Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Alışveriş Mağazası Kurabileceğiniz Mall Craze Yakında Geliyor: Tüm Detaylar

 
Milan Timcenko tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan simülasyon, yönetim, inşa etme oyunu Mall Craze, 19 Eylül tarihide çıkış yapmaya hazırlanıyor. Diğer simülasyon inşa etme oyunlarında olduğu gibi bu oyunda da istediğiniz şekilde çeşitli yapılar kurabiliyor ve bu yapıları istediğiniz gibi düzenleyebiliyorsunuz. Ancak diğer inşa etme oyunlarından farklı olarak bu yapımda devasa bir alışveriş merkezi inşa ediyor ve bu alışveriş merkezinin içini istediğimiz yapılarla beraber doldurabiliyoruz. Oyunda büyük bir AVM inşa ettiğimiz kısımda her bir yapıya dokunabiliyor, yapıların hangi yöne bakacağını belirleyebiliyor, hangi tür yapılar inşa edebileceğimize karar verebiliyor ve daha fazla detay ile beraber oyun içerisinde uğraşabiliyoruz.

Kendi alışveriş merkezimizi inşa edebileceğimiz oyun içerisinde çeşitli özelleştirme ve yönetim mekanikleri bulunuyor. Bu mekaniklerle beraber istediğimiz şekilde alışveriş merkezi içerisine mağazalar, restoranlar, fitness salonları, sinema salonları ve daha fazlasını inşa edebiliyoruz. Bu yapıları istediğimiz şekilde düzenleyebiliyor, hangi kata kurulacağını seçebiliyor ve müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde bunları dikebiliyoruz. Bunun yanı sıra bu inşa ettiğimiz yapılarla beraber çeşitli personeller kiralayabiliyor ve bu personel kiralama işlemi ile beraber de daha fazla müşteriyi kendimize çekebiliyoruz. Elbette müşteriler burada en iyi hizmeti sunan bir alışveriş merkezi isteyebiliyor dolayısıyla buradaki personelleri kiralamak ve personelleri aktif olarak tutmak oldukça önem arz ediyor. Oyunda bunun yanı sıra müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak için istedikleri tarzda salonlar inşa edebiliyor ve aynı zamanda ürünler yerleştirebiliyoruz. Dolayısıyla buradaki temel amacımız bu müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak ve bu kapsamda ise para kazanmak.
 
Yeni yapılar inşa etmenin haricinde personellerle de ilgilenmek gerekiyor 
 
 

Para kazanma olayı ile beraber elbette diğer yapıların kilidini açabiliyor ve daha fazla müşteriyi çekmek adına yeni yapılar inşa edebiliyoruz. Yapıları inşa etmeden önce elbette doğru şekilde planlama yapmak çok önemli çünkü müşterilerin rahat rahat hareket edebilmesi ve ihtiyaçlarının karşılanması için bu tarz yapılanmalar oldukça mühim. Bunları yaparak müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayabilir ve belirlediğiniz alana daha fazla yapı dikebilir ve daha iyi hizmet verebilirsiniz. Tüm bu düzenlemeler ve yapılar tamamen size ait olarak karşımıza çıkıyor ve bunların dikilmesi, hizmet vermesi ve personelin kiralanması tamamen siz tarafından yapılıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu deneyimle beraber de farklı sonuçlar karşımıza çıkabiliyor. Elde ettiğiniz paralarla beraber daha lüks yapılar inşa edebiliyor ve daha iyi hizmet vererek de daha hızlı bir şekilde para kazanabiliyorsunuz. Ancak bu ne yazık kolay bir şekilde olmuyor çünkü buranın tüm koordinesi ve planlaması tamamen size ait oluyor. Dolayısıyla personelleri kontrol etmek, işe almak, personellere yeri gelirse işten çıkarmak, kiralamak ve tüm yapılarla beraber ilgilenmek oyuncuları zorlayan unsurlardan birkaç tanesi.

Elbette bu detaylar arasında ilk zamanlar zorlanabiliyor ancak ilerleyen zamanlarda bu iş üzerinde usta olmaya başlıyoruz. İş üzerinde daha profesyonel bir hal almaya başlamışken yeni mağazalar inşa edebiliyor, çeşitli reklam panoları dikebiliyor ve kendi reklamınızı burada yapabiliyoruz. Elbette bu reklam planlamaları ile beraber daha fazla müşteri kendimize çekebiliyor ve alışveriş merkezimizi müşterilerle beraber doldurabiliyoruz. Yine bunun yanı sıra kurduğumuz bu yapılarla beraber içerisinde yer alan hizmetlerin fiyatlarını belirleyebiliyor ve en iyi fiyatı belirlemek için de elbette piyasadaki rakamlara göz atmaya çalışıyoruz. Küçük bir mağazadan büyük bir iş adamına doğru adım atabileceğimiz yapım içerisinde işimiz de ustalaşmaya çalışıyoruz ve ustalaşmaya başladığımız zaman da işimize daha da büyütmeye başlıyoruz.
 
Oyunda çeşitli özelleştirme unsurları yer alıyor 
 
 

Detaylı özelleştirme ve yönetim unsurları ile beraber karşımıza çıkmayı hedefleyen alışveriş merkezi yönetim oyunu simülasyon ve inşa etme oyunlarını severlere hitap ediyor. Bu yapı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunda sinema salonları, fitness salonları, restoranlar mağazalar, marketler, baharat dükkanları ve daha fazlası bulunuyor. Bu yapılarla beraber istediğimiz şekilde kendi avm'imizi büyütebiliyor ve yeni alışveriş dükkanlarının kilidini açabiliyoruz. Çeşitli özelleştirmelerle beraber oyun içerisinde yer alan yapıların görselliğini değiştirebiliyor, daha dikkat çekici bir hale getirebiliyor ve müşterileri bu kapsamda kendimize doğru çekebiliyoruz. Oyunda binaların dışında yine farklı farklı nesneleri ve ürünleri de özelleştirilebiliyor ve bunları da halka sunabiliyoruz. Örneğin altın kaplamalı bir piyanoyu dükkanın içine yerleştiriyor ve bu da dikkat çeken bir yapı olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz özelleştirmeler ve geliştirmelerde bulunuyor, b u da para kazanmanın diğer bir yolu olarak oyundaki yerini alıyor.
 
Oyundaki piyasa dengesini biz kuruyoruz 
 
 

Her bir alışveriş merkezi birbirinden farklı olarak görünüyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yer alan bu alışveriş merkezi de bizim dokunuşlarımızla beraber tamamen farklı bir hale bürünebiliyor ve bu kapsamda yepyeni bir alışveriş merkezi olarak karşımıza çıkıyor. İnşa ettiğimiz alışveriş merkezi ile beraber daha fazla parayı kazanmanın yolunu ararken bütün bir alışveriş merkezini yönetmek elbette zorlu bir deneyimin parçası. Bu parça üzerinde ustalaşmak ve bu parçanın detaylarını öğrenmek ise tamamen bizim işimiz oluyor. Maksimum kar sağlayacak işlerle beraber atılacağımız oyunda tüm detaylarla beraber ilgilenebiliyor, alışveriş merkezinin içerisinde yer alan yapılardan personellere kadar tüm ince unsurlarla beraber uğraşıyoruz. Bir yandan yapılar içerisine yeni ürünler getirerek müşteri çekebiliyor diğer yandan ise çeşitli indirim kampanyaları başlatarak da yine daha fazla para kazanmanın ve daha fazla müşteri çekmenin yollarını arayabiliyoruz. Oyun içerisindeki piyasa dengesi tamamen sizin elinizde bulunuyor ve bu piyasa dengesiyle beraber buradaki ürünlerin fiyatlarını belirleyebiliyorsunuz. Dolayısıyla bu dengeyi sizin kurmanız ve bu dengeyi muhakkak korumanız gerekiyor. Eğer abartılı bir fiyat çizelgesi ile ve piyasa dengesi yer alırsa müşteriler ne yazık ki bu durumdan hoşnut olmuyor ve direkt olarak o alışveriş merkezinden uzaklaşmaya başlıyor. 

Birçok yapı ile beraber hizmet verebileceğimiz bu yapım içerisinde simülasyon unsurları ve inşa etme unsurları bulunuyor. Aynı zamanda tüm küçük detaylar da yer alıyor. 9 Eylül tarihine çıkış yapmayı bekleyen bu oyun tamamen inşa etme ve  simülasyon oyunlarını severlere hitap ediyor Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Bunun yanı sıra oyun erken erişim olarak karşımıza çıkmayı hedefliyor. Eğer erken erişim oyunlarından hoşlanmıyor ve tam sürümü beklemek istiyorsanız oyunu istek listenize alabilir ve çıkış yaptığı gün bu oyundan haberdar olabilirsiniz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda dilerseniz buradan istek listenize ekleyebilirsiniz.
 
Steam sayfası 
 
 

Öte yandan oyunun Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümünü dilediğiniz gibi ve ücretsiz bir şekilde indirebilir ve ayrıca oyunun bir kısmını oynayabilirsiniz. Bu demo sayesinde oyunun temel mekaniklerini öğrenebilir ve aynı zamanda oyunu satın alıp almayacağınıza da karar verebilirsiniz.
 
Demo oynanış görüntüleri
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
simülasyon pc Mall Craze
Efsane Metal Gear Serisi 60 Milyon Satış Sayısına Ulaştı Türkiye ve Orta Doğu'yu Kapsayan PUBG: Battlegrounds Turnuvası Protality'nin 7. Sezonu Başlıyor!

tst-

8.8.2023 11:24:21

+1
Bizim devlet büyüklerine oynatsak da yeşilimizi rahat bıraksalar keşke.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Mall Craze
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız