Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

İzometrik Rol Yapma Oyunu Dragonkin: The Banished Şubat 2025'te Geliyor

 
 
İzometrik aksiyon rol yapma oyunlarına bir yenisi daha eklenecek. Bu yapımda 4 kahramandan biri olarak yer alabiliyor ve istediğiniz şekilde hem tek oyunculu hem de çok oyunculu bir şekilde oyunu oynayabiliyorsunuz. Farklı deneyimler yaşayabileceğiniz ve gerçekten de ilgi çekici ortamlarla karşılaşabileceğiniz bu yapımda düşman sürüleri ile büyük bir mücadeleye atılabiliyor ve dikkat çekici mekaniklerle beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Şehrimizi geliştirebileceğiniz ve bu şehri arkadaşlarınızla beraber paylaşabileceğiniz bu proje, farklı farklı oyun türlerini bir araya getirmeye de çalışıyor ve burada yapacağımız hamlelerle beraber değişkenlik gösteren bir dünya içerisinde yer alabiliyoruz.
 
 
Avlamaya hazır 4 Kahraman ile beraber atılacağımız oyunda her bir kahramanın farklı sınıfları bulunuyor. Bu sınıflarla beraber her bir karakterin farklı özelliklerinin olduğundan bahsedebilir ve burada yer aldığımız süre boyunca dikkat çekici özellikleri düşmanlara karşı yansıtabiliyoruz. Elbette bu karakter sınıflarını bir yandan geliştirirken diğer yandan ise oyunda dilediğimiz şekilde yer alabilir ve böylece kendimizi daha da güçlü hale getirmeye hazırlanıyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda ne kadar çok güçlü olabilirsek o kadar çok düşmanı ortadan kaldırabilir ve bununla beraber de oyunda daha fazla ilerlemeye başlıyoruz.
 
Ejderhaların hüküm sürdüğü bir dünyada yer aldığımız bu yapımda bu ejderhaları ortadan kaldırmak için büyük bir mücadeleye atılıyor ve bunları ortadan kaldırmak için hem kendimize hem de ekip arkadaşlarımıza güvenebiliyoruz. Oyunda dört kahraman sınıfından biri olarak oynayabiliyor ve bunlarla beraber dilediğimiz gibi yozlaşmış bir dünya içerisine adım atabiliyoruz. Ejderhaların lordlarını bularak onları yok edebileceğimiz bu yapımda elbette bu yol gerçekten de zorlu bir yapıyı temsil ediyor.
 
 
 
Kötü canavarların bizlere sunulması ve aynı zamanda her kahramanın farklı şekillerde yer alması oyundaki çeşitliliği arttıran unsurlar arasında yer alıyor ve bunlarla beraber de final düşmanlığına yaklaşmak için burada ilgi çekici bir ortama geçiş yapabiliyoruz. Her kahraman sınıfı ile beraber ejderhalarla savaşmak için kendi becerilerimize ve savaş yeteneklerimizi burada güçlendirmeye hazırlanıyor.
 
Bunlarla beraber oyunda ilerlerken istediğimiz şekilde yer alabiliyoruz. Buzul savaşçı olarak yer alabildiğimiz bu yapımda ejderhaların beyaz kanalı içen bir buz güçlerine sahip olan sınıfla oynayabiliyor ve bu sınıfla beraber de aslında daha güçlü bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Diğer taraftan oyunda cadı olarak ilerleyebildiğimiz bu yapımda mavi ejderha kanıyla beraber bezeli olduğumuz bir sınıfa adım atabiliyor ve ejderhaların ve insanların birlikte yaşadığı bir dünyayı hayal eden bu sınıf ile beraber elektrik ve ejderha güçlerini ele geçirmeye hazırlanıyoruz. İşte bu noktada farklı sınıfların farklı yetenekleri bulunuyor ve bunları ortaya çıkarmak ve aynı zamanda düşmanlara karşı kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor.
Öte yandan oyunda şövalye ve okçu sınıfları da yer alıyor. Şövalye sınıfıyla beraber savaşarak ve kendi pençelerinizi kazıyarak ilerleyebileceğiniz bir yapı bulunurken, okçu sınıfıyla beraber menzilli atabileceğiniz oklarla düşmanları yaralayabiliyor, ortadan kaldırabiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirebiliyorsunuz. Dolayısıyla hangi sınıfı daha iyi bir şekilde kullanacağınızı ve hangi sınıf üzerinde usta olmak istediğinizi düşünüyorsanız ona göre seçimlerinizi yapabiliyor ve bu seçimlerle beraber de siz de kendi oynanışınızı özelleştirebiliyorsunuz.
 
 

Hem oynanışınızı özelleştirebileceğiniz hem de kişiselleştirebileceğiniz bu yapımda kendi oyun tarzınızı oyuna yansıtabilirsiniz ve bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir. Çünkü bu deneyimi kendinize göre özelleştirebiliyor ve kişiselleştirebiliyorsunuz. Kendinize özgü bir aksiyon deneyimi oluşturabileceğiniz bu yapımda bu deneyim elbette kişiye göre değişkenlik gösterebiliyor. Çünkü bazı noktalarda farklı oyuncular farklı sınıflar seçebiliyor veya farklı hareket kombinasyonları ile beraber de oyunda ilerlemeye çalışıyor. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca çeşitlilik gösteren ve farklılık gösteren unsurları kendinize göre kullanabiliyor ve hem stratejinizi hem de planlamalarınızı burada oyuna dahil eden tamamen siz olabiliyorsunuz. Aynı zamanda seçimleriniz burada değişkenlik gösterebilir ve bu seçimlerle beraber farklı yola doğru ilerleyebiliyorsunuz.

Oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre ön plana çıkan Ancestral Grid adlı bir mekanik sistemi bulunuyor. Bu mekanik sistemi ile beraber karakterinizi seviye atlatabiliyor ve seviye atlattıktan sonra da elbette onu daha güçlü bir savaşçı haline getirebiliyor ve yeni becerilerin kilidini de açabiliyorsunuz. Aynı zamanda bu sistemle beraber eşsiz bir savaş deneyimi haline getirmek için kullanılan yaratıcı bir mekanik olarak karşımıza çıkıyor ve bununla beraber de savaş ganimetleri elde edebiliyor ve farklı donanımlarla ve güçlerle beraber de oyunda ilerlemenize ilerleyiş katabiliyorsunuz.
 
Oyunda kendi savaş tarzınızı belirleyebiliyor ve bu savaş tarzı ile beraber daha güçlü olmak için en iyi şekilde oyunda yer almaya başlıyor ve en iyi şekilde de bu becerileri kullanabiliyorsunuz. Her kahramanın kendine özgü bu Grid sistemi bulunuyor. Bu sistem ile beraber dilediğiniz şekilde farklı sistemleri karşılaştırabiliyor ve aynı zamanda sınırsız kabiliyet ve değiştirici kombinasyonların yer aldığı bu yapı ile beraber farklı oyun tarzları ile karşılaşabilir ve dilediğiniz şekilde oyunda ilerleyebiliyorsunuz.
 
 
 
Bu noktada yapılabilecekler oldukça fazla değişkenlik gösterebiliyor ve hangi becerileri kullanmak istiyorsanız o becerileri kullanabilir ve ona göre de kendi hamlenizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Diğer taraftan hangi kombolar yapmak istiyorsanız o kombolar göre kendi düşmanlarınızı ortadan kaldırabiliyor ve böylece düşmanları nasıl ortadan kaldıracağınıza da tamamen siz belirleyebiliyorsunuz.
 
Oyunda yine geliştirici ekibin belirttiğine göre keşfedilecek ilgi çekici bir dünyada olduğundan bahsedebilir ve bu dünya içerisinde ilgi çekici bölgeleri doğru adım atabiliyorsunuz. Her bölgenin kendine ait karakterlere, düşmanlara, ortamlara ve atmosferlere sahip olduğu belirtiliyor. Buraları keşfetmek tamamen sizin işiniz oluyor. Oyun içerisinde farklı düşman çeşitliliği yer alıyor ve bir de 3 maç çeşitliliği ile beraber kendinize doğmuş havalarda, antik Adalarda, zehirli bataklıklarda, volkanik topraklarda ve daha fazla kısımda bulabiliyorsunuz. Her bölge içerisinde elbette resim çekebileceğiniz ve ekran görüntüsü alabileceğiniz dikkat çekici unsurların olduğundan da bahsedebiliyoruz. Böylece oyunda her bölgenin kendine has kültürü, canavarları ve kaynakları olduğundan da bahsedebiliyoruz.
 
 
 
Bunlarla beraber ilgi çekici bir noktaya adım atabiliyor, bu noktaları keşfetmeye hazırlanıyor ve bu keşiflerle beraber de kendi deneyiminizi özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Hedefleriniz doğrultusunda elde edebileceğiniz bir şehir ortamının olduğundan da bahsedebiliyor ve ejderhalardan korunmak ve aynı zamanda onlardan kaçıp kurtulmak için bu şehir içerisinde yer alabiliyorsunuz. Şehirde aldığınız kararlarla beraber istediğiniz şekilde büyüme gerçekleştirebiliyor ve yaptığınız seçimlerin buradaki büyümeye nasıl etki ettiğini deneyimleyebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda yer aldığınız süre boyunca bu seçimlere oldukça özen göstermeniz ve aynı zamanda ne yapacağınıza karar vermeniz gerekiyor.

Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi hem tek oyunculu hem de arkadaşlarınızla beraber oynayabileceğiniz 4 oyuncuya kadar çevrimiçi çok oyunculu oluyor. Bununla beraber dilediğiniz şekilde maceraya atılabilir ve çevrimiçi olarak oyunu deneyimleyebilirsiniz. Oyun deneyimini bir üst seviyeye taşıyabilen ve aynı zamanda hikaye içeriğini arkadaşlarınızla beraber tamamlayabileceğiniz bu yapım, izometrik aksiyon rol yapma deneyimini sevenlere hitap ediyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız elbette bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun haberler 2024
Assassin’s Creed Jade'in 2025 Yılına Ertelendiği Bildirildi 2si1: PS5 Pro kaç TFLOPs?

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız