Cehennemin Kapılarını Kapamak İçin Yeni Bir Şans!

The Secret World'den Hikaye ve Oynanış Ayrıntıları

22.03.2011 13:21 - Gökhan Yılmaz

The Secret World'de isminden de anlaşılacağı üzere pek çok gizemle karşılaşacağız, bunları çözmek bize kalacak

 
     The Secret World'ün yapımcısı Funcom, oyundaki hikaye ve oynanışı bir araya getirebilmek için uğraş veriyor. Mesela oyunlarda ara videolar hikayeyi anlatma görevini üstlenir fakat sizi aynı zamanda da oyundan koparır. Bu nedenle yapımcılar bu iki olguyu birbirleriyle harmanlanmış olarak sunmak istiyor.
 
     The Secret World'de Illuminati, Templars, ve Dragon olmak üzere üç adet topluluk bulunuyor ve siz bu topluluklardan birisinin üyesi olarak başlıyorsunuz. Göreviniz dünyanın dört bir yanında meydana gelen doğaüstü olayları incelemek (Oyunun başlarında). Günümüz dünyasında dolaşarak efsanelerin ve komplo teorilerinin gerçek olduğuna tanık olacaksınız. Fakat bu olaylar, sizin üyesi olduğunuz topluluklar gibi bir organizasyon tarafından gözlerden saklanıyor.
 
      Hikaye ve oynanışın harmanlandığı noktada Funcom'un Investigation Mission (Araştırma görevi) dediği oynanış ortaya çıkıyor. Bu oynanışın ana fikri, oyuncuya bir ipucu vererek onu doğru noktaya doğru yönlendirmek. Geri kalanı ortaya çıkartmak oyuncuya düşüyor. Örnek vermek gerekirse; oyun dünyasında karşılaştığınız bir ismi internet üzerinden aratarak (Gerçek hayatta) ve onun ilgili resmini bularak oyundaki ipuçları ile birleştirerek oyundaki yerini bulmaya çalışacaksınız. Bu oyunculara farklı bir oynanış sunarken aynı zamanda hikayeyi aşılamış olacak. Diğer bir örnek ise; oyunun başlarında aldığınız bir görev ile bir çeşit hayaletin peşine düşeceksiniz. Bu hayalet, kuzgundan türemiş bir yaratık olması nedeniyle onu bulabilmek için kuzgun sürüsünü takip etmek zorunda kalacaksınız. Bu sadece görev aldığınızda gerçekleşmeyecek, ne zaman bir kuzgun sürüsü görürseniz, takip ettiğinizde yollar bu yaratığa çıkacak. Aldığınız bu görev aslında size bunu öğretme işini üstleniyor.
 
     The Secret World Funcom tarafından beş yıldan uzun bir süredir geliştiriliyor ve bir süre daha böyle devam edecek zira oyun henüz Alpha sürümünde bulunuyor. İçeriğe bakacak olursak, Age of Conan'da yaşadığımız eksikliği hissetmeyeceğiz gibi görünüyor.
 

Tweet
mmorpg funcom the secret world
Paylaş Cehennemin Kapılarını Kapamak İçin Yeni Bir Şans!
YORUMLAR 1
sylar_brain - 22.3.2011 14:45:22 0
vall güzel bi oyuna benziyo.çıktığında kesinlikle deniycem.Bu yazıdanda ingilizce seviyesinin yüksek olduğu sonucunuda çıkardım
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

BSC KÜNYESİ
The Secret World
+ TAKİBE
AL
13 kişi bu oyunu takip ediyor.