Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Ubisoft İşten Çıkarmalara Devam Ediyor: 45 Kişi Daha Ayrıldı

 
 
Assassin's Creed, Far Cry, Prince of Persia ve daha fazla oyun serileriyle ön plana çıkan Ubisoft işten çıkarmalara devam ediyor. Açıklanan detaylara göre operasyonları kolaylaştırmak adına yapılan hamlenin bir parçası olarak 45 çalışan daha işten çıkarılıyor.
 
Ubisoft, Kasım ayında 124 kişinin işten çıkarılacağını bildirdi
 
 
 
Geçtiğimiz Kasım ayında Ubisoft, çoğunlukla Kanada'da olmak üzere toplamda 124 geliştiriciyi işten çıkaracağını duyurmuştu. Şimdi ise Asya-Pasifik bölümlerinde 45 personelin daha işten çıkarılacağı doğrulandı. Öte yandan Ubisoft, GameSpot'a yaptığı açıklamada şunları söyledi:
 
“Geçtiğimiz birkaç ay boyunca şirketimiz içerisindeki her bir ekip uzun vadede başarılı olacak şekilde planlarını yaptı. Bu kapsamda operasyonlarımızı kolaylaştırmak ve verimliliğimizi arttırmak için bu tarz işten çıkarmalara gidiyoruz. Küresel Yayıncılık merkezi ve APAC yapılarımızı daha verimli bir şekilde ilerletmek adına çeşitli değişiklikler yapmak durumunda kalıyoruz.”
 
Bildiğiniz üzere 2023 yılında başlayan oyun sektöründeki işten çıkarma dalgası 2024 yılı içerisinde de sert bir şekilde hissediliyor. Geçtiğimiz yıl açıklanan raporlara göre 10.500 kişi oyun sektöründen ayrıldı ve 2024 yılına girdiğimiz 3 aylık süre boyunca 8.000 kişinin de işten çıkarıldığı aktarılıyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle oyun firmalar oyunlar 2024
Dragon’s Dogma 2 İçin HD Doku Paketi Yayınlandı RTX Remix'li Deus Ex Modu Artık İndirilebilir
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

David Attenborough

5.4.2024 09:01:36

0
Yapay zekadan dolayıdır. Artık eskiden 10 kişinin yaptığı işi 1 kişi de yapabiliyor.

aykut291

5.4.2024 08:20:47

0
Çok merak ediyorum Acaba Skull And Bones yapımcısı da dahilmi buna? Biz AAAA oyun yaptık demişti başta onu çıkarmaları gerekiyor bence.

JaReD22

2.4.2024 15:50:29

0
Dükkanı kapatıp gitsinler oyun dünyası ne kaybeder ki
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Sektörel Haberler
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız