Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Dungeons of Dredmor Video İnceleme

9 Ağustos 2011 Gökhan Yılmaz 63 İzlenme Sayısı: 32153 Video süresi: 06:04 Video İnceleme
Video otomatik başlamasın
URL
Embed
YouTube Kanalımıza Abone Olun

Uçsuz bucaksız zindanlar...

Sıra Tabanlı RPG Turn Based Rol Yapma Dungeons of Dredmor Gaslamp Games Roguelike
Oyun Odası: Assassin's Creed: Revelations Özel Video Ön İnceleme: The Elder Scrolls V: Skyrim
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Millennium

17.8.2011 22:24:45

0
Çok güzel bir oyuna benziyor, var mı acaba şu Ramazan ayında oyunu Steam'den hediye edecek alçakgönüllü

dasdacik

16.8.2011 09:29:52

0
bak ''küçük'' kardeşim git yukardaki yorumları oku bi anla neyin ne olduğunu

wictoRy

15.8.2011 23:45:26

0
quote:

Orijinalden alıntı: wildlove

bence şu resimdekilerden biri http://resim.thgtr.com/sites/default/files/resimler/internetkafe.img_assist_custom-478x359.jpg
ya ne taktınız yaşıma siz? oyuncu olmak için üniversite bitirmek mi gerekiyor? oyunu beğenmemiş olamaz mıyım ki hemen internet kafedeki küçük çocukların kefesine koydunuz beni

wildlove

15.8.2011 20:26:28

-1
quote:

Orijinalden alıntı: dasdacik

Utku Sıkıcıkoğlu E-mail E-mail Utku-s Doğum günü 1 Mayıs 1997; doğum günü herşeyi açıklıyor
bence şu resimdekilerden biri http://resim.thgtr.com/sites/default/files/resimler/internetkafe.img_assist_custom-478x359.jpg

İnsanoğluinsan

15.8.2011 19:30:51

0
Grafikleriyle alakası yok ama cidden oyun eğlenceliye benzemiyor

dasdacik

15.8.2011 07:57:19

0
quote:

Orijinalden alıntı: Utku-s yaa bu grafiğin neresi 7.6 ben olsam 1.5 2 falan veririm flash oyunların grafiği bile daha iyi.
Utku Sıkıcıkoğlu E-mail E-mail Utku-s Doğum günü 1 Mayıs 1997; doğum günü herşeyi açıklıyor

wictoRy

14.8.2011 22:55:44

-2
yaa bu grafiğin neresi 7.6 ben olsam 1.5 2 falan veririm flash oyunların grafiği bile daha iyi.

Fingolfin.

10.8.2011 21:37:29

0
Önemli olan keyif almak.Ahım şahım grafikler olmuş zevk almamışın o zaman nolcak.

emrahcey

10.8.2011 19:18:25

+2
Bu oyun Yaşı 30 ve üzerinde olan tabiri yerindeyse hardcore oyuncular için... > Transport Tycoon Deluxe'u hala oynamayı ve oynarken zevk almayı bilen biri olarak hatta ara ara Amiga emulatörleriyle eski oyunları tekrar oynayan biri olarak bence güzel bir yapım.

Aras.

10.8.2011 12:27:22

0
öyle bir durum yok, ben grafiklerin kötü olmasını neden ilerlemediğini söylemiştim. Sebebi dediğiniz gibi bütçeymiş ve herkes oyunu senaryosu için oynarmış. Dahada tartışmaya gerek yok ben grafiklerin çok kötü olduğunu neden ilerlemediğini söyledim, siz en son az çok ilerler ama bu şekilde paradan devam eder dediniz. Benim hatam, boşuna tartıştık. Millet bu oyun alınır mı, buına para mı vericeksiniz vs. dedi, bana yüklendiniz. Ama ben size niye böyle bir oyunu oynuyorsunuz tarzı bir şey demedim. Herkes kendi istediği oyunu oynar. Benim tek yakındığım nokta demin dediğim grafiklerdi, oda para sıkıntı yüzündenmiş. Yoksa dediğiniz gibi Minecraft'ın hayran kitlesinin büyük olduğunu da bilirim, Limbonunun görünüşünü de..

zero2900

10.8.2011 12:20:49

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Aras De Souza ben oyun yapımcılığı konusunda bir şey anlamıyorum diye üstte söylemiştim, senin 300,000 doları yanlış anlamışım üzgünüm. neyse 10 yıl sonra aynı grafiklerle yenisi çıkar devam niteliğinde oyunu oynarsınız. Ben grafiklere laf attım, oynanışa bilmem neye zevkinze 2D ye laf söylemedim, grafiklerde hiç gelişmeyecekse bu oyun için benim diyecek lafım kalmaz. İlk yorumumudan bu yoruma grafiklerin neden milim ilerlemediğini söyledim. Siz bütçe mütçe dediniz, e bunların yine bütçesi olmaz yıllar sonra yine aynı grafikle oyunu çıkarırlar. Çoğu oyun yeni bir oyun çıarkdıkça grafikleri güzelleşir, ama bunda ilerleme olmuyacağını siz söylüyorsunuz. Buyrun oynayın
Belki bu yapımcı ilerletemez ama zaten ilerlemesini isteyen yok bu bir tür anlamadığın nokta burası 30 yıl sonrada bu tür devam edecek bu yapımcı para sıkıntısı nedeniyle bu şekilde bir oyun yapmış olabilir ancak limbo veya minecraft gibi yapımcısının parası olan oyunlar 30 yıl sonrada değişmemiş olacak :) Çünki bu bir tür yani sen bu türü sevmiyorsan uzatmana gerek yok git sevdiğin oyunu oyna... He bu arada arkadaşlar bazı sitelerde site yönetimi konuların popülerliğini arttırsın diye bazı kimselere tartışma çıkarması vs için mesaj başına ve uzunluğuna göre para ödüyor belki bu ares de DH nin tuttuğu biridir. Bu işi bilmeyenler olur mu öyle şey demesin pek çok kişinin bunu yaptığını biliyorum. Hatta arkadaşım da x forumunda bu işde çalışıyor :D Banada teklif etti ama ben saçma tartışmalara katlanamadığım için ve internette troll damgası yememek için reddettim tabi ki. Ancak dikkat ettiniz mi sitenin yaptığı inceleme vs konuları tartışmalarla uzuyor. Bu sizce rastalntı mı? Her incelemede ve haberde bir troll beliriyor konu belli bir raiting aldığında troll ulu bir vahiy gelmiş gibi herşeyi kabullenip sıradan bir üye gibi devam ediyor. Ta ki bir sonraki incelemeye vs kadar. Ve zaten bu arada bakınız bu konuda konu listesinin sürekli en başında ve biz ne söylersek söyleyelim ares duymazdan geliyor. Bence bu söz ettiğim sistem DH de baya kullanılıyor ;)

dasdacik

10.8.2011 12:15:01

0
oyunun grafikleri gelişti ama 2d ayriyettende eski oyunu hadi grafiğini yenileyip satalım demediler rogue like diyo o zaman gider rogue 2 çıkarırlardı dimi? gerçekten anlamadan yorum yapmada üstüne yok üstteki hatanı anlamışsın ama diğer hatalarını hala devam ettiriyorsun az incele lütfen

Androalphus

10.8.2011 12:13:40

0
Ne olduğun çıkan oyunun grafiklerini milim ilerlememiş diye nitelemenden belli oluyor merak etme. Sanıyorsun ki bu oyunu yapanlar 20 yıl öncesinin teknolojisinde kaldığından böyle yapmışlar oyunu. Yazık.

Aras.

10.8.2011 12:10:09

0
ben oyun yapımcılığı konusunda bir şey anlamıyorum diye üstte söylemiştim, senin 300,000 doları yanlış anlamışım üzgünüm. neyse 10 yıl sonra aynı grafiklerle yenisi çıkar devam niteliğinde oyunu oynarsınız. Ben grafiklere laf attım, oynanışa bilmem neye zevkinze 2D ye laf söylemedim, grafiklerde hiç gelişmeyecekse bu oyun için benim diyecek lafım kalmaz. İlk yorumumudan bu yoruma grafiklerin neden milim ilerlemediğini söyledim. Siz bütçe mütçe dediniz, e bunların yine bütçesi olmaz yıllar sonra yine aynı grafikle oyunu çıkarırlar. Çoğu oyun yeni bir oyun çıarkdıkça grafikleri güzelleşir, ama bunda ilerleme olmuyacağını siz söylüyorsunuz. Buyrun oynayın

zero2900

10.8.2011 12:01:23

0
quote:

Orijinalden alıntı: Aras De Souza

1 kere oyun konusu isteği açtım, kim ne yazdıysa oynadım. Emin olki ingilizcem yeteri derecede, anlaşılmayacak bir durum yok. Ben ourmlarımda 2011 yılında değil miyiz dedim, hiç kimseye 2d oyun oynamayın bu ne boktan oyun, buna nasıl para verikcesiniz tarzı şeyler söylemedim. Ben 2011 yılında böyle grafik mi olur dedim, siz kısıtlı bütçe dediniz, ne kadar kısıtlı dediğim 100,000 dolar dediniz, ama 300,000 dolara kat kat iyisi yapılacağını kendiniz söylediniz. E meğer sizin gibi bir çok fanı varmış oruyunun, niye biraz daha bekleyip biraz daha para koyarak reklam alarak 300,000 dolarlık projeyi yapmadılar ? Oyunun incelemesi geldiği an herkes aldı, sevidğini söyledi vs. vs., demekki uzun zamandır bu oyunu bekliyormşusunuz. COD fanı manı da değilim, sizin dediğiniz gibi grafiğe çok ama çok önem versem gider crysis bitirir, BF3'ü sabırsızlıkla beklerdim vs. Ki senaryoyu o ingilizcenle anlıyamazsın diyorsun, o yüzden uzun zamandır HL3'ü bekliyorum değil mi ? Half Life serisi Dünya'da ki en iyi serilerden biridir, ve ahım şahım bir grafiği yoktur. Ben bu cümlemi haftalar önce HL3 konusunda yazmıştım. E hani ingilizcem yoktu, hani grafiğe çok önem verirdim, o zaman niye Half Life serisini defalarca kez bitirdim ?
Senin bikere tutumun saçma 300.000 dolara oyun u yapmıyorlar sadece Oyun Motorunu kiralıyorlar dedim. Oyun yapmak oyun motorundan ibaret olsaydı al bak aşağıda benim yaptığım bir oyun çalışmasından resimler var sana güzel görünebilir ama devam edemedk çünki 40 kişilik bir ekibin içindeydim ve Unreal Engine 3 kullanıyorduk. 40 kişilik ekiple 3D oyunu UE3 de yapmanın yıllık gideri (oyunun tüm masraflarıyla birlikte) 5 milyon dolar olduğu için (stüdyo kirası,sanatsal çalışmalar,kayıt ve animasyon çalışmaları gideri...vs) Ve bu kadar bütceylede yapılan oyunun zaten kaliteli olmayacağı için proje iptal edildi. Halbuki çok iyi ve konusunda uzman kimseler vardı ekipte.Senaryosuda oldukça derin ve sürükleyici idi. Bu adamlarda belki böyle başladı ancak iptal etti ve 2D bir oyun yapmaya karar verdi BASİT ANCAK EĞLENCELİ bir oyun yapmaya karar verdiler.Ayrıca Unreal Engine ın materyallerini düzenlemediğin sürece yapıcağın oyun en fazla Unreal Tournament in basit bir kopyası olur. Unreal Engine ın kodlarını ve materyallerini düzenlemek için ise motoru tüm lisans haklarıyla geçici süreliğine SATIN ALMAN gerekir ki buda başlı başına pek çok sözleşme ve bol para ister. Bak biz birşeyler denedik UE3 de ancak UT ın fanlara ait bir modu gibi olmaya başlamıştı: Ve unutma piyasada ne kadar ücretsiz oyun motoru olursa olsun oyunu satmaya kalktığında herkes cüzdanını masaya koymanı ister ;) Ayrıca 2011 yılındayız ve yukarıdada yazdığım gibi 2D oyunlar üzerine kurulu bir konsol olan DS in Dünya çapında her yaş grubundan çok sağlam bir oyuncu kitlesi var... Eee adamlar salak mı bilmiyorlarmı 2011 de olduklarını neden hala 2D Pokemon oynuyorlar? Çünki zevk için oynuyorlar ve grafiğin oynanıla bilirlikten sonra geldiğinin farkındalar ;)

Lusscy

10.8.2011 11:57:46

0
Bunlar babadan oğla nesil galiba.

darkest earth

10.8.2011 11:56:28

0
quote:

Orijinalden alıntı: Aras De Souza

BF3 MW3 PES12 Driver: San Francisco AC:Revelations LOTR:War in the North Kasım Siz yorumları g*tünüzden anlarsanız olacağı buydu.
Misafirler bile bebe ilan etmiş adamı ya

Aras.

10.8.2011 11:46:25

0
quote:

Orijinalden alıntı: zero2900

AC:Revelations LOTR:War in the North Bu tip oyunları oynuycak ingilizce ve anlıyacak kafa sende olmadığı için direk COD a yönelip senaryosunu bile anlamadan oraya buraya kurşun sıkıp oyunu bitirip "vay beaahdhsa ne oyundu laaa" gibi tavırlar içine girip ertesi günü foruma "COD MW3 benzeri oyun önerisi" diye konular açacaksın :) Adam doğru konuşmuş :)
1 kere oyun konusu isteği açtım, kim ne yazdıysa oynadım. Emin olki ingilizcem yeteri derecede, anlaşılmayacak bir durum yok. Ben ourmlarımda 2011 yılında değil miyiz dedim, hiç kimseye 2d oyun oynamayın bu ne boktan oyun, buna nasıl para verikcesiniz tarzı şeyler söylemedim. Ben 2011 yılında böyle grafik mi olur dedim, siz kısıtlı bütçe dediniz, ne kadar kısıtlı dediğim 100,000 dolar dediniz, ama 300,000 dolara kat kat iyisi yapılacağını kendiniz söylediniz. E meğer sizin gibi bir çok fanı varmış oruyunun, niye biraz daha bekleyip biraz daha para koyarak reklam alarak 300,000 dolarlık projeyi yapmadılar ? Oyunun incelemesi geldiği an herkes aldı, sevidğini söyledi vs. vs., demekki uzun zamandır bu oyunu bekliyormşusunuz. COD fanı manı da değilim, sizin dediğiniz gibi grafiğe çok ama çok önem versem gider crysis bitirir, BF3'ü sabırsızlıkla beklerdim vs. Ki senaryoyu o ingilizcenle anlıyamazsın diyorsun, o yüzden uzun zamandır HL3'ü bekliyorum değil mi ? Half Life serisi Dünya'da ki en iyi serilerden biridir, ve ahım şahım bir grafiği yoktur. Ben bu cümlemi haftalar önce HL3 konusunda yazmıştım. E hani ingilizcem yoktu, hani grafiğe çok önem verirdim, o zaman niye Half Life serisini defalarca kez bitirdim ?

RickGrimes

10.8.2011 11:41:42

+1
fena diil oyun

zero2900

10.8.2011 11:41:07

0
quote:

Orijinalden alıntı: Aras De Souza

BF3 MW3 PES12 Driver: San Francisco AC:Revelations LOTR:War in the North Kasım Siz yorumları g*tünüzden anlarsanız olacağı buydu.
AC:Revelations LOTR:War in the North Bu tip oyunları oynuycak ingilizce ve anlıyacak kafa sende olmadığı için direk COD a yönelip senaryosunu bile anlamadan oraya buraya kurşun sıkıp oyunu bitirip "vay beaahdhsa ne oyundu laaa" gibi tavırlar içine girip ertesi günü foruma "COD MW3 benzeri oyun önerisi" diye konular açacaksın :) Adam doğru konuşmuş :)

Aras.

10.8.2011 11:29:59

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri aras de souza sen ne gereksiz bi insansın lan? anana babana yazık ya ciddiyim. uğraşmaya gerek yok gerçi, kasım dediğine göre call of duty veledi olduğun belli. profilinde de dh liseliler imzası var zaten. skyrim demeyin beyler, böyle bi çocuk skyrim bekleyemez, yapamaz.
BF3 MW3 PES12 Driver: San Francisco AC:Revelations LOTR:War in the North Kasım Siz yorumları g*tünüzden anlarsanız olacağı buydu.

zero2900

10.8.2011 11:20:56

+1
ORK@ Katılıyorum bugün hala mario oynanıyor ve genelde 2D oyunlara sahip bir konsol olan DS daha düne kadar yok satıyordu 3DS ise birlikte oyun kıtlığı nedeniyle satışları gerilemiş olsada Dünya çapında dev bir kitleye 2D oyunlarla sahip olan bu el konsolu bile çoğu şeyi açıklıyor :) Şimdi bu sözlerimden şu çıkarılmasın "ben 2d severim 3d sevmem" kesinlikle böyle birşey söylemiyorum ve iddia da etmiyorum. Bende DA,SF, Fifa gibi oyunlar oynuyorum ama "2D oyun eskidir yok bu yılda bu ne grafik" bilmem ne gibi kendisinin bile içten içe saçmaladığını kabul etmiş kişiler buraya gelip ahkam kesmesinler. :)

0RK

10.8.2011 10:18:04

0
Oyunlar için grafik en önemsiz şey bana kalırsa. Sonuçta bugün hala Mario bile oynanıyor...

Androalphus

10.8.2011 10:15:38

0
Aras sinemadan birazcık anlasaydın renkli gösterim teknolojisi çıktıktan sonra bile sanatsal filmlerin siyah beyaz olanlarının da olduğunu bilirdin. Boş boş konuşmakta üstüne yok hiç kullanmadım şimdiye kadar ama hakikaten trolsün.

BSC Misafiri

10.8.2011 10:04:43

0
gittin ve bu oyuna paramı verdin?

BSC Misafiri

10.8.2011 10:04:26

0
00:56 Bir Doom gördüm sanki ?

Holy-Ghost

10.8.2011 08:29:10

0
öncelikle yukarda boş boş laflara girişmişiniz sadece alıntılar var beğenmiyosan beğenmedim dersin susarsın, oyunu beğenen zaten beğenir alır beğenmeyen konuya güle güle der. RPG olarak gerçekden çok güzel ilk vidyosunu görmeden rpg olduğunu bilmeden heyhat bune demiştim ama oyunun rpg olması grafiklerin önemini düşürüyor zaten bence rpgde detayları , içinde yapabileceklerin önemlidir.oyun çok güzel grafiklerden az bi problem var okadar oda üstte sölediğim gibi rpg öğesinde önemini kaybediyor. İnceleme içinde yine arkadaki müzik ilk başlarda sesi bastırmış.

BSC Misafiri

10.8.2011 03:58:50

0
aras de souza sen ne gereksiz bi insansın lan? anana babana yazık ya ciddiyim. uğraşmaya gerek yok gerçi, kasım dediğine göre call of duty veledi olduğun belli. profilinde de dh liseliler imzası var zaten. skyrim demeyin beyler, böyle bi çocuk skyrim bekleyemez, yapamaz.

Aras.

9.8.2011 22:31:42

0
quote:

Orijinalden alıntı: zero2900

Laf soksam şuan bunları yazamazdın ;) He bu arada forum zaten seni bebe ilan etmiş hiçkimse iplemiyo ben sana laf sokzam nolucakki sen yine şuan olduğu gibi saçmalayıp dandik dandik mesajlar yazmaya devam edersin...Öğrenme ve tartışma gibi bir niyetin yok tek amacın saçmalamak ve karşıt görüş ne olursa olsun onu savunmak işte biz bu yüzden sana ve senin gibilere güzel bir baş yapıt hediye ediyoruz :)
hadi sen bu oyunu bitirdikten sonra, yenisini beklersin

zero2900

9.8.2011 22:26:48

0
quote:

Orijinalden alıntı: Aras De Souza

aman tanrııım çok pis laf soktu, şimdi napmalıyım
Laf soksam şuan bunları yazamazdın ;) He bu arada forum zaten seni bebe ilan etmiş hiçkimse iplemiyo ben sana laf sokzam nolucakki sen yine şuan olduğu gibi saçmalayıp dandik dandik mesajlar yazmaya devam edersin...Öğrenme ve tartışma gibi bir niyetin yok tek amacın saçmalamak ve karşıt görüş ne olursa olsun onu savunmak işte biz bu yüzden sana ve senin gibilere güzel bir baş yapıt hediye ediyoruz :)

Aras.

9.8.2011 22:15:58

0
quote:

Orijinalden alıntı: zero2900

Saçmalıyorsun sana cevap yazmıyacağım çünki bu forumdaki çoğu kişi gibi bende senin seviyene düşmeyeceğim biz sizin gibilere troll diyoruz herşeyden öte oyun kavramınız boş bir kabuk şimdi ikile burası gerçek oyuncuların mekanı ;) Ezilirsin sonra diğer troll arkadaşların dalga geçer seninle :D :D Sen git hikayesini bile anlıycak kadar ingilizcen olmadan call of duty oyna adam vur sevin multide seviye geliştir arkadaşların senin hakkında konuştuğunu popüler olduğunu düşün ve küçük boş dünyanda mutlu mutlu yaşa. :)
aman tanrııım çok pis laf soktu, şimdi napmalıyım

zero2900

9.8.2011 22:13:09

0
quote:

Orijinalden alıntı: Aras De Souza

2D zevk => GTA
Saçmalıyorsun sana cevap yazmıyacağım çünki bu forumdaki çoğu kişi gibi bende senin seviyene düşmeyeceğim biz sizin gibilere troll diyoruz herşeyden öte oyun kavramınız boş bir kabuk şimdi ikile burası gerçek oyuncuların mekanı ;) Ezilirsin sonra diğer troll arkadaşların dalga geçer seninle :D :D Sen git hikayesini bile anlıycak kadar ingilizcen olmadan call of duty oyna adam vur sevin multide seviye geliştir arkadaşların senin hakkında konuştuğunu popüler olduğunu düşün ve küçük boş dünyanda mutlu mutlu yaşa. :)

Aras.

9.8.2011 21:38:24

-1
quote:

Orijinalden alıntı: zero2900

Sen tabi 100 bin doları cep harçlığınla karşılaştırınca çok para sanıyorsun günümüz oyunları 20-30 milyon dolara yapılıyor... Ayrıca mantığın tam bir troll mantığı... 2D oyun eski değildir 2D bir Kamera Bakış Açısıdır. Ve eski bile olsa oyun oyundur zevk için oynanır gözlerin efekt görmek istiyorsa git avatar filmini izle veya bencmark testleri yap. Ayrıca world of goo vb 2D oyunlar pek çok 3D oyunu silip süprebilecek güçtedir kaldı ki dediğim gibi küplerden oluşan minecraft beta sürümünde toplamda 1.5 milyon satmıştır oyuncu sayısı ise (korsan kullanıcılar dahil) 11 milyondur ;)
2D zevk => GTA

Lamelif_

9.8.2011 20:41:35

+1
Dönemin oyunlarının %80'inden daha iyi.

zero2900

9.8.2011 20:32:50

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Aras De Souza demek istediğimi geri kafanızla anlamıyorsunuz. oyun yapımcılığından anladığımda yok, millet ne yazdıysa aynısını buraya geçiriyorum, orda ücretsiz yazıyordu. bkz 1950'li filmler siyah beyaz bkz eski oyunlar 2d bkz 2010'lu oyunlar renkli bkz yeni oyunlar pek 2d rastlanmıyor. basit örnek siyah beyaz filmler için oyunculara para veriyorlardı, şimdi ise kimi youncular doğal yaşama katkıda bulnmak için vs. bedavaya oynuyor ama renkli oluyor. geri kalınırda bu kadar kalınmaz, 100 bin dolara oyunlar anca bu kadar mı oluyordu ? e siz diyorsunuz bunların parası yok bir grup kendi hallerinde oyun yapıyorlar, üsttekiyle aynı şeye gelmiyor mu oyun devam niteliğinde demiş birisi milim değiştirmemiş mi bunlar ? aynı grafik farklı senaryo ile mi devam etmişler ? aradan o kadar yıl geçtiği halde ?
Sen tabi 100 bin doları cep harçlığınla karşılaştırınca çok para sanıyorsun günümüz oyunları 20-30 milyon dolara yapılıyor... Ayrıca mantığın tam bir troll mantığı... 2D oyun eski değildir 2D bir Kamera Bakış Açısıdır. Ve eski bile olsa oyun oyundur zevk için oynanır gözlerin efekt görmek istiyorsa git avatar filmini izle veya bencmark testleri yap. Ayrıca world of goo vb 2D oyunlar pek çok 3D oyunu silip süprebilecek güçtedir kaldı ki dediğim gibi küplerden oluşan minecraft beta sürümünde toplamda 1.5 milyon satmıştır oyuncu sayısı ise (korsan kullanıcılar dahil) 11 milyondur ;)

Aras.

9.8.2011 20:20:50

-1
demek istediğimi geri kafanızla anlamıyorsunuz. oyun yapımcılığından anladığımda yok, millet ne yazdıysa aynısını buraya geçiriyorum, orda ücretsiz yazıyordu. bkz 1950'li filmler siyah beyaz bkz eski oyunlar 2d bkz 2010'lu oyunlar renkli bkz yeni oyunlar pek 2d rastlanmıyor. basit örnek siyah beyaz filmler için oyunculara para veriyorlardı, şimdi ise kimi youncular doğal yaşama katkıda bulnmak için vs. bedavaya oynuyor ama renkli oluyor. geri kalınırda bu kadar kalınmaz, 100 bin dolara oyunlar anca bu kadar mı oluyordu ? e siz diyorsunuz bunların parası yok bir grup kendi hallerinde oyun yapıyorlar, üsttekiyle aynı şeye gelmiyor mu oyun devam niteliğinde demiş birisi milim değiştirmemiş mi bunlar ? aynı grafik farklı senaryo ile mi devam etmişler ? aradan o kadar yıl geçtiği halde ?

zero2900

9.8.2011 20:02:49

0
quote:

Orijinalden alıntı: Aras De Souza

sana cevap veren oldu mu ? oyunu küçük bütçe diyorsunuzda nasıl yaptılar anlamadım. hacı sen 5 lira ver, ben 10 lira koyarım vs ?
30 kişilik indie stüdyonun UE3 ile oyun geliştirmesi için 300 bin dolara ihtiyacı var ;) Neden 100 bin dolar harcayıp yapmak varken senin ücretsiz sandığın ve o liseli kafanla oyun yapımcılığından çakmayan düşünce yapınla hareket etsin adamlar? İzometrik ve 2D engine ların ücretsiz olanları var onları kullanıyorlar.Bütcelerinide çeşitli stüdyo masraflarına ve çalışanların maaşına ayırıyorlar gidip bi motora 300 bin dolar vermek nerde tüm oyunu 100 bin dolara yapmak nerde ama sen bunu çakozlayamassın ;)

BSC Misafiri

9.8.2011 19:54:56

0
cevap verilmesi mi gerekiyor arkadaşın mesaj yazması için? bu gibi eski tip grafik motorları ücretsiz, oyun paralı olsa da ücretsiz olsa da. indie oyunlar nasıl yapılıyor sanıyorsun o küçük beyninde, gerçekten merak ediyorum. fikrin yoksa zikrin de olmasın ey liseli..

Aras.

9.8.2011 19:50:37

-1
quote:

Orijinalden alıntı: zero2900

Puff yeter trollüğün bilmeden konuşuyorsun Unreal Engine ile yaptığın oyunu satmaya kalkarsan her geliştirici için koltuk başı 10 bin dolar ödemek ZORUNDASIN eğer oyunu satmayıp beleşe dağıtacvaksan Unreal Engine ı ücretsiz kullana bilirsin... Bence iğice batmadan ya adam gibi araştırmalar yapıp gel yada artık bu konuda mesaj yazma...
sana cevap veren oldu mu ? oyunu küçük bütçe diyorsunuzda nasıl yaptılar anlamadım. hacı sen 5 lira ver, ben 10 lira koyarım vs ?

dasdacik

9.8.2011 19:35:33

0
gittim aldım oyunu (siteden yani) çokda memnunum şu an oyundan sizede tavsiye ederim yorumlara aldırış etmeyin 5 dolar gibi küçük bir miktarı gerçekten sadece müzikleri bile hakedirken size bir oyun veriyolar bence ergenler böyle oyunlara yorum yaptığında

Çin Malı Üye

9.8.2011 19:23:46

-1
Atari oyunları hala yapılıyomu

BSC Misafiri

9.8.2011 19:18:52

0
Trol detected.

zero2900

9.8.2011 17:26:00

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Aras De Souza

http://forum.donanimhaber.com/m_35621002/tm.htm
Puff yeter trollüğün bilmeden konuşuyorsun Unreal Engine ile yaptığın oyunu satmaya kalkarsan her geliştirici için koltuk başı 10 bin dolar ödemek ZORUNDASIN eğer oyunu satmayıp beleşe dağıtacvaksan Unreal Engine ı ücretsiz kullana bilirsin... Bence iğice batmadan ya adam gibi araştırmalar yapıp gel yada artık bu konuda mesaj yazma...

Aras.

9.8.2011 17:21:49

0
quote:

Orijinalden alıntı: Janissary- Bu oyuna ''incelemesi yapılır mı ?'' diyenler herhalde Call Of Duty ile büyümüş kişilerdir.Ayrıca böyle bir oyunda grafiklere takılmak mantıksız.Sonuçta bu oyun düşük bir bütçeyle yapılmıştır.Her oyundan Unreal Engine 3 motoru gibi şeyler beklemek saçmalık.
http://forum.donanimhaber.com/m_35621002/tm.htm

BSC Misafiri

9.8.2011 17:10:15

0
abi siteye üye değilim, misafir olarak takip ediyorum incelemeleri fakat şu aras de souza denen çocuğun trollüklerine ben bile alıştım siz nasıl garip karşılıyorsunuz? kâle almayın şu çocuğu boşverin.

zero2900

9.8.2011 17:00:15

0
quote:

Orijinalden alıntı: wildlove

indie games kavramını duymadın herhalde. bunlar büyük ekiplerle, büyük reklam kampanyaları yürüten oyunlar değildir ve bütçeleri kısıtlıdır. bu oyunların amacı eskiyi bir nebze yaşatabilmek, yaratıcılığı konuşturabilmektir. son yıllarda steam'ın da katkısıyla indie gaming denilen olay büyümekte ve bağımsız yapımcıları heveslendirmektedir. bu devirin oyunları bazı oyuncu kitlelerine (ben de dahil) yavan geldiği için bu tarz oyunlara yönelim artmaktadır. ben mesela bu tarzla kalmıyorum 15-20 sene öncesinin oyunlarını oynuyorum (şu sıralar secret of evermore oynuyorum mesela snes'ten, bu oyunu son nesil oyunların tümüne tercih ederim, hem oyun bu devirde bile harika görünüyor hem de daha özgün bir senaryosu var). ben yine o kadar eskiye gitmedim henüz ama gidenler, sadece metin tabanlı frp, macera oyunları oynayanlar bile var. evet hem de bu devirde. bence şaşırılacak bir şey yok.
Seni tebrik ederim gerçekten çok güzel açıklamışsın. Yahu artık 1 haftanın üzerinde beni başında tutabilen oyun yok sadece beni değil çoğu kişi için bu böyle gel gelelim 1 aydır minecraft oynuyorum oyun sadece küplerden ve basit texturelerden ibaret ancak cod muş bilmemneymiş bana o kadar özgürlük ve zevk vermedi. Sadece küplerden meydana gelmiş random bir dünyada yapa bileceklerimiz sınırsız... Yahu oyun dediğin budur arkadaş gereğinde eğleneceksin gereğinde yaratıcılığın artacak. Al eline bazukayı 100 kişi öldür yeni bi arch açılsın sevin cutscene girsin araya heyecanlan ve oyunu bitir. Bu mudur oyunculuk? Kimsenin tercihlerine laf söylemeye hakkım yok tamam ama lütfen oyunları fifa ve coddan ibaret sananlar bu oyun ne beauea gibi ağzını trolleştirerek bilmişlik taslamasın :) Not: Minecraft da ev yapmaktan başka ne yapılabilir diyen arkadaşları kendi pixelartlarımdan oluşan minecraft videomla yanlız bırakıyorum :)

Janissary-

9.8.2011 16:59:48

+2
Bu oyuna ''incelemesi yapılır mı ?'' diyenler herhalde Call Of Duty ile büyümüş kişilerdir.Ayrıca böyle bir oyunda grafiklere takılmak mantıksız.Sonuçta bu oyun düşük bir bütçeyle yapılmıştır.Her oyundan Unreal Engine 3 motoru gibi şeyler beklemek saçmalık.

wildlove

9.8.2011 16:45:23

0
quote:

Orijinalden alıntı: Aras De Souza ultrasonik bir grafik isteyen kim ? ama şu yılda şu teknolojiyle böyle bir oyun ?
indie games kavramını duymadın herhalde. bunlar büyük ekiplerle, büyük reklam kampanyaları yürüten oyunlar değildir ve bütçeleri kısıtlıdır. bu oyunların amacı eskiyi bir nebze yaşatabilmek, yaratıcılığı konuşturabilmektir. son yıllarda steam'ın da katkısıyla indie gaming denilen olay büyümekte ve bağımsız yapımcıları heveslendirmektedir. bu devirin oyunları bazı oyuncu kitlelerine (ben de dahil) yavan geldiği için bu tarz oyunlara yönelim artmaktadır. ben mesela bu tarzla kalmıyorum 15-20 sene öncesinin oyunlarını oynuyorum (şu sıralar secret of evermore oynuyorum mesela snes'ten, bu oyunu son nesil oyunların tümüne tercih ederim, hem oyun bu devirde bile harika görünüyor hem de daha özgün bir senaryosu var). ben yine o kadar eskiye gitmedim henüz ama gidenler, sadece metin tabanlı frp, macera oyunları oynayanlar bile var. evet hem de bu devirde. bence şaşırılacak bir şey yok.

Aras.

9.8.2011 16:37:47

-1
ultrasonik bir grafik isteyen kim ? ama şu yılda şu teknolojiyle böyle bir oyun ?

wildlove

9.8.2011 16:33:26

+1
bayılıyorum şu "2011'de ne bu grafik yeaa, o kadar para döktük sisteme yea" diye ağlayanlara. benim sıkça verdiğim bir örnek vardır snes'teki donkey kong country, chrono trigger, final fantasy iv felan hala güzel görünür ve 10 sene sonra da oynanır. ama sizin o son teknoloji cod'larınızın, crysis'lerinizin ne bileyim dragon age'lerinizin yüzüne bile bakılmaz 3-5 sene sonra buna emin olun. 3 boyutlu grafik iyi demek değildir. önemli olan sanat tasarımıdır, shader, poligon veya makinenizi ne kadar kastırdığı değildir. görsellikte sanat tasarımı kalıcıdır dx11 kullanması değil. oyunun senaryo, karakter gelişimi, zorlayıcılığı vb etkenleri saymıyorum bile çünkü son model oyunlarda esas olmayan öğeler onlar. grafik fetişisti olmayan arkadaşlarıma saygılar, grafik fetişisti olan cod50 bile çıksa alırım diyen ergen yavrılara da başka bir şeyler ama saygılar değil.. ek: bu oyunu seven arkadaşlara cthulhu saves the world (yeni) ve eschalon (bu da yeni sayılır ama tam old school rpg) serisini de tavsiye ederim

dasdacik

9.8.2011 16:19:09

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Bu oyunun video incelemesi yapılırmı? He bide bu oyunu savunan arkadaşlar cok cocukca konuştunun farkındadır umarın yok 2011 deki %80 deişirmiş Ben sana ne diyimki??
bir üstteki arkadaş cevap vermiş yeteri kadar ama sana biraz tavsiyede buluniyim oyunlarını grafiğine değil verdiği zevke hikayesine komikliğine bak derim örnek verirsek şu ana kadar bir çok diablo serisine benzer oyun çıkartılmışdır fakat hiç biri bu oyunun yerini tutmamışdır peki niye sence grafiği yüzündenmi? hiç sanmıyorum o oyunun hikayesi bile bir baş yapıtdır

zero2900

9.8.2011 16:13:48

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Ben sana ne diyimki??
Not: Senin ne dediğinin bizi hiç iplemiyor... :)

zero2900

9.8.2011 16:08:39

+1
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Bu oyunun video incelemesi yapılırmı? He bide bu oyunu savunan arkadaşlar cok cocukca konuştunun farkındadır umarın yok 2011 deki %80 deişirmiş Ben sana ne diyimki??
Muhtemelen yukardakilerden birinin fake ağzısın ayrıca ben oyunculağa amigalardan nintendolardan başladım senin gibi medal of honor dan başlayıp "vaaay süper oyunmuş" diyenlerden değiliz biz. ;) muhtemelen 12 yaşındasın anlamaman çok normal atari salonuna gitmişliğin kaç kere acaba? Gerçi gitsende anlamassın birşey boşa jeton harcarsın bak senin netten bir fotonu buldum :D

BSC Misafiri

9.8.2011 15:45:20

-2
Bu oyunun video incelemesi yapılırmı? He bide bu oyunu savunan arkadaşlar cok cocukca konuştunun farkındadır umarın yok 2011 deki %80 deişirmiş Ben sana ne diyimki??

SilentLegend

9.8.2011 14:55:32

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Aras De Souza 2011 yılında değil miyiz beyler ?
Sok Noktayı Koydun Diyorum Helal.

Aras.

9.8.2011 14:33:59

-1
quote:

Orijinalden alıntı: zero2900

Şarjöründe mermi bile olmayan COD MW3 ü bu oyun a tercih etmem. Grafik benim için önemli değil,elbetteki kalkıp 20 sene önceki oyunları oynamıyorum... Ama karşımda beni eğlendiren bir oyun varsa yılı grafiği vs hiç önemli değil.Kaldıki bu oyundan braid gibi cafcaflı veya limbo gibi tek renk grafikler beklemek saçmadır eğer gothic türü oyun ilginizi çekmiyor ve içinizi karartıyorsa zaten size göre değildir. Bunu alakasız oyunlarla mukayese etmeye gerek yok. Oyunu bu inclemeden sonra satın almayı düşünüyorum böyle oyunlar en azından benim gibi türün severleri tarafından desteklenmeli. Herkese keyifli oyunlar.İnceleme için teşekkürler umarım bağımsız yapımların incelemeleri devam ederi :)
tamam

zero2900

9.8.2011 14:32:04

+2
quote:

Orijinalden alıntı: Aras De Souza

kasımın sonlarına doğru yorumunu tekrar okuman dileklerimle..
Şarjöründe mermi bile olmayan COD MW3 ü bu oyun a tercih etmem. Grafik benim için önemli değil,elbetteki kalkıp 20 sene önceki oyunları oynamıyorum... Ama karşımda beni eğlendiren bir oyun varsa yılı grafiği vs hiç önemli değil.Kaldıki bu oyundan braid gibi cafcaflı veya limbo gibi tek renk grafikler beklemek saçmadır eğer gothic türü oyun ilginizi çekmiyor ve içinizi karartıyorsa zaten size göre değildir. Bunu alakasız oyunlarla mukayese etmeye gerek yok. Oyunu bu inclemeden sonra satın almayı düşünüyorum böyle oyunlar en azından benim gibi türün severleri tarafından desteklenmeli. Herkese keyifli oyunlar.İnceleme için teşekkürler umarım bağımsız yapımların incelemeleri devam ederi :)

Okisht

9.8.2011 14:19:36

+1
limbo 2d olduğu için grafikleri kötü mü oluyor? limbonun grafikleri en üst seviyedeydi bence fakat 2 boyutlu olduğu için insanlar bunu kötü grafikli olarak algılıyor. bence kendine ufakta olsa yer bulabilir bu oyun bilgisayarlarda. ölünce kazandınız yazmasıda harikaymış

Aras.

9.8.2011 14:03:34

+1
quote:

Orijinalden alıntı: razz_raziel Herşey grafik değil, önemli olan aldığımız keyif. İyi oyunlar :) /Gökhan
Limbonun grafikleri ahım şahım değil, aldığım keyif olumluydu, bu oyundan pek beklentim yok :)

bu oyunu 2011 de çıkmış oyunların %80 ine değişirim (alice madness returns dragons age 2 gibi oyunlar olmasa %99 da olurdu bu rakam) kasımın sonlarına doğru yorumunu tekrar okuman dileklerimle..

iamrich

9.8.2011 13:52:06

0
eğer bir oyunu tozlu raflardan çıkartıp tekrar yapacaksanız bu konuda iddialı olmanız gerekir. grafikler bence çok kaliteli olmasa da en azından braid deki gibi olabilirdi eğlenceyi arttırmak için seslendirme ve ara videolarla geçişler yapılabilirdi . tamam eski bi tür ama sadece oynanışa sadık kalınmalıydı yoksa böle 16 bitlik grafiklerle bi yere varamazlar . ses için 8 puan çok fazla ama oynanablirlik için 8,5 ideal olmuş

dasdacik

9.8.2011 13:47:44

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Aras De Souza 2011 yılında değil miyiz beyler ?
bu oyunu 2011 de çıkmış oyunların %80 ine değişirim (alice madness returns dragons age 2 gibi oyunlar olmasa %99 da olurdu bu rakam)

razzraziel

9.8.2011 13:45:57

+3
Herşey grafik değil, önemli olan aldığımız keyif. İyi oyunlar :) /Gökhan

Aras.

9.8.2011 13:39:57

-16
2011 yılında değil miyiz beyler ?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Dungeons of Dredmor 0/10 0 oy
KÜNYE
Dungeons of Dredmor
Editör Notu: Herkesin oynayabileceği başarılı bir yapım.
8,4 Puan
2.0
1
OY
2
PC TEST SİSTEMİMİZ
  • İşlemci Intel Core i7-4790K 4.00 GHz
  • RAM 8 GB DDR3 1600 MHz
  • Ekran Kartı Nvidia GeForce GTX970M 4GB GDDR5
  • Sabit Disk 128GB SSD
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız