Sanal Oyun Eşyasından 2 Milyon Euroluk Gelir Catacylsm Sonunda 4.3 Yamasına Kavuşuyor!

Kore'de 13.2 Milyon Kullanıcı Hesabı Çalındı!

27.11.2011 20:26 - Samet Konuksal


     Diğer MMO'ların yanı sıra daha çok "casual" adını verdiğimiz kullanıcı kitlesine hitap eden MapleStory, Kore'nin en çok oynanan MMO'larından birisi. Batı bölgelerde Kore'deki kadar ilgi görmeyen oyun, büyük bir hack faciasıyla karşı karşıya.
 
     Reuters'in raporuna göre Nexon'un veritabanından toplam 13.2 milyon MapleStory kullanıcısının hesabı çalındı. MapleStory'in ücretsiz bir oyun olmasına rağmen bazı içeriklerin parayla sunulması ve oyuna kayıt olunurken her kullanıcının Kore vatandaşlık numarısını belirtmesinden dolayı bu durum gözükenden çok daha büyük hasara yol açacak.
 
     Neyseki şimdilik Nexon'dan kredi kartlarının çalınıp çalınmadığına ilişkin bir bildiri yayınlanmadı. Nexon'dan gelen açıklamalara göre MapleStory'in Kore'deki toplam oyuncu sayısı 18 milyon. Yani şimdilik sadece 4,8 milyon kullanıcının hesap bilgileri güvende.
 
     Bu arada internet sitelerinden yayınlanan raporlara göre 13.2 milyon kullanıcı hesabının çalındığı bu hack girişimi, internet tarihinin en büyük üçüncü hackleme vakası oluyor. Daha önce geçtiğimiz Ağustos ayında Kore'deki sosyal arkadaşlık sitesi Cyworld'ün hacklenmesiyle birlikte 35 milyon, Şubat 2008'de de Auction isimli online alış veriş sitesinin hacklenmesiyle 18 milyon kullanıcının bilgileri çalınmıştı.
 

Kaynak KoreaHerald
Tweet
PC MMORPG F2P Nexon Wizet MapleStory 2D hack
Sanal Oyun Eşyasından 2 Milyon Euroluk Gelir Paylaş Catacylsm Sonunda 4.3 Yamasına Kavuşuyor!
YORUMLAR 1
Bowser Zeki - 27.11.2011 22:54:06 0
:O OMG
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

BSC KÜNYESİ
MapleStory