Zula #EvdeKal Etkinlikleri Başladı LEC 2020 Bahar Mevsimi Şampiyonu G2 Esports Oldu

Riot Games Dumbledoge’un Açıklamaları Hakkındaki Kararını Açıkladı

19.04.2020 02:08 - Hamit Can Sayılgan

 
     Şubat ayında Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi takımlarından SuperMassive'in destek rolü oyuncusu Mustafa Kemal “Dumbledoge” Gökseloğlu, takımla karşılıklı olarak yollarını ayırma kararı aldığını duyurmuştu. Yapılan duyurunun ardından sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Dumbledoge, geçmişte yaşadığı "homofobik" olaylara değinerek bundan sonra profesyonel oyunculuğa devam etmeyeceğini ve takımdan ayrılma sebebinin takımın nişancı rolü oyuncusu Berkay "Zeitnot" Aşıkuzun olduğunu belirtmişti. Bu konunun Riot Games tarafından incelenmesi sonucunda şirket olaylar hakkındaki açıklama ve kararını topluluğa açıkladı. Riot Games Türkiye tarafından yapılan açıklama özetle şirketin Dumbledoge'a yapılan homofobik yazışmalar karşısında zaman aşımından ötürü herhangi bir yaptırım olmayacağı yönünde.
 
Riot Games Türkiye'nin yapmış olduğu açıklama; 
 
2017 Facebook Mesajları
 
     2020'de takım evinde yaşanan olayı araştırırken 2017'de yapılan suçlamalarla ilgili bazı ek ayrıntılar gün yüzüne çıkmıştır. 2017 senesinde Mustafa Kemal “Dumbledoge” Gökseloğlu, lig sorumlularımızdan biriyle yaptığı gayri resmi görüşmede ligde yer alan bazı oyuncuların da dahil olduğu, kendisiyle ilgili dışlayıcı yorumlar içeren bir mesajlaşmanın ekran görüntülerini lig yönetimiyle paylaşması durumunda ismi geçen kişilerin ceza alıp almayacağını sormuştur. Sorumlumuz dönemin lig politikasına uygun cevap vererek başka kişiler arasında geçen özel yazışmaların bir dosya kapsamında değerlendirilemeyeceği cevabını vermiştir. Bu görüşmenin ardından 2017 yılında hiçbir ekran görüntüsü lig yönetimiyle paylaşılmamıştır.
 
     Ligimizdeki aktif profesyonel oyunculardan birinin de dahil olduğu olayın bu yıl ortaya çıkan kanıtlarında yer alan ayrımcı dil gerçekten de endişe vericidir ve göz yumabileceğimiz bir davranış değildir. Ancak Küresel Espor Ceza Listesi'ne göre “Aşırı Derecede Sportmenliğe Aykırı Davranış” konularına ilişkin zaman aşımı 12 ay olarak belirlenmiştir ve kanıtların bize ulaşma zamanı bazı sorunlara yol açmıştır. Belirlenmiş bu zaman aralığı, vakaların değerlendirilmesini ve disiplin cezalarının uygun zamanda verilmesini sağlamaktadır. Kanıtlar 2017 yılından kalma olduğu için, maalesef bu dönemde olaya dahil olan oyuncuya davranışlarından ötürü herhangi bir disiplin cezası uygulamamız mümkün değildir. Aldığımız kararın pek çok kişiyi hayal kırıklığına uğratacağının farkındayız; fakat taraftarlarımıza güven vermek ve oyuncularımıza karşı dürüst olmak için bir konuya açıklık getirmek isteriz: Benzer bir özel görüşmenin bugün gerçekleşmesi ve 12 ay içinde bildirilmesi halinde, konu araştırılır ve sonrasında Küresel Espor Ceza Listesi’nde belirtilen cezalar uygulanabilirdi.
 
2020 Takım Evi Olayı 
 
     2020'de meydana gelen balkon olayına yönelik araştırmalarımız, takım arkadaşları arasında scrim performanslarına dair bir tartışma gerçekleştiğini ortaya koymuştur. Mustafa Kemal “Dumbledoge” Gökseloğlu, Berkay “Zeitnot” Aşıkuzun, Serdar “Pades” Padeş ve Furkan “Stomaged” Güngör ayrı ayrı dinlenmiştir. Tartışma esnasında argoya varan tabirler kullanılsa da herhangi bir fiziksel temas gerçekleşmediği ve hiçbir homofobik söylem kullanılmadığı saptanmıştır. İncelememiz sonucunda, 2020'de yaşanan olaya dahil olan kimseye ceza verilmemesine karar verilmiştir.

     Soruşturma dahilinde değerlendirdiğimiz diğer konularda da (Royal Youth serbest oyuncu statüsü, Dumbledoge'un rekabet yasağı) herhangi bir usulsüzlük tespit edilmemiştir.
 
Sonuç
 
     Hem oyuncularımızın hem de taraftarlarımızın, oyuncuların kendi kimliklerine göre hareket edebileceği özgür ve güvenli bir lig ortamı sağlamanın bizim için son derece önemli olduğundan şüphe duymamalarını isteriz. Birkaç yıl önce yaşananlar gerçekten de üzücü; ancak bugün verilebilecek cezalar söz konusu olduğunda Küresel Ceza Listesi’ne bağlı kalmak zorundayız. Bununla birlikte, ekosistemimizde ayrımcılığa tolerans gösterilmeyecek ve izin verilmeyecektir. VFŞL'deki tüm takımlara ligimizin standartları hatırlatılmıştır ve tüm oyuncuların ve takımların, ekosistemimizin bütün üyelerine karşı kapsayıcı davranması konusundaki beklentilerimiz bir kez daha belirtilmiştir.
  

Tweet
league of legends riot games pc rts mmo
Zula #EvdeKal Etkinlikleri Başladı Paylaş LEC 2020 Bahar Mevsimi Şampiyonu G2 Esports Oldu
YORUMLAR 4
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.
Berkayselcuk - 20.4.2020 00:03:06 0
Riotun bu açıklamasını anlıyorum, okey bu adamlar yaşları küçük insanlardı belki 2017 de (zeitnot olayını ayrı tutuyorum), insanları geçmişteki bi olayla yargılamak doğru olmayabilir. Fakat bu gün, bu konudaki tavırlarını göstermek için en azından bu insanlarla riot games olarak ortak çalışmalarımızı(etkinliklere çağırma, yeni oyun tanıtımları gibi) bitiriyoruz demeleri gerekiyordu.
BSC Misafiri - 19.4.2020 21:30:18 +1
Sonuç

Bu yaşanan olaylardan dolayı TR sunucusunda tekrar rp zamı yapma kararı aldık.
BSC Misafiri - 19.4.2020 11:35:15 0
2017 de yanlış bilgilendirmisler sonra kanıtlar bizle paylaşılmadi demişler su riot ban ekibinin acil değişmesi lazim batirdilar serveri ahlak kalmadı
FLowme131 - 19.4.2020 09:54:57 +2
"Fiziksel şiddet olmadığı için" çok iyi her türlü hakaret, sözlü taciz olsun ama cezaya ne gerek var sanki fiziksel temas mı oldu. Tebrikler (!)
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

BSC KÜNYESİ
League of Legends
+ TAKİBE
AL
43 kişi bu oyunu takip ediyor.