Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Killing Floor 2 Yapımcısı Paralı Mod Satışına Karşı


     Tripwire Interactive, Killing Floor 2'nin kullanıcı sözleşmesini yeniledi. Yayınlanan bu sözleşme ile parayla mod çıkarılmayacağı maddeler arasına eklendi.

     Steam'in yeni "paralı mod satışı" politikasını sizlerle paylaşmıştık. Mod yapımcılarına hazırladıkları için satış başına belli bir pay ödeyen Valve, oyun satışlarından istediği geliri elde edememiş olacak ki böyle bir yönteme başvurmuş.



     Killing Floor 2 için yenilenen bu sözleşme, henüz beta aşamasında olan oyun için ileride hazırlanacak olan modların önünü açar mı sizce? Bu konuda sizin düşünceleriniz neler?

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Reddit Killing Floor Killing Floor 2 Tripwire Interactive PC SteamOS PS4
Örümcek Adam için Yeni Bir Film Daha Duyuruldu Oyun Geliştirme Motoru RPG Maker 2003 Steam'deki Yerini Aldı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

nether1n

25.4.2015 23:49:06

0
quote:

Orijinalden alıntı: Markus Schulz Zaten adamlar karsiligini aliyordu bagis linkini ekliyor boylelikle yeni mod cikarmasi icin tesvik ediliyordu insanlar.Türkiye'de pek durum boyle olmasa da yabancilar bagis konusunda hassas.Simdi adam 10 dolar kazanirken 2,5 dolar alacak.7,5 dolari ac gozlu valve indirecek cebe.
%30 valve %45 bethesda %25 modder şeklindeymiş.Ayrıca mod yapımcılarına ne kadar para gideceğine oyun sahibi karar veriyormuş. http://www.reddit.com/r/gaming/comments/33tt1e/its_actually_bethesda_not_valve_who_decided_to/

Markus Schulz

25.4.2015 13:12:30

0
Zaten adamlar karsiligini aliyordu bagis linkini ekliyor boylelikle yeni mod cikarmasi icin tesvik ediliyordu insanlar.Türkiye'de pek durum boyle olmasa da yabancilar bagis konusunda hassas.Simdi adam 10 dolar kazanirken 2,5 dolar alacak.7,5 dolari ac gozlu valve indirecek cebe.

MonacoDoom

25.4.2015 02:05:05

-2
quote:

Orijinalden alıntı: nether1n Bilmeden etmeden yorum yapmayın artık.Bu oyuna 5 sene ücretsiz güncellemeler ile haritalar eklendi.Bunları dlc alanda , almayanda oynuyor.Bu dlcler battlefield premium , cod map pack gibi değil.Hiçbir dlc almasanızda bütün haritalar , achievementlar , canavarlar , eventler açık ve sonsuza kadar diğer insanlarla eşit seviyede oynayabilirsiniz. Dlc silahlar , normal silahlardan güçlü olmadığı için parayı veren kopamıyor.Karakter paketleride benim gibi 100lerce saat oynamış insanlar yapımcılara destek olmak isterse alsın şeklinde sunuluyor.Ayrıca community weapon pack yazanları mod yapımcıları yaptı ve onlara paradan bir bölüm gidiyor. Adamlar para kazanma derdinde olsa bu sisteme karşı çıkmazlar çünkü en büyük pay bunlara gidecek paralı mod sisteminde.Mod yapımcılarına sadece %25 gidecek!
Payday 2'de hemen hemen aynı mantıkta ama millet artık sövercesine yerden yere vuruyor afedersiniz ama ota b*ka dlc çıkartılıyor deniliyor (bende dahil) yani amaç oyunu güncel tutmaksa dlc ücretsiz olmalı yada update denmeli adına, demek istediğimi anlamamışsınız laf sokmaya çalışmışsınız baştan aşağı.

BSC Misafiri

25.4.2015 01:55:24

+1
oyun yapımcısını takdir ettim oyunu aldığıma pişman olmadım parasını hak ediyor.

ungalath

25.4.2015 00:37:16

+2
millette ne çok para varmış arkadaş.Moda bile para vermek istiyorlar.

nether1n

25.4.2015 00:09:58

+2
quote:

Orijinalden alıntı: MonacoDoom Bunu yapan firmada önceki oyununda (yani Killing Floor 1) sadece oyundaki 1-2 silahı altın kaplama yapmaya bile 5$ isteyen bir firma, kaldı ki steam sayfasına girip bakarsanız böyle yüzlerce dlc yapmışlar oyuna, yani paragözlülüğe karşı değiller, kendi oyunlarının üstünden başkaları para kazanmasın derdindeler, kendileri abuk subuk şeyleri dlc adında satmaya devam edecektir merak etmeyin.
Bilmeden etmeden yorum yapmayın artık.Bu oyuna 5 sene ücretsiz güncellemeler ile haritalar eklendi.Bunları dlc alanda , almayanda oynuyor.Bu dlcler battlefield premium , cod map pack gibi değil.Hiçbir dlc almasanızda bütün haritalar , achievementlar , canavarlar , eventler açık ve sonsuza kadar diğer insanlarla eşit seviyede oynayabilirsiniz. Dlc silahlar , normal silahlardan güçlü olmadığı için parayı veren kopamıyor.Karakter paketleride benim gibi 100lerce saat oynamış insanlar yapımcılara destek olmak isterse alsın şeklinde sunuluyor.Ayrıca community weapon pack yazanları mod yapımcıları yaptı ve onlara paradan bir bölüm gidiyor. Adamlar para kazanma derdinde olsa bu sisteme karşı çıkmazlar çünkü en büyük pay bunlara gidecek paralı mod sisteminde.Mod yapımcılarına sadece %25 gidecek!

Reddit Alien

25.4.2015 00:06:18

+2
Mod yapımcıları zaten donation ile para kazanıyor , steam sadece kendi kontrol etsin ve pay alsın diye böyle bir uygulamaya girişti.

agathadaemonn

24.4.2015 23:59:55

-1
Aslında bu çok kötü bir şey değil, neden bu kadar karşı çıktınız anlayamadım. Açıkçası mod yapan kişilerde kendi ürettikleri fikirleri, tasarımları sayesinde para kazanabilmeli bence. Sonuçta bir emek harcıyorlar, bir alet kullanarak (mod yapılan oyun) yeni bir şey üretiyorlar (mod). Ha mesela Skyrim'deki ayakizi modunu para karşılığı satmaları saçma olur, ancak Frostfall - Hypothermia Camping Survival modunu eğer üretici istiyorsa para ile satabilmeli bence. O moda 5 dolar değil, 15 dolar bile verebilirim açıkçası.

KortX

24.4.2015 23:41:46

+1
[quote]Orijinalden alıntı: MonacoDoom Bunu yapan firmada önceki oyununda (yani Killing Floor 1) sadece oyundaki 1-2 silahı altın kaplama yapmaya bile 5$ isteyen bir firma, kaldı ki steam sayfasına girip bakarsanız böyle yüzlerce dlc yapmışlar oyuna, yani paragözlülüğe karşı değiller, kendi oyunlarının üstünden başkaları para kazanmasın derdindeler, kendileri abuk subuk şeyleri dlc adında satmaya devam edecektir merak etmeyin. [/quote] DLC konusunda doğru diyorsunuz da o zaten yıllardır olan birşey. Ayrıca sadece bu oyunda yok. Her yıl pürüzlenip piyasaya sürülen CoD'da da abuk subuk DLC'ler gördük. Daha nice oyunlarda abuk subuk DLC'ler var. Ama benim demek istediğim bu adamların verdikleri bu tepki bir nevi oyunculara yarayacak yine. Edit: [quote]Orijinalden alıntı: Frozen Grenadier Bence paralı moda karşı değiller de paralı workshop dışındaki paralı modlara karşılar gibi geldi[/quote] http://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/33qp26/tripwire_updated_its_killing_floor_2_eula_on/

MonacoDoom

24.4.2015 23:35:27

0
Bunu yapan firmada önceki oyununda (yani Killing Floor 1) sadece oyundaki 1-2 silahı altın kaplama yapmaya bile 5$ isteyen bir firma, kaldı ki steam sayfasına girip bakarsanız böyle yüzlerce dlc yapmışlar oyuna, yani paragözlülüğe karşı değiller, kendi oyunlarının üstünden başkaları para kazanmasın derdindeler, kendileri abuk subuk şeyleri dlc adında satmaya devam edecektir merak etmeyin.

kımyasal

24.4.2015 23:31:10

+3
quote:

Orijinalden alıntı: WystRoupzt

keşke biraz okuyup araştırıp ondan sonra mesaj atsaydın mod yapımcısının o 1 dolardan aldığı pay %25 gerisi valve veya firma tarafından paylaşılıyor buradan kazançlı çıkan mod yapımcısı değil valve oluyor
Valve sanırım kapitalist düzende hiç olmadığı kadar aç gözlü oldu tarihinde ilk defa,umarım bu kararını değiştirir.

Frozen Grenadier

24.4.2015 23:18:22

0
Bence paralı moda karşı değiller de paralı workshop dışındaki paralı modlara karşılar gibi geldi

Y. K. G.

24.4.2015 23:12:59

0
quote:

Orijinalden alıntı: kımyasal Bence Valve çok iyi yapmış,Mod yapan insanlar sonuçta bu işe bir emek ve zaman harcıyor.Modu kullanan oyuncular 1-2 dolar yada her neyse karşılığını vermesinde bir sakınca olmaz.Bu hem piyasaya mod seçeneği olan oyunların ömrünü uzatır,hem oyun yapımcılarını mod seçeneği koymaya teşvik eder,hem de yetenekli mod yapımcılarının çalışmalarına teşvik eder.
keşke biraz okuyup araştırıp ondan sonra mesaj atsaydın mod yapımcısının o 1 dolardan aldığı pay %25 gerisi valve veya firma tarafından paylaşılıyor buradan kazançlı çıkan mod yapımcısı değil valve oluyor

KortX

24.4.2015 23:12:27

+4
Helal olsun adamlara iyiki almışım bu oyunu. Her firmadan bekleriz bu tepkileri. PC'nin en büyük avantajlarından birinin ücretli olması sizce iyi birşey mi? Lütfen bu kadar enayi olmayın. Skyrim'de kullandığım Wet & Cold ve Enhanced Blood var. Bunlar dışında Envanter modunu kullanıyorum. Sizce 2 kan fazla göreceğim diye veya adamın ağzından çıkan dumanı göreceğim diye para vermek de neyin nesi?

White Death

24.4.2015 23:11:42

+2
quote:

Orijinalden alıntı: kımyasal Bence Valve çok iyi yapmış,Mod yapan insanlar sonuçta bu işe bir emek ve zaman harcıyor.Modu kullanan oyuncular 1-2 dolar yada her neyse karşılığını vermesinde bir sakınca olmaz.Bu hem piyasaya mod seçeneği olan oyunların ömrünü uzatır,hem oyun yapımcılarını mod seçeneği koymaya teşvik eder,hem de yetenekli mod yapımcılarının çalışmalarına teşvik eder.
Eğer mod yapmayı düşünüyorsa karşılığında kazancının olmayacağını da bilmeli bence. Ona harcayacağı zamanı oyun yapmak için de harcayabilir.

kımyasal

24.4.2015 23:02:27

-3
Bence Valve çok iyi yapmış,Mod yapan insanlar sonuçta bu işe bir emek ve zaman harcıyor.Modu kullanan oyuncular 1-2 dolar yada her neyse karşılığını vermesinde bir sakınca olmaz.Bu hem piyasaya mod seçeneği olan oyunların ömrünü uzatır,hem oyun yapımcılarını mod seçeneği koymaya teşvik eder,hem de yetenekli mod yapımcılarının çalışmalarına teşvik eder.

edd121

24.4.2015 22:54:27

+1
Bu gözler korsan modu da görücek.

softruva

24.4.2015 22:39:48

0
Mod bi nevi dlc gibi yannışsam soleyin kaldıki oyunun omrunu uzatıyo ....bunu kım ister biz oyunculardan başka

canthomas

24.4.2015 22:31:35

-1
Hiç de önünü kesmemiş bence. Kullanıcı dostu bir şey yapmışlar, kendilerini tebrik etmek lazım.
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Killing Floor 2
+ TAKİBE
AL
9 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız