Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

1992 Yılında Çıkan İlk Oyundan Sonra Devam Oyunu Flashback 2 Geliyor: İşte Detaylar

 
Microids tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan aksiyon, macera, rol yapma oyunu Flashback 2, 16 Kasım tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Gelecek temalı bu yapım içerisinde izometrik bir kamera bakış açısıyla beraber ilerleyebiliyor, karakterimizi bu kapsamda istediğimiz şekilde kontrol edebiliyor, geliştirebiliyor ve elimize istediğimiz şekilde çeşitli silahlar alabiliyoruz. Serinin yeni oyunu olarak karşımıza çıkmayı hedefleyen Flashback 2 orijinal oyunu geliştiricisi tarafından biz oyun severlere sunulmaya bekliyor.

Canlı bir cyberpunk dünyasını keşfedebileceğimiz ve bu evrene dalış yapabileceğimiz oyun içerisinde Tokyo, Washington ve diğer farklı bölgeler yer alıyor. Bu bölgelere geçiş yapabiliyor, istediğimiz gibi buraları keşfedebiliyor ve yapay zekalara karşı burada büyük bir mücadele vermeye çalışıyoruz. Oyun içerisinde ölümcül silahlar bulunuyor ve ölümcül silahlarla beraber düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve diğer taraftan ise platform unsurları ile beraber karşılaşabiliyoruz. Oyun birçok içeriği bizlere sunmayı hedefliyor ve oyun içerisinde aksiyon, rol yapma, nişancı ve platform unsurları bulunuyor. Bu unsurlarla beraber oyunda geniş kapsamlı bir deneyim elde edebiliyor ve aksiyon anlarında ise elimizdeki silahları dilediğimiz gibi kullanabiliyoruz.
 
Cyberpunk temalı bir evren yer alıyor
 
 

Bilim kurgu evrenine geçiş yapabileceğimiz oyun içerisinde yanımıza çeşitli müttefikler alabiliyor ve farklı karakterlerle burada karşılaşabiliyoruz. Bu karakterlerle istediğimiz şekilde diyaloglar içerisine girebiliyor ve bunları yanımıza çekerek düşmanları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Oyunda aynı zamanda yukarıda saydığım unsurların dışında bir de bulmaca ve keşif unsurları yer alıyor. Bulmacalar elbette farklı farklı mekanizmaları karşımıza çıkarıyor ve bunları da çözmek tamamen bizim işimiz oluyor. Bir yandan bu bulmacaları çözerken diğer yandan ise bizlere sunulan hikayenin sırlarını açığa çıkarabiliyor ve bu kapsamda neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz.
 
Karakterimizin farklı becerileri bulunuyor 
 
 

Geniş bir maceraya atılacağımız oyun içerisinde farklı farklı özelliklerle sürükleyici bir deneyim elde etmeye çalışıyor ve aksiyon anlarında karakterimizi istediğimiz şekilde kullanarak becerilerinden faydalanabiliyoruz. Karakterimizin birden fazla becerisi bulunuyor ve düşmanların atışlarından ve saldırılarından bu kapsamda kaçabiliyoruz. Oyun içerisinde bulunduğumuz dünyada bir istila söz konusu ve bizim de amacımız bu istilayı tamamen ortadan kaldırmak ve buna bir son vermek. Dolayısıyla oyunda sürekli olarak karşımıza düşman ve tehlikeli unsurlar çıkabiliyor ve bunları ortadan kaldırmak durumunda kalıyoruz.

Oyunda ilgi çekici bölgeler ve açığa çıkarmamız gereken çeşitli sırlar bulunuyor. Bu bölgelere geçiş yaparak sağı solu araştırabiliyor, karşımıza çıkan nesnelerle etkileşime geçebiliyor ve burada neler olup bittiğini bunlardan öğrenebiliyoruz. İzometrik aksiyon rol yapma oyunlarına dahil olacak bu yapım 16 Kasım tarihinde bir oyuncuların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun şu anda çeşitli fragman içerikleri yayınlanmaya devam ediyor ve en son fragman yaklaşık 3 hafta önce bizlere sunulmuş durumda.
 
Steam sayfası 
 
 

Serinin devam oyunu olarak karşıma çıkmayı hedefleyen oyunun ilk oyunu şu anda Steam sayfası üzerinde 18.50 Türk lirasından satışta bulunuyor. Devam oyununun Şu anda fiyatı belli değil ve oyunun çıkış yapmasına yakın bu fiyatın ortaya çıkacağını düşünüyoruz. Ancak bazı durumlarda direkt olarak çıkış yaptığı gün bu fiyatı öğrenebiliyoruz. Bu tarz izometrik aksiyon rol yapma oyunlarından hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Yine Steam sayfası üzerinden oyunu istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün haberdar olabilirsiniz.

Öte yandan serinin ilk oyunu 1992 yılında oyun severlere sunulmuş ve o günden bu yana oldukça fazla yıl geçmiş durumda. Dolayısıyla ikinci oyunla beraber seri bir nevi boyut atlıyor diyebiliriz. Ancak bu boyut atlama olayı elbette normal bir şekilde karşılanıyor. Çünkü günümüz teknolojileriyle beraber daha üst düzey bir oyun deneyimi elde edebiliyoruz.
 
Oyun fragmanı
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Flashback 2 Microids Paul Cuisset
Batman: Arkham Trilogy, 13 Ekim'de Switch Konsoluna Geliyor Steam'in Fiyatlandırma Sistemi Değişiyor: En Düşük Oyun 11 TL Olacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

7ender

20.8.2023 23:52:50

0
Microids her yapımının fanıyım...

mahsur kalan adam

20.8.2023 15:46:02

0
Harika görünüyor Sadece sağa sola değil 4 yönde hareket ediliyor

Philipp_Plein

17.8.2023 11:33:27

0
Sega Mega Drive da oynadığım günler aklıma geldi en sevdiğim efsane oyunlardan biridir. Nostalji yapmak güzel olacak.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Flashback 2
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız