Crytek'in Co-Op Oyunu Hunt'ın Geliştirilme Süreci İyi Gidiyor Blade & Soul'un Avrupa Çıkış Tarihi Belli Oldu!

Black Desert Online'dan Türkiye'ye Erişim Yasağı!

18.11.2015 00:29 - Samet Konuksal


    Bir süredir test sürecinde olan Black Desert Online'ın bu aşamasına katılabilmiş ve sizlere karakter oluşturma kısmından bir Sıcağı Sıcağına videosu sunmuştuk. Uzun süreden beri beklenen ve özellikle grafikleriyle epey dikkat çeken Black Desert Online'dan bu kez Türk oyunculara oldukça kötü bir haber geldi.
 
    Bugün itibariyle ön siparişe açılan oyunu Türkiye üzerinden maalesef satın alamıyoruz. Bunun nedeni Daum Games'in oyun için satın aldığı lisansın ülkemizde geçersiz olmasından kaynaklanıyor. Firmanın Black Desert Online ile destek sunacağı ülkelerin yer aldığı listede ne yazık ki Türkiye'yi göremiyoruz. Sayfada yer alan, "Listede bulunmayan ülkelere destek sunulmayacak ve IP'leri erişime yasaklanacaktır." ibaresi ise Black Desert Online'ı Türkiye'den oynamak isteyen oyunculara epey kötü bir haber sunuyor.
 
    Açıkçası Türkiye gibi MMO piyasasının oldukça popüler olduğu bir ülkede neden böyle bir yönteme başvurulduğuyla ilgili herhangi bir fikrimiz yok. Böyle bir durum yaşanınca akıllara hemen Türkiye'ye özel bir sunucu geliyor. Zira Black Desert Online'ın hali hazırda Rusya'ya özel bir sunucusu bulunmakta. Konuyla ilgili Daum Games'e sorularımızı yönelttik. Cevap gelmesi halinde sizi bilgilendireceğiz.
 
Not: Avrupa'da oyunun yasaklı olduğu ülkelerin arasında Letonya, Litvanya, Moldova, Estonya ve Ukrayna da bulunuyor.

Tweet
Black Desert Black Desert Online Pearl Abyss MMO F2P RPG
Crytek'in Co-Op Oyunu Hunt'ın Geliştirilme Süreci İyi Gidiyor Paylaş Blade & Soul'un Avrupa Çıkış Tarihi Belli Oldu!
YORUMLAR 44
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.
Voidian - 3.3.2017 14:07:46 0
yeni nesil dolandırıcılık mı bu?
Bilmek isteyenler için de söyleyeyim.VPN açıkken üyeliği girip kapatıp indirmeyi başlatabilirsiniz.Oyuna girerken de aynı şey geçerli vpn açık girip yapıp kapatıp sorunsuz oynuyorsunuz.
BSC Misafiri - 3.3.2017 08:13:44 0
arkadaşlar ben indirdim kurdumve hiçbirsorunlar karşılaşmadım üstelik sürümde eksik falan da yok yalnız indirebilmeniz için farklı bir tarayıcı kullanmanız lazım ismini veremiyorum burda indirmek isteyen olursa Gmail üzerinden bana ulaşsın azrailensende32@gmail.com :))))
David Attenborough - 4.3.2016 09:34:10 0
Halen bir gelişme yok mu?
BSC Misafiri - 11.12.2015 17:51:35 0
Arkadaşlar ben oyınu indirdim kurdum fakat başlangıçta bir 6 haneli kod istiyor anlamadım ne olabilir fikri olan varsa paylaşabilirni acaba teşekkürler...
FLowme131 - 3.12.2015 17:17:27 0
Oyunun full sürümü çıktıktan belli bir süre sonra Türkiye sunucusu açılacakmış.
D3bian - 21.11.2015 17:02:55 0
Bu oyun işi ticari bir iş en ticari olanıda MMORPG, MMO oyununda Türkiye'yi engellemeleri Türk oyuncusunu etkilemez, Black Desert oynamazsa başka birşey oynarlar fakat black desert'i etkiler, bu tür oyunlar genelde para tuzaklarıdır ve Türk oyuncusunun MMO'da nekadar çok para harcadığı malüm, örnek Metin2 Silkroad, Knight vb bu liste uzar gider, kısaca kendileri kaybeder....
BSC Misafiri - 19.11.2015 15:58:57 -1
ya gırafikler hoştır güzeldir ama banana oyun bir zaman sonra sıkıyor sanırsam nantargıt hiç sevemedim bir WOW Çakması Allods knihit runes of magic hoştır ama eskidi gw2 pvp az geldi bana tera çok sı ve basit karakter özeleştirme de wilstar hoştır ama nantargıtır ben sevmim Skyforge tarzı sevmedim neyse ama nantargıt yine sevmedim Blade & Soul hoştır gibi ama çok cin çançun havası var karakterleri görünce bune lan demeden alamıyorum kendimi Age of Wushu dandirik bug var sikil sistemi kötü ArcheAge denemedim bilmiyorum fazla detay var gereksiz detay Bless bu da black desert gibi hoştır ama oynanış sikil sistemi gıcuk ama belmiyom yinede EverQuest II deniyemedim ama nantargut dır bana gitmez ama demek gerek Final Fantasy hoş görinir ama çok çünlü ve zarzı animeye fantaziye fazla kaçmış benlik değil RİF güzel görünüyor oynanır gibi ama az eskidi Aion batmış para werren kazanıyor rif gibi biraz eskidi the elder scrolls online bilmiyorum nantargıt gibi sırf eksiği The Lord of the Rings Online eskidi aga da çok var dandirik metin 2 raplez Rosh Online gibi dandiriklere bakmadan atlıyom vindictus nantargıt cabal 2 kaliteli gibi ama benim için yetersiz kalitesi Neverwinter birşeyler eksik çokmu basit bilemedim boşuna oynadım hem nantargut bitmiyorrr sıkıldım la yazmıyorum bitmez :D
KaptanKenway - 19.11.2015 15:23:07 +2
alıntı:

Orjinalden alıntı: TearsForFears

<blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orijinalden alıntı: KaptanKenway

Bu oyunu oynamasam çok şey kaçırır mıyım ? Hayır tabiki. Sonuçta basit bir MMO yani ilk defa gördüğümüz bişey değil. Bana knight'ın pvpleri yetiyor, bu oyunu oynamasam üzülmem, umursamam bile. O kadar büyütmeyin gözünüzde beyler, sonuçta hiçbir zaman oyuncu kaybetmez firma kaybeder :)
</blockquote>
Black Desert basit bir mmo deyip knight yetiyor diyen adamı muhattap almam verdim eksini


Her adam knight oynayamaz sende haklısın be. Oynayamamış biri olarak bu yorumlarını mazur görüyorum. Her babayiğitin harcı değil sonuçta asas oynamak :) Senin benimle muhattap olucak MMO bilgin yok. Tabi olamazsın. Sığır. Git metin2 falan oyna, boş boş konuşuyosun. Black desert oynayamaz değil, beleş versen yine oynamam. Yeni çıkan oyunları ilk oynama gibi bi hastalığınız var, MMO oyun oynadığınızdan falan değil yani. Hadi git biraz Wolfteam takıl, senin oyunun ancak o olur.
huseyincarnege - 19.11.2015 13:36:35 0
bi halt yaptını sanmı firma :S
simbolmina - 19.11.2015 12:20:43 0
Eğer turkiyede bir yayıncı bulurlarsa çıkar. Altında çok şey aramamak lazım. Ben yayıncı olsam b2p oyunu turkiyede vermek için ugrasmam. Korsancilik, belescilik ile yoğrulmuş bir ülke burası. Zaman değişti, imkânlar değişti ama zihinler değişmedi. Micro odemeye yönelenler biraz kazandı ama onlar da hep mobil. Hulasa böyle olması normal ama yanlış tabii.
Guest-BB2CECC18 - 19.11.2015 12:04:54 -2
alıntı:

Orijinalden alıntı: LifeSuxTR

olacak iş dğeil türkiyede bu oyun baya bekleniyordu babayı alacaklar 2 kodu silseler yok bir ton para kazancaklar onlar kaybetti

Adamların kaybettiği bir şey yok kaybeden biziz bu oyunu oynayamayacağız.
emrahcey - 19.11.2015 01:42:37 -3
Avrupa'yı, Türkiye'den kurtarmışlar, demek ki Türklerden çok şikayet alıyorlar ki, böyle bir karar almış olmalılar.
Mr xXx - 18.11.2015 22:28:46 0
çokta fifi
Last Peony - 18.11.2015 20:35:17 0
olacak iş dğeil türkiyede bu oyun baya bekleniyordu babayı alacaklar 2 kodu silseler yok bir ton para kazancaklar onlar kaybetti
Ouroboros_Tasarım - 18.11.2015 19:55:03 0
biz kim köpeğizki
Psychotechnic - 18.11.2015 16:54:21 0
belki eu-east sunucusu gelir ama çok zor :(
senjido - 18.11.2015 15:37:32 0
alıntı:

Orjinalden alıntı: uranus666

Black Desert forumlarını dolaştım biraz, bir kaç yorumda Türkiye'ye özel sunuculardan bahsediliyor. Admin tarafından herhangi bir cevap henüz verilmemiş, başka bir kullanıcının admine sorup aldığı cevap şu şekilde ;

Dear players,

To answer your inquiry about the IP block of areas outside our territory license agreement with Pearl Abyss, we’d like to give a proper statement about this matter.

As our Terms of Service point out, our territory license agreement with the developer Pearl Abyss is limited to the following areas:

Europe
Excluding Turkey and part of Russia
North America
Canada
Mexico
United States of America
In other words we will not provide service to players outside of our territory.

Pearl Abyss hinted their interest in targeting markets such as Turkey, South America or any other region outside of our service territory via different channels. Therefore opening those markets to Daum Games Europe, means a conflict of interest with Pearl Abyss.

We do not have any information about their concrete plans at the moment. We recommend to wait for further news in the future or to contact Pearl Abyss through their website.

Thank you for your understanding.

Best regards

- Black Desert Online Team -

Diğer taraftan bazı kişilerin Türkiye'nin bu listenin dışında tutulmasına çok sevinmişler, doğrusu anlayamadım, çok mu kötüyüz yoksa ırkçı tutum mu söz konusu?


kötüyle falan ilgisi yok hayır buna neden inanıyorsunuz anlamıyorum. tamamen marketing ile ilgili bir şey belli ki
Guest-BB2CECC18 - 18.11.2015 15:21:54 +2
Black Desert'i oynayacak Türk sayısı 200-300 oynayanların yaş ortalamasıda rahat 20'nin üstünde olacaktı.Yorumların çoğu lol ve knight'a göre yapılıyor niye en kötüsüne göre yorum yapıyorsunuz? Lol oynayan knight oynayan adamlar black desert oynamaz oynayamaz.2-3 yorum yukarıda iyiki bloklamışlar bizi diye sevinen eleman var.Knight'ın bile oyuncu kitlesi artık büyüdü olgunlaştı çocuklar p2w olduğu için bıraktı ama hala saçma sapan yorumlar geliyor.Birisi hileden bahsetmiş Knight'ta hiçbir güvenlik önlemi yoktu hile kullanan ban yemiyordu oyuna hile yazmak aşırı kolaydı 10-15 tane farklı hile çıkmıştı zamanında.Bunun suçu türk oyuncularda değil oyunun yapım ve yayıncısındadır.

Umarım Türkiye'ye blok kaldırırlar oynayabilirim.
BSC Misafiri - 18.11.2015 15:11:17 +1
alıntı:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri

Her ne kadar güzel oyun bi gözükse de. Türkiye için çok iyi olmuş. Hile Hurda, küfürün eksik olmadığı oyuncularla EU serverlarinin içine edilmeyecek böylece.

Yazımı okur okumaz "HURRAAA, türk oyuncuları kötülüyor" diye atlayacak olanlar zaten ne dediğimi anlamamıştır. 10 Yıldır Türk MMO'nun içindeyim ve benim gibi uzun süre oynamış olanlar ne dediğimi çok daha iyi anlayacaktır.

Sonuç olarak BDO Türkiye IP block iyi olmuştur. Artık, tüm dünya bizim MMO ve lol vb. oyuncu kitlesinden haberdar demektir.


iyide kardeşim Türk oyuncu kitlesi bla bla demişsinde oyun f2p çıkmıyor b2p çıkıyor bu da zaten aşağı yukarı belli bi yaş kitlesine hitap ediyor ki aion ve gw2 aionun p2p çıktığı zamandan bahsediyorum liseliler bilmez bence oradaki Türk oyuncular gayet efendi kaliteli serverda söz sahibi olan legionların liderleri ya da o legionun üyeleriydi keza gw2 de o şekilde çok gördüm yabancı legion liderdiği yapan Türk oyuncu bence çok abartmışsın olayı mesela bi rusun sana cyka lafı yüzünden bütün rusların bilmem ne demek gibi birşey
BSC Misafiri - 18.11.2015 13:53:19 -4
Her ne kadar güzel oyun bi gözükse de. Türkiye için çok iyi olmuş. Hile Hurda, küfürün eksik olmadığı oyuncularla EU serverlarinin içine edilmeyecek böylece.

Yazımı okur okumaz "HURRAAA, türk oyuncuları kötülüyor" diye atlayacak olanlar zaten ne dediğimi anlamamıştır. 10 Yıldır Türk MMO'nun içindeyim ve benim gibi uzun süre oynamış olanlar ne dediğimi çok daha iyi anlayacaktır.

Sonuç olarak BDO Türkiye IP block iyi olmuştur. Artık, tüm dünya bizim MMO ve lol vb. oyuncu kitlesinden haberdar demektir.
rambocuk - 18.11.2015 13:47:19 -2
Zaten türkçe olmayacaktı o yüzden pek üzülmedim
KortX - 18.11.2015 13:46:17 0
alıntı:

Orjinalden alıntı: moonquad

Bütün hayallerimi yıktın black desert seni dört gözle bekliyordum bari blade & soul gelsede onu oynasak bari ve bu durumun böyle olmasının tek sebebi lol'dür.Adminleri hiç uğraşmıyorlar reportlara bakmıyor küfür edenlere bir şey yapmıyor durum böyle olunca oyun oynayacağına klavye yarıştıran bilinçsiz insanımız ortaya çıkıyor artık kimse tr sunucusunda oynamak istemiyor,o kadar çok küfür ediliyorki artık bıkıyorsun diceksinizki mutele o zaman ama bu o anın geçici çözümü bize kalıcı çözüm lazım mesela euwest'te en ufak hakaret etseniz sınırsız ban yiyorsunuz,feedleseniz report yeseniz uyarılıyorsunuz ve 2. kez aynısını yapınca 3 gün sonra bir daha yapınca 1 hafta en son da sınırsız ban alıyorsunuz durum böyle olunca hiç bir türk klavye yarıştırmıyor oyununa bakıyor.Yabancı insanlar da doğru düzgün hakaret eden yok ve kötü oynayan birinede çoğu bir şey demiyor o maç oynayamıyor olabilir diye düşünüyorlar ve herkes oyununa bakıyor.Bir çok online oyunda çoğu velet ve biraz da yetişkinlerde çıkıyor çok fazla küfür ediliyor.Kısaca bizim insanımızın çoğunlu adam olamamış.


F2P oyunda banlasan ne yazar? Adam tekrardan hesap açar. Hatta bizim ülkedeki kafa yapısıyla sırf feedlik hesap açan olur. Bu tip oyunlar B2P olsa emin ol böyle küfreden, feedleyenleri görmezsin.
Uzayda Bir Nokta - 18.11.2015 13:34:38 0
Şaka mı bu ya?! Büyük bir heyecanla bekliyordum bu oyunu. Tr de bazı oyunlar hile hurda ile kirletildi ve öldürüldü acaba bu yüzden mi yasaklıyorlar?

Örneğin Knight Online. Çok büyük bir potansiyale sahip bir oyundu. 2005 de tek türk varken. Yıl 2015 şuan 1 tane yabancı yok oyunu tamamen türkler oynuyor. Sebebi hile yapmaları, oyun içi para ve eşyaların gerçek para ile satılarak rekabeti bozması. Belki aynı durumu yaşamaktan korktular.
moonquad - 18.11.2015 11:07:35 +1
Bütün hayallerimi yıktın black desert seni dört gözle bekliyordum bari blade & soul gelsede onu oynasak bari ve bu durumun böyle olmasının tek sebebi lol'dür.Adminleri hiç uğraşmıyorlar reportlara bakmıyor küfür edenlere bir şey yapmıyor durum böyle olunca oyun oynayacağına klavye yarıştıran bilinçsiz insanımız ortaya çıkıyor artık kimse tr sunucusunda oynamak istemiyor,o kadar çok küfür ediliyorki artık bıkıyorsun diceksinizki mutele o zaman ama bu o anın geçici çözümü bize kalıcı çözüm lazım mesela euwest'te en ufak hakaret etseniz sınırsız ban yiyorsunuz,feedleseniz report yeseniz uyarılıyorsunuz ve 2. kez aynısını yapınca 3 gün sonra bir daha yapınca 1 hafta en son da sınırsız ban alıyorsunuz durum böyle olunca hiç bir türk klavye yarıştırmıyor oyununa bakıyor.Yabancı insanlar da doğru düzgün hakaret eden yok ve kötü oynayan birinede çoğu bir şey demiyor o maç oynayamıyor olabilir diye düşünüyorlar ve herkes oyununa bakıyor.Bir çok online oyunda çoğu velet ve biraz da yetişkinlerde çıkıyor çok fazla küfür ediliyor.Kısaca bizim insanımızın çoğunlu adam olamamış.
[__Zahid__] - 18.11.2015 11:05:06 0
Türkiyeye özel sunucu asla açılmaz. bikere lol gibi popüler olması gerekir. 6-7 yaşındaki çocuklarada hitap etmesi gerekir. metinikiyi 20 fps de açan pclerin bunu 30 da falan açması gerekir(ki imkansız), f2p pay2win olması gerekir vs. vs. yani açmazlar.
KanameSama - 18.11.2015 07:05:59 0
Türkiye'deki veletlerde bu oyunu kaldırabilecek PC sayısı bir elin parmaklarını geçmez diye getirmemişlerdir.
uranus666 - 18.11.2015 03:57:05 0
Black Desert forumlarını dolaştım biraz, bir kaç yorumda Türkiye'ye özel sunuculardan bahsediliyor. Admin tarafından herhangi bir cevap henüz verilmemiş, başka bir kullanıcının admine sorup aldığı cevap şu şekilde ;

Dear players,

To answer your inquiry about the IP block of areas outside our territory license agreement with Pearl Abyss, we’d like to give a proper statement about this matter.

As our Terms of Service point out, our territory license agreement with the developer Pearl Abyss is limited to the following areas:

Europe
Excluding Turkey and part of Russia
North America
Canada
Mexico
United States of America
In other words we will not provide service to players outside of our territory.

Pearl Abyss hinted their interest in targeting markets such as Turkey, South America or any other region outside of our service territory via different channels. Therefore opening those markets to Daum Games Europe, means a conflict of interest with Pearl Abyss.

We do not have any information about their concrete plans at the moment. We recommend to wait for further news in the future or to contact Pearl Abyss through their website.

Thank you for your understanding.

Best regards

- Black Desert Online Team -

Diğer taraftan bazı kişilerin Türkiye'nin bu listenin dışında tutulmasına çok sevinmişler, doğrusu anlayamadım, çok mu kötüyüz yoksa ırkçı tutum mu söz konusu?
Guest-BB2CECC18 - 18.11.2015 03:50:35 +5
alıntı:

Orijinalden alıntı: KaptanKenway

Bu oyunu oynamasam çok şey kaçırır mıyım ? Hayır tabiki. Sonuçta basit bir MMO yani ilk defa gördüğümüz bişey değil. Bana knight'ın pvpleri yetiyor, bu oyunu oynamasam üzülmem, umursamam bile. O kadar büyütmeyin gözünüzde beyler, sonuçta hiçbir zaman oyuncu kaybetmez firma kaybeder :)

Black Desert basit bir mmo deyip knight yetiyor diyen adamı muhattap almam verdim eksini
esmerbuyucu - 18.11.2015 03:09:12 +1
Ohhh iyi olmuş. Hep devlet-i aliye'mi yasak koyacak azıcıkta bunlar koysun
KaptanKenway - 18.11.2015 02:16:23 -13
Bu oyunu oynamasam çok şey kaçırır mıyım ? Hayır tabiki. Sonuçta basit bir MMO yani ilk defa gördüğümüz bişey değil. Bana knight'ın pvpleri yetiyor, bu oyunu oynamasam üzülmem, umursamam bile. O kadar büyütmeyin gözünüzde beyler, sonuçta hiçbir zaman oyuncu kaybetmez firma kaybeder :)
uranus666 - 18.11.2015 02:11:55 0
Şaka gibi resmen, bu oyunla beraber mmo ya dönmeyi planlıyordum :(
Guest-BB2CECC18 - 18.11.2015 01:56:56 -3
Çoğu arkadaşın ve benim beklediğim bir oyundu.Oyun paralı olacağı için Türkiye'den pek fazla talep olmaz diye düşünmüş olabilirler veya haberde bahsedildiği gibi türkçe sunucu açılabilir.Ben çok düşük bir ihtimal olarak görüyorum Tr server açılmasını.Umarım yanılırım tr sunucusu açılır.
michael01 - 18.11.2015 01:42:34 0
Your country is restricted from accessing our service.
michael01 - 18.11.2015 01:35:33 +2
Oyun bize gelmezse sıkıntı.Bize özel sunucu ile gelse daha sıkıntı Lol ,metin 2 gibi gerçekler var ortada
Patren - 18.11.2015 01:14:54 -2
oynamak isteyen adam özel proxy yada vpn alır oynar tabi özel satın alınan proxy yada vpn size ekstra lag ping yapmaz
encuni - 18.11.2015 01:04:43 +1
Türkiyeye özel gelir merak etmeyin

Eğer oyun içi premıum olsun pet olsun skin olsun satarlarsa 2 ülke başı çeker ru tr
MytHnfr - 18.11.2015 00:58:21 +9
Türkiye'ye özel sunucu yazısını okuyunca buz kesildim resmen. Bu iş her türlü kötü sonuçlanacak gibi.
potur - 18.11.2015 00:55:21 +4
iyi olmuş cs goya başladıkdan sonra bızım ınsanımızdan nefret ettım
mementopolis - 18.11.2015 00:48:36 0
Biraz az küfür edin :) belki gelirler.
BSC Misafiri - 18.11.2015 00:47:32 -3
çok da umrumuzdaydı ya :)
manesfirst - 18.11.2015 00:44:18 0
Allah Allah çok ilginç lan. avrupada sadece türkiyeye destek vermeyeceklermiş. bu kadar büyük bir problem oluşturacak ne olmuş olabilir ki?
[__Zahid__] - 18.11.2015 00:43:50 0
Aral game tr sunucusu açacakmış ondan galiba
artenis - 18.11.2015 00:35:06 -3
1. dünya ükesi (!) olduğumuz içindir ;)
senjido - 18.11.2015 00:33:46 +5
Türkiye'ye özel sunucu olması için önce türkçe dil desteği türkçe seslendirme vs olmalı ki öyle bir proje çoktan duyurulmuş olurdu.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

BSC KÜNYESİ
Black Desert Online
+ TAKİBE
AL
28 kişi bu oyunu takip ediyor.