Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Avalanche: Büyük Bütçeli Oyunlar Kâr Getirmiyor

Mad Max merakla beklenen oyunlar arasında bulunuyor

     Just Cause serisinin geliştiricisi olan Avalanche Studios şu sıralar ise yeni Mad Max oyunu üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Buna karşın geliştiriciler oyun endüstrisinin durumundan memnun değiller. Avalanche'ta yaratıcı yönetmen konumundaki Christofer Sundberg, AAA (büyük bütçeli-dev yapımlar) düzeyindeki oyunların kârının düştüğünü söylüyor.
 
    "Oyunlar gelişti, teknoloj gelişti, ama ticaret konusunda 15 yıl önce neredeyse hala oradayız. Bütçe arttıkça, risk de artıyor. 60 dolara satılan çok az oyun artık para kazandırıyor ve eskiden uyguladığımız yöntemler bugün anlamsız kalıyor. Yayıncılar ve geliştiriciler 5 ila 8 saat süren oyun yatırımlarının çok nadir olarak karşılığını alıyorlar."
 
    Mad Max'in de ticari bir başarı yakalaması konusunda büyük beklentilerinin olmadığını söyleyen Sundberg, yatırımların çok büyük olması sebebiyle 2 milyonluk bir satışın bile kendilerini kurtarmaya yetmeyebileceğini belirtiyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak destructoid Mad Max PC PS4 Xbox One Avalance Studios
Magus PS3'e Özel Olarak 25 Şubat'ta Çıkıyor Bully ve Manhunt'taki Şiddet Yeni Oyunlara Engel!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

xbox1080-360=?

10.2.2014 10:17:51

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri
crysis 3 ,3saat sürüyor? gel vatana millete bir iyilik yap oyun oynamayı bırak

lambshit

10.2.2014 08:13:40

+1
Bence adamın demek istediği angry bird, clash of clans veya candy crush gibi cok ucuz maliyetle yapılan oyunlar marka degeri kazanıp milyonlar kazandırıyor. Biz hertarafımızı yırtsakta 300 kisilik ekiple 2 sene oyun gelistirsekte bu degeri yakalayamıyoruz Biraz haklı aslında

speederly

9.2.2014 19:05:21

0
tutmus seriler icin bunlar soylenemez. ornegin gta 5 ki herkes ornegini vermis. butun nesil boyunca bende pes 11 gta 5 gta 4 mgs 4 gt5 ile gecirdim geri kalanda psn den . ayni sey ps4 de de olucak gta6 alirim mgs5 gt7 . zaten bu seriler kalitelerini ortaya koymustur ne ve yapimlari uzun suren oyunlar karsiliklarini da aliyorlar.

BSC Misafiri

9.2.2014 15:52:19

+1
Yalnız adam doğru söylemiş bu işler oturduğunuz yerden iskembeden sallamakla olmuyor. Öncelikle belirteyim koskoca bir nesli (ps3) Gta IV, Gta V, pes, fifa, nba ile geçirdim. Last of us ve uncharted oynadım birde. Niye? Çünkü çeşitli oyun yok piyasada, hepsi aynı b.kun laciverti. Bunun nedeni kâr korkusu. Herkes e hitap etsin diye oyun yapmaya çalışıyorlar ya da bilinen seriler üzerinden gitmeye. Ps2 döneminde metacritic falan çok bakilmazdi, simdi girip bakıyorum da çok eğlenerek oynanan ve kullanıcı Puanı yüksek oyunlardan birçoğu 60 70 puan arası. Gta en sevdiğim seridir ve bana göre bir oyundan fazlasidir ama Gta V üzerinden örnek veremezsiniz. Gta kadar popüler seri yaparken tabii basacak parayı Rockstar. Adamlar öyle ya da böyle satacaklarini biliyorlar zaten.

dingo egret!

9.2.2014 14:46:33

-1
Avalanche AAA oyunlardan söz etmiş ama bence bu tür oyunlardan söz edebilmiş olmak için evvela böyle bir Tecrüben olması gerekir. Bakıyorum adamların referanslarına geliştirdiği toplam 5 oyundan hiçbirisi bir Gta, GEoW, GoW, Uncharted, Witcher, Last of us, hatta Tomb Raider bile değil. bol keseden üfürüp durmasınlar.. edit: hatta ve hatta şimdilerde geliştirdikleri Mad Max ilk duyurulduğunda beni çok heyecanlandırmasına ramen oyuna dair yayınlanan herşey bana baya bi rage çakması atmosfer hissi veriyor, ki rage zaten Carmack reyize asla yakışmayan çok büyük bir fiyaskoydu.

Dürüstİnsan

9.2.2014 14:30:26

0
Adam bir bakıma doğru söylüyor. Kenidini kanıtlamış oyunlar çıktığında milyonlar satarken kaliteli ama iyi tanıtılamadığı için belli sınırı geçmeyen oyun çok var. Her oyunda emek var tabi ama her oyunu aynı fiyattan satmak yanlış. Skyrim gibi GTA gibi oyunlar ile 5-8 saat süren oyunları aynı fiyattan satmak yanlış. Her oyunun yapım maliyetine uygun fiyat verilmelidir. Mesala benim için önümüzdeki günlerde çıkacak olan Thief oyunu ile iligili durumum böyle. Güzel bir oyun olacağına düşünüyorum ama 50-60$ vermek fazla geliyor.

BSC Misafiri

9.2.2014 12:43:50

+1
neye dayanarak söylüyor bunları bilmiyorum ama AAA oyunlar sektörde en fazla kar getiren oyunlardır. her sene de karlılık oranları daha fazla artar. örnek ? GTA V , COD , Battlefield 3 , Skyrim, Diablo 3 , Gran Turismo 5 ... daha bir sürü örnek var yapımcılarına deli karlar getiren AAA yapımlar. bence haber fazlasıyla yanlış olmuş kusura bakmayın. artık her sene AAA oyunların satışı ve kar getirileri artıyor baktığımızda

BSC Misafiri

9.2.2014 12:43:37

0
GTA serisinin rekor kırmasından sonra ben şunu anladım, oyuncular açık dünya tabanlı, özgürce istediklerini yaptıkları ve her köşesi ayrıntılarla dolu, hikayesi sürükleyici oyunları daha çok seviyor. Ayrıca bu işin reklam boyutu da önemli. Ayrıca bence GTA 5 ilk başta PC'ye çıksaydı bu kadar yüksek satış rakamlarına ulaşmayabilirdi. Bence böyle bir gerçek var. İyi satış yapmak istiyorlarsa oyunlarına yoğunlaşmalı ve dağıtımcının zorladığı zaman değil, oyunun tamamen bittiği zaman yayınlamalılar. Ben bu yüzden Watch_dogs'tan ümitliyim adamların oyunu ertelemeleri yerinde bir karar ve bana göre fena satış yapmayacak. Ama Rockstar acaba PC versiyonunu Watch_dogs ile aynı zamanda çıkarır mı? İşte bu tuhaf bir durum olur :) Mad Max bence sürpriz bir oyun olabilir ama oyunun reklamını daha fazla yapmalılar.

BSC Misafiri

9.2.2014 12:43:27

0
Ne öyle 4-5 saat yapıyorsunuz?.Yapın 2.5 saat veya 3 saat.Crysis 3 gibi olsun mesela kendisi 3 saat anca sürüyor.Satın 80 Euro'ya dolar da değil Euro nasıl kar yaparsınız.Zaten aklınızda bu yazdıklarım yoksa ne olayım.Ondan sonra çıkarlar niye korsan oynuyorsun derler.Yapın bir GTA V gidip alalım orjinal.Bunlar Cod gibi yapar yakında.3 saate indirirler.Zaten yavaş yavaş indirmeye başladılar.

s_demirci_53

9.2.2014 12:31:30

+4
senaryo iyi olsunda grafik kötü olsada olur sözüne karşıyım. para veriyorum herşeyi güzel olmalı...

mementopolis

9.2.2014 12:09:42

0
Adamın Yariatici yönetmen olup da böyle yorum yapması ilgic sanırsın hissesi var stüdyoda için . ( olabilir ) Küçük oyunlar derken mobil oyunları kastetti, buna eminim. Mad Max oyununu beklemedeyim benim için güzel bir oyun olacağına eminim . ilerde bu yorumun kokusu cikar sonucda ,üzücü gercekden . Konsolar şimdiden bukadar satış mikdarlarina ulaşmışken ? . Adamın gözünü para bürümüş galiba , bir kaygı düşmüş yada.

michael01

9.2.2014 12:08:57

+1
Gta V gibi 35 milyon satmış milyar dolarları götürmüş bir oyun varken.Çok gereksiz bir açıklama yapmış.Yapan yapıyor oyunu satmasını da biliyor.

xbox1080-360=?

9.2.2014 11:50:14

0
getirmez olurmu bak kojimaya 2 saatlik oyunu 40 dolardan satıyor millette "kojima" kültü olduğu için alıyor.

StrangerLovely

9.2.2014 11:44:45

+1
Tabii karşılamaz oyunlar o kadar kısa ki adam youtube'dan bir bakayım oynanış vs. vs. nasılmış diye. 2. Video'da oyun bitiyor adam da almıyor. Bir de fiyat konusu var 60 dolar az. 3 saatlik oyuna en az 250 dolar vermeliyiz yoksa kurtarmaz.

oyuncu11790

9.2.2014 11:39:49

+1
Arkadaş kaliteli oyun yaptığınızda hangi oyuncu o oyunları almadı ? Çok klişe örnek vereceğim ama Gta bütçesi ortada ancak kazandığı parada ortada ... Kalite seviyesi yüksek oyunlardan kasıtları , görsel olarak üst seviye ancak ne oynanış nede senaryo aynı kalitede olmayan oyunlarsa elbette yatırımın karşılığını alamazsınız ... Benim gördüğüm kadarıyla oyuncular orta sınıf görüntü olsun ancak üst seviye senaryo ve oynanış olan oyunları baş tacı yapıyor , yada oynanış veya senaryo üst seviye olmasın görüntü kalitesi de o kadar olmasın sırf oyuncuya verdiği haz üst seviye olsun oyuncular onları da baş tacı yapıyor örneğin ; rust , dayz ... İlk amaç para kazanayım olmamalı , ilk amaçlarının oyun yapmak olduğunu unutmamalılar

s_demirci_53

9.2.2014 11:30:56

+1
@kazumatr sana hak veriyorum artık neredeyse tüm oyunlar dlc olarak ek paketi çıkıyor oyundan kazandıkları yetmiyor adamlara. eskiden demo oynar beğenirsek oyun alırdık şimdi oyunu alıp beğenirsek dlc alıyoruz . parasöz geliştiriciler sizi

Kazumatr

9.2.2014 11:24:54

+2
Aaa 5 saatlik oyuna 60 dolar azmiymis.6 dk lik oyunu 80 dolardan satın da alalım hadi bekliyoruz. Eskiden oyunlar saate göre yapilmiyordu adam gibi senaryolari vardı sürüklüyordu şimdi de oyunu ne kadar kirpabiliriz ve bunlari nasıl dlc olarak satabiliriz diye dusunurlerse böyle olur tabi. Böyle düşünen tüm firmalar batsın umrumda olmaz heleki şu Capcom u çok severdim ama re serisini batırıp Dino crisis serisini batirip birde şu dlc muhabbetini iyice sacmaladigi için listenin en başında ,eskisi gibi olmadıkça da tabi kazanamazsiniz.

rambocuk

9.2.2014 11:19:16

+1
Yaparsın gta5 last of us seviyesinde oyun kazanırsın para hem bakalım para değilde ben senin oyununa değerli vaktimi ayırıcakmıyım önce sen bunu düşünüceksin

s_demirci_53

9.2.2014 11:13:05

0
diyorki 2 milyonu gezmezse bizi bir daha .ok görürsünüz :)

shalashaska

9.2.2014 11:08:05

+3
:Yazık kıyamam,90 dolar yapın oyunları fazlada sürmesin 3 saat sürsün yeter.

pcrex

9.2.2014 11:02:36

+4
neye dayanarak konuşmuş bilmiyorum, ama firmaların verdiği istatistiklere göre konsolların ve oyunların satışlarında geçmiş senelere göre herhangi bir gerileme yok. pc cephesinden bahsediyorsa ise 15 sene önce ki oyun satışları hala aynı diyor, 15 sene önce ekran kartı fiyatlarına bir bakmasını öneriyorum. üreticinin masrafları arttıysa tüketicin daha fazla arttı. herkes kendini düşünüyor anasını satayım.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Mad Max
+ TAKİBE
AL
59 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız