Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Bethesda: Intel ARC Ekran Kartları Starfield'ı Oynatmakta Yetersiz

 
Bethesda kısa süre önce yeni bir açıklama yaptı. 6 Eylül tarihinde resmi olarak oyunculara sunulan açık dünya uzay temalı rol yapma oyunu Starfield için yapılan yeni açıklamada Intel ARC ekran kartlarının yetersiz olduğu belirtildi. Bethesda destek hattına göre Intel Arc A770 bile Starfield'ın minimum bilgisayar gereksinimlerini karşılamıyor.
 
Intel Arc, Starfield için yetersiz
 
 
Bethesda destek hattı, Intel Arc A770 ekran kartının AMD Radeon RX 5700XT veya NVIDIA GeForce GTX 1070Ti'nin minimum gereksinimlerini karşılamadığını iddia ediyor. Ancak bu durumun çok doğru olmadığı kullanıcılar tarafından belirtiliyor. Örneğin çok sayıda DX12 ve Vulkan destekli oyunlarda Intel Arc A770 bu iki ekran kartını da geride bırakıyor.
 
Diğer taraftan raporlara göre Intel Arc A770 sahipleri oyunu normal şartlarda oynayabiliyor. Ancak Intel'in birkaç gün önce yayınladığı en son sürücü güncellemesi oyunun dokularını bozabiliyor ve çok sayıda çökme yaşatabiliyor. Önemli sorunlar olarak karşımıza çıkan bu durum Bethesda tarafından göz ardı ediliyor. Çünkü bu konuda herhangi bir güncellemenin gelmeyeceği belirtiliyor.
 
Son olarak tahmin edilene göre Intel XeSS teknolojisi için resmi desteğin eklenmeyeceği belirtiliyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Dsogaming Starfield uzay bethesda yeni oyun destan yeni nesil oyun
INDUSTRIA Geliştiricileri UE5 Destekli Yeni Bir Oyun Geliştiriyor Techland, Dying Light 2'ye Mikro Ödeme Sistemi Ekledi: Çoğu Şey Parayla
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

11.9.2023 13:29:40

0
tarih gerçekten kendini tekrar ediyor nvidia yapımcılara baskı yapıp amd desteğini kestiriyordu şimdide amd gibi yazılımı beş para etmez firma yapıyor resmen saçmalık insanlar alternatif istiyor ve intel tamam nvidia ya belki alternatif olamıyor ama bence potansiyeli var amd ye alternatif olmak için en azından saçma sapan wattman hataları yok yazılımıda her geçen gün iyileşiyor bence firmaların özellikle bethesda gibi milahtan kalma oyun motorunu sürekli kullanan bir firma böyle amatörce konuşmamalı.

waltran

11.9.2023 11:04:58

+1
Resmen dalga geciyor adamlar. Yahu Starfield denen oyunda milattan once kalmis render teknikleri kullaniyorsunuz onu da optimize edememissiniz uzerine birde boyle sacma sapan aciklamalar.

BSC Misafiri

11.9.2023 10:00:25

0
Oyun mükemmel olmuş yeminle, level 7 de gidip level 25 isteyen gezegen de savaşa savaşa legendary armor seti mantis ve legendary ship olan Mantis gemisini aldım şimdi oyun bana akti

xTr3m3GP

11.9.2023 01:32:49

0
Intel ekran kartına sahip olan arkadaşlar size sesleniyorum. Nexusmods sitesinde intel xess ve nvidia dlss teknolojileri starfield upscaler isimli mod ile eklenebiliyor. Nasıl yapıldığı ile alakalı bayağı bilgi var internette. ????

xXBerkanXxD

10.9.2023 11:10:05

+1
Todd Howard: "Oyunu optimize ettik, belkide PC'nizi yükseltme vakti gelmiştir." diyerek yıllardır Bethesda oyunlarını oynayıp, oyun motorunun sınırlarını ezberleyen oyuncuları bile gerizekâlı yerine koymaları çok ilginç. GOTY Baldur's Gate 3 olacak orası kesinleşti artık...

BSC Misafiri

10.9.2023 10:08:03

0
Arc A770 sahibiyim bahsedilen kartlardan daha güçlü ama Amd sağolsun İntelin piyasaya girmemesi için oyun üzerinden yazılımsal olarak baskı yapıyor bildiğiniz gibi starfield amd desteğini almış bir oyun ama bunu intel aşacaktır bir şekilde yoksa imajına çok ağır darbe almış olurki şu sırlarda yabancı forumlarda birdahaki seçimim intel ekran kartım olmayacak şeklinde çok yorum görüyorum

Nevfel

9.9.2023 21:27:05

+1
15 senelik grafik motorundan bir vazgeçmediler. Herhalde bunlar başka motorda oyun yapmayı bilmiyorlar o nedenle ısrarla bu fosil motorla devam ediyorlar.

Sarohan

9.9.2023 21:24:16

+1
Yanlış söylemiş olur mu hiç canım.. Bethesda dediyse vardır bir şey.. Şimdiki tüm kartlar yetersiz, 2-3 nesil sonrasını bekleyin anca orta ayarda 60 fps oynarsınız demeliydi haksızlık etmeyin.

blendw

9.9.2023 20:52:23

0
Yalan! Bende intel arc 770 var bütün ayarlar ultra 2k da akıcı oynayabiliyorum, sadece arada oyun kapanıyor.

Krone

9.9.2023 20:00:48

+1
Kesinlikle öyle kart kastıracak bir oyun değil. Oyun ben Xbox One PS4 neslindenim diye basbas bağırıyor zaten. Bethesda’nın açık dünya sanat tasarımlarına ve görev tasarımlarına sözüm yok ama o oyun motoruyla bir cacık yapamazlar. Creation Engine tamamen çöp.

Wolf0045

9.9.2023 19:43:24

+10
Ekran kartı değil siz yetersizsiniz, bu oyun günümüz görsel standartların altında kalıyor ona rağmen en güçlü ekran kartları bile zorlanıyorsa bunu sebebi sizsiniz.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Starfield
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız