Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

CD Projekt: RPG'ler Yarışma Halinde Değil


 
      Geliştirici firmaların bazı oyun türlerindeki oyunlar hakkında büyük bir rekabete girdiklerine sık sık şahit oluyoruz. Ayrıca oyuncular da bu rekabette taraf tutuyor. Call of Duty ile Battlefield, FIFA ile PES serileri sanki birbirlerine düşmanmış gibi görünürler. Bu türü seven oyuncular da hemen saflara ayrılırlar. RPG dünyasında ise durum böyle değilmiş gibi görünüyor.
 
     The Witcher adlı harika RPG oyununun geliştiricisi CD Projekt'in senaristi Jan Bartkowicz; Dragon Age ve The Witcher 2 gibi oyunların birbirleriyle yarışmadığını, spor veya aksiyon oyunlarının aksine bu türde sevdikleri ne varsa ellerinde bulundurmak istediklerini söyledi. 
 
      Dragon Age'in kendi oyunlarından etkilenmesinin harika bir şey olduğunu söyleyen Bartkowicz, yarış halinde olmadıklarını şu sözlerle açıkladı:
 
     "Bu (RPG) çok fazla oyunun olmadığı bir tür ve gerçek anlamda bir yarış yok; çünkü eğer RPG oyuncusuysanız sonuçta çok fazla oyuna sahip olma şansınız yok, bu nedenle "Fallout 3 mü yoksa The Witcher mı alsam" diye düşünmezsiniz. Muhtemelen ikisini de alırsınız."
 
     "Bu Bad Company veya Modern Warfare gibi bütün yıl boyunca oynayacağınız bir oyun değil. Bu nedenle bizim RPG türü ailemizin daha içiçe olduğunu düşünüyorum; çünkü "bizim oyuncu kitlemizi çalacaklar" gibi bir düşüncemiz olmuyor."
 
    Jan Bartkowicz'in açıklamalarından yola çıktığımızda doğru kanılara vardığını ve RPG türündeki oyuncuların birbirleriyle rekabet halinde olmayıp genellikle her oyunu oynama eğiliminde olduklarını görüyoruz. Dragon Quest vs Final Fantasy veya The Witcher vs Dragon Age tartışmalarının olmaması sevindirici, çünkü hepsi de türünün önemli oyunları.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak The Witcher : Assassins of Kings CDProjekt PC
Ninja Theory: Enslaved 2'yi Geliştirmemiz Mümkün Nascar 2011'in İlk Tanıtım Videosu

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Witcher 2 : Assassins of Kings
+ TAKİBE
AL
72 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız