Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Bu Haftanın Öne Çıkan Haberleri: CoD: Mobile, Unity CEO'su İstifası ve Dahası

 
 
Herkese selamlar arkadaşlar. Bu haberimizde sizlere haftalık olarak yayınladığımız haberlerden ön plana çıkanları derledik. Bu kısımda hafta içerisinde yer bulan ve ön plana haberlerin bir özeti bulunuyor ve burada ilginizi çeken detaylarla beraber de belki de karşılaşabilirsiniz. Dolayısıyla bu kısımda birden fazla haberin özeti bulunuyor ve dilediğiniz haberi kısa bir şekilde inceleme ve okuma fırsatı bulabilirsiniz.
 
Bu hafta gerçekten de dolu bir hafta oldu ve önemli haberlerin bizlere aktarıldığını gördük. Microsoft'un Activision Blizzard satan alımının resmen onaylanmasının dışında yine Call of Duty oyunlarından diğer yapımlara kadar birçok haber karşımıza geldi. Şimdi ilk haberimizden başlayalım.
 
Call of Duty Warzone: Mobile, 2024 Baharına Ertelendi
 
 
 
Yayıncı Activision, Call of Duty Warzone: Mobile oyununun çıkış tarihini bir sonraki yıla ertelemiş bulunuyor. Geçtiğimiz haftalarda bu erteleme haberini bizlere aktaran yayıncı ekip önümüzdeki yani 2024 yılı içerisinde mobil oyun piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Mobil oyun hem iOS hem de Android cihazlar için gelmeye hazırlanıyor ve bu kapsamda iki cihazda da oyunu deneyimleme şansı elde edebiliyorsunuz. Normal şartlarda 2023 yılı içerisinde çıkış yapmaya hazırlanan oyun 2024'ün bahar aylarına ertelendi ve  bu durumda oyuncular artık oyunu önümüzdeki sene bekleyebilir. Ancak şu anda tam tarih belli değil.
 
"Call of Duty Warzone: Mobile," geçtiğimiz Eylül ayında resmi olarak duyuruldu ve mobil platformlarda oyunculara üst düzey bir deneyim sunmayı hedefliyor. Oyunun çıkış tarihi önceki duyurularda bu yıl içinde olacağı şeklindeydi ancak daha sonraki incelemeler sonucunda 2024 yılına ertelenme kararı alındı. Oyunun geliştirilmesinde birçok farklı stüdyo yer alıyor, ve bu stüdyolar arasında Activision'ın Shanghai, Beenox, Digital Legends ve Solid State gibi ekipleri bulunuyor. Bu ekiplerle beraber oyun, mobil platformlar için geliştiriliyor ve hazırlanıyor.
 
Oyun elbette tam olarak çıkış yapmadan önce geçtiğimiz Kasım ayında Avustralya'da yer alan oyunculara sunulmuş durumda. Dolayısıyla buradaki oyuncular oyunu bir kısmını denemiş ve nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenmiş oldu. Şimdilik sadece Avustralya'da yer alan bu oyun bu yıl içerisinde Şili, Norveç ve İsveç gibi diğer ülkelere de sınırlı bir şekilde yer alması bekliyor. Sınırlı bir şekilde gelmesinden kastım bunun bir demo sürümünün olduğunu varsayabiliriz. Dolayısıyla oyunun bu sınırlı sürüm ile beraber oyuncular deneyebiliyor ve mobil tarafta nasıl oluyor iş başarıldığının bir betasına oynuyorsunuz diyebiliriz.
 
- 45 milyon ön kayıt sayısına ulaşıldı 
 
 
 
Güçlü bir marka olarak karşımıza çıkan Call of Duty serisi hala geliştirilmeye devam ediyor hem de diğer platformlara doğru bir yayılım gösteriyor. Elbette bu yayılımla beraber mobil platformlar da es geçilmiyor ve buralarda da özen gösterilmiş bir yapı karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda oyun yukarıda da bahsettiğim gibi sınırlı sürümle karşımıza çıkıyor ve açıklanan bilgilere göre 45 milyondan fazla ön kayıt sayısına ulaştığı belirtiliyor. Dolayısıyla gerçekten de bu sayı oldukça fazla olarak karşımıza geliyor ve henüz oyun çıkmadan bu kadar kişinin kayıt yaptırması gerçekten de büyük bir başarı diyebiliriz.
 
Kayıt aşamasını siz de biliyorsunuz ki mobil cihazlarda oyunlar çıkış yapmadan önce ön kayıtları açılır ve ön kayıt butonuna mobil cihazınızdaki mağazadan tıklayabilir ve oyun çıkış yaptığı zaman siz de bir bildirim alabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu ön kayıt sürecini Steam üzerindeki istek listesine ekleme süreci ile benzetebilirsiniz. Aynı şekilde Steam üzerinden de istek listenize eklediğiniz oyunlar mail adresinize bir bildirim aracı ile geliyor aynı şekilde telefon tarafında da bu direkt bildirim şeklinde sizin telefonunuza düşüyor. Dolayısıyla oyunun çıkış hakkından bu sayede haberdar olabiliyor ve oyunu beklemeyi unuttuysanız da bu da size haberdar ediyor diyebiliriz.
 
Diğer taraftan mobil tarafa çıkacak olan Call of Duty Warzone Mobile içerisinde elbette hayranların bekleyebileceği 120 oyunculu Battle Royale modu bulunuyor. Bu mod içerisinde diğer oyunlardan aşina olduğumuz bir yapı bulunuyor ancak burada Call of Duty evrenine ait çeşitli mekanikler, silahlar ve daha fazlası yer alıyor. Daha önce zaten bu tarz bir yapı önceki mobil oyunlarda mevcuttu ve aynı yapının biraz daha gelişmiş sürümü bizlere bu oyunla beraber çıkmaya hazırlanıyor. Dolayısıyla 120 oyuncu içerisinde gerçekten de büyük bir mücadeleye başlıyorsunuz. Burada yine kendimize ait bir lobi kurabiliyor, takım arkadaşlarınızı yanınıza davet edebiliyor, hem takımlı hem de tek oyunculu bir şekilde bu oyunu oynayabiliyor hem de oyun içerisinde Call of Duty evrenine ait çeşitli silahlar bulunuyor ve bu silahların hassasiyeti, tepme hızları ve mekanikleri farklılık gösteriyor.
 
 
 
120 oyunculu Battle Royale modunun dışında aynı zamanda Domination ve Team Deathmatch gibi oyun modları da bu oyunda yer almayı bekliyor. Elbette bu oyun modları gerçekten de oyuncuları eğlendiren ve içerikleri genişleten bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Bu modlarla canınız sıkıldığında farklı deneyimlere geçiş yapabiliyor ve bu modlarda eğlenceli bir deneyim yaşayabiliyorsunuz. Ayrıca takım tabanlı modlardan biri olan Domination, oyuncuların belirli bölgeleri ele geçirme ve koruma görevini üstlenmelerini gerektiriyor. Benzer şekilde Team Deathmatch modu, iki takım arasında sürekli bir çatışmayı içeriyor ve hangi takımın daha fazla düşman oyuncuyu etkisiz hale getirirse galip o takım oluyor.
 
Call of Duty Warzone Mobile oyunu hakkında bu hafta bu tarz önemli bir gelişme yaşandı ve oyunun bir sonraki yıla ertelendiği açıklandı. Elbette, bu oyunu bekleyenler için üzücü bir haber çünkü bu yıl içerisinde çıkış yapmayacağı kesinleşti. Doğrulanan bilgiler arasında bunlar yer alıyor diyebiliriz. Eğer bu oyunla ilgili eklemek istediğiniz bir şeyler varsa veya bu haber hakkında düşüncelerinizi paylaşmak isterseniz yorumlar bölümünde bunu yapabilirsiniz.
 
Ubisoft, XDefiant Adlı Oyunu Tekrar Erteledi!
 
 
 
Ubisoft tarafından biz oyun severlere sunulacak olan ücretsiz nişancı aksiyon oyunu XDefiant, bir kez daha ertelenme durumuyla karşı karşıya. Oyunun resmi olarak ertelendiği haberi bu hafta geliştirici ekip tarafından duyuruldu ve bu şekilde oyunun çıkış tarihinin ileri bir tarihe alınacağı doğrulandı. Dolayısıyla oyunun yakın zamanda çıkmasını artık beklemiyor ve bir sonraki yıl içerisinde çıkış yapmasını doğruluyoruz.
 
Oynaması ücretsiz bir yapıyla karşımıza çıkmaya hazırlanan nişancı aksiyon oyunu birçok oyuncu tarafından beklenen ve çıkış yapmadan önce de bir hayli eleştirilen bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. Geliştirici ekip tarafından geçtiğimiz haftalarda bir Beta süreci başlatıldı ve bu Beta süreci ile oyuncular geri bildirimlerini geliştirici ekip tarafına iletti. Geri dönüşlerin önemsediğini belirten ekip oyunda birçok hatanın bulunduğunu ve bu hataları çözmek için oyunun ertelenmek zorunda kaldığını açıkladı. Oyunda çözülmesi gereken birçok sorun olduğu için çıkış tarihini biraz daha ileriye aldılar, diyebiliriz. Bu sorunlar umuyoruz ki kısa sürede çözülür.
 
 
 
Oyunun erteleme haberi bildiğiniz üzere sosyal medya üzerinde yer alan Twitter'dan aktarıldı ve Twitter üzerinde yine yukarıda bu tarz cümleler yer aldı ancak bunları kısaca toparlayacak olursak geliştirici ekip Twitter gönerisinde şunları aktardı: "Son açık test sürecine katılan ve XDefiant'ı geliştirirken yanımızda olmaya devam eden herkese teşekkür ederiz. Ancak oyunun bu sürecinde çözmemiz gereken bazı sorunlar ortaya çıktı. Bu yüzden XDefiant'ı tekrar ertelemek durumunda karar aldık."
 
Bu açıklamayla beraber elbette oyuncular bir kez daha bu oyunu beklemeye koyuldu ve oyunun yakın zamanda ne yazık ki geleceğini söyleyemiyoruz. Bunun dışında oyun daha önce de birkaç kez ertelenmek durumunda bırakıldı ve oyun bir süredir geliştirilen ve ön plana çıkan oyunlar arasında yer alıyor. Hatta geçtiğimiz süreçte birçok oyun fragmanı da karşımıza çıktı ve oyun içerisinde Ubisoftt ekibinin geliştirdiği serilerden birçok grup bulunuyor. XDefiant piyasaya sürüldüğünde farklı Ubisoft serilerinden beş grup yer alacak. Bu gruplar arasında Libertad ( Far Cry ), Phantoms (Ghost Recon), Echelon ( Splinter Cell ), Cleaners ( The Division ) ve DedSec ( Watch Dogs ) bulunacak.
 
 
 
Oyunculara ücretsiz bir rekabetçi deneyimi sunmayı hedefleyen bu yapım bizlere nasıl bir içeriği ve mekaniği sunacağını hep birlikte göreceğiz. Ubisoft tarafından geliştirilen bu oyun için beklentiler yine oldukça yüksek ancak genel olarak oyuncular, bu oyunun güzel bir çıkış yapamayacağını ve popüler bir yer edinemeyeceğini düşünüyor. Ancak bu yorumlar, oyun çıkış yaptığında netlik kazanacak. Siz de burada oyun hakkında çeşitli fikirler paylaşabilir ve size bu oyunu bekliyor musunuz yoksa oyunun gerçekten kötü olacağına eminsiniz diye bir soru yöneltebiliriz. Bunları yorumlar kısmında belirtebilir ve kendi düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz..
 
EA Sports WRC, 3 Kasım Tarihinde Geliyor
 
 
 
Codemasters tarafından geliştirilen ve Electronic Arts tarafından yayınlanacak olan yarış aksiyon oyunu "EA Sports WRC," 3 Kasım tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyun daha önce NACON stüdyosu tarafından geliştiriliyordu ve şimdi hakları tamamen Electronic Arts bünyesine geçti. Dolayısıyla "EA Sports WRC," Electronic Arts bünyesindeki ilk WRC oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.
 
Yeni bir yarış deneyimi ile ve yeni içerikleriyle karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun geçtiğimiz haftalarda 10 dakikalık oynanış videosu ile beraber karşımıza çıktı. Elbette daha önce de yayınlanan bu videolardan yola çıkacak olursak oyunda gerçekten de ilgi çekici bir yapının yer aldığını söyleyebiliriz. Oyunda sürekli olarak kendinizi yarış pistleri içerisinde bulabiliyor, burada üst düzey bir yarış deneyim ile beraber karşılaşabiliyor ve oyunda bir pilot olarak bulunuyoruz. Burada istediğimiz şekilde araçlarla beraber ilerleyebiliyor, araçları güçlendirebiliyor ve parçalarına da dokunabiliyoruz aynı şekilde her bir aracın burada farklı bir yapısı ve dinamiği bulunuyor. Dolayısıyla burada yaptığınız hamleler oldukça önem arz ediyor ve aracınızı öncelikle tanımanız gerekiyor. Çünkü bazı araçların yol tutuş dinamiği oldukça sağlam olabilirken diğer araçların ise yol tutuşu o kadar güçlü olmayabiliyor. Dolayısıyla bunların farklılıklarıyla da oyunda karşılaşabiliyorsunuz ve bunları da bilmenizde fayda var.
 
- Geniş çaplı donanım desteği bulunuyor 
 
 
 
Bu yarış oyunu özelinde birçok destek bulunuyor ve bu desteklerle beraber oyunda hem klavye ve fare ekipmanlarıyla hem de diğer kontrolcü seçenekleriyle beraber oynayabiliyoruz. Bunun yanı sıra yine direksiyon seti ile beraber bu oyunu deneyimleyebiliyor ve aynı zamanda farklı setlerle beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde resmi olarak gerçekten de geniş çaplı bir donanım desteği bulunuyor, bu destekle beraber de oyundaki deneyimimiz, üst düzey çıkarabiliyor ve direksiyon ve pedal destekleri ile beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Elbette yarış oyunlarında siz de biliyorsunuz ki bu tarz ekipmanlarla beraber oynamak oldukça önemli. Çünkü bu donanımlar gerçekten de gerçek hayatta yarış yapıyormuş hissiyatı veriyor ve dolayısıyla daha eğlenceli bir yapının kilidini açabiliyor. Bu oyunda da bu donanım desteklerinin olduğunu söyleyebiliyoruz ve hatta PC tarafında sanal gerçeklik desteğinin de olduğunu resmi olarak açıklayabiliyoruz. Çünkü geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunun sadece PC tarafında sanal gerçeklik yani VR desteğinin olduğu doğrulandı. Dolayısıyla oyunu sanal gerçeklik başında da oynayabilir ve deneyimleyebilirsiniz. Doğal olarak sanal gerçeklik başlığı deneyimi normal deneyimden bir hayli başka olabiliyor.
 
Oyun içerisinde yine ön plana çıkan yeni teknoloji destekleri bulunuyor ve bu teknoloji destekleri ile beraber oyunu daha akıcı ve daha üst düzeyde oynayabiliyorsunuz. Dolayısıyla geçtiğimiz süreçte açıklanan oyunun doğrulan bilgileri arasında DLSS ve FSR teknoloji destekleri ile beraber çıkacağını söyleyebiliyor ve bu desteklerle beraber de elbette oyundan daha fazla verim alabiliyorsunuz. Bu destekleri siz de biliyorsunuz ki ekran kartınıza daha fazla yük bindirmeden oyunu deneyimlemeniz sağlanabiliyor ve böylece güç kısmından tasarruf ederek daha akıcı bir deneyim elde edebiliyorsunuz. Hem yarış oyunlarında hem de diğer oyunlarda bu tarz desteklerin olması gerekiyor çünkü ekran kartına bindirilen yük ile beraber ekran kartının ilerleyen süreçte daha hızlı bir şekilde eskiyebileceğini söyleyebiliyor ve bu da yeni donanım ihtiyacını beraberinde getiriyor. Dolayısıyla bu desteklerle beraber oyunda herhangi bir görüntü kaybı olmadan hem daha akıcı bir deneyim elde edebiliyor hem de yüksek fps'lerle beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Dolayısıyla oyunlarda  bu teknoloji destekleri oldukça önem arz ediyor diyebiliriz.
 
 
 
Bu haftalık bu oyundan aktaracaklarımız bu kadar. Oyunun 3 Kasım tarihinde biz oyun severlere sunulacağını söyleyebilir ve şu anda da ön siparişlere açık olduğunu da belirtebiliriz. Oyunun şu anda zaten bildiğiniz üzere Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Aynı şekilde oyunun ön siparişleri açık durumda ve 849 Türk lirasından oyunu ön sipariş verebilir ve beklemeye koyulabilirsiniz. Ön sipariş verdiğiniz anda zaten oyun çıkış yaptığı gün kütüphanenize eklenmiş oluyor ve hatta mail adresinde bir bildirim geliyor ve böylece oyundan bu şekilde haberdar olabiliyorsunuz.
 
Electronic Arts bünyesindeki ilk WRC oyununu deneyimlemek istiyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Yarış oyunları ile de aranız iyi ise bu oyuna muhakkak bir bakabilirsiniz.
 
Unity CEO'su Para Kazanma Planlarına Gelen Tepkilerin Ardından İstfa Etti!
 
 
 
Oyun motoru geliştirme şirketi Unity geçtiğimiz haftalarda çok tartışılan bir konuyla beraber gündeme geldi. Bu konuyu siz de biliyorsunuz ki oyun motoru geliştiricisi geliştiricilerden her indirme başına ücret talep edecekti. Bu ücret talep etme işi elbette geliştirici kanadında büyük tepki ile karşılaştı ve böyle bir şeyin olmayacağı ortaya konuldu ve belirtildi. 2024 yılı içerisinde aktif hale getirilecek olan bu sistem şu anda durdurulmuş ve geri adım atılmış durumda.
 
Gerçekten de geliştirici tarafında büyük tepkilere yol açan bu olay Unity kanadında da büyük bir yankı buldu. Bu kapsamda oyun motoru geliştiricisine artık farklı yaklaşım benimsendi ve para kazanmak için farklı farklı yollarla beraber ilerleyen süreçte karşılarına çıkacağı düşünüldü. Nitekim bu süreçte büyük tepkilerle karşılaşan şirket içerisinde büyük bir dalgalanma yaşanıyor ve şu anda da bu şirketin CEO'su ve yönetim kurulu üyesi John Riccitiello'nun ekipten ayrıldığını da söyleyebiliyoruz. Elbette bu ekipten ayrılma olayı yukarıda da bahsettiğimiz para kazanma planlarının ardından karşımıza geliyor ve böyle bir yaklaşım benimsendiği için de elbette bir kurban aranıyordu ve bu kurban da şirketin CEO olarak karşımıza çıktı. Bu planlamalar şirket içerisinde yapılan toplantılar dahilinde ortaya çıkabiliyor ve böyle bir planlama ile beraber karşımıza geliyor ancak geliştirici taraf bu denli büyük bir tepkiyle karşılaşacağını herhalde düşünmüyordu. Hem sosyal medya üzerinden hem de diğer kısımlardan büyük bir tepki ile karşılanan bu plan için geri adım atılmış durumda ve artık böyle bir planın olmadığını doğrulayabiliyoruz.
 
 
 
Bu plandan biraz daha bahsedecek olursak öncelikle Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacaktı. Şu anda iptal edilen bu plan içerisinde Unity, oyun motorunu kullanan geliştiricilerden indirme başına para alacaktı. Elbette bu durum gerçekten de suistimal edilme olasılığına da gündeme getiriyor. Çünkü her bir kullanıcı oyuna birden fazla kez indirebiliyor, oyunu silip tekrardan da yükleyebiliyor, dolayısıyla Unity her indirme ve yüklemede geliştiricilerden belli bir ücret talep edecekti ve böylece kendilerine uzun vadeli bir para kazanma planı oluşturacaktı. Ancak bu durum eleştirilerin odağı haline geldi ve her yerden tepkiler yağdı. Dolayısıyla oyun motoru geliştiricisi Unity sosyal medya üzerinden özür diledi ve bu durumu tekrardan değerlendireceklerini aktardı. Böylece ekip geri adım atmış olduklarını resmi olarak açıklamış olarak karşımıza çıkıyor ve Twitter üzerinden yayınladıkları gönderide de gerçekten de büyük tepkilerle karşılandığını hepimiz gördük.
 
Peki siz bu durum hakkında neler düşünüyorsunuz. Yani gerçekten de tepkiyle karşılanan bu para kazanma tekniğini nasıl vuruyorsunuz. Siz de yorumlarınızı aktarabilirsiniz
 
Activision Blizzard Oyunları 2024 Yılında Game Pass'e Geliyor
 
 
 
Bildiğiniz üzere Microsoft, Activision Blizzard satın alımını geçtiğimiz günlerde tamamladı ve tamamlamadan önce de yaptığı açıklamayla beraber bu şirketin oyunlarını Xbox Game Pass'e getireceğini açıkladı. Dolayısıyla burada hem Xbox Game Pass hem de PC Game Pass tarafında bu oyunların geleceğini söyleyebiliyor ve birçok oyunun önümüzdeki yıl içerisinde bu kütüphaneye dahil edileceğini doğrulayabiliyoruz.
 
Bildiğiniz üzere 69 milyar dolarlık bir satın alımla beraber karşımıza çıkan Microsoft gerçekten de oyun tarihinin en büyük satın alımları ile beraber damgasını vuruyor. Hem kendi tarafında oyun sektörüne büyük adım attığını söyleyebiliyor hem de anlaşmanın geçtiğimiz gün tamamlandığını ve resmi olarak artık Microsoft bünyesine geçtiğini aktarabiliyoruz. Activision Blizzard şirketi içerisinde büyük çaplı oyun serileri bulunuyor ve bu oyun serileri gerçekten de oyuncular tarafından sevilen ve hala da oynanan oyunları kapsıyor. Call of Duty ve World of Warcraft yayıncısı olarak karşımıza çıkan Activision Blizzard oyunları yukarıda da bahsettiğimiz gibi hem bu sene içerisinde hem de önümüzdeki sene içerisinde birçok oyunla beraber Xbox Game Pass kütüphanesine gelmeyi bekliyor.
 
 
 
Xbox Game Pass'i siz de biliyorsunuz ki aylık olarak belli bir ücret karşılığında birçok oyuna erişebiliyor ve burayı bir nevi kiralama sistemi olarak düşünebilirsiniz. Bu kısımda istediğiniz şekilde oyunları oynayabiliyor ve verdiğiniz aylık veya yıllık ücretlerle beraber oyunları dilediğiniz saatte dilediğiniz gibi deneyimleyebiliyorsunuz. Büyük çaplı oyunların da burada yer alması gerçekten de oyuncular açısından oldukça önem arz ediyor. Çünkü tek bir ücretle beraber yüzlerce oyunu erişebiliyor ve her ay da bu kütüphaneye yeni oyunlar ekleniyor ve aynı şekilde birçok oyunun da kütüphaneden kaldırıldığını görebiliyoruz. Çünkü belli bir anlaşma ile gelen bu oyunlar belli süreçten sonra ise kütüphaneden kaldırılıyor ve yerini başka oyunlar alabiliyor. Dolayısıyla oyuncular açısından oyun oynamanın gerçekten de esktrası olan bu sistemler şu anda günümüzde popüler olan oyun oynama servisleri arasında bulunuyor ve bu servis içerisindeki oyunlar gün gün artış gösterebiliyor.
 
 
 
Yapılan açıklamaya göre kısaca toparlayacak olursak Activision Blizzard oyunları 2024 yılı içerisinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Xbox Game Pass tarafında eklenecek olan bu oyunlar elbette oyuncuları memnun edecek bir yapıyı içeriyor.
 
Lords of the Fallen çıkış yaptı
 
 
 
Yayıncı CI Games ve geliştirici Hexworks tarafından bir süredir arka planda geliştirilen ve karanlık bir atmosfere sahip aksiyon rol yapma oyunu Lords of the Fallen nihayet çıkış yaptı. Oyun ilk çıkışıyla beraber Steam üzerinde karışık incelemelere sahip olarak bulunuyor ve birçok oyuncu oyun optimizasyon konusunda gerçekten de kötü işler başardığını söylüyor. Bu kapsamda Steam üzerindeki yorumlara ve kullanıcı incelemelerine bakacak olursak burada birçok oyuncunun gerçekten de karakter oluşturma ekranında fps'in oldukça aşağılara düştüğünü ve bu ekranı bile geçemediği belirtiliyor ve oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca da herhangi bir hamle yapamadığı söyleniyor. Dolayısıyla oyunun şu an için gerçekten de oynanamaz durumda olduğu belirtiliyor ve bu sayede yeni bir güncelleme de bekleniyor.
 
Bu hafta içerisinde çıkış fragmanı ile beraber karşımıza gelen oyun Soul-like türü ile beraber biz oyun severlerin sistemlerinde yer alıyor. Oyunda karanlık bir atmosfer bulunuyor ve burada karşımıza çıkan düşmanları dilediğiniz gibi ortadan kaldırabiliyoruz. İlk oyundan 5 kat daha büyük bir yapı ile beraber karşımıza çıkan oyunda iki farklı paralel bir dünya yer alıyor. Hem ölüler dünyası hem de hayatta kalanların dünyası olarak karşımıza çıkan bu dünyalar içerisinde islediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve her iki dünya içerisinde hayatta kalmaya çalışıyoruz. Örneğin bir dünya içerisinde hayatımızı kaybedersek ve karakterimizin öldüğünü görürsek diğer bir dünyaya aynı başladığımız noktadan devam ediyor ve burada da bizlere bir hak yani şans tanımıyor. Dolayısıyla burada gerçekten de farklı bir yapı söz konusu.
 
 
 
Elbette iki farklı dünya içerisinde farklı atmosferler ve farklı kısımlar ve bölgeler bizleri bekliyor. Burada etrafın ne kadar değiştiğini ve şekillendiğini görebiliyor ve karşınıza çıkan düşmanları da bu kapsamda ortadan kaldırmaya çalışıyorsunuz. Zaten oyunun amacının sürekli olarak karşımıza çıkan düşmanları ortadan kaldırmaktan ibaret olduğunu söyleyebiliriz. Oyunda yine karakterinizle beraber ilerleyebiliyor, karakter odaklı bir yapı olduğundan dolayı karakterinizi güçlendirmek için yeni becerilerin kilidini açabiliyor, yeni silahları da aynı şekilde envanter sistemiyle beraber elinize alabiliyor ve kullanabiliyoruz. Farklı silahlarla beraber ilerleyebileceğiniz bu yapım şu anda 900 Türk lirasından satışta. Yüksek fiyatıyla beraber karşına çıkan oyunun diğer taraftan Deluxe sürümü bulunuyor. Bu sürüm 1150 Türk lirasından satışta yer alıyor.
 
 
 
Oyunu oynamak isterseniz oyuncuların belirttiği gibi optimizasyon sorunların olduğunu söyleyebilir ve yeni bir güncellemenin gelmesini bekleyebilirsiniz. Bu aşamada oyunu satın alıp almamak tamamen size kalmış durumda ancak oyuncuların belirttiği şekilde oyunda gerçekten oynanılamaz bir yapının olduğu bir durum söz konusu. Elbette bazı oyuncular bu oyunu oynayabiliyor ve deneyimleyebiliyor ancak birçok sistem içerisinde bu oyun ne yazık ki kötü performanslı bir şekilde karşımıza çıkıyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
Mortal Kombat 1'in DLC Karakteri Omni-Man'e İlk Bakış Atıldı Mario Bros. Wonder Oynanış İçeriği Çıkış Öncesinde Sızdırıldı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız