Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Dikkat Çekici Ortamlarıyla Venture to the Vile 7 Mayıs'ta Geliyor

 
 
Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabildiğimiz ve atmosferik bir yapıya sahip olan bu yapım içerisinde gerçekten de kendimizi ilgi çekici maceralarda bulabilecek ve platform unsurları ile bezeli bölümlere geçiş yapabileceğiz. Aksiyon dolu platform unsurlarının bulunduğu bu yapımda 2 boyutlu bir karakter yapısı ile beraber karşılaşabilecek kendimize gerçekten de üst düzey bir macera içerisinde bulabilecek ve oyunda yer alan bir kasabada kendimizi hayatta tutma macerasına atılabileceğiz.
 
 
Oyun içerisinde farklı karakterler bulunabilecek, bu karakterlerle beraber elbette etkileşime girebilecek ve aynı zamanda onlarla beraber ilerleyebileceğiz. Bunun dışında onlardan çeşitli görevler alabilecek ve bu görevleri yerine getirerek elbette zorla platform unsurlarını aşmak için farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğiz. Yine diğer taraftan oyunda farklı bölgeler bulunacak, bu bölgeler içerisinde elimizden geleni yapmaya koyulacak ve her bölge içerisinde farklı düşmanların ve platform zorluklarının olduğundan bahsedebileceğiz.
 
Yine, zamanlamamızı doğru tutturmanız gereken ve aynı zamanda doğru tuşlara basmanız gereken çeşitli ortamlar bulunacak, bu ortamlarda gerçekten de yer yer verilebilecek ve aynı zamanda burada neler olup bittiğini öğrenebileceksiniz. Bunun dışında oyunda ilgi çekici bir karakteri kontrol edecek, bu karakterin temel özelliklerini elbette öğrenmeniz oldukça önem arz edecek, bununla beraber ilerlediğiniz oyun içerisinde türlü türlü bulmacaların ve platform unsurlarının arasına girebilecek ve bunları aşmak tamamen sizin işiniz olacak.
 
 
 
Oyun içerisinde Vile tarafından ele geçirilen Rainybrook adındaki bir kasabada bulunuyoruz. Bu kasaba içerisinde elbette tehlikeli bölgelerde ve ortamlarda kendimizi buluyoruz. Çeşitli güçleri absorbe edebileceğimiz ve bunları def edebileceğimizi yapıp da elbette zorlu patronları alt etmek için de elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyunda kasabayı içerisinde yer alan insanları kurtarmaya çalışıyor, onların nasıl bir yapıya sahip olduğunu anlamaya başlıyor, onlardan gelen yardım desteğini elbette esirgememeye çalışıyoruz ve diğer taraftan kayıp arkadaşımızı bulmak için burada elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
 
Oyunda ilgi çekici ortamlara geçiş yaparken buralardaki zorluk platform unsurlarını açmak için elbette karakterimizin temel becerilerini öğrenmemiz gerekiyor. Öncelikle karakterimize beraber sağa sola doğru ilerleyebilir, hızlı bir şekilde koşabilir, zıplayabilir ve doğru zamanda doğru hamle yaparak bir yerden bir yere doğru geçiş yapabiliriz. İşte bu noktada karakterin temel özelliklerini öğrenmek ve onlar üzerinde usta olmak oldukça önem arz ediyor. Tüm bunları gerçekleştirdikten sonra elbette karakterimizle beraber hızlı bir şekilde ilerleyebilir ve böylece burada yer alan karakterleri kurtarmaya çalışabiliriz. Elbette burada kötü unsurların olduğundan bahsettik.
 
Kötü unsurların güçlerini kendimize çekmemizde oyunda yer alan farklı mekaniklerden bir tanesi diyebiliriz. Bir zamanlar evimiz olan bu topraklar elbette şu anda tehlikeli olarak karşımıza çıkıyor ve bu toprakları tekrar eski haline getirmek ve aynı zamanda buradaki düşmanları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Çok geç, kayıp arkadaşımızı bulmalı ve aynı zamanda buralardaki kötü unsurları tamamen ortadan kaldırmalıyız.
 
 
 
Diğer taraftan oyunda aksiyon dolu platform unsurları bulunuyor. Bu platform unsurları elbette ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu bir yapının bünyesinde barındırıyor. Çünkü oyun içerisinde zaten zorluk dengesi bununla beraber harmanlanmış durumda ve genel olarak her oyunda bu şekilde işliyor. İlk olarak kolay platform unsurlarını açtıktan sonra elbette oyunda gerçekten zorlanabileceğiniz ve doğru zamanda doğru hamle yapmanız gerekebileceği çeşitli kısımlara gelebiliyorsunuz.
 
Örneğin, sağdan soldan çıkan çeşitli bitki parçalarını veya kuyruk tarzı unsurların bizlere çarpmamasını sağlayabiliyor, yukarı doğru zıplamak için doğru nesnelere tutunmak durumunda kalıyoruz. Onlardan kaçınmak için elbette hızlı bir şekilde sağa sola doğru hareket edebiliyor ve kendimizi burada hayatta tutmak ve aynı zamanda yukarılara doğru tırmanmak için zorlu bir mücadele içerisinde bulabiliyoruz. İşte bunları gerçekleştirmek için oyunda temel mekanikleri öğrenmemiz ve bunlar üzerinde de biraz daha usta olmamız gerekiyor. Bunları başardıktan sonra bu zorlu platform unsurları içerisinde yer alabilir ve kendimizi bu şekilde tehlikeli ortamlardan arındırabiliriz.
 
Aksiyon dolu platform unsurları elbette burada zorlu bir yapıya bünyesinde barındırıyor ve bu zorlu yapıya bünyesinde barındırdığından dolayı da her bir oyuncuya ne yazık ki hitap etmiyor. Çünkü bu tarz oyunlarda zorlu bir yapı olduğundan dolayı her bir oyuncu burada belki de sıkılıp oyunu yarıda bırakabilecek diyebiliriz. Ancak bu tarz platform unsurlarından hoşlananlar ve platform zorluklarını aşmak isteyenler için gerçekten de güzel ve tatmin edici bir deneyimim burada olduğunu aktarabiliriz. Bu tarz oyunlardan hoşlanırsanız muhakkak bu yeni bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var.
 
Diğer taraftan oyun içerisindeki grafikleri ve animasyon tarzına bakacak olursak, gerçekten de ilgi çekici karakterlerin ve grafiklerin olduğundan bahsedebiliriz. Hem etraftaki sanatsal çizimlerin hem de çevre detaylarının bir hayli ön planda olduğu ve aynı zamanda arka plandaki o çevresel detayların ve derinliklerin bir hayli gözümüze çarptığını deneyimleyebiliyoruz.
 
 
 
Ortam konusunda elbette oyun bizi kesinlikle hayal kırıklığına uğratmayacak ve bu konuda üzerine çalışılmış bir projenin olduğundan bahsedebiliyoruz. Ancak elbette grafik kalitesi ve animasyonların ne kadar akıcı olabileceği konusunda belki de çeşitli endişeleriniz bulunabilir. Ancak oyun bu noktada ücretsiz bir demo sürümünü bizlere sunuyor. Şu anda Steam sayfası üzerinden oyunu ziyaret ederseniz, oyunun ücretsiz bir demo sürümünü burada elde edebilir ve oyunu nasıl bir yapıya sahip olduğunu burada görebilirsiniz.
 
Aynı zamanda oyunu nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrendikten sonra elbette burada oyunu satın alıp almayacağınıza da karar verebilirsiniz. Dolayısıyla demo sürümü oyunun bir kısmını ücretsiz bir şekilde bizlere sunuyor ve bu sayede oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu ve neleri içereceğini görebiliyoruz. Aynı zamanda burada karakterin temel hareketlerini öğrenebilir ve nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrendikten sonra oyuna satın alıp almayacağımıza karar verebilir veya istek listesine ekleyebilirsiniz. İşte bu noktada demo sürümle neden emeriz de fayda var diyebiliriz.
 
Diğer taraftan oyunda platform unsurlarının haricinde bir de bulmaca içerikleri bulunuyor. Bu bulmaca içerikleri elbette olmazsa olmaz olarak karşımıza çıkar ve oyunun süresini uzatan ve aynı zamanda bize güzel bir deneyim sunan unsurlar arasında yer alır. Keşfedilecek ortamların bulunduğu ve bu bulmacaların çözülmesi gerektiği bu yapımda 2 boyutlu bir dünyayı keşfederken gerçekten de yapılabilecek oldukça fazla işin olduğunu biliyoruz. Etrafını olabildiğince yeşillik veya farklılık içeren bu ortamlarda kendimizi gezerken görebiliyor, etrafı keşfederken zıplayabiliyor, sallanabiliyor ve tehlikeli düşmanlarla karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
Bu düşmanları ortadan kaldırmak için elbette elimizden geleni yapıyor ve insanlığın burada kaybettiği noktada biz de kendi hamlelerimizi gerçekleştirdikten sonra buradaki düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Bunun dışında oyunda bulmacalar gerçekten de büyük yer kaplıyor ve bu bulmacalarla beraber sağı solu keşfetmek durumunda kalıyoruz. Bu keşiflerle etraftaki bulmacaların özünü anlamaya çalışıyoruz ve keşifleri yaptıktan sonra da burada neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Keşifler haricinde elbette burada bulmacaları çözmek için etrafta neler olup bittiğini öğrenmek oldukça önem arz ediyor. Çünkü bulmacaların içerikleri ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu oluyor. İşte bu noktada bulmacalarının zorluğunu kendimize göre ayarlayabiliyor ve ona göre de hamlelerimizi gerçekleştirebiliyoruz.
 
 
 
Çözülmesi gereken bulmacaların olduğu ve aynı zamanda keşfedilecek unsurların bulunduğu bu yapımda keşif unsurları da bir hayli ön plana çıkıyor. Aynı zamanda hem bulmacaları çözerken hem de kendi başımıza bir yerlere gitmek isterken elbette bu keşif unsurlarından yararlanabiliyoruz. Keşiflerle beraber ilgi çekici karakterlerle tanışabiliyor, onlarla karşılaşabiliyor, bulmacaların özünü burada görebiliyor ve farklı yetenek kısımları ile beraber karşılaşabiliyoruz.
 
Diğer taraftan oyunda elbette canavarlarla üstesinden gelmek için burada yeteneklerimizin kilidini açabiliyor ve farklı yetenekleri burada ön plana çıkarmaya hazırlanıyoruz. İnsanlığımızı kaybetmek anlamına gelse bile bu yetenekleri kullanmak durumunda kalıyor ve geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda zengin hikaye anlatımı bulunuyor. Ayrıca ilginç karakterlerin de burada olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
Bu karakterlerle beraber istediğimiz şekilde tanışabilir, onların neler istediğini ve neler hissettiğini görebilir ve aynı zamanda onların nasıl bir yapıya sahip olduğunu anlayabiliriz. Bu sayede onlara yardım edebilir, farklı görevleri doğru atılabiliyor, bulmaca içeriklerini belki de bu karakterler aracılığıyla çözebilir ve daha fazlasını bu oyunda gerçekleştirebiliriz. Nitekim oyun içerisinde ilgi çekici canavarların bulunduğu ve istila edilmiş şehir kasabaları bulunuyor ve aynı zamanda burada saat kasabası içerisine geçiş yaptığımız süre boyunca iyi ama tuhaf kasaba halkı ile beraber tanışabiliyoruz. Bu kasaba halkı içerisinde elbette tuhaf tiplemelerin olduğunu deneyimleyebiliyor ve bu tuhaf insanların burada neler yaptığını ve aynı zamanda hangi sorunların olduğunu da ortaya çıkarabiliyoruz.
 
Dikkat çekici ortamların ve çeşitli görevlerin yer aldığı bu yapımda ilginç karakterlerle tanışarak onların hikayelerini öğrenebiliyoruz. Aynı zamanda bu hikayeleri keşfetmek için çeşitli görevler üstleniyor ve yer yer bulmaca unsurlarıyla karşılaşıyoruz. İşte bu noktada onları istediğimiz şekilde yardımcı olabiliyoruz. Bunun dışında kayıp arkadaşımız Ella'yı bulmak, bizim görev serimizin bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla arka planda, bir yandan bu karakterlerle tanışıp onların görevlerini yerine getirirken, diğer taraftan kayıp arkadaşımızı bulmak tamamen temel hedefimiz oluyor. Bunun dışında kayıp arkadaşımızı bulmak için elbette etraftaki ipuçlarını araştırmaya koyuluyoruz.
 
 
 
Bu ipuçlarını kullanarak nereye gittiğini ve ne tarafa doğru gidebileceğimizi belirleyebiliyoruz. Oyunda farklı şekillerde etkilenebileceğimiz ve bulunabileceğimiz gece ve gündüz döngüleri bulunabilir. Bunun dışında oyunda dinamik hava durumu yer alıyor. Bu dinamik hava durumu sistemi ile oyunun bir anda kararabilir veya doğrudan güneş açtığında deneyimleyebilir ve aynı zamanda gece ve gündüz döngüsü ile ortamın nasıl şekillendiğini ve nasıl ışıklandığını aktarabiliriz. Bu da oyunda yer alan güzel detaylardan bir tanesi ve çevre unsurlarından biri.
 
Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre interaktif, yani etkileşimle bir dünya bulunuyor. Bu etkileşimde dünya içerisinde oyunu farklı şekillerde etkileyebileceğimiz durumlar söz konusu. Yukarıda bahsettiğimiz gibi gece ve gündüz döngüsü bulunuyor. Bu döngülerle beraber kendimizi farklı bir ortamda bulabiliyor ve ortamın gece görüntüsü veya gündüz görüntüsünün ne kadar değişik olduğunu fark edebiliyoruz.
 
 
 
Bunun dışında geceleri daha farklı canavarlarla ve yaratıklarla karşılaşabilir ve bunların zorluğu da yer yer artabilir. Yalnızca belirli koşullar altında ortaya çıkan öğeleri de aynı zamanda burada toplayabilir ve diğer taraftan yan görevleri de arayabiliriz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun, 7 Mayıs tarihinde oyunculara sunulacak.

Bu haberin bağlantısı
URL
Venture to the Vile
Monolith'in İptal Edilen Batman Oyunundan Görüntüler Sızdırıldı! Dark and Darker Mobile Fragmanı Yeni Oynanış Seçeneklerine Işık Tutuyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız