Bethesda: Intel ARC Ekran Kartları Starfield'ı Oynatmakta Yetersiz

Mehmet Tandoğan

 
Bethesda kısa süre önce yeni bir açıklama yaptı. 6 Eylül tarihinde resmi olarak oyunculara sunulan açık dünya uzay temalı rol yapma oyunu Starfield için yapılan yeni açıklamada Intel ARC ekran kartlarının yetersiz olduğu belirtildi. Bethesda destek hattına göre Intel Arc A770 bile Starfield'ın minimum bilgisayar gereksinimlerini karşılamıyor.
 
Intel Arc, Starfield için yetersiz
 
 
Bethesda destek hattı, Intel Arc A770 ekran kartının AMD Radeon RX 5700XT veya NVIDIA GeForce GTX 1070Ti'nin minimum gereksinimlerini karşılamadığını iddia ediyor. Ancak bu durumun çok doğru olmadığı kullanıcılar tarafından belirtiliyor. Örneğin çok sayıda DX12 ve Vulkan destekli oyunlarda Intel Arc A770 bu iki ekran kartını da geride bırakıyor.
 
Diğer taraftan raporlara göre Intel Arc A770 sahipleri oyunu normal şartlarda oynayabiliyor. Ancak Intel'in birkaç gün önce yayınladığı en son sürücü güncellemesi oyunun dokularını bozabiliyor ve çok sayıda çökme yaşatabiliyor. Önemli sorunlar olarak karşımıza çıkan bu durum Bethesda tarafından göz ardı ediliyor. Çünkü bu konuda herhangi bir güncellemenin gelmeyeceği belirtiliyor.
 
Son olarak tahmin edilene göre Intel XeSS teknolojisi için resmi desteğin eklenmeyeceği belirtiliyor.