DC Universe Online'ın Yeni Güçleri Detaylandırıldı Rift'in Veteran Ödülleri Detaylandırıldı

GTA Bir Kez Daha Manşetlerde !

20.09.2011 13:33 - Talha Aynacı

Ryan Donovan (işaretli), olaydan saatler önce görev arkadaşlarıyla böyle poz vermiş.

    
     Daha önce de adı defalarca cinayet ve toplu katliam olaylarına karışan Grand Theft Auto serisi yine zan altına alınacağa benziyor.
 
     İngiliz The Metro gazetesi kaynaklı Eurogamer haberine göre; 9 nisan 2011 tarihinde, Londra'ya 26 km uzaklıktaki Dartford şehrinde 23 yaşındaki Ryan Donovan arkadaşlarına " Grand Theft Auto tarzında bir katliam yapacağım." dedikten sonra aşırı içkinin de etkisiyle görev aldığı İngiltere Kraliyeti Deniz Donanması'na bağlı  nükleer güç desteğine sahip HMS Astute isimli denizaltına saldırı düzenledi. Saldırı sırasında SA80 tipi bir piyade tüfeği kullanan Donovan, Kumandan Üsteğmen Ian Molyneux'u kafasından vurarak öldürürken, 2 memuru da ağır yaralamıştı.
 
     Dün olayla ilgili mahkeme sonuçlanmış ve Donovan'ın en az 25 yıl hapsine karar verilmişti. İşin en ilginç yanı ise savcı Nigel Lickley tarafından gelen açıklamada oldu. Lickley, mahkemeye verdiği demeçte Donovan'ın  Grand Theft Auto isimli video oyunundan bahsettiğini ve tıpkı oradaki gibi katliama başlayınca adam öldürerek puanını arttırabileceğini anlattığını dile getirdi. The Metro isimli gazete bu hikayeyi "Denizcinin Nükleer Denizaltındaki GTA'lı Silah Cümbüşü" olarak manşetine yansıttı.
 
     Pek çok kez bu konuda tartışmalara sebep olan GTA ve oyunun hak sahibi Take-Two'ya karşılık 2009 yılında Alabama'da milyon dolarlık bir dava açılmıştı. Dava sebebi, saatlerini bu oyunda harcayan bir gencin cinnet geçirerek ikisi polis, üç insanı katletmesiydi. Geçtiğimiz ay İngilitere'de yaşanan ayaklanmalarda da London Evening Standard gazetesi manşet başlığını GTA'yı ilişkilendirerek atmış ve sanal vahşetin gerçek dünyaya yansıdığını belirtmişti.
 

Kaynak Eurogamer
Tweet
grand theft auto rockstar action sandbox grand theft auto IV gta gta 4 pc ps3 xbox 360
DC Universe Online'ın Yeni Güçleri Detaylandırıldı Paylaş Rift'in Veteran Ödülleri Detaylandırıldı
YORUMLAR 26
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.
BSC Misafiri - 16.1.2012 14:40:58 0
Kim GTA'ya özenip adam öldürenlere adam öldür diyor ki? Kendileri yapıyor. Çok saçma.
BSC Misafiri - 28.12.2011 15:12:07 0
bence bu bir GTA V nin cikmasini istemeyen bazi sarhoslarin yalani yada sucu oyun cikmasindiye gta atiyolar
BSC Misafiri - 28.12.2011 15:12:06 0
bence bu bir GTA V nin cikmasini istemeyen bazi sarhoslarin yalani yada sucu oyun cikmasindiye gta atiyolar
Guest-80E0AD28F - 22.9.2011 18:49:30 0
Kardeşim etkilencek olan oynamasın adamlar napsın
tmataso - 21.9.2011 22:23:00 0
adam orijinal manyakmış :))
rambocuk - 21.9.2011 21:47:22 0
oyunu pek vemem yani ilk çıktıgı zamanlar eğlenceli geliyordu ama şehirde dolaş as kes gına getirdi böyle piskopatları oyunla birleştirmelerini kınıyorum adam ben james bons filmini izledim deseydi filmmi suclu olacaktı saçmalık neyseki tersten gördü hayatı 25 sene onu orda gta oynatırlar üstünede badem koyarlar:)))
Barxxx - 21.9.2011 20:57:41 0
metodiew3
20.09.2011 14:16:30

Yorumuna katılıyorum tabide alkol alıp da adam öldürmessin alkol alırsan en fazla kavga çıkarır dayak yersin silahı alıp birini kafadan vurman için hiçbir sebep yok adam yani manyakmış gta dan etkilenmiş alkol tuz biber olmuş bunu yapmış bence suç ne gta da ne alkolde suç adamın kendisinde.
sfr+10 - 21.9.2011 09:18:37 0
alıntı:

Orijinalden alıntı: Rayquaza

Bizde oyun oynuyoruz ama kimseye karşı kötü birşey beslemiyoruz bu bence tamamen insanın kendisiyle alakalı

+1453
Rayquaza - 21.9.2011 08:00:02 0
Bizde oyun oynuyoruz ama kimseye karşı kötü birşey beslemiyoruz bu bence tamamen insanın kendisiyle alakalı
=ROAcH= - 21.9.2011 00:44:43 0
alıntı:

EmuMaster

20.09.2011 18:18:14

gazete süxe yapmak istemiştir.Ne bilelim adamın öyle dediğini?
bide dikkat ederseniz sürekli bir olaylar böyle büyük katliam yapmaya çalışan insanlara lanse ediliyor.
geçende norveç'de onlarca insanı öldüren adam cod oynamışta savaş stratejisini ona göre geliştirmişte.Geçiniz efendim yemezler.
"Piyasada testere hotel adında bir sürü sadistik psikopat film var onlar hiç öne çıkmıyor?"
Bide hayret bi şey en fazla şiddet içeren oyunlardan birisi god of war diğeri ninja gaiden serisi.Hiç kimsenin ben kratosum deyip birini bıçakladığını duymadım.Yada bir japonun katanayı alıp ryu hayabusa misali kılıçla doğradığını duymadım.
Bu işte bir iş var gibi sürekli en çok satan oyunlar sürekli katillerin özendiği oyunlar oluyor değilmi?

veya prototype e özenip kimse milleti parçalamıyo belli işte süxe yapmak için yazılmış bi haber gta dan özenmiş olmasıda imkansız zaten ya alkolden yada yalan haber
EmuMaster - 20.9.2011 18:18:14 +1
gazete süxe yapmak istemiştir.Ne bilelim adamın öyle dediğini?
bide dikkat ederseniz sürekli bir olaylar böyle büyük katliam yapmaya çalışan insanlara lanse ediliyor.
geçende norveç'de onlarca insanı öldüren adam cod oynamışta savaş stratejisini ona göre geliştirmişte.Geçiniz efendim yemezler.
"Piyasada testere hotel adında bir sürü sadistik psikopat film var onlar hiç öne çıkmıyor?"
Bide hayret bi şey en fazla şiddet içeren oyunlardan birisi god of war diğeri ninja gaiden serisi.Hiç kimsenin ben kratosum deyip birini bıçakladığını duymadım.Yada bir japonun katanayı alıp ryu hayabusa misali kılıçla doğradığını duymadım.
Bu işte bir iş var gibi sürekli en çok satan oyunlar sürekli katillerin özendiği oyunlar oluyor değilmi?
hodmaynssmoyhaligier - 20.9.2011 17:24:17 0
arkadas ingiliz olsun boşver gta 5 çıksın yeter
SouthPark_Konsol delisi - 20.9.2011 15:53:24 0
Oyuna dava acılması saçma bana göre eğer oyunu oynayıp cinnet geçirip adam öldüreceksen oynama sizin gibi yüzünden oyun lara dava acılıp serisi bittiyor yapılmıyor yada iptal ediliyor. Biz oyuncuları etkiliyor. Ben o kadar GTA oynuyorum neden cinnet geçirmeme rağmen neden adam öldürmüyorum açaba. Asıl sorun onlarda i "Denizcinin Nükleer Denizaltındaki GTA'lı Silah Cümbüşü" demeside yanlış çünkü bir insan alkol alırsa zaten iş işten çıkar alkol insana fena zarar veriyor şarhoş ken bilmeden bir kaç kişiyi öldürüyor öyle manşet atacaklarına Alkol lu Kişi 2 Kişiyi Öldürdü felan diyebilirdi doğru direk GTA YI SUÇLUYOR çok saçma. Bu tür kişilerden hep zararlı biz oyuncular oluyoruz çünkü oyuna dava açılıp iptal ettirliyor yada firma kapatılıyor neyseki Rockstar a öyle bişe olmadı kapatılmadı.
BSC Misafiri - 20.9.2011 15:29:35 0
Ulan kimsede demiyo GTA dan önce böyle olaylar oluyodu diye.Gta 1 i de şiddet içeriyo diye saysak bile en erken 1995 yılına gideriz ki 1995 yılından önce de bu tip olaylar çok oluyordu.O zamanda suçlu Street Fighter mıydı?
YerliMakina - 20.9.2011 15:21:24 +1
Birileri size sürekli muhalefet ediyorlarsa iktidar sizsiniz demektir.
Mactavish- - 20.9.2011 15:10:18 +1
birşey daha ekliyim

kurtlar vadisine özenildiği zaman sorun yok
BSC Misafiri - 20.9.2011 14:35:56 0
bukadar çok manşete çıkan oyun dünyanın en iyi oyunudur
BSC Misafiri - 20.9.2011 14:35:55 0
Oyun nelere alet oluyor çıktığından beri. Yazık.
BSC Misafiri - 20.9.2011 14:35:51 0
@metodiew3

ben de tam aynı şeyi yazacaktım kardeşim, yazık oyunların üzerine gideceğinize alkolün üzerine gidin o kadar eğitime rağmen her yıl binlerce kişi sarhoş kafaların katliamı yüzünden hayatını kaybediyor.
CWaRRioR - 20.9.2011 14:35:24 0
Silahlı oyunlar GTA serisiyle sınırlı değil ki. Yani demek istediğim herhangi bir oyun da günah keçisi gösterilebilirmiş, hatta filmler bile... Sadece saçmalık diyorum
Metodiev35 - 20.9.2011 14:16:30 +16
Haberde GTA ya özenerek adam öldürmesi ön plandayken ''ALKOL ETKİSİ'' bir hiçmiş gibi geri planda kalmış.O adamın sarhoş olduktan sonra yaptığı herşey ona normal gelebilir hatta komik gelebilir .Buna yol açanda alkoldür.Ama alkolün kötü etkisi diye başlık atmazlar gazeteyede GTA ya özendi diye başlık atarlar işte insan oğlu.
Chosen_One - 20.9.2011 14:00:37 +1
gta olsada olmasada o adam o katliamı yapmayı kafaya koymuş abi.
Sir Maximus is BACK - 20.9.2011 14:00:22 -1
tabi caaanım her zaman oyunlar suçludur zaten,oyun;tüh - pis......Hadi ordan!
.::_MasterTech_::. - 20.9.2011 13:37:49 +1
ben de çok gta oynarım ama ne araba çaldım ne katliam yaptım :D.Ve eğer dedikleri doğru olsaydı dünya çapında 100 milyon satmış bir oyun yasa dışı indirmeleride dahil etsek 200 milyon desek ortalıkta sağlam adam kalmazdı...
acdesign55 - 20.9.2011 13:36:29 0
E şimdi oyunu oynamak var oynamak var.
Mactavish- - 20.9.2011 13:34:26 +4
kendini pokemon zanneden çocuğun yeri hiçbirşey alamaz
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

BSC KÜNYESİ
Grand Theft Auto IV
+ TAKİBE
AL
41 kişi bu oyunu takip ediyor.
POPÜLER HABERLER - BU HAFTA
EN ÇOK YORUMLANAN HABERLER - BU HAFTA