Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Capcom Çalışanı Bir Bayan, İntihara Kalkıştı


    Capcom'un şu andaki büyük projelerinden biri olan Dragon's Dogma'nın çıkmasına çok az bir vakit kaldı. Uzun bir geliştirilme sürecinden geçen yapımın, üretim sürecinde aslında bir dram gizli. Dragon's Dogma ekibinden bir bayan çalışanla ilgili ortaya çıkanlar, oyun yapımı işinin karanlık tarafını da gözler önüne serdi.
 
   2009 yılında Osaka merkezli Capcom'da işine başlayan bayan bir çalışan, Dragon's Dogma'dan önce de birçok yapımda başarıyla görev almış, deneyimli biriydi. Son olarak yönlendirildiği yer ise Dragon's Dogma ekibi oldu.
 
   İlk aylarda hiçbir sorunla karşılaşmadı ve her şey yolunda görünüyordu. Ancak gelen yeni patronu, ona yapması imkansız olan görevler vermeye başladı. Böylesine ağır görevlerin yanlızca kendisine verilmes, onun oyun ekibinden ayrı hissetmesine yol açmaya başladı.
 
   Ekipte kendini göstermek isteyen çalışan, oyun için bir veritabanı hazırlamasının ekip için yararlı olacağını düşündü. Böylece takımdaki değeri anlaşılacak ve herkes gibi normal bir çalışma düzenine girebilecekti. Bu amaçla çıktığı yolda gece gündüz demeden sürekli çalışmaya başladı. Uzun ve uykusuz günler geçirdi.
 
   Ancak 6 Ekim 2010 tarihinde kendisiyle konuşan patronu "Hazırladığın veritabanı çok başarılı olsa bile, sen bu takım için değersiz birisin." sözleriyle onu bir kez daha rencide etti.
 
   20 Ekim ve 4 Kasım tarihleri arasında ise yine 2 adet üst düzey yönetici, bayan ile ilgili olumsuz görüşlerini beyan ettiler. Onlara göre bu çalışan sorumluluklardan kaçıyor, problem yaratıyor ve kötü fikirler üretiyordu. Bunlar üzerine iş yerinde kendisine kötü davranıldığı gerekçesiyle Capcom'un insan kaynaklarına başvuran çalışan, buradan da hiçbir destek göremedi.
 
   İşler git gide daha da kötüye gitmeye başladı. 11 Kasım tarihinde artık iyice depresyona girmiş ve büyük bir bunalım içindeydi. Bu üzüntülerin etkisiyle birçok uyku ilacı, antidepresan ve soğuk algınlığı ilacını içerek intihar etti. Ancak neyseki ölmedi.
 
   Hepsinden kötüsü büyük bir rehabilitasyon ve tedaviden sonra işine geri dönmeye hazırlanan bayanın Dragon's Dogma ekibi ve Capcom ile tüm ilişiği kesildi. Çalışan da haklarını savunmak üzere Capcom'u dava etti.
 
   Firmadan konu hakkında herhangi bir açıklama gelmiş değil. Dava süreci ise halen devam ediyor. Gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Kotaku Dragon's Dogma Dragons Dogma Capcom RPG Aksiyon RPG PS3 Xbox 360 Hiroyuki Kobayashi Hideaki Itsuno intihar dava çalışan employee
Borderlands 2'nin Final Kapak Resimleri Rayman ve Çetesi, 3DS İçin Hazır (Çıkış Videosu)
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

19.5.2012 13:19:26

0
yalnız bu haberin hangi kanıtlara göre doğru olduğunu düşünebiliriz çok merak ediyorum belki de psikolojik sorunları olan kadın bunların hepsini uydurdu ?!+

BSC Misafiri

19.5.2012 13:19:09

0
Cevo kap şu bayanı

BSC Misafiri

18.5.2012 18:15:48

0
@keras Yaşın kaç dostum? Hiç iş aradın mı? Kalifiye pozisyonlarda iş bulma güçlüğü sadece Türkiyede değil gelişmiş ülkeler de dahil olmak üzere tüm dünyada bir sorundur. Hele ki bide borcun harcın olduğunu düşün, o zaman neferet ederek yaptığın işin için bile şükredersin. Kimse kimsenin emeğini sömürüp aşşağalayamaz! Umarım garibanı bu duruma sürükleyenler layığını bulur!

xLordRealx

18.5.2012 16:36:24

0
Değersiz birisin ne demek ya Allah aşkına bir insana söylenecek laf mıdır bu? Madem değersiz güzel bir üslupla başarılı olmadığını söylersin ve işten çıkarırsın. Kadına bir sürü yük bindirip üstüne değersizsin, işe yaramazsın demek insanlığa yakışır mı? Yapmayın yahu yazıktır günahtır.

gam3hunter

18.5.2012 13:36:39

+6
Erdo4 18.05.2012 13:27:51 capcom olan olayı bütün japonlara yaydın ya helal olsun kardeşim :) haberde olay net ortada kadın başarılı biri daha ileri gitmesini engellemek istemişler bu durum bütün ülkelerde olabilecek bir şey burada tuhaf olan kadının bu kadar işte kalmak için diretmesi ve intihar etmesi

Keras

18.5.2012 13:30:06

-5
kötü davranılıyorsa işten çıkaydın ne diye zorla şirkette kalmaya çalışıyosun bide ergen triplerine girip intihara kalkışmış hele helee...

Erdo4

18.5.2012 13:27:51

-5
Japonların en sevmediğim yönü de bu. İş ahlakları olmuyor. O bayan büyük ihtimal güzel yüzlü ve iyi bir fiziğe sahiptir. Ondan yararlanmak istemişlerdir o da diretince bu olaylar yaşanmıştır. Bunun örnekleri Japonya'da çok oluyor. Bu büyük bir ihtimal olsa da sadece benim varsayımım.

Sulu Çor Kağan

18.5.2012 13:27:11

0
Adi herifler, Cevat Reyiz alır onu ekibe
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Dragon's Dogma
+ TAKİBE
AL
12 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız