Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Rekabetçi Bir Hayatta Kalma Deneyimi Geliyor: StrangerZ

 
Lost Frame Development tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan hayatta kalma, korku, macera oyunu StrangerZ, 3 Kasım tarihinde geliyor.
 
Çok oyunculu hayatta kalma oyunları ile beraber ön plana çıkmaya hazırlanan Kasım ayı bu oyunla beraber yeni bir deneyimi bizlere sunmayı hedefliyor. Oyun içerisinde oynaması ücretsiz bir yapı yer alıyor ve bu ücretsiz yapı ile beraber her gün oyuncu burada yer alabiliyor ve aynı zamanda tamamen bu yapımı ücretsiz bir şekilde deneyimleyebiliyor. Dolayısıyla burada oyuncular hiçbir ücret ödemeden oyuna giriş yapabiliyor ve arkadaşlarıyla beraber burada korku dolu bir hayatta kalma mücadelesine atılıyor.
 
Diğer çok oyunculu oyunlarda olduğu gibi bu oyunda da benzer bir yapı yer alıyor. Oyunda iki farklı takım bulunuyor ve bir taraftan kovalayan bir taraftan ise kaçan bir ekip yer alıyor. Oyunda hayatta kalmaya çalışmak için elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve çevre unsurlarını ve elimizdeki eşyaları da burada en iyi şekilde kullanmaya başlıyoruz. Takım arkadaşlarınızla sabahlara kadar oynayabileceğiniz ve burada farklı bir deneyim elde edebileceğiniz oyunda yabancılara karşı oynayabiliyor ve aynı zamanda bu yabancılara karşı hayatta kalmak için elimizden geleni yapmaya başlıyorsunuz.
 
Rekabetçi sistemle beraber lig atlayabiliyorsunuz
 
 
 
Diğer taraftan oyun içerisinde rekabetçi bir yer alıyor. Bundan dolayı aynı şekilde rekabetçi yapı içerisinde yükselebiliyor ve bir nevi lig atlama olayına geçiş yapabiliyoruz. Rütbe atlayarak daha üst sıralara yerleşebiliyor ve aynı zamanda burada daha zorlu oyuncularla beraber karşılaşabiliyoruz. Rekabetçi yapı içerisinde siz de biliyorsunuz ki lig atladıkça oyun daha da zor oluyor ve burada daha iyi oyuncular ve daha da iyi takımlar karşımıza çıkabiliyor ve aynı zamanda burada da bu yapı ile beraber karşılaşabiliyoruz. İstediğimiz şekilde burada yer aldığımız süre boyunca karakterimizi güçlendirebiliyor ve seviyesini atlatabiliyoruz. Rütbe atladığımız ve takım arkadaşlarımızla beraber hayatta kalmak için elimizden gelenin fazlasını yapmaya koyulduğumuz oyunda bu tarz bir rekabetçi yapısı yer alıyor.
 
Çevrimiçi unsurlarla beraber ön plana çıkmaya hazırlanan oyun aynı zamanda korku dolu unsurları da bünyesinde barındırıyor. Bu yapı içerisinde oynaması ücretsiz içerikler yer alıyor. Bu içerikle beraber elbette farklı Premium paketler yer alabiliyor ancak şu anda paketlerin yer aldığından emin değilim fakat ilerleyen zamanda oyun içerisinde farklı paketlerle ve ekipmanlarla beraber geliştirici ekibin kazanabileceği bir yapı bizlere aktarılabilir. Dolayısıyla oyun oynaması ücretsiz olarak karşımıza çıkabiliyor ancak oyun içi satın alımlarla beraber de desteklenmesi oldukça olası görünüyor. Oyunda farklı takımlarla beraber oynayabiliyor, burada takımlarla beraber tüm oyuncuları hayata tutmaya çalışıyor ve aynı zamanda diğer taraftan bu oyuncuları öldürerek de istatistiklerini yükseltebiliyorsunuz ve böylece rekabetçi sıralama içerisinde sıralamamızı yükseltebiliyor ve rütbenizi arttırabiliyorsunuz. Yukarıda da bahsettiğim gibi rütbenizi arttırdığınız sürece daha zorlu ve deneyimli oyuncular karşınıza çıkabiliyor.
 
Hem korku hem de eğlenceli bir yapı
 
 
 
Eğlenceli ve bir yandan da sürükleyici korku yapısı içerisinde arkadaşlarınızla veya diğer oyuncularla beraber bir grup kurabiliyor ve bu grup ile beraber lig içerisinde yer alabiliyorsunuz. Lobi boyutu farklı farklı şekillerde karşımıza çıkıyor ancak burada şunları söyleyebiliriz ki bire karşı bir veya üçe karşı bir lobi seçimini yapabiliyorsunuz. Lobi içerisinde bir oyuncu Stranger olarak yer alıyor diğer oyuncular ise normal hayatta kalan olarak bulunuyor. Stranger olan karakter elbette diğer oyuncuları avlamak için yer alıyor diğer karakterler ise burada hayatta kalmak için elinden geleni yapmaya koyuluyor.
 
Bu tarz yapı elbette diğer oyunlarla beraber de karşımıza çıkmış durumda ve ancak burada oyun içerisinde kendine has mekanikler ve oyun içi öğeler bulunuyor. Bu öğelerle beraber de farklı bir oyunda yer aldığınızı hissedebiliyorsunuz. Zaten oyunlar hemen hemen birçok açıdan birbirlerinden ilham alarak geliştiriliyor ve bu kapsamda yapacağınız hamleler de elbette benzerlik gösterebiliyor. Dolayısıyla bu tarz oyunları oynamanızı tavsiye ediyoruz ve arkadaşlarla beraber oynamak da gerçekten de eğlenceli bir yapının bizlere sunulduğunu görebiliyoruz.
 
Geliştirici ekip tarafından belirtilene göre oyunun oynanış kısımları eğlenceli ve korku dolu bir şekilde karşımıza çıkıyor. Yani hem arkadaşlarla beraber eğlenebiliyor ve çığlık atabiliyor hem de korku unsurları ile beraber de burada yerimizi alabiliyoruz. Diğer taraftan yine yukarıda da belirttiğimiz gibi lobi içerisinde istediğiniz şekilde gruplar kurabiliyor ve farklı farklı oyuncularla beraber burada karşılaşabiliyorsunuz.
 
İki farklı grup yer alıyor
 
 
 
Oyun içerisinde temel amacınız 12'den 6'ya kadar hayatta kalmak ve aynı zamanda bulunduğunuz evi savunmak. Burada yukarıda da bahsettiğim gibi üçe karşı bir modu içersinde bir Stranger bulunuyor. Bu oyuncu oyun içerisinde yer alan malikane veya evin içerisine girmeye çalışıyor diğer Hayatta Kalanlar yani normal oyuncular ise bu evi savunmaya ve kapılarını bacalarını tamamen kilitlemeye çalışıyor. Dolayısıyla Stranger olarak yer alan karakter bu oyuncuları avlamak için elinden geleni yapıyor ve korunaklı olan bu evi tamamen açmaya çalışıyor. Dolayısıyla burada yapacağınız oldukça fazla iş bulunuyor Ve bir taraftan o hiç öylelerle de çevre unsurlarıyla beraber kapıyı pencereleri kapatabiliyor Diğer taraftan ise buraları savunmaya çalışıyorsunuz Kısacası oyunda bu tarz bir mücadele yer alıyor diyebiliriz. Ek olarak oyunu kazandığınız takdirde de farklı oyun içi öğelerle beraber karşılaşabiliyor ve bu öğelerle beraber de çeşitli ödüllerin sahibi olabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda bu tarz ödüllendirici bir yapı mevcut olarak karşımıza çıkıyor.
 
Oyun içerisinde iki farklı gruptan bahsetmek gerekirse oyunda hayatta kalan bir grup yer alıyor ve bu hayatta kalan grup içerisinde farklı oyuncular bulunuyor. Bu hayatta kalan grubu Stranger adlı kişiden kendini kurtarmak için elinden geleni yapabiliyor ve burada takım içerisinde bir uyum yakalamak durumunda kalıyor. Oyun içerisinde her bir oyuncunun alabileceği ve envanter de atabileceği çeşitli kilitler bulunuyor. Bu kilitlerle beraber hem pencereleri ve kapıları kilitleyebiliyor aynı zamanda bu kilitleri doğru şekilde kullanmanız gerekiyor. Çünkü elinizde sınırlı şekilde materyaller ve kilitler bulunduğu için bunları doğru şekilde ve doğru yerlere yerleştirmeniz gerekiyor ve stratejik olarak hangi yerlere yerleştirirseniz o kadar çok korunaklı olarak bu oyundaki yetinizi alabilirsiniz.
 
 
 
Oyun içerisinde temel amacınız bu hayatta kalan grubu ile beraber en uzun süre hayatta kalmak ve pencereleri zamanında kilitlemeyi başarmak. Elbette oyun başlangıcı ile beraber süre başlıyor ve kısa süre içerisinde de bu yerleri kilitlemeniz gerekiyor. Oyunda sadece kilit değil aynı zamanda güvenlik sistemi, spot ışıkları ve daha fazlası yer alıyor. Bu çevre unsurlarıyla beraber de oyundaki yerinize alabiliyor ve böylece oyunda kendi bölgenizi korumaya çalışıyorsunuz. Oyun içerisinde bir evde bulunuyor ve hayatta kalan grubu olarak bu evde alanınızı savunmaya ve korunaklı hale getirmeye çalışıyorsunuz. Dolayısıyla kısaca bahsetmek gerekirsek hayatta kalan grubu içerisinde yer aldığınız süre boyunca bu işlemleri yapmak durumunda kalıyor ve burada bu tarz bir yapı ile beraber karşılaşabiliyorsunuz. Hal böyle olunca da kendinizi korumak ve en uzun sürede hayatta kalmak için elinizden geleni yapmaya koyuluyorsanız.
 
Oyunda son olarak bu durum hakkında bahsetmek gerekirse belli bir süre sonra Stranger tekrardan bölgenize gelmeye başlıyor ve aynı zamanda sabah 6'ya kadar hayatta kalmak için elimizden geleni yapabiliyorsunuz. Belirli süreye ulaştığınız zaman da oyunu kazanmış oluyor ve aynı zamanda çeşitli ödüllerin de sahibi olabiliyorsunuz.
 
 
 
Şimdi ise geçelim Stranger tarafına. Bu kısımda ise her oturum başında lobide bir oyuncu bu karakter olarak yer alıyor ve aynı zamanda bu da hayatta kalanlara karşı olarak oyundaki gidişatı değiştirebiliyor. Lobi içerisinde bu kişiyi seçebiliyor ve böylece oyunu başlangıcı bu şekilde tamamlanıyor ve bu şekilde karşımıza çıkıyor. Oyunda amacımız hayatta kalanların evine girip hepsini öldürmek ve ortadan kaldırmak Stranger olarak oyuna atılırsak temel amacımız bu olarak karşımıza çıkıyor ve aynı zamanda onların kilitlediği pencerelerden, kapılardan ve daha fazla kısımlardan girmeye çalışıyor ve onlara avlamak için elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz bir yapı bulunuyor ve böylece oyunda sabotaj işlemlerine de başlıyor ve aynı zamanda bizlere kurulan tuzakları pasif duruma getirmeye çalışıyoruz.
 
Örneğin oyun içerisinde Stranger olarak hayatta kalanları zor duruma sokmak için evin elektriğini kesebiliyor, etrafı karanlık yapabiliyor ve onların hareketini kısıtlayabiliyorsunuz. Dolayısıyla evin elektriğini kestiğiniz zaman etrafı kararması ile beraber hayatta kalan oyuncular panikleyebiliyor ve ne yapacağı konusunda belki de fikir sahibi olamayabiliyor. Panikleyen Hayatta Kalanlar da bu şekilde ortadan kaldırabilir ve aynı zamanda evin içerisine girmek için en iyi zamana kollayabilirsiniz. Dolayısıyla evin elektriğini kesmek ve etrafı karartmak gibi çeşitli sabotaj işlemleri de oyun içerisinde yer alıyor. Bunları da dilediğiniz gibi kullanabilir ve farklı farklı sabotaj işlemleri ile beraber de aynı şekilde hayatta kalanları zor duruma koyabiliyorsunuz. Ancak bu Sabotaj işlemlerini elbette akıllıca kullanmanız gerekiyor ve bunları doğru zamanda doğru yerlerde kullanmakta oldukça önem arz ediyor.
 
Kısaca toparlayacak olursak Stranger karakterinin bu şekilde bir yol haritası bulunuyor. Yani hayatta kalanları avlayarak da oyundan galip ayrılmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla hangi grup kazanırsa o grup farklı ödüllere sahip olabiliyor ve böylece oyunda bir üst lige doğru ulaşabiliyor.
 
 
 
Oyunda yukarıda da biraz bahsettiğim gibi sıralamalı ve rekabetçi bir yapı yer alıyor. Bu sıralama ve rekabetçi olayı elbette oyundaki rütbelerle beraber karşımıza çıkıyor ve diğer rekabetçi FPS oyunlarından aşina olduğumuz bir yapı burada da bulunuyor. Örneğin oyun içerisinde en alt ligden en yükseğe doğru çıkmaya çalışıyor ve bu liglerle beraber de kendi sıralamamızı yükseltebiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca yüksek liglere doğru çıkmak için uğraşıyor ve burada oyunları kazanarak bu sıralamada yükseklere ulaşabiliyoruz. Bu sıralamalar elbette oyuncularla beraber oynayarak ilerleyebiliyor ve aynı zamanda diğer oyuncuların beceri seviyelerine belirleyecek bir türde olarak burada bulunuyor.
 
Oyunda farklı farklı sezonlar bulunuyor ve sezon başlarıyla beraber bu rütbeler sıfırlanıyor ve aynı zamanda kendi sıralamanız da burada belirleniyor. Elbette en alt ligden en yükseğe çıkmak için burada büyük uğraşlar vermeye çalışıyor ve oyunları kazanarak da hem ödülleri hem de bir üst lige ulaşmanın tadını çıkartabiliyorsunuz. Beceri seviyesine göre atladığınız bu rütbelerle beraber daha zorlu bir yapıyla karşılaşıyor ve ne kadar çok oyun kazanırsanız ve ne kadar çok usta olursanız o kadar çok deneyimli oyuncularla burada yer alıyor ve artık bir yerden sonra daha zorlu bir oyun ortamı ile beraber buradaki konumunuzu güçlendirebiliyorsunuz. Yine oyunu istediğiniz şekilde yakın arkadaşınızla beraber oynayabilir veya tamamen rastgele oyuncularla beraber burada yer alabilir ve oyunda en iyi şekilde yükseklere doğru çıkmak için emin adamlarla ilerleyebiliyorsunuz.
 
 
 
Oyunda aynı zamanda seviye sistemi bulunuyor ve bu seviye sistemiyle beraber karakterimizin seviyesinde arttırabiliyor ve aynı zamanda yeni özelliklerin ve yeni ekipmanların kilidini de açabiliyorsunuz. Bu ekipmanların kilidi ile beraber kendinizi daha güçlü konumuna getirebiliyor ve daha farklı kilit sistemleriyle ve sabotaj sistemleri ile beraber de buradaki yerinize alabiliyorsunuz. Oyunda Hayatta Kalanlar belirli seviye puanı kazanabiliyor ve bu seviye puanı kazanımıyla beraber farklı yetenekleri elde edebiliyorsunuz. Oyun içerisinde bu yetenek puanları elbette satın alınmayan sadece oyun kazanarak ve başarılı işler yaparak elde edilebiliyor. Dolayısıyla oyunda bu tarz bir sistemin olduğundan bahsetmemiz gerekiyor.
Geliştirici ekibin belirttiğine göre aynı zamanda burada gerçekçi grafikler ve arka planda yer alan seslerin güzel bir şekilde harmanlanacağı bir yapı bizlere aktarılmak isteniyor. En iyi performansla beraber oynayabileceğimiz yapımda
 
Unreal Engine 5 oyun motoru ile beraber bizleri yeni nesil bir deneyim aktarılmak isteniyor ve bununla beraber de oyundaki verimimizi arttırabiliyoruz. Bunun dışında gerçekçi grafiklerle ve ilgi çekici animasyonlarla beraber ilerleyebileceğimiz yapımda yukarıda bahsettiğim şekilde bir hayatta kalma mücadelesine atılmaya başlıyor ve bununla beraber de elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız ve gerçekten de arkadaşlarla beraber eğlenceli bir deneyimin kilidini açmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Bunun dışında oyun yukarıda da bahsettiğim gibi 3 Kasım tarihinde çıkış yapacağını söyleyebilir ve farklı PC sistemlerinde bu oyunu deneyebilirsiniz.
 
 
 
Şu anda oyunu Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün oyundan haberdar olabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız yukarıda da bahsettiğim gibi boyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Aynı zamanda istek listenize ekleyebilir ve oyuna çıkış yaptığı gün haberdar olabilirsiniz. Bunun dışında istek listenize eklediğiniz oyunlar daha önceki haberlerimde de belirttiğim gibi mail adresinize bir bildirim aracılığıyla geliyor ve böylece oyundan haberdar olabiliyorsunuz.
 
Aynı şekilde burada da bunu belirtmek istiyorum oyunu dilerseniz alt kısımdan oynanış fragmanına ve içeriklerine göz atabilir ve böylece oyunu nasıl bir yapıya sahip olduğuna bir bakış atabilirsiniz. Ancak arkadaşlarınızla beraber oynayabileceğiniz gayet güzel bir yapının bizlere sunulacağını burada söyleyebilirim ve siz de bu macerada ve hayatta kalma deneyiminde kendi yerinizi alabilir ve arkadaşlarınızla beraber bu deneyime adım atabilirsiniz.
 
 
 
Oyundan bahsedeceklerim şimdilik bunlarla sınırlı. Elbette oyun çıkış yaptığı zaman en iyi deneyimi bu şekilde elde edebilir ve belki de oyunu bir incelemesini yazabiliriz. Bunun dışında eklemek istedikleriniz var ise bunları yorumlar kısmında belirtebilir ve dilediğiniz gibi düşüncelerinizi buraya aktarabilirsiniz ve hatta burada kullanıcı adınızı vererek de oyunda diğer arkadaşlarla beraber biri olabilir ve maceraya bu şekilde bir arada atılabilirsiniz. Oyun zaten yukarıda da bahsettiğim gibi oynaması ücretsiz bir yapıyla beraber karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve dolayısıyla herhangi bir ücret vermenize gerek kalmıyor.
 
Son olarak oyunu Steam sayfası üzerinde bir demo sürümü bulunuyor. Bu demo sürümünü dilediğiniz gibi ücretsiz bir şekilde indirebiliyor ve oyunun bir kısmını ücretsiz olarak oynayabiliyorsunuz ve böylece oyunu nasıl buraya sahip olduğunu görebiliyorsunuz. Dolayısıyla bu demo sürümü biz oyuncular açısından çok önem arz ediyor ve böylece siz de bu demo sürümünü deneyerek hem oyunu satın alıp almayacağınıza hem de istek listenize ekleyip eklemeyeceğinize karar verebiliyorsunuz. Dolayısıyla bu demo sürümü oldukça mühim.
 
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
StrangerZ
The Invincible, 6 Kasım'da Geliyor Gerçek Oyunculu Yeni Bir Deneyim Geliyor: Killing Stream

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız