Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Gerçek Oyunculu Yeni Bir Deneyim Geliyor: Killing Stream

 
Iron Wolf Studio tarafından geliştirilen ve yayınlanacak olan macera, suç, gerilim oyunu Killing Stream, Kasım ayı içerisinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
 
İlgi çekici detayları ve seçim unsurları ile dolu olan bu yapımda gerçek oyuncuların yer aldığı bir oyun mekaniği yer alıyor. Yaptığımız seçimlerin, diğer interaktif kurgu oyunlarında olduğu gibi bu oyunda da ne kadar önemli olduğunu anlayabiliyoruz. Gerçek oyuncuların bu oyunda yer alması seçimlerimizin ve hikayenin nereye gideceğini etkilediği bir yapıyı sunuyor. Oyunda hikaye odaklı bir yapı ile beraber suç unsurları, cinayet içerikleri ve dedektiflik unsurları yer alıyor. Bu sayede aksiyon dolu bir deneyim yaşayabiliyor ve bize sunulan hikayenin bir parçası olabiliyoruz.
 
 
 
Gerilim odaklı bir yapıyla karşılaşabileceğimiz bu oyun içerisinde hayatta kalmaya çalışıyor ve karakterimizle beraber burada yaptığımız seçimlerle beraber ilerlemeye çalışıyoruz. Hikaye üzerinde gerçek etki bıraktığımız ve seçimlerimiz ile beraber yol aldığımız yapımda izleyicilerin ana karakter adına kararlar verebileceği ve bu gidişatı tamamen etkileşimli bir sistem bulunuyor. Bu sistemle yayıncılar da bu oyunu deneyimleyebiliyor ve daha çok yayıncıların oynayabileceği ve izleyicilerle etkileşime geçebileceği bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Oyun içerisinde etkileşimli ve gerilim odaklı bir yapı yer alıyor ve bu yapım gerilim filmini andıran bir deneyimi bizlere aktarıyor ve biz de bu deneyimi ve hikayeyi sonuna kadar bitirmeye çalışıyoruz.
 
Seçim odaklı bir yapı
 
 
 
Oyun içerisinde ana karakterimiz birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber karşımıza çıkıyor. Bu şekilde onunla beraber de burada yer almaya başlıyoruz. Oyunda karşımıza tuhaf karakterler çıkabiliyor ve onlarla aynı şekilde diyaloglar içerisine girebiliyor ve bu diyaloglar içerisinde yer aldığımız süre boyunca da farklı seçimler yapabiliyoruz. Oyun içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre sürükleyici bir hikaye deneyeyim bizlere aktarılıyor ve bu deneyimle beraber biz de gideceğimiz yeri seçebiliyor ve farklı bölgelere ve binalar içerisine doğru burada ilerleyebiliyoruz. Oyunda ana karakterimizle beraber bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise önemli ve kritik seçimler yapabiliyor ve sağa gidecekken aynı şekilde sola gitmeye de karar verebiliyor ve buradaki yol ayrımı elbette seçimlerimizle beraber olabiliyor. Oyunda farklı farklı sonuçlar bizlere aktarılıyor ve biz de burada yaptığımız seçimleri kurbanı olabiliyoruz.
 
Geçtiğimiz süreçte tanıtım fragmanı yayınlanan oyun kapsamında elbette yapabileceklerimiz konusunda belli başlı fikirler bizlere sunuluyor. Öncelikle fragmanın başlangıcı ile beraber bir kadın karakterle el ele tutuşuyor ve bir balkonda olduğunuzu görüyoruz. Elbette burada yaptığımız seçimlerle beraber yer alıyor ve bu kısımda buraya gelmeden önce seçimlerimiz oldukça önemli arz ediyor. Öncelikle oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca ailenizdeki kadehi dikip ve içerisinde bulunduğumuz konumda bizlerden bir seçim yapmamız isteniyor. Bununla beraber de aynı şekilde farklı bir seçenekle beraber de buradaki yerimizi alabiliyoruz. Yukarıda da bahsettiğim gibi oyunda seçim odaklı bir yapı yer alıyor ve her yaptığınız için burada oldukça önem arz ediyor ve bunu tekrar tekrar burada belirtmek istiyorum.
 
Karşımızdaki karakterleri anlamamız gerekiyor
 
 
 
Yine fragmanın ilerleyen süreçlerinde yapabileceğimiz çeşitli seçimler bizlere aktarılıyor ve aynı şekilde burada hangi karakterin nasıl bir yapıya sahip olduğunu görmeye çalışıyoruz. Oyunda suçun ve gizemin yer aldığı süre boyunca bizlere çeşitli tuzaklar kuruluyor ve bu tuzaklara düşmemek için de elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Oyunda çevreyi araştırabiliyor, çevreyi analiz edebilir ve bize neler olup bittiği konusunda fikir sahibi olmaya çalışıyoruz.
 
Nitekim oyunda kapana kısılmış bir şekilde kendimizi bulabiliyor ve bir ritüel içerisinde kendimize bulduğumuz esnada terk edilmiş bir hastane bölgesinde buradaki yerimizi alabiliyoruz. Bizim amacımız ise bu içerisinde bulunduğumuz zor durumdan kaçmak ve burada yaptığımız seçimlerle beraber ilerlemek. Oyun içerisinde aksiyonun dozu ilerleyen süreçte ve hikayenin ortalarında daha da artış gösteriyor ve buralarda ani kararlar vermeniz ve kısa süre içerisinde yapmamız gereken hamleler bulunuyor. Dolayısıyla istediğimiz şekilde merdivenlerden aşağı doğru atlayabiliyor veya düz bir şekilde daha güvenli olarak merdivenlerden inebiliyoruz. Dolayısıyla bu kritik anlarda karakterimizle beraber bir yandan hayatta tutmamız gerekiyor ve diğer yandan da yaptığımız seçimlerin elbette sonucunu anlık olarak burada görebiliyoruz.
 
Geriye sarma mekaniği yer alıyor
 
 
 
Oyun içerisinde nitekim yaptığımız hamleleri geriye saracak bir mekanik daha bulunuyor ve burada yaptığımız hamleye değiştirebiliyor ve bu kapsamda daha farklı bir hamleye doğru yelken açabiliyoruz. Dolayısıyla öncelikle burada yaptığımız hamleleri önemli bir şekilde tartabiliyor ve aynı şekilde burada platform unsurlarının da olduğunu görebiliyoruz. Oyunun ilerleyen süreçlerinde yüksek yerlerden aşağıya doğru bakmamamız gereken ve karşıya geçmemiz gereken bir yapı bizlere sunuluyor ve burada doğru tuşlamalarla ve hamlelerle beraber karşıdan karşıya ince bir demir üzerinde geçmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla burada kendi dengemizi korumak durumunda kalıyor ve dengemizi eğer kaybedersek ve aşağıya düşerek orada hayatımızı kaybediyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz çeşitli eylemler gerektiren durumlar karşımıza çıkıyor ve bu platform zorlukları da gerçekten de oyun içerisinde bir süre ekstra eğlence sunuyor diyebilirim.
 
Oyun içerisinde birinci şahıs kamerası ile beraber elbette ilgi çekici bir deneyim elde edebiliyor ve bununla beraber buradaki yerimizi alabiliyoruz. Bu kısımda dilediğimiz gibi ilerlediğimiz oyunda hikayenin gerçekten ilgi çekici olduğunu görebiliyor ve bu kapsamda oyundaki yerimizi sağlamlaştırabiliyoruz. Bağımsız bir ekip tarafından bizlere sunulmayı hedefleyen bu yapım içerisinde elbette üst düzey bir hikaye olmasını istiyoruz. Çünkü bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki hem oyunculuk kapsamında iyi bir şekilde rollerini yapmış olmaları hem de hikaye örgüsünün gayet güzel bir şekilde bizlere aktarılması gerekiyor. Dolayısıyla bu oyundan da bunları bekliyoruz ve gerçekten ilgi çekici bir hikaye ile kendimizi yeni bir deneyime atmak istiyoruz.
 
 
 
Kısaca toparlayacak olursak oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi gerçek oyuncularla beraber atılacağımız ve birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber yer alacağımız bir yapı yer alıyor. Oyunda seçim odaklı bir yapı bizlere sunuluyor ve bu yapı ile beraber her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve seçimlerinin sonucunu anlık olarak burada görebiliyor. Diğer taraftan oyunun Steam sayfası şu anda açık durumda bulunuyor ve siz de Steam sayfası üzerinden oyunu istek listenize ekleyebilir ve bu oyunun çıkış yapmasını bekleyebilirsiniz. Bu tarz interaktif kurgu oyunlarından hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atabilirsiniz. Oyunun şu anda Türkiye fiyatı belli değil ancak çıkış yaptığı zaman Türkiye fiyatını öğrenmiş olur ve ona göre de kendi satın alınlarımızı yapabiliriz.
 
İstek listenize eklediğiniz oyunları elbette takip etmeniz daha kolay oluyor. İstek listenize aldığınız oyunlar mail adresinize bir bildirim aracılığıyla geliyor ve oyun çıkış yaptığı zaman bu oyundan haberdar olabiliyorsunuz ve böylelikle oyunu unuttuysanız da oyundan haberdar ediliyorsunuz. Dolayısıyla bir oyunu takip etmenin en kolay yolu istek listenize eklemek diyebiliriz.
 
Oyun fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Killing Stream
Rekabetçi Bir Hayatta Kalma Deneyimi Geliyor: StrangerZ Kendi Tarzıyla Spells & Secrets, 9 Kasım'da Geliyor

xXBerkanXxD

30.10.2023 10:18:18

+1
Bu tür şeylerin Netflix'te interaktif film olarak sunulmasını daha doğru buluyorum. Zamanında Telltale games oyunlarının bile "bu oyun mu?" tartışmalarına neden olurken kesinlikle bunun oyun olmadığını söyleyebilirim. Sadece seçim yapıp herhangi bir hareket özgürlüğü sunmayan yapımlar bence bir oyun değil interaktif filmdir.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız