Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

ABD'de 29 Kişinin Öldürülmesinden Sonra Cumhuriyetçi Politikacı Video Oyunlarını Suçladı

 
Cumhuriyetçi parti azınlık lideri Kevin McCarthy, Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleşen iki toplu katliam ile ilgili olarak video oyunlarını suçladı.

Dün silahlı bir kişi El Paso, Texas'ta bulunan alışveriş merkezinde 20 kişiyi öldürdü ve 26 kişiyi yaraladı ve polis 21 yaşındaki beyaz erkek şüpheliyi göz altına aldı. Bu olaydan 13 saat sonra Dayton, Ohio'da ikinci bir silahlı kişi 9 kişiyi öldürdü ve en az 27 kişiyi yaraladı. Polis olay sırasında Connor Betts adlı 24 yaşındaki katili öldürdü.

Fox News'a konuşan Kevin McCarthy video oyunların bireyleri "insanlıktan çıkardığını" söyleyerek olaylarla ilgili video oyunlarını suçladı:
 
"Bunun gelecek nesiller ve diğerleri için bir problem olacağını her zaman hissetmiştim. Olayın nasıl gerçekleştiğini gösteren fotoğraflara baktığınızda eylemlerin video oyunları içinde olduğunu görebilirsiniz."
 
Kevin McCarthy'nin bu yorumu üzerine Texas vali vekili Dan Patrick de "video oyun endüstrisinin genç kişilere öldürmeyi öğrettiğini" belirtti ve "katilin Call of Duty'deki süper asker fantezisini yaşamak istediğini" vurguladı.
 
"Video oyunlarının insanları etkilediğini söyleyen çalışmalar var ve aynı zamanda etkilemediğini söyleyen çalışmalar da var. 60 küsür yaşında bir baba ve dede olarak ortak paydalara bakıyorum ve düşünüyorum bu ülkede neler değişti? Her zaman silahlarımız vardı, her zaman kötülük vardı fakat bu silahlı saldırıyı gördüğümüzde ne değişti? Ben burada genç insanlara öldürmeyi öğreten bir video oyunu endüstrisi görüyorum."
 
"Bir millet olarak kim olduğumuza, nereye gitmek istediğimize ve sosyal medyadan ve video oyunlarından neleri tolere edeceğimize uzunca bir göz atmalıyız." 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak PC GAMER
VF Şampiyonluk Ligi 2019 Yaz Mevsimi Lig Aşaması Tamamlandı! Bu Hafta Çıkacak Oyunlar (6 - 9 Ağustos)
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Johnny Silverhand

5.8.2019 20:03:37

0
Oyunlardan etkilenip insan öldüren de çok afedersiniz ama MALdır. Oyunun suçu yok ki bu tür şeylerden etkilenip sağa sola saldıran MALı akıl hastanesine kapatmaları gerekir.

olağan_şüpheli

5.8.2019 15:59:25

0
Oradaki sorunlar burada da var. Bu tarz sorunlar milyonlarca insanın ortak sorunu ama bu tarz eylemleri bir kaç kişi gerçekleştiriyorsa bu oyunla ortamla açıklanmaz.İllaki her şeyi etkisi vardır ama bunlar gerçekçi bahaneler değildir. En büyük sorun silaha erişim kolaylığı bence. Bu ülkede de bu kadar yaygın bireysel silahlanma olsa adım kadar eminim her sene bir kaç andaval katliam girişiminde bulunur.

Fearless_tr

5.8.2019 14:25:20

0
Peki ekmek gibi silah alabildigin ve silahin ciklet gibi satildigi bir ülkedeki silah sirketlerinin sucu yokmu yiyorsa onlari sucla :)))

Roxy.

5.8.2019 14:11:12

0
quote:

Orjinalden alıntı: tayguncifci Yahu yorumda "bende oyun oynuyorum ama ben kimseyi öldürmedim" diyen arkadaşlar. Her beyin her düşünce her ruh hali birbirine benzermi. Bizim yaşadıklarımızla bi başkasının'ki bir olurmu. Abd'de hayat çok zor. İyi bir işiniz yoksa hayatta kalmanız inanın çok zor. Okullarda liselerde üniversitelerde çocuklar şiddet görüyo ve gerçekten o filmlerde ezik genç ve popüler gençler kavramı gerçek. O yüzden o çocuğun kendi yenilmez ve güçlü hissettiği tek yer oyunlar. Ordaki karakteri. Gerçekte baba zülmü görmüş ama oyunda yenilmez. Yada okulda hergün dayak yiyo ama oyunda herkesi öldürüp geçen bi katil rolünde. O yüzden yorum yaparken kendi bakış açınızdan değilde neden bunu yapmış olabiliri taetışmamız gerek.
Hocam ne kadar güzel örnek vermişsiniz. Kesinlikle her birey birbirinden farklıdır ancak ilk önce yapılması gereken şey, oyunlara engel getirmek değil, insanları böyle şeyler yapmaya teşvik eden unsurları ortadan kaldırmaktır. Verdiğiniz örnek üzerinden gitmek gerekirse, okullarda görülen "bully", yani Türkçe tabiriyle "kabadayılık" olaylarını ortadan kaldırmak daha yerinde bir hareket olabilir. Bu nasıl kaldırılır bilemem, sonuçta ben de uzman değilim ancak oyunları suçlayarak veya yasaklama getirerek yapılamayacağından eminim. Amerikan kültürü, bireyselciliğin çok daha ön planda olduğu, kültürümüze oldukça yabancı bir kültür, bu yüzden gerek aile içinde gerek kitlesel düzeyde bunun etkileri çok uçlarda görülebiliyor. Ayrıca ABD'de yaşam çok zor fikrinize bir noktaya kadar katılıyorum, evet zor olabilir ama Türkiye'de olduğundan daha zor değil. ABD'de çalışan birçok arkadaşım oldu ve hepsi de aynı fikirde, alım gücü çok yüksek ve saatlik ücretin 7-8 dolar olduğu bir yerde çalışarak geçinmek oldukça kolay. Buna üstelik, daha önceki saldırı olaylarından da gördüğümüz üzere, Amerikan meclisindeki silah lobisi kendilerinin suçlanmaması için çok büyük paralar döküyor. Amerika'da silahlara bu kadar kolay erişilebilmesi hala çok tartışmalı bir konu zaten ki kolay olmasa bile bu olaylar görülür mü? Elbette görülür ama bu kadar sık görülmez. Bir hırsızın, uğraştığında açamayacağı kapı yoktur ama kimse bu yüzden evime kapı koymayayım demez çünkü kapı/kilit caydırıcı bir unsurdur. Silahların bu kadar kolay erişilememesi de caydırıcı bir unsur olabilir.

BSC Misafiri

5.8.2019 12:45:24

+2
Problem, normal dışı olan insanların bu oyunları oynamasıdır. Normal insanların değil. Oyunları yasaklatmak yerine insanların psikolojik durumuna yönelik çözümler üretmek daha uygun olacaktır. Pire uğruna yorgan yakmak olur bu adamın dediğine bakarsak.

mehmetg

5.8.2019 12:32:55

+3
Yarın gel akp' de işe başla.

arslan0058

5.8.2019 10:51:12

0
Aynen suc tamamen oyunlarda abdde markette mermi satiliyor yandaki dukkanda ise kolayca silah alinabiliyor ancak suc kesinlikle oyunlarda

tayguncifci

5.8.2019 10:24:55

+1
Yahu yorumda "bende oyun oynuyorum ama ben kimseyi öldürmedim" diyen arkadaşlar. Her beyin her düşünce her ruh hali birbirine benzermi. Bizim yaşadıklarımızla bi başkasının'ki bir olurmu. Abd'de hayat çok zor. İyi bir işiniz yoksa hayatta kalmanız inanın çok zor. Okullarda liselerde üniversitelerde çocuklar şiddet görüyo ve gerçekten o filmlerde ezik genç ve popüler gençler kavramı gerçek. O yüzden o çocuğun kendi yenilmez ve güçlü hissettiği tek yer oyunlar. Ordaki karakteri. Gerçekte baba zülmü görmüş ama oyunda yenilmez. Yada okulda hergün dayak yiyo ama oyunda herkesi öldürüp geçen bi katil rolünde. O yüzden yorum yaparken kendi bakış açınızdan değilde neden bunu yapmış olabiliri taetışmamız gerek.

HuoYuanJi

5.8.2019 08:21:52

+10
Abdnin akpsi buda. İşin içinden çıkamayınca oyunlara b*k atıyor :D Ne boş insanlar var şu dünyada.

Guest-AEF248198

5.8.2019 08:20:18

0
Kendimi bildim bileli oyun oynarım en ufak böceğe bilmeden zarar versem vicdanım sızlar. Oyumlarla bir alakası olduğunu düşünmüyorum oyun sadece bağımlılık yapar oynadıkça oynarsın ancak kalkıp birini öldürmek daha başka bir şeydir dikkatlice incelenmesi gerekiyor, bu katillerin beyinlerinde başka bir sıkıntı var.

rambocuk

5.8.2019 07:17:23

0
Bazı konularda cahil olan kişilerin bu tip yerlerde bilmedikleri şeyler hakkında yorum yapması baya komik oluyor, 30 yıldır oyun oynuyorum ulan sineği bile öldürmüyorum yakalayıp dışarı atıyorum, ve oyun oynayan tanıdığım herkes dünyanın en zararsız insanı, stresini orada atıyorsun zaten, tabiki ruh hastaları olacak ama o oyun yüzünden ruh hastası olmuyor

BSC Misafiri

5.8.2019 07:08:00

0
Çok doğru. Fps oyunlarında hep insan öldürüyoruz ve sorgu yok. Çok oyunlarında Afgan öldür Rus öldür Arap öldür ula insan niye oyun dahi olsa insan öldürür? Yaşanmış şeyler tamam ama modern zamanı konu alanlar tam bir akıl oyunu.

BSC Misafiri

5.8.2019 07:07:32

0
Yıllardır oyun oynarım ama ters dönmüş bir böcek bile görsem düzeltirim içim acır...Bu insanın kendisinde biten birşey..Bir insan yedisinde neyse yetmişinde de odur..Geçin bu oyun ayaklarını...

kaplan3461

5.8.2019 05:35:11

0
Adam doğru söylüyor sanki hiç õlmeden gta veya rpg oyunu gibi kamarayla ates etmek umursamadan zihinin geldigi nokta bu konu oyunlar siddeti cagiriyormu arastirilmali

Frantic22

5.8.2019 02:06:07

0
adam çok doğru konuşmuş. ben bu yaşımda yer yer oyunlardan ve senaryolarından etkileniyorsam 15 20 yaşındaki gençler nasıl etkileniyorlardır kim bilir?

RealArek

5.8.2019 00:43:35

0
Yeni haber beyler abd oyun şirketlerine demokrasi getirdi :D şaka bi yana harbi adamlar her yerde kendileri savaş çıkarıyo sonra silah satıp orayı sömürüyolar oyunlar suçlu bi gidin bu zamana kadar silahlı oyunlarda tonla adam öldürdüm araba çaldım aklınıza ne geliyosa yaptım sırf far cry serisinde bile hayvan kesiyoruz hane sanki gerçek hayatda rambo gibi geziyoruz bi suç oldu mu hemen oyunlar ilk akli dengesi yerinde mi silahı nerden buldu ailesi napıyo kapsamlı araştırma yapmak lazım ama onun yerine oyunlar suçlu çocuklara oyun oynatmayın seri katil oluyolar bilgisayarları yakın ne saçma şey.

sh4dy_081991

5.8.2019 00:05:17

+6
Gene basliyoruz, bide amerikan hukumetinin dunyada bitmek tukenmek bilmeyen zulumlerin kaynagi oldugunu dusununce dahada komik aciklamalar bunlar. Silahlar, uyusturucu kullanimi serbest ya da cocuklarin ilgisiz ebeveynlerinin hic sucu yok ama koca koca 18 yas ibaresinin konuldugu video oyunlari suclu oluyor ne kadar basit dusunen insan bunlar boyle.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız