Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Arcade Tarzı Uzay Macerası Underspace Erken Erişim Olarak Geliyor

 
 
Dikkat çekici uzay temasıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapımda hem aksiyon hem de rol yapma unsurları bulunuyor. Gezegenleri keşfedebileceğimiz, farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğimiz, büyük ve devasa patronlarla savaşabileceğimiz ve daha fazlasını gerçekleştirebileceğimiz bu yapımda elimizde bulunan uzay gemisi ile istediğimiz yere doğru ilerleyebiliyoruz. Büyük düşmanlarla kapışabilir, elimizdeki uzay gemisini geliştirebilir ve yıldız sistemleri arasında gezip tozabiliriz. Klasik uzay oyunlarından ilham alan bu yapımda her yıldız sistemi içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre elle oluşturulan ortamlar bizi bekliyor ve bu yıldız sistemleri içerisinde ortaya çıkarılacak çeşitli gizemlere merakla yaklaşabiliyoruz.
 
Açık dünya içerisinde yer aldığımız bu yapımda arcade tabanlı bir yapı yer alıyor ve bununla beraber her zaman ilerleme durumunda kalıyoruz ve ilerleyişimize de burada kendimiz karar verebiliyoruz. Çünkü önümüze burada büyük zorluklar çıkabiliyor, hava koşullarının değiştiğini hissedebiliyor ve burada uzay gemimizle bir nevi hayatta kalma deneyimini yaşamaya hazırlanıyoruz. Farklı bölgelere doğru ilerleyebildiğimiz bu yapımda her bir bölge içerisinde doğa olaylarının olduğundan da bahsedebiliyoruz. Bu olaylar arasında fırtınalar, elektrik yağmurları ve daha fazlası yer alıyor. Bunlarla beraber de elbette ortamın nasıl değiştiğini ve kaotik hale geldiğini görebiliyoruz.
 
Uzay sistemlerini burada özelleştirebildiğimiz ve diğer yandan da geliştirebildiğimiz yapımında evrende izimizi bırakmaya çalışıyoruz ve sürekli olarak ilerlerken de hava koşullarına ve canavarlara karşı gelmek durumunda kalıyoruz. Her ortam içerisinde farklı durumlarla karşılaşabiliyor ve burada elbette istediğimiz şekilde ilerlemeye çalışırken çeşitli zorlukların olduğundan da bahsedebiliyoruz. Bu zorlukları aşmak için hem uzay gemimizi burada yukarılara doğru çıkarmaya çalışıyor, hem de uzay gemimizle beraber sağa sola doğru hızlı bir şekilde manevra yapmak durumunda kalıyoruz. Üzerimize gelen düşmanların veya diğer dua unsurlarının da burada elbette üstesinden gelmemiz gerekiyor. Bunların üstesinden gelmek için de uzay gemimizin burada temel kontrolleri bulunuyor.
 
 
 
Bu temel kontrolleri ile beraber yukarıda bahsettiğimiz gibi arcade bir yapı bulunuyor. Bu yapı aslında eski atari oyunlarına benzer şekilde bir deneyimi bizlere sunuyor. Bu yapıyı daha önceki nostalji oyunlarından da gördük ve şimdi ise daha gelişmiş bir sistemle beraber buradaki yerimizi almaya hazırlanıyoruz. Uzay gemimizi doğru bir şekilde kontrol ettiğimiz ve aynı zamanda hızlı bir şekilde manevralar yapabildiğimiz bu yapımda üzerimize gelen düşmanlara karşı elbette sağa sola doğru kendi uzay gemimizi kontrol edebiliyor, bir anda sağa veya sola kırabiliyor ve böylece o saldırılardan da kaçabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda uzay gemimizi bu şekilde kontrol etmek ve hızlı manevralar yapmak ve böylece saldırılardan kaçınmak oldukça önem arz ediyor ve temel hedeflerimiz arasında bulunuyor diyebiliriz.
 
Diğer taraftan evrenin içerisinde farklı noktalara doğru ilerleyebilir ve her yıldız sistemi içerisinde de gerçekten farklı olaylarla beraber karşılaşabileceğimiz durumlar bize sunuluyor. Klasik uzay oyunlarından ilham alan bu yapımda farklı görevleri yerine getirirken tuhaf galaksilere doğru geçişimizi yapabiliyor ve ışık hızına doğru da burada turboya basabiliyoruz. İstediğimiz role bürünebileceğimiz ve aynı zamanda hem tek başımıza hem de arkadaşlarla beraber çevrimiçi bir şekilde oynayabileceğimiz bu yapım gerçekten de güzel bir yapıya bünyesinde barındırıyor ve aynı zamanda bu tarz oyunlarda çevrimiçi destek varsa elbette bu tarz oyunları arkadaşlarla beraber oynamak çok daha eğlenceli bir deneyimin kilidini açabiliyor.
 
Tek başınıza bu zorlukların üstesinden gelmek yerine arkadaşlarınızla beraber yan yana olarak hem sırt sırta verebilir hem de bu sayede patron savaşları ile ve tekinsiz ortamlarla beraber kolayca baş edebilirsiniz. Daha önceki oyun açıklamalarımızda da belirttiğimiz gibi bu tarz oyunlarda çevrimiçi mod desteği varsa elbette bunu deneyimlemenizde ve oynamanızda fayda var.
 
 
Bu sayede hem arkadaşlarınızla beraber bir yandan sohbet edebilir hem de kendinize daha güvende hissedebilirsiniz. Böylece patron savaşlarıyla karşılaştığınız zaman ekip arkadaşlarınızdan destek alabilir, doğru şekilde doğru hamle yaparak kendi planlarınızı oyna dahil edebilir ve böylece kolay bir şekilde bu devasa patronları ortadan kaldırabilirsiniz. Oyunda yapabileceğiniz her plan ve stratejiyle beraber daha fazla ilerleme kaydedebilir, bununla beraber hızlı bir şekilde görevleri gerçekleştirerek yeni kaynakların ve parçaların sahibi olabilirsiniz. Aynı zamanda uzay geminizi değiştirebilir ve uzay geminizi ne kadar güçlendirirseniz, o kadar çok zorluğa karşı göğüs gerebilir ve böylece daha hızlı bir şekilde gelişme sağlayabilirsiniz.
Zorlu ortamlarla karşılaşabileceğimiz bu yapımında yukarıda bahsettiğimiz gibi tek başınıza da oynayabilir, hem de arkadaşlarınızla beraber de oyundaki yerinizi alabilirsiniz.
 
Bu sayede istediğiniz rolle beraber oyunda ilerlemeye çalışabilir ve galaksiden galaksiye bir atlayış gerçekleştirebilirsiniz. Oyunda ışık hızına çıkabileceğiniz uzay geminizin turbo gücü bulunuyor. Bu turbo sayesinde düşmanların saldırılarından bir anda kaçabilir ve aynı zamanda ani manevralar yaparak bu saldırıları es geçebilirsiniz. Fırtınaların bulunduğu ve doğal afetlerin meydana geldiği bu yapımda ortamın nasıl kıvırcık hale geldiğini görebilir ve etrafın olabildiğince karanlık olduğunu da deneyimleyebilirsiniz. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca hem bu doğal afetlerden kaçınmayı hem de patron savaşlarından sağ çıkmayı deneyimleyebilir ve böylece siz de hayatta kalma macerasını burada adım atabilirsiniz. Açık dünya içerisinde gezip tozabileceğiniz bu yapımın farklı bölgelerine doğru ilerleyerek buraların nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebilir, aynı zamanda burada istediğiniz gibi farklı kaynakların sahibi olabilirsiniz. Bu kaynaklarla beraber oyunda istediğiniz gibi gelişme sağlayabilir ve bu gelişme ile beraber de hem güçlü patronlara karşı gelebilir hem de dayanma gücünüz daha da artış gösterebilir.

Cesur olmanıza gerektiren bir yapıyı bünyesinde barındıran bu yapım içerisinde her bölge içerisinde farklı atmosferlerin, ortamların ve düşman çeşitliliğinin olduğundan bahsedebiliriz. Dolayısıyla burada yer aldığınız süre boyunca bir madenci olabilecek, karakollara doğru ilerleyebilen bir tüccar olabilecek, uzayıp trenlerini soyan bir korsan veya kayıp yıldız şehirlerine tarayan bir kaşif olmaya çalışacaksınız. Dolayısıyla oyunda farklı farklı rolleri bürünebilecek ve bu rollerle beraber de kendi mesleğinizi aslında bu oyun içerisinde icra etmeye çalışacaksınız.
 
 
 
Bilinmeyen canavarlara ve bilinmeyen afetlere karşı gelebileceğiniz bu yapımda elbette her hava koşullarına ve düşmanına karşı burada aktif rol oynayacaksınız. Ancak hangi rolü oynayacağınız tamamen size bağlı olarak değişkenlik gösterebilecek ve bu değişkenlikle beraber de isterseniz tek başınıza istersiniz arkadaşlarınızla beraber bu rolleri deneyimleyebileceksiniz. Elbette her bir arkadaşınıza farklı rolle beraber karşınıza gelmesi oldukça değişken ve özgürlükçü bir yapıyı bünyesinde barındırdığını göstergesi diyebiliriz. Dolayısıyla burada farklı rollerle beraber ilerleyebilecek, bu rolleri dibine kadar yaşayabilecek ve bu rolleri istediğiniz şekilde çeşitlendirebilecek ve özelleştirebileceksiniz. Farklı rollere bürünebileceğiniz bu yapım aslında temel olarak çok geniş bir kapsama bizlere sunmuyor, ancak yine de ideal bir yapıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Her türlü olaya karşı tedbirli olabileceğiniz ve galaksinin güvenliği için çalışabileceğiniz bu yapımda etrafın fırtınalarla beraber kaplı olduğunu ve bunların kasıp kavurduğu bir dünya içerisinde yer aldığımıza aktarabiliyoruz. Bu doğal afetler ve düşmanlar yıldız sistemlerinin bozduğunu ve aynı zamanda tuhaf tehlikelere yol açtığını görebiliyoruz. Dolayısıyla biz de bu düşmanları ortadan kaldırarak hazineleri ele geçirebiliyor ve farklı donanımlarla beraber de oyunda ilerlemeye çalışıyoruz.
 
Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda 70'ten fazla el yapımı yıldız sistemi bulunuyor. Bu "el yapımı" ibaresinden kastımız herhangi bir hazır varlık kullanılmadan tamamen ekiplerin ortaya çıkardığı bir yapıyı bünyesinde barındırıyor diyebiliriz. Dolayısıyla herhangi bir hava koşulları ile beraber yer alabileceğiniz ve bu hava koşullarını es geçebileceğiniz yapımda sürekli olarak kendinize farklı yıldız gezegenlerinin içerisine girdiğinizi görebilir ve aynı zamanda buralarda avcılık içerisinde de geçiş yapabilirsiniz.
 
Bilinmeyen doğru ilerleyebildiğimiz antik yıldız şehirlerini keşfedebildiğimiz yapımda diğer taraftan ilgi çekici ortamların ve antik yapıların olduğundan da bahsedebilir ve buraları keşfederek de farklı şekillerde donanımların ve güçlendirmelerin sahibi olabilirsiniz. Seni çarpıp mezarlıklara geçiş yapabileceğiniz kayıp solucan deliklerine doğru ilerleyebileceğiniz yapımda gerçekten de galaksi içerisinde neler varsa hepsini burada görebilecek ve biz de burada hayatta kalma mücadelemizi daha da arttırabileceğiz.

Oyunda çok farklı devasa düşmanlar bulunuyor. Örneğin, devasa ve uzun bir ejderhanın olduğundan bahsedebilir ve bu uzun ejderha gerçekten de bir yılan gibi evren içerisinde, yani uzay içerisinde süzülebiliyor ve böylece onun saldırılarından kaçınabiliyoruz. Örneğin, diğer taraftan daha tuhaf canlılarla beraber karşılaşabiliyor ve devasa bir geyik görünümündeki patronla beraber buradaki yerimizi alabiliyoruz. Elbette bu patron oldukça devasa bir şekilde karşımıza çıkıyor ve yanına geçtiğimiz zamanda yanında küçücük görünüyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca bütün bu unsurlara dikkat etmemiz gerekiyor ve bu galaksi içerisinde hayatta kalma mücadelemizi zorlaştıran unsurlar arasında bunlar yer alıyor diyebiliriz.
 
 
 
Bunun dışında elbette uzayın derinliklerine doğru ilerledikçe gizli zorluklar bizlere sunuluyor ve bu gizli zorlukların üstesinden gelmek için elbette oyunda bir nevi usta olmanız gerekiyor. Bu gizli zorlukların detayları şu anda yer almıyor ve aynı zamanda oyunda bunlardan oldukça fazla karşılaşabiliyor ve dünyayı yiyen yılanlardan canlı yayın tarlalarına kadar çok farklı zorlukların bulunduğu bu yapımda, yine geliştirici ekibin belirttiğine göre 20'den fazla benzersiz patron bulunuyor ve bu patronların da her birinin kendine özgü yapısı, saldırı stilleri ve daha fazlası yer alıyor.

Uzayın derinliklerine doğru ilerleyebildiğiniz ve hem tek başınızı hem de çevrimiçi olarak bu patronları ortadan kaldırmaya çalıştığınız yapımda, gizli derinliklerin yanı sıra bu gizli zorlukları ortadan kaldırmak için de hem uzay geminize güvenebiliyor hem de bu şekilde daha farklı bakış açıları getirebiliyorsunuz. Karşı karşıya kaldığınız zorlukları nasıl aşabileceğiniz tamamen sizin seçimlerinize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor ve yaptığınız hamlelerle beraber mayın tarlalarından karşıya geçmek için daha farklı yöntemler benimseyebiliyorsunuz. Oyunda 20'den fazla patronun olduğundan bahsettik.
 
Gerçekten de devasa bir şekilde karşımıza çıkan bu patronlarla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışır ve aynı zamanda bu el yapımı bölgeler içerisinde ilgi çekici manzaralarla karşılaşabiliyoruz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı rolleri bürünebileceğiniz ve aynı zamanda istediğiniz şekilde bu rollerle beraber yaşayabileceğiniz yapım, etrafı kasıp kavuran doğal afetlerin de olduğundan bahsedebiliyor ve 60'tan fazla farklı uzay gemisi ile beraber bu evren içerisinde gezip tozabiliyorsunuz.
 
Öte yandan oyunda özelleştirme sistemlerini ve kişiselleştirme mekaniklerinin olduğunu da bahsedebiliriz. Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre 60'tan fazla farklı gemi bulunuyor ve bu uzay gemilerini dilediğimiz şekilde seçebiliyoruz. Bu seçimlerle beraber elbette istediğimiz gibi bu uzay gemilerini kontrol edebiliyor, uzay gemileri ile beraber hangi yere gitmek istiyorsak ona göre kontrol şemasını deneyimleyebiliyoruz ve aynı zamanda her uzay gemisinin burada farklı şekillerde olduğunu ve farklı gücünün olduğundan da bahsedebiliriz. Diğer taraftan, bu uzay gemilerine dilediğimiz şekilde boyayabiliyor ve özelleştirebiliyoruz. Farklı parçalar takabileceğimiz ve aynı zamanda bu uzay gemilerine farklı görünümlere kavuşturabileceğimizi yapımdan 150'den fazla ekipmanın olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
 
 
Bu ekipmanı istediğimiz şekilde donatabiliyor ve aynı zamanda düşmanlara karşı burada dilediğimiz şekilde yer alabiliyoruz. Bunun dışında oyuna daha fazla özelleştirme sisteminin olduğundan da bahsedebilir ve sadece uzay gemisi değil, aynı zamanda kendi karakterimize oluşturabileceğimiz ırkımızı seçebileceğimiz ve bu şekilde oyunu adapte olabileceğimiz bir yapımın olduğundan da bahsedebiliriz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız bu süre boyunca kendi karakterimize dilediğimiz şekilde oluşturabiliyor, karakter oluşturma ekranıyla beraber oyundaki yerimizi alabilir ve böylece hem kendi ırkımızı hem de nasıl gördüğümüze dair çeşitli seçimler yapabiliyoruz. Bunlarla beraber de kendimize özelleştirebiliyor ve kişiselleştirebiliyoruz, aynı zamanda diğer oyunculardan bu şekilde farklı olabiliyoruz.

Her yıldız bölgesinde farklı hikayelerin yer aldığı bu yapımda her bir hikaye içerisinde eşsiz olaylarla karşılaşabiliyor ve bu hikayelerin oldukça dikkat çekici olduğundan bahsediliyor. Oyunda her yıldız bölgesi içerisinde kendi ittifaklarının bulunduğu farklı manzaraların ve atmosferlerin yer aldığı, farklı düşman çeşitliliğinin bulunduğu, hedeflerinin yer aldığı ve aynı zamanda 40'tan fazla farklı grubun birbirleriyle arkadaş olduğunu görebiliyorsunuz. Yine oyunda bu grupları dilediğiniz şekilde şaşırtabiliyor, onlara yakınlaşabiliyor veya tamamen düşman olabiliyorsunuz.
 
Bu tamamen sizin seçimlerinize bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Ek olarak, burada rastgele görevlere atılabiliyor, bu görevleri tamamlayarak hem yan görevlerden hem de ana hikayelerden ilerleyebilir ve aynı zamanda oyunda gizli hikayelerin olduğundan da bahsedebiliyoruz. Bunlarla beraber hem yeri donanımların sahibi olabiliyor ve geliştirici ekibin belirttiğine göre de 30'dan fazla benzersiz yani görevle beraber bu yeni içeriklerin sahibi olabiliyorsunuz. Her hikayenin eşsiz olduğu ve farklı bölgelere doğru ilerleyebildiğiniz bu yapımda, kendi teknolojilerinizi üretebiliyor ve aynı zamanda bu görevler içerisinde daha hızlı bir şekilde ilerleme sağlayabiliyorsunuz.
 
 

Diğer taraftan, oyunda büyük fırtınaların haricinde elbette satılabilir ve kullanılabilir çeşitli teknolojik ürünler bulunuyor. Bu ürünlerle beraber, yani donanımlarla ilerleyebiliyor ve 50'den fazla farklı kargo türünü burada istediğimiz şekilde farklı istasyonlara gönderebiliyoruz. Bu da oyunda yer alan farklı mekanikler arasında bulunuyor ve kendimizi bu şekilde farklı görevlere doğru atayabiliyoruz. Korsan olarak ilerleyebileceğimiz veya farklı rollere verilebileceğimiz bu yapımda gösterişli kahramanlardan kargo görevlilerine kadar istediğimiz gibi kendi karakterimize oluşturabiliyor ve buna göre de kendi mesleğimizi seçebiliyoruz. Tek başımıza veya çok oyunculu bir şekilde galaksiye hükmedebileceğimiz ve bu galaksi içerisinde gezip tozabileceğimiz ve aynı zamanda düşmanlara karşı gelebileceğimiz bu yapım genel olarak bu tarz bir yapıya bünyesinde barındırıyor ve böylece bizleri geniş bir galaksi ve uzay temasını aktarıyor.

Uzay temalı bu yapım 10 Nisan tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, oyunu Steam sayfası üzerinden istek listesine ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Underspace
Hydroneer için Yeni Ek Paket Yolda: Journey to Volcalidus Devam Oyunu Outward 2 Duyuruldu

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız