Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Xbox 360 Mağazası Kapatılıyor: İşte Resmi Kapanış Tarihi

 
 
Microsoft, uzun yıllardır kullanıcılara hizmet veren Xbox 360 mağazasını tamamen kapatacağını duyurdu. Bu kapsamda 29 Temmuz 2024'te mağazanın kapanacağını ve hizmetine son vereceği açıklandı.
 
Mağazanın kapanmasıyla artık yeni oyunlar alınamayacak 
 
 
 
Xbox 360 mağazasının 29 Temmuz 2024'te kapanmasıyla beraber bu tarihten itibaren kullanıcılar artık konsoldan veya tarayıcıdan yeni oyunlar, indirilebilir içerikler (DLC) ve diğer eğlence içeriklerini satın alamayacak. Ancak öte yandan kullanıcılar, Xbox One, Xbox Series ve Xbox.com üzerinden geriye dönük uyumluluk aracılığıyla Xbox 360 ve orijinal Xbox oyunlarını (indirilebilir içerikler de dahil) satın almaya devam edebilecek. Ayrıca yine geriye dönük uyumluluk aracılığıyla Xbox 360, Xbox One veya Xbox Series'te sahip olduğunuz oyunları indirip oynamaya devam edebileceksiniz.
 
Hizmetin kapanmasıyla beraber aynı zamanda Microsoft Movies & TV uygulaması da artık Xbox 360 üzerinde çalışmayacak. Yani TV ve film içerikleri 29 Temmuz 2024'ten sonra Xbox 360'ta izlenemeyecek. Bu değişiklikler önceden satın aldığınız Xbox 360 oyunlarını veya indirilebilir içeriği oynamanıza engel olmayacak.
 
Microsoft konu ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu
 
 
 
Xbox 360 mağazasının kapanmasıyla ilgili olarak Microsoft şu açıklamayı yaptı: "2005'te piyasaya sürülen Xbox 360'tan bu yana çok şey değişti. Teknoloji ilerledi, oyuncuların beklentileri değişti ve Xbox Series X|S tarafına daha çok odaklanmaya başladık. Şimdi ve gelecekte en iyi oyunları ve içerikleri sizlere sunmak istiyoruz."
 
Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu Microsoft Xbox 360 Xbox Live Xbox Live Arcade
ASUS ROG, Gamescom 2023’te Düzenleyeceği Etkinlikte Yeni Ürünlerini Tanıtacak Uzay Gemisi Tamir Edebileceğiniz Uncle Chop's Rocket Shop Çıkış Yılı Açıklandı

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox 360
+ TAKİBE
AL
54 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız