Age of Conan Unchained'e Hazırlanıyor (+Cash Shop) DC Universe Online'ın Yeni Güçleri Detaylandırıldı

Xbox 360'ın Japonya'daki Durumu İçler Acısı

16.08.2011 17:07 - Levent Polater

Japon oyuncular, Xbox 360 yerine Playstation 3 veya Wii satın almayı tercih ediyor.

 
    Japonya'da Xbox 360 ve Microsoft adına işler yolunda gitmiyor. 2005'te Japonya'da çıktığından beri ilk defa Haziran ayında 1.5 milyon barajını aşan konsolun satış grafiği son zamanlarda yerlerde sürünüyor. Bu seneki satış rakamları geçtiğimiz seneye nazaran %47 oranında düşüş göstermiş. E, hâl böyle olunca bazı oyun ve konsol satıcıları da artık Xbox 360 satmamaya karar verdiler.
 
    Örneğin Japonya'nın en büyük satıcılarından Geo, Xbox 360 işinden elini eteğini çekme kararı aldı. Dahası elektronik eşya satıcısı Yamada Denki de Geo gibi artık Xbox 360 konsol veya oyunu satmayacağını açıkladı.

    Xbox 360 konsolları ve oyunları da ufak dükkanlarda kelepir fiyatlara satılmaya başlandı. Örneğin çoğu Xbox 360 oyununu Japonya'da 100 Japon Yeni yani 1.30 dolara bulabiliyorsunuz. Hatta bir dükkanın Halo: Reach - Xbox 360 bundle paketini 130 dolara sattığı bile kaydedildi.
 
    Microsoft, Japonya'da hiçbir zaman iyi bir durumda değildi ancak şimdi hiç olmadığı kadar kötü. Artık Japon oyuncular, oyun tercihlerini gittikçe daha fazla Japon firmalar yönünde kullanmaya başladılar. Bu da Microsoft'un Japonya'dan Xbox 360 pazarını çekme kararını almasına yol açabilir.
 

Kaynak Edge
Tweet
Microsoft Xbox 360 Xbox Live Xbox Live Arcade japonya satışları
Age of Conan Unchained'e Hazırlanıyor (+Cash Shop) Paylaş DC Universe Online'ın Yeni Güçleri Detaylandırıldı
YORUMLAR 13
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.
bluelabel - 17.8.2011 05:02:26 0
Bu konu her açıldığında aynı şeyi söylüyorum. Microsoft Japonya'ya yaptığı yatırımı, destek vermediği 3-4 ülkeye yapsaydı daha kazançlı çıkardı. Biliyorum, prestij için duruyor diyeceksiniz ama, işin prestiji falan kalmadı artık. Adamlar resmen istemiyor, zorlamaya gerek yok bence.
BSC Misafiri - 17.8.2011 03:21:22 0
@BSC Misafiri 17.08.2011 00:24:09

Seni bilmem ama birçok PS3 kullanıcısı bile XBox analog dizaynını daha çok beğeniyor, hatta bir XBox sahibi olarak dürüstçe XBox un tek üstün görünen donanımının controller i olduğunu söyleyebilirim(Kinect i falan saymazsak).
BSC Misafiri - 17.8.2011 00:24:09 0
siz daha o iğrenç anolog dizaynına devam edin X-Box geliştiricileri. Daha beter olacaksınız.
Tranquillity - 16.8.2011 21:59:08 0
alıntı:

Orijinalden alıntı: ghostliving

Japon'ya dan çekilip Potansiyeli büyük Türkiye pazarına girse Microsoft. Eminim Pişman olmazdı..


+1
BSC Misafiri - 16.8.2011 18:54:02 0
Pinky_Demon

Sen kimsin ki adamlardan nefret ede biliyorsun. Onların yaptıklarının bir gramını bile yaptın mı hayatta ? Anca işin gücün fanboyluk yapmak. Herkes senin ne olduğunu biliyor.
Wayward Son - 16.8.2011 18:13:48 0
ha evet japonlar anlamaz ama teknoloji alanında gram ilerleme kaydedememiş türkiye, teknoloji devi japonya'dan daha iyi anlar. valla iq problemleriniz var
SOLID SNAKE - 16.8.2011 17:47:18 0
Japon'ya dan çekilip Potansiyeli büyük Türkiye pazarına girse Microsoft. Eminim Pişman olmazdı..
BSC Misafiri - 16.8.2011 17:44:12 0
Tabbi miliyetci olurlar beyler, siz amerika'nin japanyo'ya atom bombasi attigini unutunuzmu? "hirosima felakati"
BSC Misafiri - 16.8.2011 17:44:00 -1
@sakalak konsoldan ne anlar dediğin adamlar ps3 ve wii nin sahibi square enix ve bandai namco gibi dünyaca ünlü firmalarında sahibi afedersin ama konsoldan ve oyundan bizden daha iyi anladıkları kesin,ayrıca adamlar milliyetçi(x onların dilinde ölüm gibi bişiydi), batı oyunları onlara saf şiddet olarak geliyor aslında haklılar :dadadada şiyak fiyuuh america wins başka birşey yok artık batıda oysa doğuda öylemi jrpg nin kralı final fantasy i oynat zorla bak bakalım dünüyormu cod,bf gibilerine
Project Scorpio - 16.8.2011 17:30:59 -2
Aynen katılıyorum bu oyun zevki sıfır olan japonlar hicbir seyi hak etmiyor ex oyunu olmasa evime ps3'ü bile sokmam nefret ediyorum bu adamlardan.
sakalak - 16.8.2011 17:21:52 0
çeksin desteğini japon kafirinden tabi gelsin türkiyeye ne anlar ilin japon gavuru oyundan konsoldan
tasci3 - 16.8.2011 17:17:20 0
adamlar milleyetçi beyler
Recharged - 16.8.2011 17:14:29 +1
PS'nin merkezi olan bir yerde Xbox satmak zaten başlı başına bir kayıp değilmidir ?
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

BSC KÜNYESİ
Xbox 360
+ TAKİBE
AL
54 kişi bu oyunu takip ediyor.
POPÜLER HABERLER - BU HAFTA
EN ÇOK YORUMLANAN HABERLER - BU HAFTA