Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Oculus Rift Patronu: "Nintendo Virtual Boy, VR Teknolojisini Yaraladı"

Bu görsele bakınca Virtual Boy'un neden baş ağrısına yol açtığını anlamak zor olmuyor.
 
     Reddit'te Ask Me Anything (Bana İstediğinizi Sorun) etkiniği gerçekleştiren Oculus Rift patronu Palmer Luckey, Virtual Boy'un gerçekten de bir sanal gerçeklik cihazı olmadığını ve buna rağmen bu teknoloji üzerinde negatif bir etki bıraktığını dile getirdi.
 
"Bana göre gerçek bir VR cihazı değildi. Kafa hareketi takibi yoktu, düşük alan görüşü vardı ve esasında tek renkli 3D TV idi. Uzun vadede sanal gerçeklik cihazları adına bıraktığı etkiyle de utanç vericiydi. Son kullanıcıya ulaşan ilk LED ekranlı cihaz olması ve görüntülemedeki netliğiyle de o dönem için çok iyi bir işti."
 
    1995 yılında çıkan Virtual Boy her ne kadar taşınabilir bir cihaz olarak reklam edilse de, masaüstüne kurularak kullanılıyordu. Kullanıcılar kafalarını 3D envanter etrafında gezdiremezken kırmızı renk oyunlara sahip konsol 3D oyun keyfi vadeden ilk platform olarak öne çıkıyordu. Satışa sunulmasından 6 ay sonra piyasadan kaldırılan ürün  yetersiz oyun yelpazesi, zayıf market planlaması ve yüksek fiyatı yanı sıra kullananlarda baş ağrısına sebep olmasıyla hafızalara kazındı.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak MCVUK oculus oculus rift virtual reality sanal gerçeklik pc john carmack virtual boy nintendo
Farkında Olmadan Mikro Ödemelere 8.000$ Kaptırdı! Adı "Muhammed" Olduğu İçin Oyundan Engellendi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

karaniler

14.1.2016 21:40:34

0
çıkacaktır merak etme dikkat ederseniz 3d monitörler son 2-3 yılda ilk çıktığı yıllara göre daha az çıktı yada reklamı çıktı çünkü oculus tarzı şeylerin tanıtımları olduğunu görünce herkes yatırımlarını buna göre yapmaya başladı ayrıca son zamanlarda daralan pc pazarı tekrar büyüyecektir yüksek sistem gereksimleri yüzünden

Bowser Zeki

13.1.2016 18:47:04

0
yaw he he diyip geçin şu herife ya.

BSC Misafiri

12.1.2016 22:50:56

+2
1995'te zamanının çok ötesinde bir fikirle ve teknolojik yetersizlikler yüzünden başarısız olan bir sistemle günümüz gelişmiş teknolojisinde çok yüksek donanım isteyip 600 dolar açılış fiyatı ve bütün üretici firmaların diline doladığı geliştirilmekte olan çer ççp ''100 oyun'' ile bir tutmak için bayağı alçalmış bir adam. Aslında olası başarısızlık için ileride Nintendo'nun Virtual Boy'unu bile bahane olarak kullanabilir, o olmasa bize karşı bu kadar önyargı olmaz diyebilir yani. İlham aldığı cihaza saygı göstermesini mi bekliyordunuz yoksa?

WiiSmash

12.1.2016 21:18:22

0
ha bide hd olacaktı di mi 95 cihazı

Patren

12.1.2016 19:56:33

0
o cihaza laf ediyor ama vr oyunlar bir çıkmasın görcem ben bu adamı

fazliboz

12.1.2016 17:56:30

0
95 yılındaki konsoldan oculus taki teknolojiyi mi beklemiş, kafa hareketi takibi yok nedir daha 3d oyun yeni çıkmışken

Kasatka

12.1.2016 17:03:13

0
Kendini ne saniyor acaba ???? Oculus u facebook alinca bende degisik bir seylerle geleceklerini sanmistim. Tek bahsettikleri 100 tane oyun,. Yani OYUN baska bir seyden bir yenilikten bahsetmediler ki VR de cok az oyun turunun saglikli bir sekilde deneyim edilecegi de ortada. Araba, ucak tank simulatorleri disinda baska bir oyun turunde saglikli bir sonuc alinacagini dusunmuyorum.(Agir tempoli fps korku oyunlarinda da bir nebze ama onda yurume isini ayaklariniza degil de kontrollere birakacaginiz icin mide bulantisi hat saffaya cikacaktir.)

esmerbuyucu

12.1.2016 17:02:56

0
Şimdi gözlüksüz 3d takibi takibi yapan ekranlı 3ds'leri var. Bunlarda laf işte.

BSC Misafiri

12.1.2016 14:39:31

+4
Bu velet çok konuşuyor. Esas, sistem gereksinimi + 700 Euro fiyat Oculus'u yaraladı. Kinect gibi yarı yolda kalırsa şaşırmam.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oculus Rift
+ TAKİBE
AL
21 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız