Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Türkiye'deki Oyun Çalışmalarını Konuştuk

2 Aralık 2011 Beril Sergün 52 İzlenme Sayısı: 13937 Video süresi: 11:11 Röportaj
Video otomatik başlamasın
URL
Embed
YouTube Kanalımıza Abone Olun

Sobee Stüdyoları'nın genel müdürü Mevlüt Dinç ile TTneT'in dijital oyun platformu PlayStore'u ve Türkiye'de geliştirilen oyunlar ile birlikte mobil oyunların yükselişi ile donanım firmalarıyla olan ilişkilerini konuştuk.

BSC bolumsonucanavari Bolum Sonu Canavarı PC PS3 xbox 360 DS PSP Wii IPhone
Oyun Dünyasında Bu Ay (Aralık 2011) Playstation Vita Lansman Ropörtajı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

andy1

1.5.2012 19:48:41

0
TTNET, bundan sonra yaptığı her yatırım, nafile olacaktır, firma ismine güvensizlik bu kadar net olarak belliyken, hiç Abonesine birşey satamaz, bir laf vardır bindiği dalı kesmek, TTNET aynen onu yapmıştır. Çocuklara hizmet, demesi bile çok garip ve manasız ! TTNET Tanıtımını şu şekilde yapmalıydı ''ZENGİN ÇOCUKLARINA HİZMET'' hangi çalışanın evladı, bu reklamını yaptığı sözde yenilikleri alabilir ? Buraya imzamı atarım 1 sene içinde TTNET enaz %30 Eski abonelerini kaybedecektir, iddia edende vasra buyursun her türlü iddiaya girerim. TTNET sanıyorki, herşey ellerinde, nasılsa Abone kaybetmeyiz, bugün Metronet'in olduğu semtlere baksınlar, kaç tane Abonesi kalmış ve kalacaktır ? Uydunet olan Bölgeleri incelesinler, son uygulamalarından sonra, kaç abonesi uydunet'i seçmiştir ? Benim çevremde, bir çok Arkadaşım Uydu nete geçtiler, sabırsız olanlardan bahsediyorum, birde AKN yani 50Gb kotanın artık sabitlendiğini anlayanların TTNET'ten kaçışıda hızlanacaktır, buda en fazla Eylül ayına kadar bir süredir. TTNET bundan sonra, Abone bulması sadece kırsal bölgelerde olur, Uydunet ve diğer İnternet sağlayacılarının olmadığı yerlerde abpnelerini elinde tutar ki buda çok zor, Vodafone bu yaz sonu İnternet uygulamasına geçecek, yani TTNET'in kırsal bölgedede çok düşünmesi gerekiyor. Malesef TTNET için gelecek pekte reklamlarındaki gibi MÜMKÜN görünmüyor. Yaz sonu, konu kapanmassa devam ederiz, bu Müşteri anlayışı ile, TTNET kensi imajına en büyük darbeyi vurdu, tekrar İnsanların güvenini kazanması ise imkansız.

kralexx42

1.5.2012 19:15:17

0
hort mu

GodPan

1.5.2012 16:05:29

0
quote:

Orijinalden alıntı: akinciyiz Mevlüt beyin çalışmaları gayet güzel, bir çok sektörde ülkemiz gerilerde eksiklerimiz çok , olumsuz yorum yapan arkadaşların ülkemiz için ürettiği birşeyleri var mı?
Neden sordun ?

Ambarad

1.5.2012 15:56:12

0
Konsolların arkasında Microsoft ve Sony gibi devler varken PC oyunculuğunun eski haline dönmesi zor. Tek çözüm NVIDIA ve AMD'nin bir olup PC oyunlarına destek çıkması. Koskoca 2 ekran kartı üreticisi firma niye şimdiye kadar böyle birşey yapmadı onu da anlamış değilim. Konsollar resmen ambargo koydu oyun dünyasına. Onlar yüzünde 2006 ayarında oyunlar oynamaya devam ediyoruz.

akinciyiz

1.5.2012 15:39:53

0
Mevlüt beyin çalışmaları gayet güzel, bir çok sektörde ülkemiz gerilerde eksiklerimiz çok , olumsuz yorum yapan arkadaşların ülkemiz için ürettiği birşeyleri var mı?

teksalih

30.12.2011 18:24:23

0
Siz jonusuyorsunuz faturayi bize kesiyorlar

Marvel_Recai

30.12.2011 17:06:14

0
playstoredaki mw3 fiyatına 4tane key alıp fakire fukaraya dağıtırım

KKochaKK

30.12.2011 16:18:17

+1
Yanlış hedefteler. Türkçe oyun çıkartmak ve geliştirmekten önce yabancıların yaptığı oyunları doğru dürüst bir fiyatla bize sunmaları. Bunu beceremiyosan zaten oyun sektöründe bir yere varamazsın.

Crynet

30.12.2011 13:48:35

0
quote:

Orijinalden alıntı: LonelyHunter Oyun şirketleri artık pc oyunculuğuna önem vermemeye başladı. Sürekli konsoldan port edilmiş oyunlar çıkıyor. Konsoldan port edilmesini geçtim konsol sürümünden en az 1-2 ay geç çıkıyor. Geç çıkınca millet pc sürümü üzerinde fazladan uğraşılmış, optimizesi yapılmış sanıyor ama ortaya konsoldan direk port edilip başka bişey yapılmamış optimizesi yerlerde en düşük ayarlarda bile kasan b.ktan birşey çıkıyor. Bir de böyle bir oyuna 100 tl bayılmamı bekliyorlar. Sonra da vay efendim biz pc oyunculuğundan kar edemiyoruz da bilmem ne. Böyle devam ettikçe korsana devam arkadaş.
Aynen Kardeşim Dediğin Herşeye %100 Katılıyorum Pc Geç Çıkan Oyunlar Daha İyi Daha Hazır şekilde Çıkması gerekirken Önümüze Optimasyon Özürlü Oyunlar Çıkarıyorlar Ben En İyi Optimasyonu Crysis 2 de Gördüm Gerçekten İyiydi oyun Optimasyon olarak Ps3te daha iyi performans verdiğini söylüyorlar bilmiyorum ben ps3 sırf inat olsun diye almam :) Pc Çıkan Tüm Oyunların %60 Optimasyon Özürlü GTA 4 Örnek Verelim :) 800x600 Yap Genede Oynayamazsın.Ayarları Low Yap Gene Aynı İşte Buna Tam Optimasyon Özürlü Oyun Diyoruz biz :) Yakında Çıkan Çoğu Oyun Optimasyon Özürlü Şuanda Aklıma gelen Fazla oyun yok Fakat GTA V da Aynı Optimasyon Özürlüğü İle Çıkarsa Benden 150 160 TL vermemi Beklemesinler. :)

Crynet

28.12.2011 21:50:53

+2
Resmen Amatörce oyunlar Joygameden Bahseden Bir Herif İle Röpörtaj Yapmışsınız Bsc :) Valla TTNET SMART ADSL Uydunet Turknet Bunların Hiçbirinde Sağlam bir Alt Yapı Yok En Üstteki Arkadaşın Dediği Gibi Alt Yapı 0 Oyunu İndirine Kadar 1gün geçiyor Bazen 3 4 Günde İndiğinide Gördüm En Üstteki Yorum Yapan Kardeşimizin Dediği Herşey Doğrudur Bir oyunda 100 TL 120 TL Gibi Fiyatlar biçilmemeli Sonra Türkler Korsan Kullanıyor Diyoralar Biz istiyormuyuz Korsan Kullanalım siz Mecbur Bırakıyorsunuz Allah Aşkına Bu Türkiyede Aylık Maaş 600 700 800TL Civarında Amerikada Aylık Maaş 1000$ Amerika İle Türkiyeyi Eşdeğer gören Firimalar Gerçekten Kınıyorum 800TL Nereye Gittiği Belli Ztn Elektirik Su İnternet Doğal Gaz Kira :) Bakkal Manav :) Saymakla Bitmez Oyun Yapmaya Çalışacağınıza Oyunları Ucuzlatmaya Çalışın !

PS3!BF3!

5.12.2011 23:47:44

0
TT CEO'larına akıl vermek gibi olmasın ama, her sattığınız üründen yüksek kar yapmak zorunda değilsiniz. Mesela Crysis 2 çıktığı zaman LEVEL'e abone olan herkes key kazanıyodu. Millet "oh hem 1 senelik dergi hemde key"deyip yumuldu. Level ise keylerden fazla birşey kazanmadı, Fakat ne oldu? İsmini duyurdu ve reklam piyasasında adından söz ettirdi. İnsanlar orada mousepad ve mouse reklamları görüp onlarıda aldı. Böylece Level dergisi reklamlarla kar yaptı. Siz de yakınlarda çıkacak bir oyun için(en yakında GTA:V var) bir kampanya düzenleyin, yukarıdaki örneğe benzetin, hem reklam yaparsınız hem de para kazanırsınız. Ama TR'deki imajınızı değiştirmeniz için öncelikle her yere ve kullanıcıya vaadedilen hızı vermelisiniz. Ben eskiden kesintisiz her gün size söverdim. -Bu arada verdiğiniz modem alev alarak yandı.- Ama artık altyapı geliştiği için ve AKN devrede olmadığı için size karşı acayip sempati oluştu bende. Ama şu santraldeki yalancılar arada çileden çıkartıyorlar insanı.

cihansevencan

5.12.2011 23:11:37

0
Şu ttnet kadar adi bi firma tanımadım hayatımda.. Adamlar internet sağlayıcısı değil direk dolandırıcı ..

Colda

5.12.2011 09:28:08

0
Süper can Wow'u geçer bu hızla.Bu adamda süper can olur biraz daha överse kendini.

emrahrasa

4.12.2011 13:18:20

0
Facebook oyunlarında çoklu-oyuncular patlama yapacak, asıl büyüme ondan sonra yaşanacak gibi bir yaklaşımla verilen demeçten sonra, Türkiye'deki oyun sektörünün gelişiminin nereye gideceği konusunda şüphe duymaya başladım. Playstore sitesindeki fiyatlar ise çok pahalı, hani bir yılbaşı indirimi, bayram indirimleri gibi şeyler yaparlarsa ve çok uygun fiyatlarla satarlarsa bir şeye benzeyebilir, daha ucuzu varken neden daha fazla ödesin ki insanlar, sadece para ülkede kalsın diye bunu kimse yapmaz. Steam'de veya başka oyun satış sitelerinde bir Türk oyunu çok iyi puanlar alırsa ve çok iyi satışlar yakalarsa Türk oyun sektörü sıçrama yapmış olur, ama bizim kafamız hala Facebook'ta ise vay halimize.

Bryan88

4.12.2011 12:27:57

0
Verdiğiniz hizmeti düzeltin sonra oyun platformuna el atın.Aldığım bütün orjinal multiplatform destekli oyunlarda pingim 100 den düşük olmadı.Ayrıca ttnet benim kişisel bilgilerimi 3.şahıs ile paylaşmıştır bunun ilgili bilgi almak istediğimde ise yetkililerle görüştürmemişlerdir. Başımdan geçen bir olayı aktarıyorum. Ttnetin 4 yıllık müşterisiydim.Hem internet hem telefon anlamında.Fahiş fiyatlar ve pingler yüzünden hem telefon hem net hattımı toplattırdım.İşte sorun şimdi başlıyor.Ev numaram,cep numaram,tc kimlik numaram 3.şahısların eline geçmişti.Bağlantımı kestirdikten sonraki günlerde onlarca şirketten telefon aldım internet bağlantınızı bizden sağlayın diye üstelik cümleye bu şekilde başlıyorlardı: '' İyi günler xxx kişiyle mi görüşüyorum.Şu şu şu tarihte ttnet ile ilişkinizi kesmişsiniz.Size var olan kampanyalarımız hakkında diye konuya giriyorlardı.En az 10 farklı şirketten telefon aldım. Ttnete şikayette bulundum mail attım bana dönüş yapılmadı.Merkeze gittim.Beyefendi öyle bişey yok diye kapıdan gönderdiler beni.Ama işimiz bitmedi ttnet... Aldığın paralar haram olsun...

a.tolga

4.12.2011 11:44:57

0
quote:

Orijinalden alıntı: sorceress Mevlüt beyin icraatlerini çok beğeniyorum. Beyfendi biri kendisi. Türküye'de oyuncuları bir çatı altında toplamaya adamış kendini. Ancak bunun olabilmesi için evet bu oyun fiyatları bir şekilde mantıklı bir sisteme oturtulmalı.
önce bi Türkiye yazmayı öğrende sonra yorum yap

BSC Misafiri

4.12.2011 10:51:36

+1
ttnet sen kendi işine bak.İnternetin ne kadar yavaş hızlandır öyle gel.Hadi canım hadi...

Loveableintentions

3.12.2011 23:25:00

0
Tamam fikir güzel ama Adil Kullanım Yasası olan bir ülkeye istediğin kadar getir bunu, istediğin kadar al, bana ödediğim paranın hakkı olan interneti bile vermediği sürece elimi bile sürmem Playstore'a. Bir de ekstra para kazandıracağım? Oldu. Önce o yasayla ilgili bir şeyler yapılsın, 2 oyun indirip bütün bir ay dünya üzerinde kullanılmayan 1 mbps vermeyi biliyorlar insana şaka yapar gibi. Önce kendisini düzeltsin sonra böyle projelere adım atsın. Altından kalkamayacağı işlere bulaşmasın TTNET.

alcatraZFKeskin

3.12.2011 23:14:07

+1
sorması ayıp playstore nedir arkadaş türkçe isim niye bulamamışlar bu gerizekalılar ?

BSC Misafiri

3.12.2011 14:21:47

+1
İlk çıktığından beri sadece türkce altyazı veya düblaj desteği veren oyunları satması daha mantıklıydı böylece diğer firmaların böyle bi sistemin kulullmuş olduğunu görüp oyunlarını türkçeye döndürmeye başlıyacaklardır, nede olsa türkiyenin yarısından çoğu internete ttnet ile bağlannıyor. ancak şimdi türkçe destek vermeyen bir sürü oyun var sitede. bu yüzden diğer firmalar ingilizcede olsa türkçede olsa playstore de satışa çıkacağı için türkçe dil ve dublaj a yanaşmayacaklardır.. tam güzel bir iş oldu derken yine hüsranla bitti. üzücü.

Kuru Altı Pilav

3.12.2011 13:59:01

0
Röportaj yapılan kişi neden sürekli kendisini övüyor?

maximum54

3.12.2011 13:56:39

+3
Ttnet yazısı olan hayrattan su bile icmem bunlar kadar şerefsiz başka bi kurum yok kocaeli derince ilcesinin merkezinde 1gb interneti kopuk kopuk kullanıyoruz fatura hic aksamıyo sagolsunlar heray 50tl geciriyolar bunların yaptıgı resmi tefecilikten baska bisi degil. önce insanların verdigi paranın hakkını versin sonra bu tip islere kalksın adamdaki mantalite belli para yurtdısına gitmesin kimse nefes almasın herkez bize calıssın. kusura bakmayın konu uctu gitti ama okadar doluyumki bu firmaya karsı yazıyı görmeye tahammül edemiyorum artık hırsızdan farkı bu serefsizlerin

GodPan

3.12.2011 13:08:58

0
quote:

Orijinalden alıntı: PracticeMan

Senin örneğin "Benim gözüme girmeleri ve benim tercihim olmaları için Cola Turka'nın Coca Cola'yı geçmesi gerek" demek gibi bir şey olmuş. Röportajda parayı yurtdışına değil bize kazandırın olmuş. 1.5 milyon Süpercan oyuncusu var diyor, para kazanmak için Steam i geçmeleri gerek diyorsan sen, iş dünyasına henüz atılmadın yada yaşca biraz gençsin derim. Kapitalizmin hüküm sürdüğü bir Dünya da yaşıyoruz para kazanmanın türlü türlü yolları var. Edit : Playstore çok iyi bir hizmet Türk oyuncusu için destekleyelim.
Röportajda paranın yurtdışına gittiğini ve bu paraların ülkemizde kalmasından sözediliyor.Ben kullanıcı olarak hangisi daha uygun fiyatlı ise alışverişimi ordan yaparım.Ha tabiki fiyatlar eşitlenirse tabiki yerli olanı seçerim.Bu arada cola turka ile coca colanın tadları aynı değil ki zaten rekabet söz konusu değil Hala steam'ı geçmeleri lazım diyorum.O fiyatlara gelsin oturup izleriz kırdıkları rekorları. Yaşım ve tecrübelerim seni bağlamaz.Kişisel soruların varsa pm den ulaşabilirsin.Konumuzdan sapmayalım.Ayrıca haklısın para kazanmanın türlü türlü yolları var.Ama konumuz şuan o değil.Ve zaten bu oyunlar para kazanmak amacıyla yapılıp yayınlanmıyorsa konuşmakta gereksiz. Sen playstore iyi güzel diyorsan destek olmaya devam edebilirsin.

myresistance

3.12.2011 12:51:11

0
quote:

Orijinalden alıntı: Aizen Sousuke

Ben steam'e rakip olamazlar demedim, bunu dünyada hiçbir firma yada kişide diyemez demedim.Steam'in bişey söyleyip söylemediği hakkında bilgim yok. Söylediğim sadece para kazanmak istiyorlarsa tabiki playstore üzerinden,steam'i geçmeleri lazım.Çünki röpörtajda bunun hakkında konuşuldu.Paraların yurtdışına gittiğine dair.
Senin örneğin "Benim gözüme girmeleri ve benim tercihim olmaları için Cola Turka'nın Coca Cola'yı geçmesi gerek" demek gibi bir şey olmuş. Röportajda parayı yurtdışına değil bize kazandırın olmuş. 1.5 milyon Süpercan oyuncusu var diyor, para kazanmak için Steam i geçmeleri gerek diyorsan sen, iş dünyasına henüz atılmadın yada yaşca biraz gençsin derim. Kapitalizmin hüküm sürdüğü bir Dünya da yaşıyoruz para kazanmanın türlü türlü yolları var. Edit : Playstore çok iyi bir hizmet Türk oyuncusu için destekleyelim.

GodPan

3.12.2011 12:37:56

0
quote:

Orijinalden alıntı: PracticeMan

Ne alakası var ? Adam ben Steam e rakip olacağım demiyor. Bunu Dünyada hiç bir firma, kişide diyemez. Steam bizi kimse geçemez demesede çok iyi biliyorlar şu saatten sonra Pc de kimse geçemez Steam i .
Ben steam'e rakip olamazlar demedim, bunu dünyada hiçbir firma yada kişide diyemez demedim.Steam'in bişey söyleyip söylemediği hakkında bilgim yok. Söylediğim sadece para kazanmak istiyorlarsa tabiki playstore üzerinden,steam'i geçmeleri lazım.Çünki röpörtajda bunun hakkında konuşuldu.Paraların yurtdışına gittiğine dair.

myresistance

3.12.2011 12:17:42

0
quote:

Orijinalden alıntı: Aizen Sousuke Para kazanmak istiyolarsa steam'ı geçmeleri lazım ki oda mümkün değil
Ne alakası var ? Adam ben Steam e rakip olacağım demiyor. Bunu Dünyada hiç bir firma, kişide diyemez. Steam bizi kimse geçemez demesede çok iyi biliyorlar şu saatten sonra Pc de kimse geçemez Steam i .

GodPan

3.12.2011 11:41:46

0
Para kazanmak istiyolarsa steam'ı geçmeleri lazım ki oda mümkün değil

LoKRazieL

3.12.2011 10:49:28

0
Bence Bu Ülkeden Hiç Böyle Oyunlar,Konsollar,Multimedia beklemeyen adamlar daha 8 mps interneti bile veremiyorlar 640 kb gidio en fazla benimki bunlar oyun yapmaya kalksa 2 yıl içinde anca call of duty 1 grafiklerinde bir oyun belkiii...! yaparlar....korsanı önlemenin yoluda bu ülkede imkansız gibi görünüyor bir call of duty 100 tl bu oyunda kitlenin fazla olduğu lise öğrencisi günlük 5 10 tl atıyor cebe sen bunu aç aç gidip gelsen bile 10-20 gün bekliceksen hiç bekleme kardeşim zaten bir oyun 50 tl ise gümrük vergisi,kdv vergisi,satanın kar payı yani oluyor o oyun 100 110 tl insan parasına acıyor bu şekilde olduğu sürece korsanda herzaman var olucak....!

eXXeLanCCe

3.12.2011 05:00:00

0
5dk sol kulağımda 5dk sağ kulağımda dinledim.yoksa dinlemeyen kulağım sanırım işitme kaybı yaşayacaktı :) Mevlüt üstadım İstanbul Kıyamet Vakti ni yaptığınız için çok sağol.Yıllardır oynayan betacısı olarak.Oyun %100 yerli yapım olduğu için yıllarca destekledim ve plus paketlerini satın aldım.Yıllar öncesi bundan 5 yıl önce oyun ilk çıktığında mynet hesabı ile giriliyorda.daha sonraları sobee işi iyice genişletti ve oyun sektörü konusunda ttnet ile ortak oldu.başarılarının devamını dilerim.ülkemizin sen ve senin gibilerine ihtiyacı var...

Yeur

3.12.2011 03:59:26

0
[8D] Allah'ını seversen birşey yapma artık TTNET!!!! VAAT ETTİĞİN HIZI VER YETER'de ARTAR ......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111111111

LastStand

3.12.2011 02:59:43

+5
Oyun şirketleri artık pc oyunculuğuna önem vermemeye başladı. Sürekli konsoldan port edilmiş oyunlar çıkıyor. Konsoldan port edilmesini geçtim konsol sürümünden en az 1-2 ay geç çıkıyor. Geç çıkınca millet pc sürümü üzerinde fazladan uğraşılmış, optimizesi yapılmış sanıyor ama ortaya konsoldan direk port edilip başka bişey yapılmamış optimizesi yerlerde en düşük ayarlarda bile kasan b.ktan birşey çıkıyor. Bir de böyle bir oyuna 100 tl bayılmamı bekliyorlar. Sonra da vay efendim biz pc oyunculuğundan kar edemiyoruz da bilmem ne. Böyle devam ettikçe korsana devam arkadaş.

sabuncu

2.12.2011 23:49:51

0
Tartışmaya gerek bile yok kor tuttuğunu ediyorsa bu memlekette daha bir diyemeyeceğim

Guest-F97E00D06

2.12.2011 23:06:51

0
Play store gerçekten çok kaliteli, bende kullanmaya başladım

sorceress

2.12.2011 22:31:01

0
Mevlüt beyin icraatlerini çok beğeniyorum. Beyfendi biri kendisi. Türküye'de oyuncuları bir çatı altında toplamaya adamış kendini. Ancak bunun olabilmesi için evet bu oyun fiyatları bir şekilde mantıklı bir sisteme oturtulmalı.

stun

2.12.2011 21:34:23

0
ses mi yok ben mi sağır oldum :D

Batuist

2.12.2011 21:20:37

0
Türkiyede dünya standartlarında bir oyun geliştirmek için şimdi başlasak kaç yıl geriden geliriz???

blekbek

2.12.2011 20:47:27

+1
lan videodaymış sorun yarım saat hoparlörü düzeltmeye çalıştım

akibeel

2.12.2011 20:34:07

0
quote:

Orijinalden alıntı: Glukhovsky Neden Türkçe bir isim koymassınız ki ?
he yaw

BSC Misafiri

2.12.2011 20:29:06

-3
Korsanı Önlemenin Yolları 1-Torrent Sitelerinin Kaldırılması 2-Fiyatları Ucuzlatmak 3-Upload Yapılabilen Sitelerin Kapanması 4-Korsan Oyun İndirme Yapılabilen Sitelerin Kapatılması 5-Firmaların Ayrımcılık Yapmadan Pc Xbox Ps 3 Platformlarına Oyun Çıkarması 6-Oyunlarda Yenilik Olması Aynı Oyunları 2-3 Harita Ekleyip Karakter Yenileyip Piyasaya Sürülmemesi 7-Oyunların Senaryo Modunun Uzun Olması Multiplayer Eklenmesi 8-Oyunu Kıranların Tespit Edilip Hapise Atılması 9-Oyun Firmaların Oyun Çıktıktan Sonrada Oyunlarıyla İlgilenmesi ( Mültide Hilecileri Banlaması gibi) 10-Oyunun Dilleri Arttırılması En Az 10 Dil Olması ( Dublaj Olmasa Bile Alt Yazı Olmalı ) Bunlar olursa korsan büyük ölçüde azalır. Eğer bunlar olmasa korsanı asla yok edemezsiniz o sizi yok eder bu maddeler bence korsanı doğuruyor son zamanlarda firmaların oyunlarıyla ilgilenmemesi platform ayrımcılığı buda yetmezmiş gibi fiyatların pahalılığı nedeniyle korsan arttı bu böyle devam eder diyorum.Ayrıca hem bize ne oluyor onu anlamıyorum tamam kimse korsan istemez bende istemem bugün bile bir sürü oyunlar 150- 190 Tl fiyat biçiliyor ve haliyle Türk Oyuncular korsana yöneliyor ama yabancı ülkelerde durum bizim ki gibi değil orda fiyat 60 Dolar olduğu halde korsan devam ediyor önce Avrupa ve Amerika korsanı halletsin sonra biz Kendi içimizde Çözüm buluruz.Adamlar bizi düşünmüyor düşünse Türkçe Dil yapardı fiyatları azaltırlardı demeki bizi düşünmüyorlar ben neden onları düşüneyim ki?. Diyemiyorum çünkü adamlar emek harcıyo kolay değil arkadaşlar elimizden geldikçe orjinal alalım ben Fifa 12'yi orjinal aldım ve o takımları eklemek oyunculara puan eklemek menejer modu kupa modu falan derken ne kadar güzel bir emek olduğunu düşünüyorum elimizden geldiğince korsan kullanmamaya dikkat edelim.Herkese iyi oyunlar.

Kiiiwiii

2.12.2011 20:18:13

+1
Ben de isterim Türkiye'de oyun sektörü gelişsin Türkiye'de oyunların satıldığı ve Türkçe içerikli oyunların olmasını isterim fakat playstore baktım kutulu fiyatından daha fazla paraya oyunları satıyorlar ne için böyle bir şey yaptılar bilemiyorum fakat Steam ve benzeri sitelere rakip olacaklarını söylemişlerdi fakat şimdi sizlerde bakın siteye ben hizmetleri fiyatları ve kampanyaları konusunda baya endişeliyim maalesef :(

blizzard3

2.12.2011 19:44:57

0
su bizim yaptıgımız su hakem futbol ve süper canı oyunlarını gorunce yabancıları gercekten ayakta alkıslıyorum adamlar nakadar ilerdeler yav yaklasık 25 yıl onden geliyorlar adamlar köpek gibi calısmıslar biz de kopek gibi yatmısız simdiyee kadar

blizzard3

2.12.2011 19:40:11

0
süper can :)

BSC Misafiri

2.12.2011 18:59:25

0
abi ebn geliştiriyorum ama nasıl satıcama bilmiyorum bunun için hangi firmalarlan görüşmeliliyom projlerimde de var bunları nasıl ticari olarak geliştire bilirim

xdorukx

2.12.2011 18:58:16

0
kukalarim kosarak uzaklasti

.BUTTERS STOTCH.

2.12.2011 18:57:06

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt Böyle devam... Yurt dışında bizim ödediğimiz paraya fiber 40-50Mbps alıyor millet. Bizde pingler yüksek yetmiyor bir oyunu orjinal alsanız bile Steam gibi bir yerden oyunu indirene kadar zaten çok büyük bir zaman kaybı oluyor. Günümüz oyunları 10-15GB arası iken bizim internet ile indirmesi 1gün sürüyor en azından.MW3 ve BF3 örneklerini verebiliriz. Oyunlar zaten Online tabanlı. Ancak SP moduna da şöyle bir oynuyoruz en azından. Ee ben oyunun single'ını bitireceğim süreden fazlasını indirmeye harcıyorum, ne anladım bu işten? Yurt dışındakiler biz daha oyunu indiremeden SP'sini bitirmiş oluyorlar...İnternet alt yapısının çok gelişmesi lazım çoook...Bu arada bizdeki bakır kablolar ile nasıl olacak bu iş? şehir içi ping uçar, hız düşer, alt yapı kaldırmaz, yine TTnet'e yine servislere bir ton laf edilir. Böyle sitelerin oluşması çok güzel, tabii fiyatları uygun olduğu sürece. Yoksa neden uğraşayım ki indirmeye? Gider alırım aynı paraya olur biter, hiç değilse DVD'sini aldım derim... Ayrıca Türkiye'deki oyun sektörünün vergiler canını okuyor... %18 KDV % bilmem kaç bilmem ne vergisi bir bakıyorsunuz fiyat 2ye katlanmış... Dolar üzerinden gelen oyunlar zaten fazla fazla artıyor...Ayda 1-2oyun alınabilir bana kalırsa ancak bakıyorum da fiyatlara 120-150TL'i geçmeye başlamış, 200TL'e gidiyor. Kur'dan oluyorsa da bir şekilde fiyatların düşürülmesi lazım. Basit korsan kullanıcı mantığı: Oyunun orjinali 120TL(kutulu) gider 5TL'e alırım olur biter. 1-2ay sonra multi de kırılırsa tamamdır... Korsana karşıyım ama fiyatlara bir çözüm bulunmalı...Kimse kusura bakmasın da 100-120TL bir oyuna veremem... Tamam bir maliyeti var ve bir fiyatı olacaktır ama bunun makul tutulması lazım...Anca Keyler alınabilir fiyatlı oluyor. 25-50TL arası bir oyun için gayet uygun bir fiyat bana kalırsa...Bizimkilerin yapacakları işten hayır gelmez diyorum ben. Çünkü ne düzgün alt yapı ne de oyunlar için düzgün fiyat var... Bakır kablo, yüksek ping, yavaş internet, yetersiz altyapı, yüksek fiyat=biz korsan ve Key kullanımına devam ediyoruz Lalalalalaalala....
+1, +2, +3 ve hatta +bütün forum

MertLIVE

2.12.2011 18:55:34

-1
Sanırım kulaklığımın sağ hoparlörü bozuldu

galaksi546

2.12.2011 18:54:46

+2
ben türkiyeye gelmeden önce... ben türkiyeye gelmeden önce ... ben türkiyeye gelmeden önce...

Firaristt

2.12.2011 18:44:36

+23
Böyle devam... Yurt dışında bizim ödediğimiz paraya fiber 40-50Mbps alıyor millet. Bizde pingler yüksek yetmiyor bir oyunu orjinal alsanız bile Steam gibi bir yerden oyunu indirene kadar zaten çok büyük bir zaman kaybı oluyor. Günümüz oyunları 10-15GB arası iken bizim internet ile indirmesi 1gün sürüyor en azından.MW3 ve BF3 örneklerini verebiliriz. Oyunlar zaten Online tabanlı. Ancak SP moduna da şöyle bir oynuyoruz en azından. Ee ben oyunun single'ını bitireceğim süreden fazlasını indirmeye harcıyorum, ne anladım bu işten? Yurt dışındakiler biz daha oyunu indiremeden SP'sini bitirmiş oluyorlar...İnternet alt yapısının çok gelişmesi lazım çoook...Bu arada bizdeki bakır kablolar ile nasıl olacak bu iş? şehir içi ping uçar, hız düşer, alt yapı kaldırmaz, yine TTnet'e yine servislere bir ton laf edilir. Böyle sitelerin oluşması çok güzel, tabii fiyatları uygun olduğu sürece. Yoksa neden uğraşayım ki indirmeye? Gider alırım aynı paraya olur biter, hiç değilse DVD'sini aldım derim... Ayrıca Türkiye'deki oyun sektörünün vergiler canını okuyor... %18 KDV % bilmem kaç bilmem ne vergisi bir bakıyorsunuz fiyat 2ye katlanmış... Dolar üzerinden gelen oyunlar zaten fazla fazla artıyor...Ayda 1-2oyun alınabilir bana kalırsa ancak bakıyorum da fiyatlara 120-150TL'i geçmeye başlamış, 200TL'e gidiyor. Kur'dan oluyorsa da bir şekilde fiyatların düşürülmesi lazım. Basit korsan kullanıcı mantığı: Oyunun orjinali 120TL(kutulu) gider 5TL'e alırım olur biter. 1-2ay sonra multi de kırılırsa tamamdır... Korsana karşıyım ama fiyatlara bir çözüm bulunmalı...Kimse kusura bakmasın da 100-120TL bir oyuna veremem... Tamam bir maliyeti var ve bir fiyatı olacaktır ama bunun makul tutulması lazım...Anca Keyler alınabilir fiyatlı oluyor. 25-50TL arası bir oyun için gayet uygun bir fiyat bana kalırsa...Bizimkilerin yapacakları işten hayır gelmez diyorum ben. Çünkü ne düzgün alt yapı ne de oyunlar için düzgün fiyat var... Bakır kablo, yüksek ping, yavaş internet, yetersiz altyapı, yüksek fiyat=biz korsan ve Key kullanımına devam ediyoruz Lalalalalaalala....

Glukhovsky

2.12.2011 18:31:18

+7
Neden Türkçe bir isim koymassınız ki ?

S

2.12.2011 18:28:16

+1
Bu kafayla Türkiye oyun geliştirmede 1 numara olur demi.

gfbekir

2.12.2011 18:26:31

0
videoyu izlemedim ama bence oyun calismasi diye bir sey yoktu bu zamana kadar

Faunus

2.12.2011 18:24:06

+5
Sol kulagim kaniyor sanirim!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Bölüm Sonu Canavarı 8/10 41 oy
KÜNYE
Bölüm Sonu Canavarı ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
426 kişi bu oyunu takip ediyor.
2.0
0
OY
0
PC TEST SİSTEMİMİZ
  • İşlemci Intel Core i7-4790K 4.00 GHz
  • RAM 8 GB DDR3 1600 MHz
  • Ekran Kartı Nvidia GeForce GTX970M 4GB GDDR5
  • Sabit Disk 128GB SSD