Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Microsoft Temmuz'da Mobil Oyun Mağazasını Aktif Hale Getirecek

 
Microsoft, Apple tarafından sunulan App Store ve Google tarafından hizmette olan Play Store ile rekabet edebilmek amacıyla Temmuz ayında web tabanlı bir mobil uygulama mağazasının açılacağını duyurdu. Bloomberg Teknoloji Zirvesi'nde konuşan Xbox başkanı Sarah Bond, uygulamanın tüm cihazlardan ve tüm ülkelerden erişilebilir durumda olacağını aktardı.
 
Uygulamada ilk etapta belli başlı içerikler yer alacak
 
 
Mağaza, Microsoft'un kendi oyunları ve söz konusu oyunlara yönelik ek içeriklerle beraber hizmete sunulacak. En sonunda üçüncü taraf yayıncıların içerikleri de buraya dahil olacak. Bir Xbox sözcüsü, "Web tabanlı uygulamamız, güvenilir bir mağaza sistemi yolculuğumuzun ilk adımı olacak" ifadelerini kullanıyor.
 
Microsoft, geçtiğimiz süreçte Candy Crush'ın arkasındaki şirket olan King'i satın almasının ardından böyle bir mağaza açma niyetlerinin olduğunu duyurdu. Xbox'ın patronu Phill Spencer, Kasım 2023'te oyunların işleyişinin farklı, iş modellerinin farklı ve oyunları bulma sisteminin ise bambaşka olduğunu vurguladı.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Videogameschronicle oyun firmalar oyunlar 2024
Nvidia, Tekken 8'in Bazı Ekran Kartlarında Rastgele Çöktüğünü Kabul Etti Sea of Thieves Geçen Ay Avrupa'da En Çok Satan PS5 Oyunu Oldu

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Sektörel Haberler
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız