Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Slave Zero X Hack and Slash Deneyimi Sunuyor

 
 
Eski tarz retro yapısıyla beraber karşınıza çıkmaya hazırlanan bu yapım içerisinde 90'lı yılların oyun özellikleri yer alıyor ve aynı zamanda burada kendinizi aksiyon içerisinde bulabiliyorsunuz.
 
Devil May Cry, Strider ve Guilty Gear yapımlarından ilham alan bu yapım içerisinde elbette hayranlara hitap edecek oldukça güzel içerikler bulunuyor. Bu yapı ile beraber aynı zamanda kendinizi distopik bir dünya içerisinde bulabiliyorsunuz. Oyunda farklı bölgeleri doğru ilerleyebiliyor, karakterinizle beraber çeşitli kombolar yapabiliyor ve yakın dövüş ve menzilli dövüşlerle beraber düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyorsunuz. Daha çok karanlık atmosferin bulunduğu bu yapım içerisinde farklı düşmanların karşımıza çıktığını görebilir ve aksiyon içeriği ile beraber de oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Elbette bu tarz oyunlardan nostalji hissiyatını yaşamak isteyenler ve aynı zamanda eskiye hayranlık duyanlar oyuncular hoşlanabilir ve bir şans verebilir.
 
Slave Zero X ilgi çekici dünyası ile beraber bizi intikam peşindeki bir hikayeye sürüklüyor ve bu yol içerisinde elbette karşımıza gelen tüm düşmanları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Korkunç makinelerin ve insanlığın sonunun geleceği bir temayla karşımıza gelecek olan bu yapımda karakterimizle beraber atlayıp zıplayabiliyor, düşmanlarının saldırılarından kaçabiliyor, farklı bölgelerde çeşitli kombolar gerçekleştirebiliyor ve bu dünyada yer alan hikaye konusu olabiliyoruz. Öfkeli iblislerin ve tuhaf tiplemlerin bulunduğu yapımda aynı şekilde bir savaşçı olarak ilerlemeye çalışıyor ve burada ilgi çekici hamlelerle beraber yolumuzu açabiliyoruz.
 
Oyunda karakterimizle beraber hızlı bir şekilde koşabiliyor, düşmanların üzerine doğrudan atılabiliyor, zıplarken kılıcımızı savurabiliyor, düşmanların saldırılarına karşılık vermek için onların saldırılarını kesebilir ve daha fazlasını bu oyun içerisinde gerçekleştirebiliyorsunuz. Gelecek teması ile beraber yer aldığımız yapımda Muhafızları olarak bilinen bir gizli savaşçı grubu bulunuyor. Bu savaşçı grubu insanlığı kurtarmak için elinden geleni yapmaya koyuluyor ve dünyaya gelecek olan bu düşmanları ortadan kaldırmak için türlü türlü hamleler gerçekleştirebiliyor. Kılıç Ustası olarak yer aldığımız yapımda kılıcımızı elbette bir uzvumuz gibi kullanabiliyor ve burada korkunç makinelerle ve düşmanlarla karşılaşabiliyoruz. Onları ortadan kaldırmak için de kendi ustalığımızı sergileyebiliyor ve hızlı ve çevik hareket etmemiz gerekiyor.
 
 
 
Oyun içerisinde dikkat çekici karışımlar bulunuyor ve bunlarla beraber de hem et hem de metal ordusuna karşı hızlı bir şekilde kılıcımızı savurabiliyoruz. Bunun dışında elbette patlayıcı kombinasyonlar burada yer alıyor ve elimize farklı mühimmatlar ve cephaneler de alabiliyoruz. Burada yer aldığımız süre boyunca bu komboları kullanmak ve şık kombinasyonlarla beraber yolumuzu açmak oldukça önem arz ediyor. Çünkü bunları yaptıktan sonra düşmanların üstesinden gelebiliyor ve böylece onları alt edebiliyoruz. Oyunda patlayıcı mühimmatların olduğundan da bahsedebiliyoruz. Bu sayede düşmanların üzerine doğrudan gidebiliyor, onları tek tek ortadan kaldırmak yerine toplu bir şekilde ortadan kaldırabiliyor ve toplu bir şekilde zarar verebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda kullanabileceğimiz bu tarz cephaneler ve mühimmatlar yer alıyor. Onları kullanmak için de etrafı keşfetmemiz gerekiyor ve elimizi aldığımız bu öğelerle beraber de gerçekten güzel bir deneyim elde etmeye çalışıyoruz. Metal ordusuna karşı gelirken elbette burada daha fazla hamle yapmamız gerekiyor. Farklı düşmanların yer aldığı yapım içerisinde o düşmanların nasıl saldırdığına ve nasıl bir savunma yaptığına bakmamız gerekiyor.
 
Diğer taraftan oyun içerisinde yandan görünümlü bir kamera bakış açısı bulunuyor. Elbette bu kamera bakış açısı içerisinde bulunduğumuz bölgeye ve yapıya göre değişkenlik gösterebiliyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca kamera değişikliklerinin olduğunu görebiliyor ve kendi kombinasyonlarımızı doğrudan düşmanlara karşı entegre edebiliyoruz. Oyun içerisinde yaptığımız hamlelerle beraber düşmanların üstesinden hızlı bir şekilde gelebiliyor. Elimizde aldığımız devasa kılıçla beraber düşmanları toplu bir şekilde ortadan kaldırabilir ve yukarıdan aşağıya doğru yaptığımız hamleyle beraber onları sersemletebilir ve yerden yere doğru vurabiliriz. Kılıcımızı sağladığımız anda düşmanların havaya sıçramasını deneyimleyebilir ve yere düşmeden önce onları kombolarla beraber ortadan kaldırabiliriz. Oyunda dikkat çekeceği düşmanlar bulunuyor ve metal ordusunun kalkanlarının olduğunu görebiliriz. Bu kalkanları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Bunun dışında yine gelecek temasından aşina olduğumuz tuhaf düşmanların ve yaratıkların burada olduğunu görebilir ve onları ortadan kaldırmak için de elimizden geleni yapıyoruz. Aynı zamanda bu düşmanlar hem sağdan hem de soldan gelebiliyor. Dolayısıyla arkamızı kollamak bu oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor.
 
 

Öldürücü karışımlar yapabileceğiniz ve komboları üst üste yiyebileceğiniz yapımda havalarda ilerleyebilir, sık sık hedef değiştirebilir ve hedefleri doğrudan dinamik olarak kurcalayabilirsiniz. Oyunda yer alan düşmanlar oldukça çeşitli bir şekilde karşımıza çıkacak ve farklı büyüklükte olabilir. Oyunda farklı şekillerde hareketler sergileyebilir, duvarlardan atlayabilir, platform zorlukları aşabilir ve platform oluşturma mekanikleri ile beraber buradaki yerinizi alabilirsiniz. Duvardan duvara atlarken elbette düşmanların üstesinden gelmeye çalışacak, yukarıdan aşağıya doğru düşmanların tepesine binebilir ve düşmanları bu şekilde indirebilirsiniz. Dolayısıyla oyunda kullanabileceğiniz ve yapabileceğiniz oldukça fazla kombo sistemi bulunuyor. Ve bu kombolarla beraber de oyunda farklı şekillerde aksiyona geçiş yapabilirsiniz. Bu tarz oyunlarda farklı kombolar yaparak diğer oyunculardan farklı şekillerde yer alabilir ve kendi deneyiminizi özelleştirip kişiselleştirebilirsiniz. Aynı şekilde burada sürekli olarak aksiyon dahilinde kendinizi bulabilirsiniz.

Bunun dışında oyun içerisinde irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları yer alıyor. Bu patron savaşları elbette zorlu bir deneyimi bünyesinde barındırıyor ve bizim boyumuzdan büyük patronlarla beraber buradaki yerimizi alabiliyoruz. Elbette bu patronları öldürmek için ve onlarla çarpışmak için onların nasıl saldırdığını önceden öğrenmek oldukça önem arz ediyor. Ve daha sonrasında ise onların yaptığı hamleleri boşa çıkararak karşı saldırıya geçebiliyoruz. Elbette düşmanların saldırılarından kaçınmak için yukarıya zıplayabilir, sağa sola doğru kaçabilir ve daha fazlasını gerçekleştirebilirsiniz. Düşmanların üstesinden gelmek için ve zorlu patronların saldırılarından kaçmak için her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebilir ve aklındaki planı oyuna dahil edebilir. Bu tarz oyunlarda farklı bölgelere doğru ilerleyerek bu bölgeleri keşfetmeye çalışırsınız. Bu bölgeleri keşfettikten sonra da elbette elinize farklı donanımlar alabilir ve farklı avantajlar sağlayacak nesnelerle beraber de burada karşılaşabilirsiniz. Hayatımız için savaşabileceğimiz ve kötü karakterlerin burada yer aldığı yapımda yoğun mücadeleler bizleri bekliyor ve bu mücadele içerisinden hayatta kalmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 
 
Oyunda yer aldığınız süre boyunca geliştireceğinizi belirttiğine göre, unutulmaz kötü adamların bulunduğu ve bunları unutmayacağınız bir yapı bizleri bekliyor. Yol mücadeleleri ve aksiyon içeriğinin yer aldığı yapımda aynı zamanda patron savaşlarının olduğundan söz ettik. Ve burada aynı zamanda farklı set parçaların olduğundan da bahsedebiliyoruz. Bu parçalarla beraber karakterinizi daha güçlü konuma getirebilir, daha farklı kombolarla beraber oyunda ilerleyebilir ve düşmanları bu şekilde ortadan kaldırabilirsiniz. Dikkat çekici birebir karşılaşmalarla beraber de yer alabileceğiniz yapımda, bu karşılaşmalarda elbette doğrudan karşınızdaki düşmanı ortadan kaldırmaya çalışırsınız. ve onu adeta bir dövüş aksiyon oyununda olduğu gibi yerle bir etmeye başlarsınız.
 
Yaptığınız kombolarla beraber ona saldırmasını engelleyebilirsiniz. Düşmanları sersemletme kombolarından doğrudan hasar vurma olayına kadar ilgi çekici detayların burada olduğundan bahsedebilir ve oyun zaten ön plana aksiyon ve dövüş içeriğiyle beraber çıkmaya hazırlanıyor. Oyunda yer aldığınız süre boyunca siz de göreceksiniz ki arka planda yer alan mekanların, bölgelerin ve düşman çeşitliliğinin yer yer değişkenlik gösterdiği aşikar. Dolayısıyla burada ilerlediğiniz kısımlarda farklı bölgelere geçiş yaptığınızı hissedebilecek, farklı kaleler içerisinde bulunabilecek, bu kaleleri fethetmek için elinizden geleni yapmaya koyulacak ve aynı zamanda kendinizi bilinmeyen ve karanlık atmosfer içerisinde bulabileceksiniz.
 
 
 
Oyunda yapacağınız hamlelerle beraber düşmanları yukarıya doğru zıplatabilir, attığınız tekme ile beraber düşmanları havaya zıplattığınız esnada aşağıya doğru vurabilir ve düşmanların üzerine bu şekilde kombolar gerçekleştirebilirsiniz. Düşmanları aynı şekilde burada hiçbir hamle yapmadan sersemletip, havada oldukça fazla hareket yapabilirsiniz. Kılıcınızı savurabilir, yumruklarınızı ve tekmelerinizi de aynı şekilde kombolayabilirsiniz. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca kontrolsüz güç ile beraber yer alabilir ve kendi kontrolünüzü aynı zamanda burada stabil bir şekilde tutmanız gerekiyor. Yıkıcı saldırılar gerçekleştirebileceğiniz yapımda, bu komboları sıralayarak düşmanların tamamen sersemletmesini sağlayabilir ve güçlü hamleleri geliştirmek için de aynı şekilde eğitim odası bulunuyor. Eğitim odası içerisinde kendi güçlü saldırılarınız üzerinde ustalaşmaya çalışırsınız. Aynı zamanda burada daha da güçlü hale gelebilir ve bu saldırılar üzerinde daha da etkin rol oynayabilirsiniz. Dolayısıyla eğitim odasını denemek oldukça önem arz ediyor.
 
Bunun dışında oyunda ritme koydurabilir ve arka planda çalan müziklerle beraber de oyundaki yerinizi alabilirsiniz. Savaşın heyecanına kaptırabileceğiniz ve müziklerle beraber de oradan oyna adapte olabileceğiniz yapında arka planda da bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye altyazılarda ve ara sahnelerle beraber de gerçekleşebiliyor. Aynı zamanda bu hikaye karakterler arasında diyaloglarla beraber de bizlere sunuluyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca irili ufaklı düşmanları ritimlerinizle beraber ortadan kaldırabilir ve film müzikleri eşliğinde savaşın heyecanı daha da artıyor. Davul ve bassın eğlenceli birleşimi ile beraber oyunda doğrudan düşmanları ortadan kaldırabilir, gelen düşmanlara karşı çember becerisini açabilir ve aldığınız darbeleri bu şekilde emebilirsiniz. Oyunun aynı zamanda sol üstte kendi canınız bulunuyor. Bu can barı ile beraber yapacağınız hamleleri elbette tartabilir ve aynı zamanda kombo barı ile beraber de düşmanları ortadan kaldırabilirsiniz.
 
 
 
Oyun içerisinde grafikleri ve animasyonlara bakacak olursak, gerçekten de ilgi çekici detayların olduğundan bahsedebilir ve yer yer labirent tarzı bölgeleri geçiş yapabiliyoruz. Burada karakterimizle beraber hızlı bir şekilde koşabilir, düşmanları arkamızda bırakabilir, düşmanların üzerine doğrudan koşarak onları egale edebilir ve daha fazlasını burada gerçekleştirebiliyoruz. Kırmızı karakterimizle beraber yer aldığımız süre boyunca kanlı saraya doğru ilerleyebiliyor, sarayın bu bölgelerini dilediğiniz şekilde keşfedebiliyor ve karanlık atmosferde kendi yolunuzu bulmaya çalışıyorsunuz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda görsel bir estetik bulunuyor. Bu görsel estetik oyuncuların dikkatini çekecek türden karşımıza çıkıyor ve ortamlarda aynı zamanda hikaye uygun olarak karşımıza çıkıyor. Bunun dışında oyunda çevrimiçi liderlik tabloları bulunuyor. Bu çevrimiçi liderlik tablosu ile beraber diğer oyunculardan daha yüksek skor elde edebilir ve bunlarla beraber de her bölüm içerisinde ne kadar çok skor elde ederseniz o kadar çok puan kazanabiliyorsunuz. Böylece diğer oyuncuların önüne geçebilir ve kendi adınıza orada görebilirsiniz.
 
Nitekim bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Slave Zero X
PGL Major Copenhagen 2024: Kapalı Elemeleri'nde Eternal Fire'dan Güzel Başlangıç! Korku Oyunu REVEIL Çıkış Tarihi Açıklandı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız