Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'den 48 Saatlik Oyun Geliştirme Yarışması

 
     İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü öğrenci topluluğu tarafından 48 saatlik bir oyun geliştirme maratonu düzenleniyor. Etkinlik iki eşzamanlı etkinlikten oluşacak. Bunlardan biri 48 Saatlik bir oyun geliştirme maratonu, diğeri ise oyun sektöründen uzmanların vereceği seminer ve workshoplar olacak.

     Ana etkinliğimiz olan 48 saatlik maratonun konsepti GGJ (Global Game Jam), Ludum Dare gibi dünya çapında düzenlenen etkinliklere benzeyen ve Türkiye çapında düzenlenen bir Game Jam diyebiliriz.

     Game Jam paralelinde sektörden uzmanların tecrübeleri ve oyun geliştirme teknolojileri hakkında verecekleri seminer ve atölyeler. İçerikleri kesinleştiğinde web sitemizden duyurulacak.

Peki Nedir Bu Game Jam ?
 
    Game Jam, geliştiricilerinin hep birlikte oyun geliştirmeleri, bilgi ve tecrübe paylaşımı yapabilmeleri ve birlikte iyi vakit geçirebilmeleri için düzenlenen bir etkinliktir. Bu etkinlikler dünya çapında düzenlenebildiği gibi (Ex: GGJ), 5-10 kişiyle de yapılabiliyor. Game Jam’de genel olarak amaç önceden belirlenmiş bir süre içinde oyun geliştirmek.

    Birçok Game Jam’de oyun geliştirmeye başlanmadan önce bir tema belirleniyor ve geliştiriciler oyunlarını bu tema üzerinden geliştiriyor. Bu şekilde geliştiriciler yaratıcılıklarını oyunlarında gösterme fırsatı buluyor.

     Game Jam’ler genellikle yarışma şeklinde yapılır ve beğenilen oyunlara ödüller verilir. Ama asıl amaç yarışmak değil paylaşımdır. Etkinlik 8-9-10 Mayıs tarihlerinde İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde gerçekleşecektir. Etkinliğin web sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.
 
Basın Bülteni
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Oyun Geliştirme İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Oyun Game Jam
Wasteland 2'nin PS4 ve Xbox One Sürümleri 1080p'de Çalışacak Haftalık Canlı Yayın Programımız (6 Nisan - 12 Nisan)
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Bowser Zeki

8.4.2015 02:49:07

0
Benim arkadaş katılmıştı geçen sene buna. Ondan sonra bi oyun firmasında çalışmaya başladı.

letingo

7.4.2015 09:34:25

+1
Yarışmadan ziyade haberde söylendiği gibi paylaşım için çok iyi. Katılımcılar orda birbirlerini tanıyarak, sektör içinde yeni insanlar tanımış, bilgilerini paylaşmış olacaklar. İlerde iş birlikleri bile yapabilirler. Böyle bir ortamın oluşturulması güzel olmuş.

BSC Misafiri

6.4.2015 23:11:42

0
bu yarışmanın emsalini minecraft'ı yaratan notch'un katıldığı yarışmalardan biliyorum. oldukça keyifli ve faydalı oluyorlar. zaten bu süre içerisinde bir battlefield, gta yaratılması amaçlanmıyor. amatör ve kendini ispat etmek isteyenlere verilen bir fırsat gibi düşünebilirsiniz. türkiye'de gerçekleşmesi oldukça sevindirici bir proje. umarım yaygınlaşır.

obantr

6.4.2015 21:10:47

-3
48 saatte yapılan oyundan hayır gelmez ama yarışma yapmaları güzel bir şey. Bir oyun yapımı için gerekli süre oyunda olacak oynanış dinamiklerin oyunun büyüklüğü ve kapsamına göre 1 yıldan 5 yıla kadar sürebilir.

ardaq

6.4.2015 18:08:11

-1
siz bu işin içindesiniz, siz de bir oyun yapın görelim.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız