta kalma şansımızın olduğu yapımda çeşitli silahlarla beraber kendimizi savunabiliyor ve koruyup kollayabiliyoruz. Oyunda ilgi çekici silah cephaneliğinin olduğundan bahsedebilir ve bu silahlarla beraber de kendi bölgemizi korurken diğer bölgelere de baskın düzenleyebiliyoruz. Tek oyunculu veya diğer oyuncularla beraber oynayabildiğimiz yapımda eğlenceli bir yapının da olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
 

Oyunda dilediğimiz şekilde tek oyunculu bir şekilde oynayabilir ve yalnız kurt olarak oyundaki yerimize alabiliyoruz. Ya da çok oyunculu bir topluluğa katılarak burada ilerlediğimiz sürece topluluklarla beraber ilerlemek zorunda değiliz. Elbette bu tamamen sizin işiniz oluyor ve sizin seçimlerinize göre bunu gerçekleştirebiliyorsunuz.
 
Oyunda yer aldığınız süre boyunca arkadaşlarınıza veya diğer oyuncularla beraber takım kurabilir veya yeni arkadaşlıklar burada elde edebilirsiniz. Burada yer aldığınız süre boyunca dünya çapındaki bütün oyuncularla beraber dilediğiniz şekilde ilerleyebilir, ittifaklar kurabilir, savaş açabilir veya barış yoluna gidebilirsiniz. Bunun dışında, oyunda farklı bölgelere doğru geçiş yaparak burada diğer oyuncularla veya botlara karşı savaşabilir ve bu savaşlara kendi arkadaşlarınızı çağırabilirsiniz. PvE alanı içerisinde yer aldığınız süre boyunca kendinize ait bir inşa sürecine geçiş yapabilir ve aynı zamanda takım arkadaşlarınızla beraber düşmanlara karşı yüzleşebilirsiniz. Grubunuzla beraber güneş sistemini keşfetmeye çalışırsınız. Aynı zamanda bölge bölge keşiflere ve fetihlere atıldığınız yapımda büyük oranda arkadaşlarınızla beraber olan uyumunuz oldukça önem arz ediyor. İlerlerken ve çeşitli hamlelerde bulunurken elbette takımla beraber koordineli bir şekilde ilerlemek ve stratejinizi ve planınızı oyuna dahil etmek oldukça mühim.
 
 

Bunun dışında, PvE haricinde bir de PvP bölgeleri bulunuyor. Bu PvP gezegenlerine geçiş yaptığınız zaman diğer oyuncularla beraber kapışabilir ve kendi grubunuzu burada üst seviyeleri çıkarmaya çalışırsınız. Farklı tehlikelerle beraber yüzleşebildiğiniz yapım içerisinde araziyi istediğiniz şekilde değiştirebilir, kendinize göre bu arazileri şekillendirebilir ve daha fazlasını gerçekleştirebilirsiniz. Bu oyun içerisinde ne kadar güçlü olursanız ve ne kadar çok kaynağa ve silaha sahip olursanız, bu oranda güçlü sayılıyorsunuz. Aynı zamanda diğer düşmanlara karşı gelerek de buranın hakimiyeti tamamen sizin elinizde olacaktır. Ek olarak, oyunda yer aldığınız süre boyunca diğer gezegenleri de keşfetmek oldukça önem arz eder. Aynı zamanda bu gezegenler keşiflerle beraber kilidi açılmayan unsurları bizlere sunabilir ve farklı kaynaklarla beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Bu tarz oyunlar elbette geniş kapsamlı içeriği ile beraber bizlere aktarılır. Aynı zamanda şimdi ise ek paketiyle beraber bizleri sırılmak isteniyor. Ek paketiyle beraber birden fazla içerik dahilinde yer alabiliyor ve bu ek paketin yakın zamanda bizlere sunulacağını da aktarabiliyoruz. Ek paket ile beraber yeni maceralar ve hikaye içerikleri bizleri bekliyor.

Dark Faction olarak adlandırılan bu yeni ek paket içerisinde daha karanlık bir yapının olacağından bahsedebilir. Yepyeni bir macerayı bu paketle beraber atılabiliyor. Karanlık sinirlerini açığa çıkarılmaya beklediği bu yapım içerisinde Galaxy yayılan kötülük düşmanların ortadan kaldırılması tamamen bizim elimizde bulunuyor. Ve oynamanın yeni yolları da bu kapsamda bizlere aktarılıyor. Tamamen yeni ve ölümcül şartlara sahip olan yeni gezegen içerisinde ilerleyebileceğimiz yapımda buradaki kaynakları toplayabiliyor, kendimize ait bir bölge inşa edebilir ve düşmanlara karşı burada kapışabiliyoruz. Yeni cihazlar üretebileceğimiz ve farklı kaynakları bir araya getirebileceğimiz yapımda yeni teknolojilerin kilidini açabiliyor ve gelişmiş yakın dövüş mekanikleriyle beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Aynı zamanda paket dahilinde yeni silahlarla ve dövüş mekanikleriyle beraber diğer düşmanlara karşı gelebilir ve onları komplolarla beraber alt edebiliyoruz.
 
 
 
Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun zaten şu anda Steam sayfası bulunuyor ve direkt olarak satın alım yapabilirsiniz. Temel oyunun fiyatı 10.49'luk bir fiyat etiketi ile karşımıza çıkıyor. Ek paketin şu anda fiyatı belli değil, ancak 6 Şubat tarihinde çıkış yapacağını doğrulayabiliyoruz. Yine ek paketin Steam sayfasına göz atabilir ve istek listenize şimdiden ekleyebilirsiniz. Eğer oyuna oynuyorsanız da genişleme paketine sahip olarak daha fazla içeriğe erişebilirsiniz. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Empyrion Galactic Survival: Dark Faction
3D RPG Ex Astris, 27 Şubat'ta Mobil için Çıkıyor Caribbean Legend Açık Dünya Korsan Temasını Sunuyor

BSC Misafiri

31.1.2024 14:30:54

0
Oyunu uzun yıllardır oynarım verdikleri sözleri tutmayıp üstüne utanmadan dlc çıkaran firma.. oyuncu arayüzü 2000 lerden kalma. Malesef oyunu berbat ettiler
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız