ABD'de 29 Kişinin Öldürülmesinden Sonra Cumhuriyetçi Politikacı Video Oyunlarını Suçladı

Gazali Çetinkaya

 
Cumhuriyetçi parti azınlık lideri Kevin McCarthy, Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleşen iki toplu katliam ile ilgili olarak video oyunlarını suçladı.

Dün silahlı bir kişi El Paso, Texas'ta bulunan alışveriş merkezinde 20 kişiyi öldürdü ve 26 kişiyi yaraladı ve polis 21 yaşındaki beyaz erkek şüpheliyi göz altına aldı. Bu olaydan 13 saat sonra Dayton, Ohio'da ikinci bir silahlı kişi 9 kişiyi öldürdü ve en az 27 kişiyi yaraladı. Polis olay sırasında Connor Betts adlı 24 yaşındaki katili öldürdü.

Fox News'a konuşan Kevin McCarthy video oyunların bireyleri "insanlıktan çıkardığını" söyleyerek olaylarla ilgili video oyunlarını suçladı:
 
"Bunun gelecek nesiller ve diğerleri için bir problem olacağını her zaman hissetmiştim. Olayın nasıl gerçekleştiğini gösteren fotoğraflara baktığınızda eylemlerin video oyunları içinde olduğunu görebilirsiniz."
 
Kevin McCarthy'nin bu yorumu üzerine Texas vali vekili Dan Patrick de "video oyun endüstrisinin genç kişilere öldürmeyi öğrettiğini" belirtti ve "katilin Call of Duty'deki süper asker fantezisini yaşamak istediğini" vurguladı.
 
"Video oyunlarının insanları etkilediğini söyleyen çalışmalar var ve aynı zamanda etkilemediğini söyleyen çalışmalar da var. 60 küsür yaşında bir baba ve dede olarak ortak paydalara bakıyorum ve düşünüyorum bu ülkede neler değişti? Her zaman silahlarımız vardı, her zaman kötülük vardı fakat bu silahlı saldırıyı gördüğümüzde ne değişti? Ben burada genç insanlara öldürmeyi öğreten bir video oyunu endüstrisi görüyorum."
 
"Bir millet olarak kim olduğumuza, nereye gitmek istediğimize ve sosyal medyadan ve video oyunlarından neleri tolere edeceğimize uzunca bir göz atmalıyız."