EMEA Masters 2023 Formatı Duyuruldu! League of Legends Şampiyonluk Ligi 26 Ocak'ta Geri Dönüyor!

Riot Games, MSI ve Dünya Şampiyonası Format Değişikliklerini Duyurdu!

11.01.2023 22:01 - Hamit Can Sayılgan

 
     Riot Games, 2023 MSI ve Dünya Şampiyonası format değişiklerini resmi internet sitesi üzerinden duyurdu. 
 
2023 MSI Turnuvası Format Değişiklikleri 
 
     - 2023 MSI turnuvası İngiltere'nin başkenti Londra'da 2-21 Mayıs tarihleri arasında 13 takımın katılımıyla düzenlenecek. 
     - LCK, LPL, LEC ve LCS ikişer takım gönderirken LLA, CBLOL, PCS, VCS ve LJL birer takım gönderecek.  
     - Ön elemelerde LEC, LCS ve LPL'in ikincileri; LLA, CBLOL, PCS, VCS ve LJL'in ise birincileri olmak üzere toplamda sekiz takım rekabet edecek. 2023'te LCK2, 2022 Dünya Şampiyonası'nın galipleri olarak fikstür aşamasına doğrudan katılacak.
     - Her iki aşama da çift elemeli fikstüre sahip olacak. Ön eleme aşaması gruplarının birincileri ile kaybedenler grubu son şans maçının galibi olmak üzere 3 takım play-off aşamasına yükselecek.  Playoff aşamasında çift elemeli fikstür ile turnuvanın şampiyonu belirlenene kadar beş maçlık seriler oynanacak. 
 
2023 Dünya Şampiyonası Format Değişiklikleri
 
     - 2023 Dünya Şampiyonası son şampiyon DRX'in evinde yani Güney Kore'de düzenlenecek. Yakın zamanda tarih ve mekanlar duyurulacak. 22 takım, Ön Eleme, 2. Aşama ve Eleme Aşaması'nda mücadele edecek. 
     - Ön Eleme Aşaması'na LLA, CBLOL, LJL birer VCS ve PCS ikişer takım gönderecek. Toplamda 8 takım yer alacak ve 4 takımdan oluşan iki grup yer alacak ve çift elemeli fikstürde üç maçlık seriler oynanacak.
     -  Gruplardan çıkan dört takım, beş maçlık serilerde karşı karşıya gelecekler ve en üstteki iki takım, 16 takımın rekabet edeceği 2. aşamaya yükselecekler.
     - LPL ve LCK'in zirvedeki 4 takımı ile LEC ve LCS'in zirvedeki 3 takımı turnuvaya Swiss formatında düzenlenecek 2. aşamadan başlayacaklar. Aşama farklı bölgelerden takımların rastgele eşleştirilmesiyle başlayacak ve eşleşen takımlar tek maç oynayacaklar.
     - 2. aşamada aynı kazanma ve kaybetme sayısına sahip takımlar birbirleriyle oynayacak. Üç maçlık ilerleme&eleme serileri dışında tek maçlık seriler olacak. Galip gelen 8 takım beş maçlık seriler içeren çeyrek final, yarı final ve final formatlı Eleme Aşaması'nı oluşturacak. 

Tweet
league of legends riot games pc rts mmo
EMEA Masters 2023 Formatı Duyuruldu! Paylaş League of Legends Şampiyonluk Ligi 26 Ocak'ta Geri Dönüyor!
YORUM YAZ 0
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

BSC KÜNYESİ
League of Legends
+ TAKİBE
AL
43 kişi bu oyunu takip ediyor.