Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Black Ops, Modern Warfare 2'nin Rekorunu Kırdı


 
     Infinity Ward'taki karışıklıklardan sonra Call of Duty serisine ne olacağı konusunda herkesin kafasında soru işareti vardı. Serinin ana yapımcısı büyük darbe almıştı ve bundan sonra ana geliştirici Treyarch olacaktı.
 
     Call of Duty: Black Ops, Modern Warfare serisinin başarısını yakalayabilir mi sorusunu seriyi yakından takip eden herkes kendi kendine sormuştur. Bu soru sonunda yanıtlandı. Call of Duty: Black Ops ilk gün satışları ele alındığında tüm zaman en büyük eğlence ürünü olmayı başardı.
 
    Activision tarafından yapılan açıklamaya göre Amerika ve İngiltere'yi ele alacak olursa ilk gün satışları sonrası Black Ops, Modern Warfare 2'yi geçti.
 
    Call of Duty: Black Ops ilk gününde bu bölgelerde 5.6 milyon adet satmayı başardı ve 360 milyon dolarlık bir gelir sağladı. Call of Duty: Modern Warfare 2 ise aynı dönemde 4.7 milyon adet satıp 310 milyon dolarlık gelir sağlayabildi.
 
     Oyuncular ve oyun otoriteleri tarafından da çok beğenilen Call of Duty: Black Ops sonrası Treyarch'a olan güven de artmış oldu.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Call of Duty: Black Ops Treyach FPS Activision Wii PS3 Xbox 360 PC DS
DJ Hero 2 İçin İlk Oyuna Uyumluluk Yaması Geliyor Ignition'un İptal Olan Projesinden Videolar
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

31.12.2010 00:33:04

0
3.bolumdeyım pek hos gelmedı.mw2 uzerıne oyun tanımam.

BSC Misafiri

13.11.2010 01:52:47

0
beyler oyun iyi hoş da..bana dierlerinden pek farklı gelmedi yav.silahlar yazı tipleri oynanabilirlik efektler felan alayı aynı..gözle görülür çok büyük değişiklik yok mw2 den..ama yinede oynanır o ayrı.

Batuist

12.11.2010 00:14:27

0
quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Legend

oyunun tümünü hardened de oynadım. O bölüm aşırı zor. Beklerseniz sonsuz tane vietnamlı geliyor. şöyle yapacaksınız. ilk başta zorluğu düşürün(ona rağmen geberiyodum ). Sonra inin aşşağıya. Sağ tarafta bi yer var. Oraya girin biraz mühimmat felan alın. Sonra ordan çıkıp dümdüz koşturun. İlerde klübe gibi bi yerde MG göreceksiniz. Alın onu başlayın şova. Arada size 5-6 saniye boşluk bırakyıo yeni asker gelmesi için. Tam o sırada fırlayın direk ve içerdeki siperlere girin. Ordan sonra usain bolt gibi koşturun . Koşa koşa geçtim bölümü . Oyun hardened de böyleyse veteranda nasıldır bilmiyorum. O bölümde kafanızı siperden çıkarınca yerdesiniz %70 ihtimalle.
Tamam saol denicem dediklerini.. Acaba dedim farkedemediğim birşey mi vardı.. Sanırım koşarak ilerlemem gerekiyor.. Ekleme: Dediğin gibi yaptım ve hallettim..

BSC Misafiri

12.11.2010 00:09:37

0
EGER İNGİLİZCENİZ İYİ İSE ALT YAZIYI AÇIN 0 DAN OYNAYIN ARALARI İZLEYEREK KONUYU ÇAKARSINIZ... FAKAT BENDE KATILIYORUM MULTİSİ BERBAT MW2 NİN MULTİSİ DAHA GÜZELDİ...

Mr.Legend

11.11.2010 23:06:05

0
quote:

Orijinalden alıntı: Batuist

şu tepeden aşağı inerken sonsuz tane vietnam askerinin saldırdığı bölümü nasıl geçiyoruz deli oldum...
oyunun tümünü hardened de oynadım. O bölüm aşırı zor. Beklerseniz sonsuz tane vietnamlı geliyor. şöyle yapacaksınız. ilk başta zorluğu düşürün(ona rağmen geberiyodum ). Sonra inin aşşağıya. Sağ tarafta bi yer var. Oraya girin biraz mühimmat felan alın. Sonra ordan çıkıp dümdüz koşturun. İlerde klübe gibi bi yerde MG göreceksiniz. Alın onu başlayın şova. Arada size 5-6 saniye boşluk bırakyıo yeni asker gelmesi için. Tam o sırada fırlayın direk ve içerdeki siperlere girin. Ordan sonra usain bolt gibi koşturun . Koşa koşa geçtim bölümü . Oyun hardened de böyleyse veteranda nasıldır bilmiyorum. O bölümde kafanızı siperden çıkarınca yerdesiniz %70 ihtimalle.

Buck Fuddy

11.11.2010 22:33:16

0
BSC Misafirleri terbiyelerini takınsınlar.Üye değiller diye ağzılarının bozmalarının alemi yok.

Batuist

11.11.2010 22:25:19

0
quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Legend Bence de oyun MW2 nin kalitesinde değil. Oyunu henüz bitirdim ve son bölümde o kadar çok saçmalıklar var ki nereye ateş ettiğimi anlayamadım. Yapay zeka yerlerde. Berbat olmuş. Adamın biri bana saydırırken arkadaş gidiyo ileri, adamı görüyo fakat hiç dokunmadan geçip gidiyor. Ayrıca ilerlemediğiniz sürece sonsuz tane düşman gelmesi oyunun - yönü. Kesinlikle MW2 nin yakınından geçemez. Reznovu görmek çok iyi oldu. Hapisaneden kaçtığımız görev muhteşemdi.
şu tepeden aşağı inerken sonsuz tane vietnam askerinin saldırdığı bölümü nasıl geçiyoruz deli oldum...

RPG-7

11.11.2010 21:55:13

0
oyunu beğenen arkadaşlara anlam veremiyorum mod2 oynayıpta bu grafikleri beğenen ciddi kördür sadece grafik değil oynanabilirlik olarakta mod2 çok üstün bu oyunun satma sebebi sadece mod2nin herkez tarafından beğenilmiş olması verdiğim paraya acıdım fizik motoru çok berbat patlama efektleri hiç gerçekçi değil...mod3 çikana kadar infinity warddan tabiki call of alınmaz

Mr.Legend

11.11.2010 21:40:46

0
Bence de oyun MW2 nin kalitesinde değil. Oyunu henüz bitirdim ve son bölümde o kadar çok saçmalıklar var ki nereye ateş ettiğimi anlayamadım. Yapay zeka yerlerde. Berbat olmuş. Adamın biri bana saydırırken arkadaş gidiyo ileri, adamı görüyo fakat hiç dokunmadan geçip gidiyor. Ayrıca ilerlemediğiniz sürece sonsuz tane düşman gelmesi oyunun - yönü. Kesinlikle MW2 nin yakınından geçemez. Reznovu görmek çok iyi oldu. Hapisaneden kaçtığımız görev muhteşemdi.

BSC Misafiri

11.11.2010 21:15:01

0
Şu satış rakamını görüp hala buraya gelip berbat diyenler var adamlar size kapagı kapattı ne hala konuşuyosunuz.

BSC Misafiri

11.11.2010 21:14:44

0
ya nereye multi berbat arkadaşlar multinin nesini beğenmediniz hayret single ztn muhteşemde bn multiyi nasıl beğenmediğiize çok şaşırdım bi kere para olayı çok ii olmuş dolu dolu ynilik var ve çok eğlenceli herkesin görüşü farklı tabii ama berbat demeyelim bari grafiği beğenmemiş çoğu kişi evt mw2 grafiklerine göre kötü bir grafik ama black opsun grafikleride bnce o kadar kötü değil sadece mw2ye göre kötü ve sizler sadece grafiğe takılıp kalmışsınız snki çokk berbat bi grafik varmış gibi abartıo herkes mw2 ye alışmış herkes bi anda black ops oynuyunca kötü diyolar oyundan anlamıonuz valla graikler farklı olunca o bu mw2deki grafiğe çok bnzemio bu kötü diyo millet

gunescan

11.11.2010 21:11:05

0
Nedense black ops'u multi oynarken internet kafelerdeki dandirik pc'lerde mw2 oynarkenki gibi zevk alamadım... Daha single player'i oynamadım fakat biraz daha zevkli olacağını düşünüyorum..

Buck Fuddy

11.11.2010 19:03:47

0
EMRECAN11 ve Batuist'e katılyorum. Bizimkiler hep kasıyor ama ben zevk alamıyorum.

Carcharot

11.11.2010 18:56:00

0
Deneyeceğiz. Ama bu satışlarda Modern Warfare'ın etkisi çok büyük. Çok sattı diye hemen kaliteli diyemeyiz.

Batuist

11.11.2010 18:46:36

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Bana göre Treyarch firması istediği konuyu, istediği görselliği, istediği yapay zekayı bir oyunda birleştirsin Hiçbir zaman Infinity Ward firmasının yapmış olduğu Modern Warfare 1-2 oyunun tadını ve kalitesini yakalayamazlar. Çünkü Infinity Ward firmasındaki yapımcılar asker ve görev duygusunu benimsemiş insanlar bende askerliğini yapmış bir insan olarak Modern Warfere oyunlarını olağanüstü gerçek buluyorum. Teşekkürler...
katılıyorum.. infinity wards firması çok çok daha farklı.. bu oyun bana nedense berbat ötesi bulduğum medal of honor 2010u hatırlattı.. tabi oyunu berbat bulduğumu söylemiyorum ama bazı yerlerde nedense onu anımsadım.. moh yarıda bıraktım berbat birşeydi.. bu oyun kadar olamaz ama yinede mw kalitesi çok daha farklı idi.. ateş ettiğin hissini çok daha net viriyordu oyun.. black opsta farkettiğim bir diğer nokta kuru gürültünün çok fazla olması.. tam bir savaş içindesiniz gibi bir ses var ama etrafınıza bakıyorsunuz ses ile çevre senkron değil.. yani duyduğunuz ses kadar çevrenizede olup biten bir savaş atmosferi yok.. oyun gidişatı bazı yerlerde çok klişe.. vur ve ilerle mantığı yani.. dar bir koridordasınız ve yapabileceğiniz başka bir seneçek yok.. ama oynadığım kadarıyla sürekli atmosferin değişmesi konusu ve oynanıştaki farklılıklar yinede zevk veriyor.. ama ben yinede infinity wardsı istiyorum... adamlar tek kelimeyle bu işin duayeniydiler..

BSC Misafiri

11.11.2010 18:38:18

0
Bana göre Treyarch firması istediği konuyu, istediği görselliği, istediği yapay zekayı bir oyunda birleştirsin Hiçbir zaman Infinity Ward firmasının yapmış olduğu Modern Warfare 1-2 oyunun tadını ve kalitesini yakalayamazlar. Çünkü Infinity Ward firmasındaki yapımcılar asker ve görev duygusunu benimsemiş insanlar bende askerliğini yapmış bir insan olarak Modern Warfere oyunlarını olağanüstü gerçek buluyorum. Teşekkürler...

Sycylian

11.11.2010 18:26:11

0
Oyunu beğendim

krmtrylcn

11.11.2010 18:10:12

0
Herkezin zevki başkadır fakat ben nedense berbat buldum. Modernlere dewam ediyorum.

BSC Misafiri

11.11.2010 18:00:38

0
modern warfare 2 yi istediği kadar geçsin her oyunun zevki başkadır.işte mw2 de öyleydi.asla aynı zevki yaşayamazsınız arkadaşlaR

balcs

11.11.2010 17:35:28

0
Batuist'e katılıyorum. Hikayesi gayet güzel ama Reznov'un ve Başkan Kennedy olması gerçekten hikayeyi kesinlikle güçlü yapıyor. Ama MW2 Kalitesi yok.

sinemanyak

11.11.2010 17:34:56

0
ya codun nesi bu kadar tutuyo adamlar para basar gibi oyun yapıyorlar.

Batuist

11.11.2010 17:25:24

0
Yalnız oyunda ciddi yapay zeka sorunları olan yerler mevcut.. sonuna kadar henüz oynamadım ama adamlar kamikaze zannediyorlar kendilerini öyle ortalık yerde ateş açmak bana düşmanın hareketi saçma geliyor.. Ve kesinlikle mw2 kalitesi yok.. tamam aksiyon iyi ama kalite işin içine girince mw2 kalitesi yok.. bir adama ölmesi için yarım şarjör harcıyorum bazen bir.. Ama hikaye aksiyon oldukça zengin.. Oyun tam tek düze girdi derken finito başka bir macera.. Ama yapımcı firmanın farklı oluşu kesinlikle hissediliyor..

Antrim

11.11.2010 17:12:57

0
multi rezil single muhteşem

ZafeerTR

11.11.2010 17:00:54

0
Black Ops'un satışlarında Modern Warfare 2'nin katkısını unutmamak gerekiyor. İnceleme için biraz daha acele edin heyecanla bekliyoruz.

ilyasburak

11.11.2010 16:59:48

0
rezil bir oyun multi 0

rush_follow

11.11.2010 16:56:28

0
İnCeLeMe Ne ZaMaN
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Call of Duty: Black Ops ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
198 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız