Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Frostpunk 2'nin Beta Sürümü Oyunculara Sunuldu

 
 
11 Bit Studios ekibi tarafından biz oyun severlere sunulacak olan Frostpunk 2'nin beta sürümü şu anda oyunculara sunulmuş durumda. PC tarafında sunulan bu sürüm bir hafta boyunca kullanıcılara açık olacak ve oyuncular oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu burada görebilecek.
 
Frostpunk 2'nin sandbox modu betaya dahil
 
 
 
Açıklanan detaylara göre oyuncular oyunun sandbox moduna erişebilecek ve bir kısmını deneyimleme şansını bulacak. Beta erişimi yalnızca oyunun Deluxe sürümünü ön sipariş veren kullanıcılara açık.
 
11 Bit Studios ayrıca aşağıda izleyebileceğiniz yeni bir fragman yayınlamış durumda. Oynanış içeriğini bünyesinde barındıran video yeni  detayları açığa çıkarıyor. Frostpunk 2, 25 Temmuz'da PC için yayınlanacak ve ilk gün PC Game Pass hizmetinde yer alacak. Ayrıca ilerleyen bir tarihte Xbox Series X/S konsollarına gelmeye hazırlanan bu yapım Game Pass'te de mevcut olacak. Son olarak oyunun PlayStation 5 konsollarına da geleceğini aktaralım.
 
 
 

  
Devam oyunu üst düzey yapıyla geliyor
 
Hayatta kalma mücadelesine başlayabileceğimiz ve kar fırtınaları içerisinde yer alabileceğimiz bu yapımda devam oyunu niteliğinde içerikler bulunuyor ve gelişmiş sistemleri burada görebiliyoruz. İlk oyuna göre daha gelişmiş sistemlerle ve daha fazla mekanikle beraber yer alabileceğimiz ve hatta görsellerin ve grafiklerin daha da iyileştirildiği bu yapımda teknolojileri araştırmaya hazırlanıyoruz.
 
Adeta buzullarla kaplı bir çölle karşılaştığımız bu yapım içerisinde kar fırtınalarına karşı meydan okumaya hazırlanıyor, şehrimizin içerisinde yer alan fırını sürekli olarak harılamak durumunda kalıyor ve insanın doğaya karşı mücadelesini burada doğrudan görebiliyoruz. İlk oyunun 30 yıl sonrasını konu alan bu yapım şehir kurma ve hayatta kalma mekaniklerini bizlere aktarıyor ve tüm dünyayı harap eden kar fırtınalarıyla beraber bezeli bu dünyada hayatta kalmanın temelini burada atmak durumunda kalıyoruz.

İnsan doğası gereği bildiğiniz üzere doyumsuz ve güç hırsıyla beraber ön plana çıkıyor. Bu oyunda da temel bu duygular işleniyor ve bunun akabinde ise olayların bizlere sunulduğunu söyleyebiliriz. Sanayi ve bilim gibi tamamen farklı malzemelerle ve araçlarla beraber ilerleyebileceğimiz ve kendimize ait yeni bir bölge oluşturabileceğimiz bu yapım bizlere tam bir hayatta kalma deneyimini sunuyor. İkinci oyun içerisinde elbette daha derin nitelikler, detaylar ve daha fazlası bizlere sunuluyor ve burada hayatta kalma mekaniklerinin daha da üst düzeye ulaştığını söyleyebiliriz.

Bunun dışında oyun içerisinde geniş bir şehrimiz bulunuyor. Şehrimiz elbette ilk etapta küçük ve daha sonrasında ise daha büyük bölgelere doğru ayrılabiliyor. Bu ayrılma ile beraber hem içerisinde bulunduğumuz ortamdan kurtulmanın yollarını aramaya çalışıyor hem de sürekli olarak ve her kısma doğru fırını genişletmek durumunda kalıyoruz. 30 yıl sonra donmuş topraklara tekrar hayat vermeye çalıştığımız ve şehrimizin geleceğine yön verdiğimiz bu yapımda yeni ve ölümcül tehditlerin ortaya çıktığını görebiliyor ve insanlık ile burada farklı şekillerde tanışabiliyoruz.
 
 

Bunun dışında oyunda büyük fırtınanın gerçekleştiğini görüyor ve büyük fırtınanın 30 yıl sonrasındaki bu değişimle beraber sanayi ve bilim gibi tamamen birbirine bağlı şekilde ilerleyebileceğimiz bir yapı bizlere sunuluyor. Oyunda farklı amaçlara uygun bölgeler oluşturabiliyor, yapılar kurabiliyor, inşa etme mekanikleriyle beraber gelişmiş sistemleri buraya aktarabiliyor ve daha fazla görevi burada tamamlamak durumunda kalıyoruz. Şehrimizi elbette ilk etapta küçük, daha sonrasında ise daha büyük hal alabiliyor. Ne kadar büyük olursa olsun o kadar çok değişimi hissedebiliyor ve sorumluluğumuz ise bu denli artış gösteriyor.

Oyun içerisinde şehrin her kısmına farklı şekillerde bölgeler kurabiliyor, yapılar inşa edebiliyor ve şehrin her kısmı devasa bir bölge haline gelebiliyor. Malzemeyi aç bir makinedeki dişliler gibi elbette buradaki sistemi en iyi şekilde oturtmak gerekiyor ve büyüyen metropolün yasalarını burada oluşturmak tamamen bizim işimiz oluyor. Çünkü oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca halkın gitgide nüfusunun artması ve buraya sığınmasıyla beraber olayların ardı arkası kesilmiyor ve sürekli olarak genişleme ile beraber burada bir düzenin ve topluluğun oluşturulması gerektiğini öne sürüyoruz. Dolayısıyla burada yeni yasalar oluşturabiliyor, bu yasaların uyulması için elbette tüm halkı davet ediyor ve tüm bu yasalara uyulması gerektiğini ön plana çıkarmaya hazırlanıyorsunuz.
 
Şehrin her kısmının işleyen demir gibi işlemesini sağlayabileceğiniz ve büyüyen metropolünüz için yasalar oluşturabileceğiniz yapımda elbette yasalara karşı çıkacak olan çeşitli grupların bulunduğu ve aynı zamanda farklı toplulukların ve karakterlerin de burada olduğunu aktarabiliyoruz. Dolayısıyla burada yer aldığınız süre boyunca bu yasaları en iyi şekilde değerlendirmek, ona göre seçiminizi yapmak ve halkın yararına olacak seçimlere burada gerçekleştirmeniz gerekiyor. Aksi takdirde size karşı tehditlerin daha fazla artacağını ve muhalif grupların bir hayli olabileceğini söyleyebiliriz.

Büyüyen metropol içerisinde yer aldığınız süre boyunca elbette meclis binasını dikerek buradaki yasaları oluşturabiliyor, bu bina içerisinde çeşitli seçimler yapabiliyor ve her yasa için farklı şekillerde seçim uygulayabiliyorsunuz. Burada yer alan her bir binanın farklı şekillerde işlevleri bulunuyor ve her birinde yapabilecekleriniz değişkenlik gösteriyor.
 
 

Yeni tehditlerin ortaya çıktığı, insanların doğayla beraber yüzleştiği ve bir yandan hayatta kalmaya çalıştığı bu yapımda farklı grupların ve geleceğe dair fikirlerin elbette değişeceğini gösterdiğini aktarabiliyor ve burada her bir karakterin ve grubun farklı şekillerde karşımıza çıktığını aktarabiliyoruz. Geleceğe dair fikirler arasında geçiş yapabildiğimiz, hırslarımızı ve kontrolümüzü toparlayabildiğimiz ve bunları bir araya getirebildiğimiz durumlarda elbette hırsımıza yenik düşersek kötü sonuçlara varabiliyor ve aynı zamanda kontrolsüz gücün sınırlarını burada bizim belirlememiz gerekiyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca halkı en iyi şekilde idare etmek tamamen bizim işimiz oluyor, seçimlerimize beraber gidişatına yön verebiliyor ve aynı zamanda onların huzuru için burada çalışmak durumunda kalıyoruz.

Bunun dışında yukarıda bahsettiğimiz özelliklerin haricinde elbette yeni bir teknoloji ağacımız bulunuyor. Bu ağacımızla beraber istediğimiz teknolojiyi açabiliyor, yeni teknolojiler araştırabiliyor ve daha fazla hayatta kalma mekanikleriyle beraber burada karşılaşmak durumunda kalıyoruz. Buzun sonunun olmadığı ve sürekli olarak karın ve kar fırtınalarının yer aldığı yapımda ana fırınımızı en iyi şekilde yakmamız gerekiyor ve bunun için de çeşitli kaynakların olması lazım.
 
Bu kaynakları elde etmek için içerisinde bulunduğumuz şehirde yer alan halkı ve grupları teker teker farklı bölgelere doğru yollayabiliyor, onları etrafa araştırmaları için gönderdikten sonra elbette çeşitli kaynaklar elde etmeye çalışıyor ve aslında burada vardiyalı bir sistemin oluşturulduğunu söyleyebiliriz. Bu sistemle beraber hem şehrinizi genişletebiliyor, hem yeni kaynakların sahibi olabilir hem de bölgenizdeki ateşin daimi olarak yanmasını sağlayabiliyorsunuz. Ancak bu şekilde hayatta kalabilir, ilerleyebilir ve yeni teknolojilerin kilidini açabilirsiniz.

Bunun dışında büyüyen metropol ile beraber farklı grupların burada olduğunu aktarabilir ve bazı gruplar elbette bu çalışma sisteminden şikayetçi olabiliyor. Dolayısıyla burada vereceğiniz kararlarla beraber o grupla aranızı iyi yapabiliyor veya tamamen kötü olarak açabiliyorsunuz. Bu tamamen sizin seçimlerinize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor ve bunun dışında her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebilir. Çünkü seçimlerin başka yollara doğru götürdüğünü burada da görebiliyor ve aynı zamanda her bir seçimle gidişata yön verebiliyoruz.
 
 
 
Buzun sonunun olmadığı ve gerçekleşen bu fırtınanın 30 yıl sonrasını konu alan bu yapımda dünya hala bitmek bilmeyen uçsuz bucaksız buz kütleleri ile beraber dolu olarak karşımıza çıkıyor ve buzun sertliği ve donması ile beraber elbette burada biz de ısınmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Donup iklimin etkisi altında kaldığımız bu yapımda hayatta kalmanın ne kadar zor olduğunu deneyimleyebiliyor ve zamanla büyüyen krizlerin sebebiyle de burada zorlu durumların üstesinden gelmek durumunda kalıyoruz. Elbette burada yer aldığınız süre boyunca halkın krizlere karıştığı ve bazı grupların fikirlerinize önem vermediği ve karşı çıktığını görebiliyoruz.

Bunun dışında malzemeyi aç bir metropolün lideri olarak oynayabildiğimiz yapımda elbette liderlik vasfımızın ön plana çıkması oldukça önemli. Çünkü oyun içerisinde yer aldığı bir süre boyunca tüm gruplara liderlik edebiliyor, tüm grupları en iyi şekilde idare etmeye çalışıyor, barışı bir yandan getirmeye çalışırken diğer taraftan her bir halkın menfaatine işler yapmak durumunda kalıyoruz.
 
Şehrin her kısmı kendi içerisinde bölgelere ayrılıyor ve halkı ileri götürecek olan gelişmeleri buraya sağlamak durumunda kalıyoruz. Zamanla büyümeye çalıştığımız ve metropol haline gelmeye başladığımız bu şehir elbette gelecek için büyük kararlar vermesi gerekiyor. İşte bu kararları tamamen biz alabiliyor ve sonuçlarını da katlamak bizim elimizde oluyor. Dolayısıyla bu seçimleri yaparken elbette stratejik ve ileri görüşlü bir şekilde düşünmemiz gerekiyor ve bununla beraber de hayatta kalma mücadelemize kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Devam oyunuyla beraber daha fazla mekaniğin ve sistemin burada yer aldığı yapımda kararları verdikten sonra elbette farklı bölgeler inşa etmek ve her bir yapı ile beraber grupları ön plana atmak tamamen bizim işimiz. Çünkü oyun içerisinde ne kadar çok bina inşa edebilirsek ve ne kadar çok teknoloji geliştirmesi yaparsak o kadar çok ilerleme katedebiliyor ve bu ilerleme ile beraber daha fazla hayatta kalma şansımızı arttırmak durumunda kalıyoruz. Verdiğimiz kararların sonuçlarını doğrudan görebileceğimiz ve somut olarak deneyimleyebileceğimiz bu yapımda halkımızı ileriye götürecek yenilikleri burada yapmamız gerekiyor ve araştırma teknoloji ile beraber halkımıza uyumlu bir şekilde çalışan emin olmak durumunda kalıyoruz.
 
 

Bunun dışında yeni bir ölçek içerisinde kendi şehrimizi büyütmeye başladığımız yapımda farklı şekillerde inşa etme mekanikleriyle karşılaşabiliyor ve bu mekanikler arasından en iyi seçimi bizim yapmamız gerekiyor. Her bölge içerisinde farklı binalar dikebiliyor, bu binaların farklı amaçları ve hizmetleri bulunuyor ve her binanın gerekliliği ile beraber halkı yani nüfusu burada arttırmak durumunda kalıyoruz. Şehrimizi hayatta tutmaya çalışacağımız ve aynı zamanda şehir içerisinde yaşayanları bir araya getirebileceği biz yapım zorlu bir mücadele içeriğini bizlere sunuyor.
 
Oyun içerisinde sürekli olarak iç çatışmaların ve fikir ayrılıklarının olacağından bahsedebiliyoruz ve her bir fikrimize elbette karşı fikir olarak bizlere çeşitli grupların çıktığını söyleyebiliyoruz. İlk oyuna göre daha fazla sosyal farklılıkların artış gösterdiği yapımda iç karışıklıklar elbette oyunculara zorlu bir deneyimi beraberinde getiriyor ve bunun sonucunda ise yeni tür tehditlere karşı gelmek durumunda kalıyoruz.
 
Oyuncular burada yeni tehditlerle beraber karşı karşıya kalabiliyor, insan hırsı ile beraber daha fazla zorlukla mücadele etmek durumunda kalıyor ve aynı zamanda arka planda bir hikaye anlatılıyor. Bu hikayesi elbette ara sahnelerle ve çeşitli diyaloglarla beraber bizlere aktarılıyor ve aslında burada doğaya uyumlu bir şekilde yaşamamız gerekiyor. Çünkü doğa ile insan arasında büyük bir bağ bulunuyor ve her zaman doğanın kazandığını burada söylemek gerekiyor.

Yönetici olarak gruplar arasında geçiş yapabildiğimiz ve şehir büyüdükçe yeni yasalar oluşturabileceğimiz ve hatta yürürlüğe koyabileceğimiz bu yapımda işlerin gitgide karmaşıklaştığını ve aynı zamanda değiştiğini görebiliyoruz. Halk yavaşça geleceğe dair farklı ve karşıt görüşleri ortaya koymaya başlar ve biz de bunlarla beraber farklı gruplara ayrıldığına göre biliyoruz. Meclis içerisinde elbette farklı fikirlerin çakıştığı ve aynı zamanda bazen işin içine kaba kuvvetin girdiği bu yapımda yapacağınız hamlelerle beraber gidişatına yön verebiliyor ve yaptığınız hamlelerin oldukça mantıklı olması gerekiyor ve aynı zamanda halkın menfaatini burada gözetmeniz lazım. Ancak bu şekilde hayatta kalma sisteminde ilerleyebilir ve bir yandan da nüfusunuzu arttırma yoluna gidebilirsiniz.
 
 

Kısacası oyun içerisinde buzullarla kaplı bir dünyada yer alıyor, hayatta kalmak için burada elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve bir yandan şehrimizi genişletirken diğer yandan ise nüfusumuzu yani halkımızı bir arada tutmak tamamen bizim işimiz oluyor. Yaptığınız hamlelerle beraber değişkenlik gösteren bir yapı bulunuyor. Bu yapıyı en iyi şekilde biz değerlendirmemiz gerekiyor ve bu değerlendirme ile beraber devam oyunu içerisinde en iyi sonuçlar elde etmek durumundayız.
 
Kısacası

Kar fırtınalarının ve hayatta kalma mücadelesinin hakim olduğu bir dünyada, devam oyunu niteliğinde bir yapı ortaya çıkıyor. İlk oyunun ötesinde daha gelişmiş sistemler ve mekaniklerle donatılmış bu yapının içinde, teknolojileri araştırmak için buzullarla kaplı bir çölde kar fırtınalarına meydan okuyoruz. Şehrimizin içindeki fırını sürekli harlamak zorunda kalıyor, insanın doğaya karşı mücadelesini gözler önüne seriyoruz. 30 yıl sonrasını kapsayan bu yapım, şehir kurma ve hayatta kalma mekaniklerini sunarak, dünyayı harap eden kar fırtınalarıyla bezeli bir ortamda var olmanın temelini oluşturuyor.

Oyun, geniş bir şehrin içinde geçiyor. İlk başta küçük olan şehir, zamanla büyüyor ve çeşitli bölgelere ayrılıyor. Bu ayrılma sürecinde hem ortamdan kurtulma hem de şehri genişletme çabası içinde oluyoruz. Donmuş topraklara yeniden hayat vermeye çalışırken, şehrin geleceğini şekillendiriyoruz ve yeni tehlikelerle yüzleşiyoruz.
 
 

Oyunda, şehrin her bölgesine uygun bölgeler oluşturabiliyor ve çeşitli yapılar inşa edebiliyoruz. Büyüyen şehrimizin işleyen demir gibi olmasını sağlamak için yasalar koyuyor ve halkı bu yasalara uymaya davet ediyoruz. Ancak, çeşitli gruplar ve karakterler arasında iç çatışmalar yaşanıyor ve liderlik vasfımız burada oldukça önem kazanıyor. Halkın menfaatine işler yapmak için stratejik kararlar alıyor ve şehri ileriye taşıyacak adımları atıyoruz.

Oyunun en önemli özelliklerinden biri yeni teknoloji ağacı. Bu ağaçla istediğimiz teknolojiyi araştırabiliyor ve hayatta kalma şansımızı artırıyoruz. Ancak, kaynakları yönetmek ve halkın memnuniyetini sağlamak da bizim sorumluluğumuzda. Farklı gruplar arasında dengeyi korumak ve şehri yönetmek zorlu bir görev haline geliyor.

Büyüyen metropolümüzde farklı grupların ve tehditlerin olduğu bir ortamda, stratejik kararlar almak ve şehri ileriye taşımak bizim görevimiz. İç karışıklıkların ve dış tehditlerin olduğu bu ortamda, halkın güvenliğini sağlamak ve şehrin refahını artırmak için çaba sarf ediyoruz. Buzullarla kaplı dünyada hayatta kalmak için akıllıca hareket etmek ve geleceği şekillendirmek tamamen bizim elimizde.
 
 

Başlangıçta küçük bir şehirle başlayıp zamanla büyüyerek daha geniş bölgelere yayılıyoruz. Şehri büyütürken, içinde bulunduğumuz ortamdan kurtulma ve şehri genişletme görevleriyle karşılaşıyoruz. Oyunun 30 yıl sonrasında donmuş topraklara hayat verme ve şehrin geleceğini belirleme gibi temaları var. Yeni ve ölümcül tehditlerle karşılaşıyor ve farklı insan gruplarıyla etkileşimde bulunuyoruz.
 
Oyunun ana unsurlarından biri büyük bir fırtınanın gerçekleşmesi ve sonrasında Sanayi ve bilim gibi alanlarda ilerleyebileceğimiz bir yapı sunması. Oyun, farklı amaçlara uygun bölgeler oluşturmayı, yapılar inşa etmeyi ve gelişmiş sistemleri yönetmeyi içeriyor. Şehrin her kısmına farklı bölgeler kurulabiliyor ve oyuncunun sorumluluğu giderek artıyor. Halkın nüfusunun artmasıyla birlikte düzen ve topluluk oluşturma görevi de oyunda önemli bir yer tutuyor. Dolayısıyla, oyuncu yeni yasalar oluşturup bunlara uyulmasını sağlamakla sorumlu oluyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle simulasyon macera hayatta kalma şehir kurma
Keanu Reeves Sonic 3 Filminde Shadow'u Seslendirecek Final Fantasy 7 Rebirth'ün Düşük Satışlara Sahip Olduğu Bildiriliyor

gokuba

17.4.2024 09:59:14

0
Harika bir oyun
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Frostpunk 2
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız