Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Batman: The Enemy Within - The Telltale Series - İnceleme

 
 
Telltale tarafından geliştirilen ve 2017 yılında yayınlanan oyunun ikinci sezonu, bir önceki sezona göre daha hareketli ve daha heyecanlı bir yapı sunuyor.
 
Biz oyun severlere bölüm bölüm sunulan bu oyunda her bölüm içerisinde farklı olaylar yaşanıyor. Dizi tadında ilerlediğimiz bu oyunda doğru zamanda basmamız gereken tuşlar yer alıyor. Bunun yanı sıra sinematik dövüş sahneleri, bizlere özenle aktarılan hikayeler, yapmamız gereken seçimler ve daha fazlası bu oyun içerisinde bulunuyor.
 
Bu yazımızda sizlere Batman'in ikinci sezon incelemesini yapacağım. Oyunu kısa süre önce oynayıp bitirdim ve şimdi de sizlere deneyimlerime aktarmak için buradayım.
 
Yine kötülük yine kötülük
 
 
 
Oyunun ilk sezonunda Two - Face, Lady Arkam gibi kötü karakterler bulunuyordu. Bu karakterler ile girdiğimiz mücadele bizlere ikinci sezonda yeni kötü karakterlerin karşımıza çıkmasına sebebiyet veriyor. İlk sezonda alt ettiğimiz bu kötü karakterlerden sonra karşımıza daha güçlü ve daha etkili karakterler geliyor. Oyunun ikinci sezonunda John Doe’nun  Joker olma hikayesini, Harley Quinn'in, Bane’in, Mr. Freeze’in ve daha fazlasının şehre getirmek istediği kötülükleri engellemeye çalışıyoruz.
 
Zengin bir geçmişe sahip olarak karşımıza çıkan Bruce Wayne, ikinci sezonda da bu güçlü arka planını sürdürmeyi başarıyor. İlk sezonda kaybettiğimiz ve yakın arkadaşımız olan Lucius Fox’un ardından yanımızda tek müttefikimiz kahyamız kalıyor. Kahyamız ile atıldığımız bu macerada ikili iletişimi hiçbir zaman koparmıyor, birbirlerine yardım ediyor ve şehri kötülüklerden arındırmaya çalışıyor.
 
John Doe'nun Joker olma hikayesi (John Doe aynı zamanda gerçek kimliği belirlenemeyen kişilere deniliyor)
 
 
 
Oyun bizlere sinematik bir hikaye deneyimi sunduğundan dolayı arka planda birçok karakterin yaşadığı anlara şahitlik ediyoruz. İkinci sezonda John Doe'nun Joker olma hikayesi bilhassa ön plana çıkıyor. Hatırlarsanız John Doe ile ilk olarak içeri girdiğimiz hapishanede tanışmıştık. Burada John'nun bize yardım etmesi sonucunda arkadaş olarak kaldık ve bu arkadaşlığımızı bu süreçte de sürdürmeye çalıştık. İkinci sezonda yine John ile bir arkadaşlığımız devam ediyor. Ancak bu arkadaşın gidişatı tamamen size kalmış durumda.
 
Oyun verdiğiniz ve yaptığınız seçimlere önem veriyor. Buna karşılık karakterler arasındaki ilişkileriniz de bu seçimlere göre değişkenlik gösteriyor. Dolayısıyla John Doe ile aranızdaki ilişkinizi iyi tutmak veya kötü tutmak tamamen size kalmış. Oyun içerisinde John bizlere ilk olarak başkalarından emir alan bir tip olarak karşımıza çıkıyor. Bu süreçte yine ilk olarak hapishanede tanıştığımız ve birbirimize sözler verdiğimizden dolayı bizim sözümüzü de dinliyor. Ancak bu durum tabii ki ileride değişiyor.
 
Daha fazla etkileşim
 
 
 
Batman'in bu ikinci sezonunda ilk sezona göre bana göre daha fazla etkileşim öğesi bulunuyor. Çünkü ilk sezonda çok daha fazla sinematik bir deneyim bizlere sunulmuştu. Hatta bir ara klavyeyi fareyi bıraktım öylece izlemeye koyuldum. Ancak ikinci sezonda bu durum tamamen değişmiş durumda ve daha fazla etkileşim unsuru ve aksiyon unsuru getirilmiş. Dolayısıyla ikinci sezonu oldukça beğendim diyebilirim.
 
Oyunun iknici sezonu oldukça aksiyonlu ve heyecanlı geçiyor. Karşımıza çıkan bu yeni kötü karakterler her zaman arkamızdan iş çevirmeye çalışıyor ve ara ara bunlarla karşılıklı olarak aksiyonlara giriyoruz. Özellikle Bane karakteri ile girdiğimiz mücadeleler çok daha heyecanlı geçiyor. Bane ile girdiğimiz mücadeleleri patron savaşı olarak nitelendirebilirim. Girdiğimiz mücadelelerde doğru zamanda basmamız gereken tuşlar bulunuyor ve bu tuşlara bastığımız zaman estetik bir dövüş sinematik deneyimini izlemeye koyuluyoruz.
 
Yine aksiyon ve dövüş etkileşim unsurlarının haricinde ikinci sezonda etrafta keşfedebileceğimiz ve dokunabileceğimiz daha fazla öğe bulunuyor. İlk sezonda bu alanlar kısıtlıydı ve bulunduğumuz ortamda çok fazla keşif ve yürüyüş yapamıyorduk. Ancak bu sezonla beraber bu durum biraz daha genişletilmiş ve bize biraz daha özgür alan sunulmuş. Bu da etkileşimi arttıran unsurlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra bu özellikler bizi daha fazla oyun içerisinde durabilmemizi sağlıyor.
 
Kötü karakterleri iki farklı şekilde alt edebiliyoruz
 
 
 
İlk sezon ile bu sezonun aksiyon anındaki etkileşim ve seçenek durumlarını olarak karşılaştıracak olursam bu yapımda bizleri daha fazla seçenek bekliyor. Yani bir kötü karakter ile mücadeleye girdiğimiz zaman bizlere iki farklı alt etme seçeneği sunuluyor. Bu ilk sezonda biraz daha kısıtlıydı ancak bu sezonda bu durum oldukça fazla karşımıza çıkıyor. Önreğin karşımıza çıkan Joker karakterini istersek batarangımız ile etkisiz hale getirebiliyor istersek de kancamız ile duvara bağlayarak kendimize çekebilir ve bir yumrukla indirebiliyoruz. Bu seçimler tamamen bize kalmış durumda. Oyun bunların seçimlerini tamamen bize bırakıyor.
 
Yine bu sezonda kullandığımız silahlar da daha fazla çeşitlilik gösteriyor. Önceden sadece yumruklarımızı, batarangımızı ve kaçış kancamızı kullanırken şimdi devreye artık elektroşok cihazları ve daha fazlası giriyor. İkinci sezonda yine bu aletlerimiz ile daha fazla etkileşime giriyoruz. Düşmanlar üzerinde yukarıda saydığım saldırı araçlarını etkili bir şekilde kullanıyoruz.
 
Sinematik tadında QTE deneyimi
 
 
 
İkinci sezon ile beraber aksiyon ve dövüş unsurları üzerinde bir artış söz konusu. Bu artışla beraber oyun içerisinde yer alan QTE yani doğru zamanda doğru tuşa basmamız gereken bir mekanik sıkça karşımıza çıkıyor. Kötü karakterlerle girdiğimiz mücadelede karşımıza belirli tuşlar çıkıyor, bu tuşlara doğru zamanda basmamız gerekiyor, çok geç kalırsak karakterimiz düşman karşısında alt ediliyor. Dolayısıyla zamanlamayı doğru tutturmak ve doğru tuşa basmamız gerekiyor.
 
Oyun içerisinde yer alan bu QTE sistemi bizlere herhangi bir zorluk yaşatmıyor. Dolayısıyla her oyuncunun kolaylıkla basabileceği bir düzeyde. Oyunda bu konuda herhangi bir zorluk yaşamıyorsunuz. Aksiyon anında bastığımız bu tuşlar ile beraber bizlere sinematik bir dövüş sekansını izlettiriliyor. Batman'in kötü karakterlere karşı yaptığı estetik vuruşlar, kaçış taktikleri, kullandığı saldırı araçları ve daha fazlası bizlere aktarılıyor. Bu da seyir zevkini arttıran unsurlardan biri. QTE istemi ile beraber oyuna hem dahil oluyor hem de sinematik bir sekans izliyoruz.
 
Zaten oyun içerisinde belirli tuşları kullanıyoruz. Bu tuşlar arasında W, Q, E, Shift + E, Shift + Q gibi tuşlar bulunuyor. Bu tuşlara da alıştıktan sonra QTE mekaniği içerisinde herhangi bir sıkıntı yaşamıyorsunuz. Tuşlar ekranda göründüğü anda elleriniz otomatik olarak o tuşların üzerine gidiyor ve kolayca basıyorsunuz. Böylece karşınızdaki düşmanı kolayca alt edebiliyorsunuz.
 
Karakterler ile aranızın kötü veya iyi olması size kalmış
 
 
 
Oyun içerisinde yer alan kötü karakterler ile belirli etkileşimlere giriyoruz. Bu karakterler ile aramızın kötü veya iyi olması tamamen bizim seçimlerimize bağlı olarak karşımıza çıkıyor. Bu seçimlerin ışığında o kötü karakterle beraber ya ilerliyoruz ya da aramız tamamen kopuyor. Bu kopma esnasında da onu artık alt etmenin yollarını arıyoruz. Örneğin John Doe ile aramızın iyi olması diğer kötü karakterlerin aralarına sızmamızı sağlıyor. Bu sızma sayesinde diğer kötü karakterlerle tanışabiliyor ve onların da duygu ve düşüncelerini manipüle etmeye çalışıyoruz. Bu konuda oyun bizlere çeşitli seçenekler sunuyor. Elbette gün sonunda etkileşime girdiğimiz kişi kötü bir karakter ise onu bir şekilde alt etmek gerekiyor.
 
Bu yazımızda sizlere Batman'in ikinici sezonunun incelemesini yapmış bulunmaktayım. Bu sezonda yukarıda da belirttiğim gibi daha fazla aksiyon ve dövüş sekansları, daha fazla etkileşim unsurları, etrafta keşfedebileceğimiz daha fazla öğe ve yine daha fazla QTE sekansları bizlere sunuluyor. Oyunda yaptığımız seçimler çok önem arz ediyor. Bu yaptığımız seçimlere göre hikaye ilerliyor ve karakterler ile aramızın açılıp açılmaması, kimin hayatta kalıp kalmayacağı bu seçimlere bağlı olarak şekilleniyor.
 
Oyunun ikinci sezonu ilk sezona göre daha hareketli ve aksiyon dolu geçiyor. Dolayısıyla ikinci sezonu muhakkak oynamanızı tavsiye ediyorum.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun listeleri en çok oynanan oyunlar
15 TL'ye Aldığımız The Witcher 3 Steam'de 250 TL Oldu! PS5'in Yeni Reklam Videosu Birçok Oyundan Kesitler içeriyor: Uncharted 5 mi Geliyor?

U2ME2

2.2.2023 16:15:07

0
Bu güncel ve yeni çıkmış oyunun incelemesini bizlerle paylaştığınız için teşekkürler. :D
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Listeleri
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız