Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Candy Crush Borsada Bir Önceki Seviyeye Döndü


     Popüler mobil oyunlardan birisi olan Candy Crush Saga'nın yapımcısı King, dün New York Borsası'nda halka arz edilmişti. Güne 22.50$ hisse değeri ile başlayan King, yeni bir rekor kırmayı başardı.
 
     Genellikle borsaya ilk girilen günde hisselerin değeri ortalama %15 artar, en azından borsa takipçileri bu şekilde olmasını bekliyordu. Fakat borsa analizcisi olan Scott Sweet'in dediği gibi, "Alıcılar tetiği anında çektiler."
 
     Gün içerisinde hisseleri %15 değer kaybederek 19 dolara indi. Bir anda piyasa değeri 7.6 milyar dolardan 6 milyara düştü. Son altı ay içinde yeni giriş yapan bir fırmanın ulaştığı en büyük değer kaybına uğrayan firma, ayrıca 2014 takvim yılının en kötü girişini de yaptı. Bu düşüşte en etkili sebeplerden birinin popüler oyunların geleceğiyle ilgili endişeler olduğu söylendi. 
 
     Geçtiğimiz aylarda  candy ve saga kelimelerinin isim hakkını alarak etik tartışmalarına sebep olan King, Farmville'in yapımcısı olan Zygna'dan bu yana çıkmış en büyük mobil oyun üreticisi.

Bu haberin bağlantısı
URL
candy crush saga apple iphone mobil king borsa
Sercan Sülün: The Last of Us, Gelişmiş Grafikleriyle PlayStation 4'e Geliyor Guild Wars 2 Nisan Ayı Güncellemesine Hazırlanın
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

einhander

28.3.2014 18:52:52

0
yaptıkları sacma sapan hareketlerın sonuclarını alıyorlar

BSC Misafiri

27.3.2014 19:01:32

+1
Beter olsun

BSC Misafiri

27.3.2014 13:17:42

0
Gameloft borumu ?
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız