Cehennemin Kapılarını Kapamak İçin Yeni Bir Şans!

Apple, Bungie'yi Nasıl Microsoft'a Kaptırdı?

27.10.2010 10:31 - Alkan Adakaner

Tuncer Deniz Bungie'de proje lideri olarak çalışıyordu

 

    Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri arasında, dünyanın en başarılı oyun geliştiricilerinden birisini kapma mücadelesi yaşanmış. Apple ve Microsoft'un Bungie ile anlaşma mücadelelerinden bahsediyoruz.
 
     Bu mücadeleyi anlatan kişi ise Bungie'de proje lideri olarak görev yapan Tuncer Deniz (evet Türk) adlı kişi. Öncelikle Bungie, Apple ile satın alma işlemleri konusunda görüşmeye başlıyor, Apple başkan yardımcısı Phil Schiller, Steve Jobs'a Bungie'yi satın almaktan bahsediyor, ama Steve Jobs bunu kabul etmiyor.

     Bunun üzerinde Bungie, Microsoft ile anlaşma yapıyor. (Halo: Reach sonrası bu anlaşma bitti ve Bungie şimdi Activision ile anlaşmalı) İşin ilginç kısmı ise Steve Jobs'ın daha sonra kararından vazgeçmesi ve Bungie'nin alımını onaylaması oluyor, fakat o sıralar Bungie Microsoft ile anlaşmayı yapmış olduğundan satın alma işlemi gerçekleşemiyor.
 
     Bildiğiniz gibi Halo ilk olarak Mac platformu için geliştiriliyordu, sonra proje iptal edilip Xbox için geliştirildi. Microsoft böylece hem mükemmel bir oyuna, hem de konsolunu tanıtacağı 1. sınıf bir ürüne sahip oldu. Xbox'ın bu günlerde gelmesinde en büyük etmenlerden birisi de hiç kuşkusuz Halo serisidir.
 
 

Tweet
Halo: Reach Xbox 360 Bungie Microsoft 343 Industries FPS
Paylaş Cehennemin Kapılarını Kapamak İçin Yeni Bir Şans!
YORUMLAR 2
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.
=lachesis= - 27.10.2010 23:58:15 0
proje lideri türk mü?


türkler heryerde boy gösteriyor artık gelecek profesyonel oyuncularla dolu
kratos1907fb - 27.10.2010 18:37:50 0
helal olsun bugieye.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

BSC KÜNYESİ
Halo: Reach
+ TAKİBE
AL
16 kişi bu oyunu takip ediyor.
POPÜLER HABERLER - BU HAFTA
EN ÇOK YORUMLANAN HABERLER - BU HAFTA