Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Bethesda: Grafik Önemli Değil Demek Yalancılıktır

The Elder Scrolls serisini hep böyle müthiş grafiklerle görmek isteriz
 
     Grafik önemli değil, önemli olan oynanabilirliktir mi diyorsunuz? Bethesda sizinle aynı fikirde değil. Bethesda başkan yardımcısı Pete Hines'a göre "grafik önemli değildir" diyen kişi yalancıdır.
 
     Official Xbox Magazine'e (OXM) bir açıklama yapan Pete Hines şu sözleriyle neden grafiğin önemli olduğunu açıkladı:
 
     "Grafik önemli değil diyen çok sayıda insan var. Onlara genellikle "yalancısınız" diyorum. İnsanlar ekran görüntülerine bakıyor ve 'Mükemmel görünüyor' ya da 'İlgimi çekmedi' gibi anlık kararlar veriyor. Bu nedenle ilk bakışta mükemmel görünecek bir şey yaparsanız, oyunculara daha rahat ulaşırsınız."
 
     Pete Vines aslında çok iyi bir tespit yapmış. Gerçekten de oyuncular arasında böyle düşünen çok büyük bir kitle var, ama hepsinin böyle düşündüğünü söylemek ne kadar doğru olur?
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak vg247 The Elder Scrolls V Skyrim Elder Scrolls 5 Skyrim Bethesda 2K Games RPG
BAFTA Oyun Ödülleri Sahiplerini Buldu Thief'in Tasarımcısı Valve'a Katıldı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

17.3.2011 22:32:05

0
arkadaşlar tabiikide bu devirde eski oyunları örnek gösterek grafik önemli değil demek saçma ama grafiği şahane gözükmesede eğlenilen oyunlar var ama bnce onların grafik yapısı çok önemli görünüş olarak demiyor gerçekçi gçzükmesini yani oynattıracak bi grafik motoru tabiiki gerçekçi olması önemli ama bf3-gt5 tarzı oyunların grafikleri şahane olsada bnce oyunlar zevksiz tabiiki bu oyunları bnde oyunyorum arada sırada ama oyun sıkıyo bi süre snra bnce grafikleri bunlara göre değerlendirmeliler ama işte herkes gördüğüne göre değerlendiriyor editörler flnda dahil grafiğin oyunu oynattırması ve güzel görünmesi bu ikisinide değerlendirerek grafiğe yorum yapılmalı örnek vermek gerekirse black ops çoğuna göre kötü gözüküo( tabii ki bu oyunu kötülemekten bşka bir şey değil) ama kesinlikle değil tabiiki bf3 görünüm olarak çok dha ii ama oyunu oynattıran grafik örn olarak bops dha birçok örneği var tabiiki;(ama bu bf3 değil)

erkefur

17.3.2011 20:44:06

0
Grafik de önemli, ama ilk görüşte. Geri kalanında hikaye ve oynanabilirlik ortaya çıkıyor.

Next Gen

17.3.2011 19:15:54

0
Grafik önemli, önemli olmayan "sadece grafikden ibaret oyunlar" önemli değil hem grafiği ile hemde oyun içeriği ile oyun güzelse işte bu oyun güzeldir oyunlar için grafik önemlidir

BSC Misafiri

17.3.2011 18:40:41

0
Eleman hakli arkadaslar örnegin farcry 2 ile bizi büyülediler mükembel grafikler felan filan yediler bizi oyun bir cikti herkez satin aldi birde baktiki oyuna hikaye eklemeyi unutmuslar hayatimda oynadigim en rezil oyundu grafikleri harika olsada büyük bir oyuncu kesimi ilk önce görsel kaliteye bakiyor

cadollo

17.3.2011 17:16:23

0
Jrpg lerde değil...

sinemanyak

17.3.2011 16:39:08

0
Minecraft'ı gösterince aldığım tepkiler aklıma geldi şimdi...

waltran

17.3.2011 16:33:56

0
grafik önemli ama diğer unsurlar olmadan(oynanabilirlik, hikaye vs.) sadece reklam yapmaya yarar o kadar.

S!rJohN

17.3.2011 15:18:18

0
''İnsanlar ekran görüntülerine bakıyor ve 'Mükemmel görünüyor' ya da 'İlgimi çekmedi' gibi anlık kararlar veriyor. Bu nedenle ilk bakışta mükemmel görünecek bir şey yaparsanız, oyunculara daha rahat ulaşırsınız." Bende kendisine katılmıyorum.İlk anda etkileyebilen oyunlar sadece seri oyunların devam oyunlarıdır.Yeni çıkacak bir oyun için MÜKEMMEL demez kimse... Şuan piyasada grafik harikası olarak adlandırılan içi boş bir sürü çöp oyun var zaten...

bloodTime

17.3.2011 14:11:17

0
grafik önemli

Zenyxia

17.3.2011 13:54:18

0
Belki RPG oyunlarında o kadar önemli olmayabilir, o türde içerik daha önemlidir ama diğer oyun türlerinde, FPS, Adventure vs. olsun, grafik 2. veya 3. planda yer alır yani önemli bir etkendir. İçerikten kısıp da sırf grafiğe abanılmış oyunlara da ayrı bir garezim vardır.

Cpt. Miller

17.3.2011 13:36:00

0
Çok doğru söylemiş.

Metodiev35

17.3.2011 13:17:37

0
Arkadaşlar şunu hala oynarım bunu hala oynarım dediğiniz oyunlar zamanının en iyileriydi gerek grafik gerek oynanabilirlik açısından. Ozamanın beğenerek oynadığınız tadı damağınızda kalan keşke günümüzdeki oyun motorlarıyla tekrar el atılsa dediğiniz oyunları defalarca oynayabilirsiniz grafik sizi etkilemez.Ama günümüzde grafik tabi önemlidir.Sonra grafik gerek dedikmi kendini bişey sananlar gelio bağırıo burada sen git BLACK OPS oyna diye.Ulan 5 ıncı oyununa kadar coddan başka oyun demiyolardı COD şöyle COD böyle şimdi rakipler çıkmaya başlayınca cod çoluk cocuk oyunu oldu.

.ProtoN.

17.3.2011 12:01:30

0
adam haklı beyler

BSC Misafiri

17.3.2011 10:27:16

0
Grafik önemli değil demiyorum ancak benim gözümde grafik biraz arka planda kalan bir öğe. Misal oynanabilirlik ve senaryo olduktan sonra grafikler kötüde olsa o oyun oynanır gbime geliyo :) Şahsen hala Max Payne 2 yi zevkle oynarım :)

Smalltime

17.3.2011 10:12:03

0
O yüzden herkes L.A.Noire'nin teknolojisinden bahsediyor değil mi? Eğer GTA III'ün grafik motoru ile yapılsaydı kim, nasıl tepki verirdi? Bu nesilde 'grafik önemli değildir' demek, insanın kendini kandırmasından başka birşey değildir. 'Ben hala Grim Fandango, Monkey Island oynuyorum oğlumm!' gibi bir yaklaşımda bulunabilirsiniz. Doğrudur, ama zaten biz onları 'öyle' oldukları için seviyoruz. Kimse Monkey Island tekrar, yeni grafiklerle piyasaya sürüldü diye kızmadı değil mi?

encuni

17.3.2011 09:30:44

0
Half life in ilk oyununu bıle arada bır oynarım Önemli olan akıcılık bence grafıkde orta derece olsa yeterli olucaktır
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
The Elder Scrolls V: Skyrim ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
156 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız