Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

FEZ yapımcısı Polytron, Microsoft'a Ateş Püskürdü!

 
   Bağımsız Oyunlar Festivali tarafından büyük ödüle layık görülen, son dönemin en özgün ve zorlayıcı yapımlarından birisi olan FEZ'de mevcut olan hataların gidermesi amacıyla yayınlanan yama kayıt dosyalarının zarar görmesine sebep oluyordu.
 
   Yapımcı Polytron oyuncuların yamayı kurmamalarını istemiş ve en kısa sürede yamayı yeni bir yamayla düzelteceklerini bildirmişti ama...
 
   Team Polytron dün gece oyunun hayranlarına yazdığı mektupta, Microsoft'u hedef alan açıklamalarda bulundu. Bakın kapalı kapılar ardında neler dönüyor, bağımsız yapımcılar ne zorluklarla karşılaşıyor:
 
"İlk yayınladığımız FEZ yaması tekrar aktif, online halde. Daha önce yayınladığımız yamanın bire bir aynı. Yamayı düzeltmeyeceğiz.
 
Neden mi? Çünkü Microsoft bir düzeltme yaması yayınlayabilmemiz için bizden oyunu yeniden onaylanması adına onbinlerce dolar para istiyor. Çok az insanın kayıtlarında sorun oluşmuş durumda olsa dahi düzeltme yapamıyoruz çünkü yamam yayınlamak için bu kadar para ödemenin HİÇ BİR ANLAMI YOK. Hele ki siz alternatif bir yola başvurduysanız. Şayet FEZ, XBLA değil de Steam üzerinden satışa çıksaydı, oyun çıkışından 2 hafta sonra düzeltilmiş olurdu. Üstelik bize herhangi bir maddi yaptırım dayatılmadan bu işi halletmiş olurduk."
 
   Daha önce oyun dünyasının ünlü ismi Tim Schafer'de bu konuyla ilgili bir yorumda bulunmış ve Xbox 360 üzerinde ufacık bir güncelleme veya yamanın onbinlerce dolara mâl olabileceğini açıklamıştı. Aynı uygulama Sony tarafından da yapılıyor ancak gelen bilgilere bakılırsa, yeniden onaylama ücreti çok daha ucuzmuş. Zaten PSN'e çıkan Oddworld Stranger's Wrath'in XBLA'ya gelmeme sebebi de bu. Hatırlayanlar bilir, Oddworld Stranger's Wrath bir nesil önce Xbox'a özel bir yapımdı. Şimdi XBLA'ya değil de PSN'e çıkması ne garip!
 
   Bu olayın patlak vermesi ardından önce Tim Schafer, daha sonra Team Meat Boy, Polytrona'a sosyal medya aracılığıyla ulaşıp destek olduklarını dile getirdiler. Yükselecek sesler belki de Microsoft'un bu konuda kuralları ve işleyişi değiştirmesine sebep olacak. Zira bağımsız yapımcılar kendileri için daha az sorun çıkaracak platformlara doğru yol almaya hazır.
 
   Polytron tarafından yapılan açıklamalar ardından gelen son Twitter mesajında ise, Microsoft ile olan anlaşmalarında son bir kaç ay içinde olduklarını yani yakında FEZ'i farklı platformlara çıkaracaklarını duyurdu. Steam ve PSN kullanıcıları, sıkı durun!
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak IGM fez polytron xbla xbox live arcade microsoft puzzle bulmaca fez tama fez güncelleme bağımsız indie
SimCity'de Şehirleriniz Bulutlara Emanet Freddiew ve Ekibinden MoH: Warfighter LAN Maçı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

vergosa

21.7.2012 23:07:36

0
quote:

Orijinalden alıntı: sevecenmordal

PC oyuncusu olduğum için kusura bakma bizim böyle patronlarımız olmadı . Tabii ki sen konsol oyuncusuysan üzgünüm
ne konsol oyuncusu sen yazdıgımı okumadın sanırım (işte pc yide bu yuzden seviyorum kımsenın platformu deıl bır sahıbı patronu yok) bende pc cıyım ben sadece o oyunu alanların xbox un sahıbı mıcrosoft yuzunden magdur kalmasına kızdım ve pcde boyle sorunlar olmadıgı ıcın sevındıgımı belırttım yanı konsolda guzel ama ben pc platformunu seviyorum artık dediklerimi nasıl anladıysa?

sevecenmordal

20.7.2012 02:54:39

0
quote:

Orijinalden alıntı: vergosa

adamın kavgasından sanane mı sen oyuncu deılmısın farzetkı bu oyunu aldın sen ne dusunurdu mıcrosoft haklımı derdin
PC oyuncusu olduğum için kusura bakma bizim böyle patronlarımız olmadı . Tabii ki sen konsol oyuncusuysan üzgünüm

BSC Misafiri

19.7.2012 17:20:30

+4
PSN'de eski böyleydi.Baktı sonra sony anladı indielere desteek olmak lazım baya uğraştılar steamı getirdiler ps3'e. güzel ya . STEAM ve psn seviyoruz LIVE çöp

vergosa

19.7.2012 17:17:52

+1
quote:

Orijinalden alıntı: sevecenmordal

Ne alakası var kardeş. Adamın kavgasından bize ne ?
adamın kavgasından sanane mı sen oyuncu deılmısın farzetkı bu oyunu aldın sen ne dusunurdu mıcrosoft haklımı derdin

CrazyToones

19.7.2012 15:29:24

+1
YAŞASIN INDIE OYUNLAR VE BAĞIMSIZ YAPIMCILAR!

laserion

19.7.2012 13:44:05

+2
Ve PC derki :BAĞIMSIZLIĞIN GÜCÜ ADINA GÜÇ BENDE ARTIKKKK....nokta :)

VitalyScherbo

19.7.2012 11:52:45

+1
Esas senin dediğinin ne alakası var kardeş? Xbox Microsoft'un olduğu için yapımcılardan istediği gibi para alabiliyor, kendi kurallarını koyabiliyor. Böyle şeyleri PC'de yapabilecek bir firma yok, çünkü PC'nin bir sahibi yok! Arkadaş çok güzel bir yorum yapmış, tabii anlayana.

sevecenmordal

19.7.2012 11:44:08

-3
quote:

Orijinalden alıntı: vergosa işte pc yide bu yuzden seviyorum kımsenın platformu deıl bır sahıbı patronu yok
Ne alakası var kardeş. Adamın kavgasından bize ne ?

Kasatka

19.7.2012 11:09:40

+2
Dusunebiliyor musunuz ? PSN bedava ancak parali olan LIVE dan daha ucuz hizmet veriyor 3. party yapimcilarina. Tipik MS nin TEKEL OLDUM havasinin yansimalari. Daha durun neler gorecegiz.

vergosa

19.7.2012 10:58:46

+3
işte pc yide bu yuzden seviyorum kımsenın platformu deıl bır sahıbı patronu yok
  • 1
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
FEZ ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
5 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız