Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Adı "Muhammed" Olduğu İçin Oyundan Engellendi

 
     Muhammad Zaki Khan isimli oyuncu Epic Games'ın kapalı betada olan MOBA benzeri oyunu Paragon'u denemek için kayıt yaptırmak istedi. Ancak Muhammad'in adı Amerikan hükümeti tarafından "Özellikle Belirlenmiş Vatandaşlar" listesinde olduğu için kayıdını yaptıramadı. Sıkıntı Epic Games tarafından giderildi giderilmesine de olayların gelişimi hafızalara böle kazındı:
 
Khan kayıt yaptırmak istediğinde böyle bir ekranla karşılaştı:
 

 Amerikan Hükümeti'nin Maliye Bakanlığı'na bağlı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi tarafından oluşturulan bu liste basitçe Amerikan ulusal güvenliğini tehdit edecek ekonomik hareketliliğin önüne geçmek için yapılmış. Yani suçluları, terörist faaliyetleri takip etmek için oluşturulmuş bir kara liste.
 
Khan adının terörle ilişkilendirilmiş böyle bir listede olduğunu görünce ilk başta şaşırıp PC'sinin ele geçirildiğini düşünmüş. Ancak bir kaç kez daha kayıt olmaya çalıştıysa da sonuç hep aynı olmuş. Nihayetinde Khan "Benim adım Khan ve ben bir terörist değilim. #Islamophobia" yazarak Epic Games'i konuyla ilgili olarak Twitter üzerinden haberdar etmiş.
 
 
     Gelen tepkiler üzerine özür dileyen Epic Games yetkilileri kayıt sisteminin Amerika hükümetinin ticaret kısıtlamaları getiren filtrelemesiyle çalıştığı için böyle bir problemin meydana geldiğini dile getirdiyse de Muhammad Khan aktif bir oyuncu olduğunu belirterek Blizzard'ın Battle.net'i, Steam ve Origin gibi platformlarda böyle bir sıkınıtyla karşılaşmadığını açıkladı.
 
Zaten filtreleme sistemi de oyun değil de Unreal Engine 4'ün uluslararası alanlarda kullanılan bir proje olmasından kaynaklanıyor. Epic Games ekibi UE4 motoru için oluşturulan ticari kayıt formunun hazır kodlarını kullanarak Paragon için kayıt oluşturulması buna sebebiyet vermiş.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Kotaku Paragon FPS Epic Games Aksiyon PC shooter moba
Oculus Rift Patronu: "Nintendo Virtual Boy, VR Teknolojisini Yaraladı" GTA V'in Senaryo DLC'si İçin Kıpırdanmalar Var
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

MonitörKertenkelesi

14.1.2016 22:45:02

+1
Günümüzde hala Din savaşlarının olması ne garip. Din kavramı bile kişiden kişiye değişiyor her ülke ve halkın kendine özel bir Tanrısı ve dini var. Herkes kendi Tanrısının en üstün ve seçilmiş olduğuna diğerlerininkinin fasa fiso olduğuna inanır bir saçmalıkla sürüklenip gidiyoruz. Ortadoğuda bir din savaşı mı var? Hayır aslında. Biliyoruz ki ki akıllı insan görür, bu bir din değil petrol ve para savaşı. Misal, okyanus ötesindeki bir ülke, sırf Kilisede değil Camide ibadet ediyorlar ve dinleri mezhepleri farklı diye tee memleketinden kalkıp ortadoğunun göbeğindeki insanlara akıllanmaları için bomba mı yağdırıyor? Bu kadar basit mi? Hep filmin ortasını veya sonunu konuşuyoruz. Bu filmin ilk sahnelerine bakmak gerek, geri sarmak gerek. Suriye topraklarında ve Irak topraklarında yakın zamanda bir savaşlar vardı buralara birileri barış ve demokrasi getiriyordu. Sonra birilerinin kafasına çuvallar geçirildi, bir sürü savaş suçu işlendi ki zaten savaş olup da suç işlenmemesi mümkün mü karşındakini öldürmek için gelmişsin, parmaklasan ne olur, tecavüz etsen ne olur mantığı ile her tür nane yendi milyonlarca insan öldü. Liderleri, Kralları, Kraliçeleri asıldı, basıldı ortadan kaldırıldı, halk başsız kalan tavuk gibi sağa sola koşan zavallı zombilere döndü. Kalan topraklara Mad Max filminde olduğu gibi güçlü klanlar kuruldu, petrol ve madenlere bu güçlü sömürgeci koloniler el koydu, arada bir vadinin tepesinden vanaları açıp aşağıdaki aç ve lidersiz halklara ikram mahiyetinde su filan verilir oldu... Evet yani oyun sitesi mantığıyla bakınca aynende böyle oluyor her şey. Velhasıl Işid dini ön plana çıkartmadan da oralara tekrar dönerek topraklarını tekrar kazanabilirdi, dini kullanması hatta hata oldu. Ama avantaj da oldu, savaşçı topladı. Ama dini sadece o mu kullanıyordu? Papa hazretleri de dünyaya Katolik ve Hıristiyan inancını yaymak için en iyi zaman diyerek her ay başı dünyanın bir ülkesine gidip müritlerini kutsamaya başladı. Bu dini seyahatlerini, törenlerini bu zamana denk getirmesi de din takıntısı konusunda Işid'den geri kalmadığını göstermiyor muydu? İnsanların yanlış Tanrının peşinde gittiğini kendi Tanrılarının en iyi Tanrı olduğunu varsaymıyor muydu bu gösterilerde? Özetle, evet. Sonuçta bunca olay azalan dünya kaynaklarının farkında olan milletlerin, yaşamlarını biraz daha uzun tutmak için kalan birazcık daha hammaddenin peşine düşmesinden başka bir şey değil. Oynanan çok klasik bir "Karganın ağzından peyniri kapma" oyunu. Sırada biz de varız ve görüldüğü gibi o peyniri alana kadar bu ülkenin kuşlarına da rahat yok. Din sadece savaşa çıkmadan önce edilen duanın malzemesi.

BSC Misafiri

14.1.2016 11:41:05

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Zarbo257 Yazdığım yorumu nerenle hangi mantıkla okudun bilmiyorum ben Abd haklı diye birşey yazmışmıyım orada?Tek bir konuda haklılar dedim oda yaptıkları haklı anlamında kullanmadım.Sen olaya taraflı yaklaşıyorsun biraz geniş bak ben Abd iyi demedim ama Abd'nin suçu olduğu kadar ortadoğu ülkelerininde suçu var o saydığın olaylarda misal son yıllarda Türkiye'nin Işid'e verdiği desteğin ortaya çıkması gibi olaylar müslümanlara en büyük zararı vermiştir yani bizzat bizim ülkemizde dahildir bu islamafobinin yaygınlaşmasına.Olaylar o kadar karıştı ki adamlara kızamıyorsun terör almış başını gidiyor Abd onu yaptı diye Işid iyi yapıyor mu diyelim yani?Işid'in Paris saldırısı bardağı taşıran son damla oldu bütün batı devletleri nefret ediyor artık İslamdan bu bir gerçek bunu inkar mı edelim zaten sevmiyorlar şimdi iyice nefret ediyorlar ha bunların alayı planlı orası ayrı amaç kaos çıkarmak dengeleri değiştirmek 100 yıl önce yarım kaldıkları projelerini hayata geçirmek ne yazık ki bizim ülkemiz dahil ortadoğu ülkeleride bu süreci hızlandırıyor.
Yorumları sen nerenle okuyorsan bende oramla okuyorum, dünya'nın en büyük teröristi olan abd'ye birilerinin empati ile yaklaşmasından son derece rahatsız oluyorum. Büyük ortadoğu projesini başlatan abd değil miydi? arap baharı denilerek abd'ye petrol koklatmayan ülkelerde liderleri devirip halkları iç savaşla karşılaştıran ve milyonlarca ölüme sebep olan abd'dir. Yıllarca bin ladin'i Rusya'ya karşı eğiten ve Afganları destekleyen de oydu İran'la 8 sene savaşırken saddam'a her türlü desteği veren abd idi. Önce dost görünüp ardından hem maşalarını ortadan kaldırdı hemde o ülkelerde milyonlarca insanı öldürdü. Afganistan'ı işgal ettiklerinde hiç utanma sıkılma olmadan ülkenin maden haritasını Dünya medyasına açıkladılar. Şimdi dediğin işid'te abd'nin oluşturduğu bir örgüt zaten, her türlü desteği aldıktan sonra katliamları yapıp ardından göstermelik şehir ele geçirdi haberleri duyurulup abd'nin bizim karasal kuvvetimiz dediği kürtleri salarak danışıklı dövüşle şehirleri işid'ten kurtaran kahramanlar görünüyorlar ve o şehirleri kurtarılmış bölge ilan ediyorlar. Irak ve Suriye petrollerini denize ulaştırabilmek için suriye'nin kuzeyini de ellerine geçirmeleri gerektiğini aklı başında olan herkes biliyor.

Master_Evil

13.1.2016 23:16:21

0
korkudan falan değil, terbiyesizlik yapıyorlar

Guest-63DBB8E76

13.1.2016 20:15:53

0
quote:

Orijinalden alıntı: Norse

Kimin ülkesinde bombalar patlıyor? Kimin ülkesinde masum insanlar ölüyor? Kimin ülkesinde terör var?
Terörü dünyanın başına salan onlar zaten, tabi ki onlarda terör olmaz!

ProjectMan

13.1.2016 19:48:49

0
yavudiler musa yazınca sorun vermiyor galiba !

BSC Misafiri

13.1.2016 12:24:39

+4
quote:

Orjinalden alıntı: rambocuk Kendini geliştirmeyip bilime değil de hurafelere inanıp , bu dünyada iyiler ama diğer tarafta görecekler günlerini diyip ezilmeye geri kalmaya göz yumup , bir zafer kazanıncada bakın tanrı bizi koruyor diyerek , müslümanlar yerinde sayarken onlar her anlamda her yerde gelişiyor güçleniyor ve istedikleri gibi müslümanları eziyor , dünyanın tek bir kaçınılmaz bir gerçeği var güçlü olan güçsüz olanı yer ve hayatta kalır doğa böyle işliyor malesef
Dünyanın tek kaçınılmaz gerçeği güçlü güçsüzü ezer mi? El-Kadir(Sonsuz Güçlü) olan Allah'a yemin ederim ki ancak zalimler güçsüzü ezer. Güçlüler ise zalimleri.

BSC Misafiri

13.1.2016 12:24:24

0
ooh! bu da dava acip milyon dolarlari goturur. iyi buldular taktigi...

oveo531

13.1.2016 08:23:36

0
Bu kadar ön yargıyla yakında tüm müslümanları ortadan kaldıralım gibi birşeyle gelip dünyayı bizden arındırmaya kalkarlarsa şaşırmam.. Zaten vatandaşlarımız ülke dışına çıktığı an 2. sınıf insan olarak görülüyordu, şimdi birde terorist damgası yedik.

Dovahkiin

13.1.2016 08:14:59

0
Hahaha ABD'ye "korkak", "çekememezlik yapıyor" diyenler olmuş. Sorsan Dünya lideri uzun adam der.

KortX

13.1.2016 05:30:50

+2
quote:

Orjinalden alıntı: RaiTrQ Haberde görmüştüm donald trump amerikada müslüman karşıtı bir görüş benimseyerek baya müslamanlara saldırıyor bu adam başkan adayı bayada destekleyeni var. Bakalım sonumuz hayrola amerikaya müslaman giriş çıkışını komple kapatacakmış güya
IŞID'i destekleyen Amerika değil mi? Bence Müslümanları kovma vaatini oy almak için kullanıyor. Kendi milletinden de dahil kaç milyon Müslüman var Amerika'da. Orası biraz zor bence.

Zarbo257

13.1.2016 01:31:03

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri
quote:

Orjinalden alıntı: Zarbo257 Son yaşanan Işid'in paris saldırısından sonra batı zaten ön yargılı olduğu konularda dahada ön yargılı olmaya başladı ki ben bi yönden hak verebiliyorum sonuçta islami terör örgütlerinin üyelerinin çoğunun adı Muhammed,Ahmed vs. ile başlıyor ne yapsın adamlar?Biz bile bu gün Işid saldırısından dolayı 10 kişiyi kaybettik.ABD ulusal güvenliği çok ciddiye alan bi devlet adamlar artık işi paranoyaklık derecesine getirdiler ki yakında yapılacak seçimlere adaylığını koyan 'Trump'ın seçim vaadi ''Bütün müslümanları Abd'den atmak ve Abd'ye göçmen sokmamak'' ve bu adam son yapılan anketlerde %51 gibi bir oy alıyor kendileri sağcı bi parti seçilirse ortadoğuda neler olur az çok tahmin edebiliyoruz..Kısacası gidişat iyi değil üçüncü dünya savaşı yakındır.
Ortadoğu'ya barış ve demokrasi getireceğiz diyen abd başkanı trumpet'ten daha fazla bu coğrafya'ya zarar verdi. Irak'ta 8 yıl işgalde bulunup 1,5 milyon insanı katledip, hapishanelerde esirleri çırıl çıplak soyup resimler çekip hatta tasma taktıklarını görmedin mi? Caminin birinde sırf bir yaralı kımıldadığı için kameralar önünde katledilmedi mi. 100'den fazla hastane akıllı füzelerle vurulmadı mı? Tüm bunların üzerine sağlık ve diğer temel ihtiyaç maddelerine ambargo konulup yaralıların göz göre göre ölüme terkedilişini hiç farketmedin mi? Ama sen o aralar call of duty ile bu heyecanı(!) zaten yaşıyormuşsun demek ki kendilerini haklı bulacak seviyeye gelmişsin. Birde kendini o ülkelerde ilaç ve yiyecek çok kısıtlı şartlarda her gün sevdiklerinin birer birer katledildiğini de düşünebilsen. Hani az bi empatiyi abd kanadına değilde diğerleri açısından değerlendirebilsen. Gerçi izlediğin filmler ve oynadığın oyunlarla beyni yıkanan çok insan gördüm ve inan bana o silah ve bombalardan çok daha ölümcül sonuçlar doğuruyor.
Yazdığım yorumu nerenle hangi mantıkla okudun bilmiyorum ben Abd haklı diye birşey yazmışmıyım orada?Tek bir konuda haklılar dedim oda yaptıkları haklı anlamında kullanmadım.Sen olaya taraflı yaklaşıyorsun biraz geniş bak ben Abd iyi demedim ama Abd'nin suçu olduğu kadar ortadoğu ülkelerininde suçu var o saydığın olaylarda misal son yıllarda Türkiye'nin Işid'e verdiği desteğin ortaya çıkması gibi olaylar müslümanlara en büyük zararı vermiştir yani bizzat bizim ülkemizde dahildir bu islamafobinin yaygınlaşmasına.Olaylar o kadar karıştı ki adamlara kızamıyorsun terör almış başını gidiyor Abd onu yaptı diye Işid iyi yapıyor mu diyelim yani?Işid'in Paris saldırısı bardağı taşıran son damla oldu bütün batı devletleri nefret ediyor artık İslamdan bu bir gerçek bunu inkar mı edelim zaten sevmiyorlar şimdi iyice nefret ediyorlar ha bunların alayı planlı orası ayrı amaç kaos çıkarmak dengeleri değiştirmek 100 yıl önce yarım kaldıkları projelerini hayata geçirmek ne yazık ki bizim ülkemiz dahil ortadoğu ülkeleride bu süreci hızlandırıyor.

manesfirst

12.1.2016 23:31:51

0
quote:

Orjinalden alıntı: esmerbuyucu Bir de islamophophia demiş. Her muhammed adlı olan müslüman olacak diye bir kural mı konulmuş. Kendini savunmasına bir şey diyemem ama o da suçlama ve olayı başka tarafa kaydırmaya çalışmış.
hocam dalga mı geçiyorsun adam mı seçiyorsun? muhammed adını başka kim koyacak? + mevz-u bahis olan şey bu değil. muhammed adı sıklıkla müslümanlar arasında kullanıldığı için ve amerikada müslümanlara karşı bir "korku ve nefret" oluştuğu için muhammed gibi bir ismi kara listeye almış. müslüman olsun veya olmasın bir kişiyi "sadece ve sadece" ismi yüzünden mimlemek, fişlemek hangi insani hakka dayatılabilir ki? hangi suçlama hangi olay? adı muhammed diye bir kimseyi nasıl suçlayabilirsiniz ki? adam herhangi yanlış bir şey yapmamış. bir ayrımcılık ve ön yargı söz konusu. adam burda sonuna dek haklıdır ve hakkını aramasını da bilmelidir.

stun

12.1.2016 23:29:57

+1
50 yıl önce siyahları eziyorlardı şimdi sıra amerikan müslümanlara geldi.. islamofobi çok yaygın amerikada her gün yabancı sosyal medya basınında mevcut böyle haberler

BSC Misafiri

12.1.2016 23:07:10

0
quote:

Orjinalden alıntı: Zarbo257 Son yaşanan Işid'in paris saldırısından sonra batı zaten ön yargılı olduğu konularda dahada ön yargılı olmaya başladı ki ben bi yönden hak verebiliyorum sonuçta islami terör örgütlerinin üyelerinin çoğunun adı Muhammed,Ahmed vs. ile başlıyor ne yapsın adamlar?Biz bile bu gün Işid saldırısından dolayı 10 kişiyi kaybettik.ABD ulusal güvenliği çok ciddiye alan bi devlet adamlar artık işi paranoyaklık derecesine getirdiler ki yakında yapılacak seçimlere adaylığını koyan 'Trump'ın seçim vaadi ''Bütün müslümanları Abd'den atmak ve Abd'ye göçmen sokmamak'' ve bu adam son yapılan anketlerde %51 gibi bir oy alıyor kendileri sağcı bi parti seçilirse ortadoğuda neler olur az çok tahmin edebiliyoruz..Kısacası gidişat iyi değil üçüncü dünya savaşı yakındır.
Ortadoğu'ya barış ve demokrasi getireceğiz diyen abd başkanı trumpet'ten daha fazla bu coğrafya'ya zarar verdi. Irak'ta 8 yıl işgalde bulunup 1,5 milyon insanı katledip, hapishanelerde esirleri çırıl çıplak soyup resimler çekip hatta tasma taktıklarını görmedin mi? Caminin birinde sırf bir yaralı kımıldadığı için kameralar önünde katledilmedi mi. 100'den fazla hastane akıllı füzelerle vurulmadı mı? Tüm bunların üzerine sağlık ve diğer temel ihtiyaç maddelerine ambargo konulup yaralıların göz göre göre ölüme terkedilişini hiç farketmedin mi? Ama sen o aralar call of duty ile bu heyecanı(!) zaten yaşıyormuşsun demek ki kendilerini haklı bulacak seviyeye gelmişsin. Birde kendini o ülkelerde ilaç ve yiyecek çok kısıtlı şartlarda her gün sevdiklerinin birer birer katledildiğini de düşünebilsen. Hani az bi empatiyi abd kanadına değilde diğerleri açısından değerlendirebilsen. Gerçi izlediğin filmler ve oynadığın oyunlarla beyni yıkanan çok insan gördüm ve inan bana o silah ve bombalardan çok daha ölümcül sonuçlar doğuruyor.

BSC Misafiri

12.1.2016 23:07:10

+1
quote:

Orjinalden alıntı: esmerbuyucu Bir de islamophophia demiş. Her muhammed adlı olan müslüman olacak diye bir kural mı konulmuş. Kendini savunmasına bir şey diyemem ama o da suçlama ve olayı başka tarafa kaydırmaya çalışmış.
Başka ne diyebilirdi içimizdeki amerikalı? İsmin kullanımda olduğu ve seçilemez olabileceği şeklinde bir uyarı almamış ki. Açık olarak firma bu durumun kendilerinden değil abd hükümetinin yürüttüğü politikanını bir eseri olduğunu belirtmiş. Yani 1800 yıllarda Özgürlük Anıtı dikmekle insanlara özgürlük verilmiş olmuyor değil mi? İnsanları sırf deri renklerinden ötürü yüzyıllarca işkence, katliam ve tecavüzlerle süslü olarak köle olarak kullanıp daha sonra yaptıklarından utanacaklarına aynı hakları vermemek için 80 yıl direnen bir toplumu savunmak için onların seviyesinde olmanız gerekiyor. Ayrıca ''Benim adım Khan ve ben bir terörist değilim'' sloganı My Name is Khan adlı çok başarılı bir Hint filmine aittir ve tam böyle bir duruma denk geldiği için kullanılmıştır. amerikan rüyanda rahatsız olmuşsun ve hemen karşı savunmaya geçmişsin, yazık.

BSC Misafiri

12.1.2016 23:07:07

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Zarbo257 Son yaşanan Işid'in paris saldırısından sonra batı zaten ön yargılı olduğu konularda dahada ön yargılı olmaya başladı ki ben bi yönden hak verebiliyorum sonuçta islami terör örgütlerinin üyelerinin çoğunun adı Muhammed,Ahmed vs. ile başlıyor ne yapsın adamlar?Biz bile bu gün Işid saldırısından dolayı 10 kişiyi kaybettik.ABD ulusal güvenliği çok ciddiye alan bi devlet adamlar artık işi paranoyaklık derecesine getirdiler ki yakında yapılacak seçimlere adaylığını koyan 'Trump'ın seçim vaadi ''Bütün müslümanları Abd'den atmak ve Abd'ye göçmen sokmamak'' ve bu adam son yapılan anketlerde %51 gibi bir oy alıyor kendileri sağcı bi parti seçilirse ortadoğuda neler olur az çok tahmin edebiliyoruz..Kısacası gidişat iyi değil üçüncü dünya savaşı yakındır.
Ortadoğu'ya barış ve demokrasi getireceğiz diyen abd başkanı trumpet'ten daha fazla bu coğrafya'ya zarar verdi. Irak'ta 8 yıl işgalde bulunup 1,5 milyon insanı katledip, hapishanelerde esirleri çırıl çıplak soyup resimler çekip hatta tasma taktıklarını görmedin mi? Caminin birinde sırf bir yaralı kımıldadığı için kameralar önünde katledilmedi mi. 100'den fazla hastane akıllı füzelerle vurulmadı mı? Tüm bunların üzerine sağlık ve diğer temel ihtiyaç maddelerine ambargo konulup yaralıların göz göre göre ölüme terkedilişini hiç farketmedin mi? Ama sen o aralar call of duty ile bu heyecanı(!) zaten yaşıyormuşsun demek ki kendilerini haklı bulacak seviyeye gelmişsin. Birde kendini o ülkelerde ilaç ve yiyecek çok kısıtlı şartlarda her gün sevdiklerinin birer birer katledildiğini de düşünebilsen. Hani az bi empatiyi abd kanadına değilde diğerleri açısından değerlendirebilsen. Gerçi izlediğin filmler ve oynadığın oyunlarla beyni yıkanan çok insan gördüm ve inan bana o silah ve bombalardan çok daha ölümcül sonuçlar doğuruyor.

Hoid

12.1.2016 22:40:38

0
Adilik yapmışlar .

Norse

12.1.2016 22:29:09

0
quote:

Orjinalden alıntı: patren bu ABD çok korkak olmuş elinden gelse herkesi dinlemeye çalışırlar
Kimin ülkesinde bombalar patlıyor? Kimin ülkesinde masum insanlar ölüyor? Kimin ülkesinde terör var?

Nikomer

12.1.2016 22:05:18

+2
Özgürlükler ülkesine bak be... pehh

ykrr

12.1.2016 21:55:05

0
dünya hiç ama hiç iyiye gitmiyor.ufak kıvılcımlar bir anda söndürülmesi zor yangınlara dönebiliyor günümüzde.....

cemecem21

12.1.2016 21:15:26

0
21. yüzyılda gelen geçene öğüt vermeye çalışırken bir insanı dini veya ismi yüzünden yargılayacak kadar korkak olmak nasıl bir ironidir anlayamadım. Adınız yüzünden Abd'ye girerken kaba tabirle donunuza kadar aranıyorsun. İslamafobi vs. var tamam da akıl da var mantık da var. Ayrıca biri şu insanlara söz konusu örgütlerin İslam ile ilişkilendirilmelerinin hatalı olduğunu söylesin. Donald Trump olayına gelirsek o adam onu yaparsa ortalık karışır. Neler olur kestirmek zor ama hiç hayırlı şeyler olmaz.

Zarbo257

12.1.2016 20:11:06

0
Son yaşanan Işid'in paris saldırısından sonra batı zaten ön yargılı olduğu konularda dahada ön yargılı olmaya başladı ki ben bi yönden hak verebiliyorum sonuçta islami terör örgütlerinin üyelerinin çoğunun adı Muhammed,Ahmed vs. ile başlıyor ne yapsın adamlar?Biz bile bu gün Işid saldırısından dolayı 10 kişiyi kaybettik.ABD ulusal güvenliği çok ciddiye alan bi devlet adamlar artık işi paranoyaklık derecesine getirdiler ki yakında yapılacak seçimlere adaylığını koyan 'Trump'ın seçim vaadi ''Bütün müslümanları Abd'den atmak ve Abd'ye göçmen sokmamak'' ve bu adam son yapılan anketlerde %51 gibi bir oy alıyor kendileri sağcı bi parti seçilirse ortadoğuda neler olur az çok tahmin edebiliyoruz..Kısacası gidişat iyi değil üçüncü dünya savaşı yakındır.

Patren

12.1.2016 19:59:34

+3
bu ABD çok korkak olmuş elinden gelse herkesi dinlemeye çalışırlar

esmerbuyucu

12.1.2016 19:49:41

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri

Yav he he. Muhammed ismini müslümanlar dışında kim kullanıyor aslanım? Sen bunu İsa/Jesus olayı mı sandın? Robert'la Marta'nın çocuklarının adı Muhammed olabilir mi? Off fena cahil bu toplum.
Terbiyeni takın. Robert ile Martha'nın çocuğuyla ne alakası var ben zaten onları kastetmedim. Ahmet ile Ayşe çocuğuna Muhammed ismini koysa bu neyi değiştirir çocuk istediği dini veya ideolojiyi tercih edebilir. Terbiyesiz ve dar zihniyetlisin. Misafir üyelikler de kapatılsa güzel olurdu.

BSC Misafiri

12.1.2016 19:22:10

+5
quote:

Orjinalden alıntı: esmerbuyucu Bir de islamophophia demiş. Her muhammed adlı olan müslüman olacak diye bir kural mı konulmuş. Kendini savunmasına bir şey diyemem ama o da suçlama ve olayı başka tarafa kaydırmaya çalışmış.
Yav he he. Muhammed ismini müslümanlar dışında kim kullanıyor aslanım? Sen bunu İsa/Jesus olayı mı sandın? Robert'la Marta'nın çocuklarının adı Muhammed olabilir mi? Off fena cahil bu toplum.

rambocuk

12.1.2016 18:09:42

+1
Kendini geliştirmeyip bilime değil de hurafelere inanıp , bu dünyada iyiler ama diğer tarafta görecekler günlerini diyip ezilmeye geri kalmaya göz yumup , bir zafer kazanıncada bakın tanrı bizi koruyor diyerek , müslümanlar yerinde sayarken onlar her anlamda her yerde gelişiyor güçleniyor ve istedikleri gibi müslümanları eziyor , dünyanın tek bir kaçınılmaz bir gerçeği var güçlü olan güçsüz olanı yer ve hayatta kalır doğa böyle işliyor malesef

StrangerLovely

12.1.2016 17:12:43

0
Dediklerinize katılıyorum da ben zaten bunun aksi bir şey söylememiştim. Tabii ki bir insan sırf dininden isminden, dilinden, dininden, ırkından dolayı böyle muamele görmemeli ve bu durum hiçbir şekilde haklı da çıkartılamaz. Demek istediğim şey Amerika'nın devirdiği çamı (ki bu durumda artık çam devirmek değil çam ormanını komple yok etmek oluyor bu) telafi etmeye çalıştığı. Saati bomba sanılan çocukta da aynısı oldu, sırf siyahi diye şüpheli nitelemesine maruz bırakıldı gözaltina atıldı falan ama sonradan Mark Zuckerberg'den Obama'ya, Northrop Grumman'dan Lockheed Martin'e kendisiyle konuşup, hediyeler gönderip olayı geçiştirmeye çalışmayan kalmadı. Tabii kendisi mutludur bu durumdan ama yaptıkları göz boyamaktan başka bir şey değil, Amerika'da islamofobia ve diğer azınlıklara karşı bir ayrımcılık (hele ki Trump ile birlikte meksikalılara) olduğu çok açık.

esmerbuyucu

12.1.2016 17:12:28

0
Bir de islamophophia demiş. Her muhammed adlı olan müslüman olacak diye bir kural mı konulmuş. Kendini savunmasına bir şey diyemem ama o da suçlama ve olayı başka tarafa kaydırmaya çalışmış.

Onur Önder

12.1.2016 16:53:05

+4
Dünya devi denen bu Amerika bu kadar cahillikle bu kadar büyümeyi nasıl başarmış.Çekememezliğin ve hasetin diplomatik hali bu resmen yav.Adam adı "Muhammed" diye terörist muamelesinden geçiyor.Biz onların başkanına "gel odama Obama" diyormuyuz.Hakketten bu dünyanın çok boş-beleş devleri var...

vipersix

12.1.2016 16:15:39

+2
seref yoksunlugundan baska bisey degil. muslumanlar her anlamda eziliyor ama sorsaniz dunya rengarenk bi yermis de burayi biz bozuyormusuz sanki

OnrGrTR

12.1.2016 15:58:13

0
tam bir saçmalık..

RaiTrQ

12.1.2016 15:20:43

+2
Haberde görmüştüm donald trump amerikada müslüman karşıtı bir görüş benimseyerek baya müslamanlara saldırıyor bu adam başkan adayı bayada destekleyeni var. Bakalım sonumuz hayrola amerikaya müslaman giriş çıkışını komple kapatacakmış güya

Wayward Son

12.1.2016 15:04:10

+9
Muhammed Ali'yi de öldürsünler o halde. Kafaya gel.

manesfirst

12.1.2016 14:54:01

+21
quote:

Orjinalden alıntı: StrangerLovely Saati bomba sanılan çocuk gibi virale dönerse bu olaydan dolayı şükretmeye başlar arkadaş. Yaşananlardan sonra vicdan mastürbasyonu yapmayı çok seviyor ABD, tıpkı bizim gibi.
hocam böyle diyorsun da amerikanın muhammed ismini "amerikanın ulusal güvenliğini tehdit edebilecek unsur" olarak görmesi islamofobia nın ne kadar geliştiğinin göstergesidir. bence bu sorunu üzerine gidilmesi gerekiyor. sırf ismi muhammed diye bir kişiye ne diye ayrımcılık yapılsın ki? bu bütün adı muhammed olanları(ben de dahil) baştan, hiçbir şey bilmeden terörist muamelesi çekmektir. bu açıkça saçmalık ve aptalcadır.

StrangerLovely

12.1.2016 14:45:13

0
Saati bomba sanılan çocuk gibi virale dönerse bu olaydan dolayı şükretmeye başlar arkadaş. Yaşananlardan sonra vicdan mastürbasyonu yapmayı çok seviyor ABD, tıpkı bizim gibi.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Paragon
+ TAKİBE
AL
4 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız