Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Black Myth: Wukong Çıkış Tarihi Açıklandı

 
 
Geliştirici Game Science, aksiyon rol yapma oyunu Black Myth: Wukong'un PlayStation 5, Xbox Series ve PC için Steam ve Epic Games Store üzerinden 20 Ağustos 2024 tarihinde dünya çapında piyasaya sürüleceğini duyurdu. Oyun için ayrıca The Game Awards etkinliği kapsamında yeni bir fragmanı yayınlandı.
 
Uzakdoğu temalı bir aksiyon rol yapma deneyimi geliyor
 
Çin mitolojisi içeriği ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapım, daha önceden birçok etkinlik kapsamında yeni fragmanları yayınlanmış ve bu fragmanlar gerçekten de oyuncuların dikkatini çekmişti. İlk fragmanıyla beraber büyük beklenti içerisine girdiğimiz yapım, gerçekten de üst düzey grafikleri ve oynanış içeriğini bizlere aktarıyordu. Bu süreçten sonraysa oyuna birçok oyuncu ve oyuncu topluluğu beklemeye koyuldu. Geldiğimiz bugün, oyunun çıkış tarihi nihayet açıklandı ve oyun artık yakın zamanda karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bakalım oyuncuların beklentilerini karşılayacak mı, bizlere vaat ettikleri deneyimi sunacaklar mı? Bunu çıkış yaptığı zaman hep birlikte göreceğiz.

Bildiğiniz üzere bu oyun dahilinde aksiyon ve rol yapma deneyimi bizlere aktarılmak isteniyor. Oyunda geçmişten gelen bir efsanenin rolünü üstleniyor ve burada belirlenmiş bir kişi olarak yola çıkıyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca açık bir dünyada gezip tozabiliyor, dilediğimiz gibi düşmanlarla beraber kapışabiliyor ve bu düşmanların çeşitliliği elbette çok farklı hal alabiliyor. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda oyuncuları tatmin edecek düzeyde farklı düşman çeşitliliği bulunuyor. Bu çeşitlilikle beraber de biz de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Elbette bu tarz oyunlarda farklı düşmanların karşımıza çıkması ve bu düşmanların da bizlere farklı şekillerde saldırması oldukça önem arz ediyor. Çünkü oyunda sürekli olarak aynı düşmanlarla beraber kapışmak, onlarla beraber mücadeleye girmek bir yerden sonra sıkıcı olabiliyor. Dolayısıyla oyundaki düşman çeşitliliği oyuncular açısından oldukça mühim diyebiliriz.
 
Yeni fragman
 
 

 
OYUN HAKKINDA 

Çin edebiyatının 4 büyük klasik romanından ilham alan bu yapımda batıya yolculuğa çıkabiliyor ve burada ucu bucağı belirlenmeyen bir açık dünyada yer alabiliyoruz. Oyunda karlı ortamlardan yıkık dökük harabelere, ormanlık alanlardan bataklık alanlara kadar oldukça farklı alan bulunuyor ve buraları dilediğimiz gibi keşfedebiliyoruz. Oyun içerisinde farklı hayvanlara bürünebiliyor ve bu hayvanları da dilediğimiz gibi kullanabiliyoruz. Böylece yolculuğumuzu daha da eğlenceli hale getirebiliyoruz. Örneğin oyun içerisinde uçan bir kuş olarak yer alabiliyor ve bununla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı hayvanlara ve canlılara dönüşme yeteneğimiz yeteri kadar kullanabiliyoruz. Bu da oyuna gerçekten de güzel ve ilgi çekici çeşitlilik katan unsurlar arasında yer alıyor.

Harikalar ülkesini keşfedebileceğimiz yapım içerisinde kendi kaderimizi kendimiz belirliyor ve aksiyon rol yapma içeriği ile beraber de karaktere odaklı bir yapının burada olduğunu görebiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca karakterimizin farklı becerileri bulunuyor. Bu becerileri dilediğimiz gibi geliştirebiliyor ve yükseltebiliyoruz. Aynı zamanda oyunda yeni becerilerin kilidini açabileceğimiz bir yapı yer alıyor. Bu yapı ile beraber oyunda dilediğimiz gibi ilerleyebiliyor ve düşmanları daha kolay bir şekilde ortadan kaldırabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca düşmanları dilediğimiz becerileri yansıtarak ortadan kaldırmaya çalışıyor ve aynı zamanda farklı silahlarla beraber de onlara karşı gelebiliyoruz.
 
Oyun içerisinde yaptığımız hamlelere tepki veren dinamik bir çevre sistemi bulunuyor. Örneğin karlı bir ortamda isek ilerlediğimiz ve savaştığımız alanlarda karların dağıldığı ve yürüdüğümüz alanlarda ise ayak izimizin çıktığı bir yapı bizlere sunuluyor. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten gerçekçi bir yapı bizlere aktarılıyor. Bu yapı oyunun ilk fragmanıyla beraber bizlere sunuldu. Oynanış fragmanı içerisinde karlı bir alandaydık ve bu karlı alan içerisinde ilerliyor ve aynı zamanda sonunda ise patron savaşı ile beraber karşılaşıyorduk. İşte burada karların sağa sola dağıldığını ve yaptığımız hamleye göre çevrenin tepki verdiğini gördük. İşte burada oyun içerisinde gerçekten de ilgi çekici bir çevre detayının yer alacağını söyleyebiliyor ve gerçekçi bir yapıyla beraber de oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Oyuncular açısından bakacak olursak bu oyundan gerçekten beklentiler bir hayli yüksek. Çünkü oyunun hem grafikleri hem de animasyonları gerçekten de akıcı bir şekilde karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve ortaya çıkan videolar ve oynanış içerikleri ise bunu doğrular nitelikte.
 
 

Efsanevi bir hikayenin anlatıldığı ve bu hikaye içerisinde de çeşitli gizemlerin bulunduğu yapım içerisinde çeşitli sırları açığa çıkarmak için elimizden geleni yapıyoruz ve burada farklı zorluklara ve manzaralara doğru kendimizi atıyoruz. Gizlenmiş gerçekleri açığa çıkarabileceğimiz ve efsanenin arkasındaki örtüyü ve sır perdesini aralayabileceğimiz yapımda yaptığımız her bir hamle oldukça önem arz ediyor ve burada gerçekten de ilgi çekici hikaye içeriği ile beraber karşılaşmaya hazırlanıyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca devasa yaratıklarla beraber karşılaşabiliyor ve irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları ile beraber mücadele edebiliyoruz. Patron savaşları bu oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor. Çünkü gerçekten de hem dikkat çekici hem de devasa ejderhalarla bile burada savaşabiliyoruz. Ejderhaların üzerine binebiliyor, onların sırtlarından kılıcımızı geçirebiliyor ve gerçekten de güzel bir patron savaşı deneyimini burada görebiliyoruz.

Bu tarz oyunlarda patronların çeşitliliği ve yapacağı hamleler oldukça önem arz ediyor. Aynı zamanda patronların ne kadar çok değişik tarzlara sahip olduğunu görebilirsek o kadar çok oyun akıcı hale ve eğlenceli hale gelebiliyor. Elbette bu tarz oyunlar zorlu bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve oyuncular olarak sürekli tekrar tekrar denemeler yapmak durumunda kalıyoruz. Zaten oyunun hedefinde de bizlere zorlu bir deneyim sunmak var. Zorluk dengesi her bir oyuncu için ayarlandığı zaman elbette her bir oyuncu bu oyuna bir şans verebiliyor. Ancak zorluk seviyesi üst düzeye ulaştığı vakit elbette daha önceden bu türe giriş yapmayan oyuncular için büyük zorluğu beraberinde getiriyor diyebiliriz. Çünkü daha önceden böyle bir türü deneyimlememiş ve zorlu bir yapıya doğrudan geçiş yapan bir oyuncu elbette sürekli olarak ölmekten sıkılabilir ve oyunu bir yerden sonra bırakabilir. Dolayısıyla bakalım bu zorluk derecesine nasıl ayarlayacak hep birlikte göreceğiz.

Daha önce görmediğiniz bir dünyada yer aldığınız yapım içerisinde antik Çin mitolojisine dayalı yaratıklar bulunuyor ve bunları ortadan kaldırmak tamamen sizin işiniz oluyor. Keşifler ve büyüleyici ortamlarla beraber yer aldığımız oyun içerisinde maymun kralını kontrol ediyor ve bu kralla beraber elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca farklı farklı düşmanlarla beraber kapışabiliyor ve çevreyi tamamen kendi lehimize kullanmaya çalışıyoruz. Keşfedilmemiş maceralarla beraber yer aldığımız oyun boyunca yeni bir destan yaratmak için burada bulunuyor ve aynı zamanda zorlu platform unsurları ile beraber de karşılaşabiliyoruz. Oyunda yıkılabilir alanların olduğunu doğrulayabiliyoruz ve burada gerçekten de bu detayların üst düzey bir şekilde karşınıza çıkacağını aktarabiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde farklı farklı bölgeler bulunuyor ve bu bölgeleri keşfetmek ve buraları tanımak tamamen bizim adımlarımıza bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı bölgelere giderek buralardaki manzaraları ortaya çıkarabilir ve burada istediğimiz şekilde ekran görüntüleri alabiliyoruz. Aynı şekilde, burada yer aldığımız süre boyunca her bölgenin kendine ait manzarası, teması ve yapısı bulunuyor. Aynı zamanda, her bölge içerisinde farklı düşman çeşitliliği ve farklı patronlar bizlere sunuluyor. Dolayısıyla, oyundaki bu bölgeleri istediğimiz şekilde keşfedebiliyor ve açığa çıkarılmamış sınırları burada açığa çıkarmaya çalışıyoruz.

Eski ve yeni düşmanlarla yüzleşebileceğimiz yapım içerisinde Maymun Kral ile beraber istediğimiz şekilde ilerleyebilir ve rakipleri sınamak için doğrudan bir ayaklanma çıkarabiliyoruz. Hızlı kombolarla beraber düşmanların üstesinden gelebileceğimiz yapımda üst düzey becerilerin kullanıldığını söyleyebiliyoruz. Oyunda düşmanların bizlere saldırısını kesebiliyor, kendimizi savunmak için elimizdeki mızrağı onlara doğru savurabiliyor ve hızlı hareketlerle ve kombolarla beraber de düşmanlarının üstesinden gelebiliyoruz. Benzersiz güçlere sahip olduğumuz bu yapım içerisinde çok çeşitli düşman kadrosu ile beraber karşılaşabiliyor ve onları alt etmek için elimizdeki silahları kullanabiliyoruz.
 
 
 
Burada karakterimizle beraber atlayıp zıplayabiliyor, düşmanların üzerine doğrudan düşebiliyor, elimizdeki mızrağı dilediğimiz şekilde hızlı bir şekilde sallayabiliyor ve bizlere gelen saldırıları doğrudan kesebiliyoruz. Oyunda saldırı, savunma ve kaçınma teknikleri kullanıyoruz. Dolayısıyla, karakterimizle beraber hızlı bir şekilde sağa ve sola doğru hamle yapabiliyor ve düşmanların saldırılarından bu şekilde kaçabiliyoruz. Aynı zamanda, kendimize savunma konumuna alarak elimizdeki silahı savunma olarak kullanabiliyor ve akabinde ise karşı saldırıya geçebiliyoruz. Dolayısıyla, oyunda bu tarz mekaniklerin yer aldığını aktarabiliyoruz.

Çeşitli büyüleri kullanabileceğimiz yapım içerisinde aynı zamanda arka plandaki hikaye için hem ara sahneler hem de karakterler arası diyaloglar devreye giriyor. Bunlarla beraber de arka planda yer alan hikayeyi öğrenebiliyor ve aynı zamanda büyülerle ve bilgi ile beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Dönüşümlere geçiş yapabileceğimiz, farklı becerileri kullanabileceğimiz, yeni becerileri açabileceğimiz yapı içerisinde istediğimiz şekilde kendi stratejimizi ve planımıza oyuna dahil edebiliyor ve Çin mitolojisi içerisinde yer alan düşmanları burada ortadan kaldırabiliyoruz. Aynı zamanda, elimizdeki asa ile beraber farklı beceriler açabiliyor, bu asa teknikleri üzerinde ustalaşmak tamamen bizim işimiz oluyor. Ek olarak, oyun içerisinde elimize farklı büyüler, yetenekler, silahlar ve ekipmanlar alabiliyor ve bunları da aynı zamanda birleştirebiliyoruz. Dolayısıyla, oyunda yer aldığımız süre boyunca zanaatkarlık mekaniği de ön plana çıkıyor ve elimizdeki becerileri ve silahları da bir araya getirerek kombolayabiliyoruz.
 
 

Oyunda farklı bölgelerin farklı hikayeleri bulunuyor ve aynı zamanda farklı karakterlerle beraber tanıştığımız sürece de onlardan yeni hikayeler öğrenebilir ve aynı zamanda onlardan çeşitli görevler alabiliyoruz. Her türlü varlığın yaşadığı bu dünya içerisinde tuhaf tiplemelerinin olduğunu görebiliyor ve başsız bir insandan tuhaf bir yaratığa kadar oldukça farklı karakterlerin bizlere sunulacağını söyleyebiliyoruz. Oyunda bu karakterlerin her birinin farklı kökenleri bulunuyor ve her birinin de arka plan hikayesi farklı olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla, oyunda hikayenin işleyişi gerçekten de ön plana çıkıyor ve güzel bir hikayenin olacağı geliştirici ekip tarafından söyleniyor. Bunun dışında yine oyunda sevgi, nefret, açgözlülük ve öfke temaları işleniyor ve bu duygular arasında ise karakterimiz boğuşuyor diyebiliriz.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi oyun önümüzdeki senenin ağustos ayı içerisinde gelmeye hazırlanıyor. Dolayısıyla, oyunu bekleyecek uzun bir sürenin olduğunu söyleyebiliriz. Bu süreçten sonra da oyunun ertelenip ertelenmeyeceğini şu an için söyleyemiyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Şu anda oyunun Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz, bu sayfa üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Elbette, uzun bir süreç olduğundan dolayı oyuna istek listenize eklemenizde fayda var. Çünkü, oyuna bir süre sonra unutabilir ve çıkış yaptığında da hatırlamayabilirsiniz. İşte burada, istek listenize eklediğiniz oyun devreye girer ve mail adresinize bir bildirim aracılığıyla size haber verebilir.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Black Myth: Wu Kong Game Science Batı'ya Yolculuk Journey to the West tek oyunculu aksiyon rol yapma oyunu
Hideo Kojima’nın Yeni Oyunu Overdose (OD) Tanıtıldı THE FINALS Şimdi Tüm Platformlarda!

BSC Misafiri

9.12.2023 13:35:50

0
Bu oyun tutarsa oyun dünyası çinliler ve çinsizler diye ikiye ayrılır.1.5 milyarın %2si oyun yapsa hepimiz iflah oluruz
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Black Myth: WuKong
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız