Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Çin'den Gelen Haber Sony ve Nintendo'ya Yaradı


    Asya ülkeleri oyun endüstrisi içerisinde önemli bir paya sahip. Özellikle Nintendo, kendi memleketi Japonya'da kök söktürürken başka bir gelişmiş Asya ülkesi Çin'de böyle bir durum söz konusu bile olamıyor. Bunun nedeni, Çin'de uygulanan konsol yasağı. 
 
    Bugün sabah saatlerinde çıkan bir söylentiye göre Çin hükumeti, 13 yaşından küçük çocuklara uyguladığı konsol yasağını kaldırma kararı aldı. Henüz resmiyet kazanmayan bu söylenti, Sony ile Nintendo'nun hisselerine yaradı. Bloomberg'den alınan raporlara göre bu söylentiden sonra iki firmanın da hisseleri yükselişe geçti.
 
    Yayınlanan habere göre Sony'nin hisseleri %9.1 oranında artarak 1,407 yene yükseldi. Uzun dönemden beri düşüşte olan firmanın gördüğü bu değerler, Nisan 2012'den bu yana görülen en yüksek değerler olarak kayda geçti. Öte yandan Nintendo'nun hisseleri de %3.4 oranında artarak 9,630 yene çıktı. Bu da firmanın yaklaşık olarak 1.5 aydan beri gördüğü en yüksek değer oldu.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
playstation 3 PS3 ps3 slim Sony nintendo wii u çin yasak
Warface'den Yeni Tanıtım Videosu PS Plus'ın Şubat Ayı İçeriği Açıklandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

cengizhan1903

29.1.2013 15:12:37

0
asyalılar xbox'ı sevmiyor zaten

furkangoth

29.1.2013 00:35:20

0
quote:

Orijinalden alıntı: -Rsan- O değil de şu Çin bir konsol üretse , 200 dolara da satsa Sony , Microsoft ve Nintendo'nun durumu ne olur acaba.
Zaten konsollar 200, 250 dolar biz ve bir kaç ülkede daha bu kadar aşırı fiyatlara satılıyor konsollar ve de çıkarsa da bir etkisinin olacağını sanmıyorum ki bildiğim kadarıyla zaten var çakma olsa da. Ouya bir çıksın da konsolun ucuz olmasının bir etkisi var mı yok mu görelim.

BSC Misafiri

28.1.2013 22:58:53

0
quote:

Orijinalden alıntı: Tevez51 valla he Hisseler ne yapıyor bu kadar değerli :D
hisseler şirketi simgeliyor bu yüzden değerli tabi burada ki rakamlar bir hissenin fiyatı 1 hissenin fiyatının yüksek olması şirketi direk değerli yapmaz hisse adedi ve şirketin yüzde kaçı hisse şeklinde halka açık bunlar bilindikten sonra hisse adedi ni bir hisse fiyatı ile çarpar kalka açık yüzdeye böle yüzle çarparsanız şirketin piyasa değeri ortaya çıkar. nintendo sony gibi şirketlerden bahsediyoruz hisseler bi şey yapmaz ancak ifade ettikleri şirketlerin neler yaptığı ortada. bu arada borsalar en yüksek getiri/zaman değerine sahip yatırım araçlarıdır tabiki bu ölçüdede riskleri vardır ve çok fazla bilgi birikimi ister dünyanın en zengin 3. kişisi warren buffett tüm servetini dünyada ki tüm borsalarda yatırım yaparak kazanmıştır ilgilenenlerin incelemesinde fayda olan bi hayattır bunun yanında abd de her 2 kişiden 1 almanyada 4 kişiden 1 ülkemizdede 20 kişiden 1 i borsada yatırım yapmaktadır ülkemiz bu konuda oldukça geri kalmıştır istanbul menkul kıymetler borsasısnın da da yüzde 65 oranında yabancılar yatırım yapmaktadır.

BSC Misafiri

28.1.2013 22:47:03

0
quote:

Orijinalden alıntı: 1997utku şu hisselerin neye yaradıgını bi anlatsa biri :D
Ah keşke hemen öyle anlatsa biri deme ile anlatılsa idi çok ayrıntısı var ancak mantık olarak arsan var bina yapar satarsın buradada sirket var ve bunu bi değeri var şirketin belli bi bölümünü böler satarsın mesela sirket 100 milyar tl değerin yüzde 10 ununu satıyor 10 milyar bu yüzde 10 da 10 milyar adete bölünüyor sonuçta 10 milyar tane 1 tl değerinde şirket parçası oldu işte o 1 tl yi ifade eden olguya hisse deniyor. peki neden alınır su yüzden 100 milyar değerinde iken şirket alırsın yarın bir gün değerlendiğin de 150 milyar olduğunda satarsın aynı yatırım için ev almak gibi evi aldın yeni gelişen bi bölgede bi süre sonra orası gelişti nufus arttı bina talebi arttı değerlendi sattın şirkette eğer iyi yatırımlar yapar iyi yönetilirse değerlenir satarsın. tabi ben burada çok basit bi şekilde anlattım bi evin değerini artıracak 100 şey varsa bir hissenin değerini artıracak milyonlarca sebep var işte işlerde burada karışıyor sağlıcakla.

BSC Misafiri

28.1.2013 22:46:46

0
quote:

Orijinalden alıntı: -Rsan- O değil de şu Çin bir konsol üretse , 200 dolara da satsa Sony , Microsoft ve Nintendo'nun durumu ne olur acaba.
Hiç bi şey olmaz biraz geniş bakın sırf konsol ile olmuyor adını saydığın şirketlerin yıllardır argeleri var yazılımları var o kadar stüdyoları var çin bi konsol yaptı 200 dolara sattı diye başka şirketler mi batacak bi şirketin batmasıda çıkması da o kadar basit değil ince işler bunlar.

Tevez51

28.1.2013 22:05:50

0
valla he Hisseler ne yapıyor bu kadar değerli :D

aterikasedi

28.1.2013 19:20:26

0
O değil de şu Çin bir konsol üretse , 200 dolara da satsa Sony , Microsoft ve Nintendo'nun durumu ne olur acaba.

1997utku

28.1.2013 18:31:24

0
şu hisselerin neye yaradıgını bi anlatsa biri :D
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Playstation 3
+ TAKİBE
AL
70 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız