Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

CNET'den Xbox 720 Tahminleri


   Microsoft'un 7 yaşındaki konsolu Xbox 360, bir kaç sene içinde yerini yeni nesil Xbox konsoluna bırakacak. Kod adının Durango olduğu bilinen yeni nesil Xbox konsolu için bugüne değin pek çok şey yazıldı, çizildi. CNET, bugün yayınlanmış olduğu makalesinde dedikoduları ve kendi fikirlerini bir araya getirmiş.
 
   Öncelikle yeni nesil konsolun kod adına değinen CNET, Durango'nun, tıpkı Kinect'in kod adı Natal gibi bir Brezilya şehrinden esinlenmiş olmasına dikkat çekiyor. Ancak konsolun Xbox 720 ismiyle çıkış yapmasına kesin gözüyle bakılıyor zira Real Steel isimli filmde beliren logoda yeni nesil Xbox, izleyicilere  böyle aksettirilmişti.
 
 
GRAFİK
 
   Makale Xbox 720'nin grafiklerine değinirken, IGN'in "7 kat daha güçlü grafiklere sahip olacak" ön görüsünden yola çıkmış ve muhtemelen DirectX 11 ve 1080p çözünürlükte 3D destekli AMD HD 6670 ekran kartını kullanacağını düşünüyor. Bu ürünün 1 yıl önce çıkmış olmasının önemsiz olduğuna değinen CNET, ekran kartının konsolun çıkış zamanına uygun olarak modifiye edilebilineceğini söylemiş. Xbox 720 oyunlarında karşılaşacağımız görsel kaliteyi, Epic'in akılları başlardan alan Samaritan isimli etkileyici demo  ile kıyaslayan makalede dikkat çekilen nokta; zamanında Epic'in yayınladığı Gears of War demosunu Xbox 360'da başarıyla çalıştırabilmek için Microsoft'un konsol RAM gücünü 256MB'tan 512 MB'a çıkarmış olması. Yani Microsoft, Samaritan'da vadedilen grafikleri sunmak için donanımsal değişikliğe dahi gidebilir.
 
 
XBOX LITE?
 
    EA Sports markasını oyun dünyasına kazandıran Rich Hilleman, bundan bir kaç yıl önce yapılan bir röportajda yeni nesile adım atmadan önce Microsoft ve Sony'nin güncellenmiş olarak mevcut konsollarını yeniden piyasaya süreceğini öne sürmüştü. Buna paralel olarak geride bıraktığımız ay Xbox Lite dedikoduları baş göstermişti. Bir başka teknoloji sitesi MCV'nin görüşüne göre Microsoft, Apple TV'den esinlenerek disksiz ve sadece indirilebilir içeriğe yönelik, fiyat olarak da uygun bir Xbox 360 modelini E3 fuarında tanıtabilir. Ancak Microsoft, 2012 yılında yeni bir Xbox modeli gelmeyeceği konusunda kesin bir duyuru yapmıştı.
 
 
 
ÇIKIŞ TARİHİ
 
   Xbox Lite dedikodularını bir kenara bırakırsak, Xbox 720'nin bu yıl duyurulması çok zor. İmkansız değil ancak Microsoft, Sony karşısında yeni nesil şovunu gerçekleştirmeden evvel Xbox 360'ı sonuna kadar kullanmayı tercih edecektir. Bu konudaki en büyük haber sızıntısı bir Amerikan sitesinde yer alan gizli bir Xbox 720 resmi. Ben Peterson isim taasarımcı tarafından gönderilen bu resime göre konsolun çıkış tarihi 2015. Ancak belki de bu daha sonra konsola eklenecek Kinect donanımının tarihidir!?
 
KINECT 2
 
   Nintendo Wii'ye kıyasla tamamiyle vücut hareketlerini algıyarak sizi oyuna dahil eden Kinect, yeni nesil konsolla birlikte yenilenmiş olarak karşımıza çıkacak. Microsoft bu aralar araştırma geliştirme bölümüyle birlikte yoğun bir şekilde bu konu üzerinde çalışıyor. Microsoft tarafından işe alınan 3D teknolojisi üzerine deneyimli kişiler, Kinect 2'de sanal üç boyutlu objelerle gerçek zamanlı olarak etkileşim halinde olabileceğimizin bir habercisi olabilir mi? Bunu bilemiyoruz ancak 16 çekirdek işlemcili olarak karşılaşmamızın mümkün olduğu Xbox 720'de, 4 işlemci çekirdeği  sadece Kinect için konsolda yer alabilirmiş.






DİSKSİZ BİR KONSOL!
 
   Gelen dedikodular arasında belki de en tartışılan özellik, disksiz bir konsol sistemiyle karşılaşabilme olasılığımız. Bu nesilde HD DVD ve Blu-ray diskleri arasında yaşanan savaşın galibi Blu-ray olmuştu. Microsoft, oyun ortasında disk değiştirme gibi bir olayın artık tarih olması gerektiği bir dönemde yepyeni bir formatla mı karşımıza çıkacak yoksa tamamiyle dijital market odaklı bir konsolla mı karşılaşacağız?  Yani 720, Blu-ray formatını es geçerse ne olacak? Eğer yeni nesil oyunların boyutu 50 GB kapasitesinin üstüne çıkarsa, tahmin edin bu kaç tane oyuncu için hard disk kapasitesi büyük bir sorun haline gelecek? Üstelik disksiz konsol, eski oyunlara destek vermemesi demektir ki Sony aynı hatayı PS3 ile gerçekleştirmişti.
 
 
 
   Dijital oyunlar ve beraberinde gelecek olan internet mecburiyeti, Microsoft sunucuları tarafından sürekli bir kontrol: "oyunun gerçek sahibi sen misin?" Oyuncular, bu esnada sırf internet bağlantıları kötü olduğu için atılırlarsa sorun olmaz mı? Üstelik 2. el piyasasını  ve belki de perakendecileri kökünden kazıyacak olan bu sistem beraberinde daha ucuz oyunların sonu gelmeyecek mi?
 
SONUÇ
 
   Xbox 720, foto gerçekci oyunlar sunmayı hedefleyen ancak  Blu-ray teknolojisini es geçerek tamamiyle dijital odaklı olması gibi ön görülerle akıllarda soru işareti bırakan bir konsol. Şayet Microsoft, Playstation 4 öncesinde Kinect teknolojisini daha başarılı bir sunum ve uygun fiyatla birleştirerek Xbox 720 konsolunu bizlere sunarsa, bu Playstation müşterilerini çalmak için önemli bir adım olacaktır.

Bu haberin bağlantısı
URL
xbox 720 yeni nesil xbox sıradaki xbox next gen xbox xbox 720 söylenti xbox 720 sistem özellikleri
Guild Wars 2 Türkiye'den Her Hafta Çekiliş Max Payne 3'ün Sistem Gereksinimleri Açıklandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

deerhunter1980

7.5.2012 21:42:22

0
artik kimsenin 2013 u dahi beklemeye sabri kalmadi suanki konsollar yuzunden ki 2014 ve ilerisi bence ucuk bi tahmin.Artik insanlar gelismis oyun motorlariyla sistemlerinin hakkini alacak oyunlari oynamak istiyorlar ama ne yazikki bu olay yeni nesil konsollar gelmeden mumkun deil.Bunun bilincinde olan son kullanicilarda bu olay gerceklesmeden gidip sistemlerini gelistirmeyeceklerinden ve buda kimsenin isine gelmeyeceginden ozellikle Nvidia ve AMD nin,mumkun olan en kisa zamanda yeni nesilleri gorebilecegiz.Diger bir tahminim ise yeni nesiller bu sefer gercekden cok guclu donanimlara sahip olacaklar ki oyun yapimcilarini dar bogaza sokmayacaklar.XBox 720 icin hazirlanan bi yaris oyunu gordum soyleyebilecegim tek sey gercek yasamla grafikleri ayird edemedim.

- The Stig -

25.4.2012 02:16:38

0
2013 sonu belli olacak!

slicer

24.4.2012 01:39:23

-1
Durango, Brezilya'da değil Meksika'da.

BSC Misafiri

23.4.2012 22:13:59

0
söyleye söyleye dilimizde tüy bitti arkadaş 2013 holiday de çıkacak artık tartısmayın su konuyu "tizar"

Quadhros

23.4.2012 20:29:23

0
Xbox 720 adı ve çıkış tarihi tam tamına benim aklımda ki tahminler doğrultusunda.. Kuvvetle muhtemel 2014 sonu yada 2015 başı çıkacaktır, yine aynı tarihlerde de PS4'ü bekliyorum ben..

FiréLord

23.4.2012 19:39:15

-3
Ismini Xbox 720 olma ihtimali ve cikis tarihinin 2015 olma ihtimalleri bence yanlis olmus , daha erken ve farkli bir isimde gelecektir.

Wayward Son

23.4.2012 19:28:35

0
Konsol oyunlarının en büyük albenisi bence kutulu olmaları. Genelde kutulu alıyorum konsola. Umarım tamamen dijital ağırlıklı bir sistem gelmez.

REV0

23.4.2012 19:02:16

0
quote:

Orijinalden alıntı: rambocuk bluray şart nedenmi çok sevdiğiniz oyunları sonsuza dek saklıyabilir istediğiniz zaman cıkarıp oynama şansınız olabilir bu önemli birşey bence ama sadece hard diske yükleme işi güvensiz mutlaka bişey olma sansı vardır bozulur silinir birşey olur mutlaka ve internet zorunluluguda cabası böyle bir sistem yapıcaklarını sanmıyorum bluraya geçmek zorundalar
online hesap sistemi olur. Tıpkı steam ve origin gibi, pc ye format attım geçen, uğraşmadan indirdim BF3'ü direk, hesapta olan oyun... Tabii, eski oyunları bir şekilde okutup sonra online hesaba eklenirmi, işte burası ayrı soru. Sanırım olmaz, PS2-PS3 farkı gibi

rambocuk

23.4.2012 18:38:28

0
bluray şart nedenmi çok sevdiğiniz oyunları sonsuza dek saklıyabilir istediğiniz zaman cıkarıp oynama şansınız olabilir bu önemli birşey bence ama sadece hard diske yükleme işi güvensiz mutlaka bişey olma sansı vardır bozulur silinir birşey olur mutlaka ve internet zorunluluguda cabası böyle bir sistem yapıcaklarını sanmıyorum bluraya geçmek zorundalar

ultra_storm

23.4.2012 18:12:25

-4
quote:

Orijinalden alıntı: REV0 xbox en son gelecek buna şüphe yok, microsoft önce sony'in elindeki kartları masaya sermesini bekleyecektir. samaritan kalitesinde olacaksa xbox, o zaman allah derim işte. Hem konsol kullanıcıları açısından, hem de PC ye ayak bağı olan konsoldan portlama açısından. Samaritan kalitesinde xbox oyunları demek, PC'lerin de işine gelir. Win and win
Katılıyorum.

REV0

23.4.2012 18:11:19

0
xbox en son gelecek buna şüphe yok, microsoft önce sony'in elindeki kartları masaya sermesini bekleyecektir. samaritan kalitesinde olacaksa xbox, o zaman allah derim işte. Hem konsol kullanıcıları açısından, hem de PC ye ayak bağı olan konsoldan portlama açısından. Samaritan kalitesinde xbox oyunları demek, PC'lerin de işine gelir. Win and win

gam3hunter

23.4.2012 17:58:40

+1
ultra_storm 23.04.2012 17:47:36 sen benim ne yazdığımı okuduğuna emin misin ? ben sadece hangi donanım koyulursa koyulsun bunu bilgisayara göre kıyaslamak yanlış olur ve konsola göre dahada geliştirilir donanımlar onu söylüyorum 6670'i daha konsoldaki gücünü görmeden direk sallamışsın ayrıca 7000 serisi kullanılabilir diyorum___belki bu nesilde önceliği kinect verirler işlemcileri de güçlendiriyorlar

Sir Maximus is BACK

23.4.2012 17:52:37

+1
6670 konsollar için gayet yeterli bir seçenek olabilir. Şöyle ki,oyunlar konsollara özel optimize edildiğinden o bizim ''dandik'' diye tabir ettiğimiz eski 6670 veya başka kartlar bile bizlere daha iyi grafik sunabilir.Zaten konsolun amacı da bu.Yoksa HD 7000 serisinden bir ekran kartı da koyulabilir.Ama o zaman da maliyet artacağından biz oyunculara bu yüksek fiyat olarak yansır.Genel olarak herkes konsola fazla para yatırmak istemiyor.Zaten oyun satışlarından kazanıyor firmalar kazanacaklarını. Bir diğer konu;16 çekirdek ve yüksek RAM kapasitesiyle neler neler yapılır bir düşünün? Ben ayrıca daha gelişmiş bir Kinect bekliyorum Yeni Xbox'la birlikte. Microsoft'un tamamen dijital disk odaklı bir konsolla karşımıza çıkacağına İHTİMAL bile vermiyorum ben açıkçası.Kutulu oyun candır,can . Çıkış tarihi olaraksa 2015,çoook uzak bir tarih be abi:(( Yeni nesil çok çabuk da çıkmasın,ama çok da geç kalmasın. Temennimiz bu yönde.

ultra_storm

23.4.2012 17:47:36

-4
quote:

Orijinalden alıntı: gam3hunter ultra_storm 23.04.2012 17:34:21 ''Bu ürünün 1 yıl önce çıkmış olmasının önemsiz olduğuna değinen CNET, ekran kartının konsolun çıkış zamanına uygun olarak modifiye edilebilineceğini söylemiş'' 7000 serisi de kullanılabilir içinde ama bu kartların yada içindeki diğer donanımları bilgisayardaki performanslarıyla kıyaslamayın konsola göre özel ve en verimli şekilde modifiye edilir
Optimizasyonda bir yere kadar bu kart olmaz olmamalıdırda.

gam3hunter

23.4.2012 17:40:47

+1
ultra_storm 23.04.2012 17:34:21 ''Bu ürünün 1 yıl önce çıkmış olmasının önemsiz olduğuna değinen CNET, ekran kartının konsolun çıkış zamanına uygun olarak modifiye edilebilineceğini söylemiş'' 7000 serisi de kullanılabilir içinde ama bu kartların yada içindeki diğer donanımları bilgisayardaki performanslarıyla kıyaslamayın konsola göre özel ve en verimli şekilde modifiye edilir

ultra_storm

23.4.2012 17:34:21

-7
Ne hd 6670'miş arkadaş her söylentide bu kart var bu kartdan olmaz xbox 720'de olursa çok güçsüz kalır.

GoldPunch

23.4.2012 17:26:43

+2
2015 mi :(

Reppu

23.4.2012 17:25:37

0
16 aa,16 af, 1080p gelse yeter
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox 360
+ TAKİBE
AL
54 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız