Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

İptal Edilen Half-Life 3 ve Left 4 Dead 3'ten Resmi Detaylar

 
Geoff Keighley 22 yıl önce Gabe Newell ve Valve'ı ziyaret ederek The Final Hours of Half-Life'ı yazmıştı. Geoff Keighley 20 yılın ardından Valve'ı tekrar ziyaret ederek bu sefer Half-Life: Alyx - Final Hours'ı oyuncularla buluşturdu.

Görseller, fotoğraflar ve videolar içeren multimedya deneyimi Half-Life: Alyx - Final Hours bugün itibarıyla Steam'de çıkışını gerçekleştirdi.

Daha önce hiç paylaşılmamış konseptler ve görsellerin kilidini açmak için interaktif bulmacalar, geliştirici ekibin kullandığı kaynak dosyaları kullanarak Headcrab ses efektleri oluşturma imkanı, Half-Life: Alyx ofisine üç boyutlu tur, geliştiricilerle röportajlar ve Valve'ın protopini oluşturduğu fakat iptal ettiği bazı oyunlar hakkında bilgiler içeriyor.
 
Valve, Half-Life: Alyx'ten önce en az 5 tane Half-Life projesini iptal etmiş ve bunların arasında Half-Life 3 de bulunuyor.

2013 ve 2014 yıllarında Source 2 motoru ile geliştirilen Half-Life 3'te Left 4 Dead'den oynanış esintileri ve geleneksel hikaye ilerlemesi ile birlikte tekrar oynanabilirliği artırmak için prosedürel olarak üretilmiş binalar ve görevler gibi unsurlar planlanıyormuş. Geliştirme sürecinde G-Man karakterinin aktörü Frank Sheldon'ın yüzünü taramaya kadar gitmişler fakat Source 2 motoru tamamlanmamış ve proje çok ilerlemeden iptal edilmiş.

Half-Life 3 dışında Half-Life temalı başka bir VR shooter oyunu ve Half-Life 2'deki Borealis gemisinde geçmesi planlanan VR projesi iptal edilmiş. Bunların dışında detaylarını bilmediğimiz en az iki tane daha iptal edilen Half-Life oyunu var.

Left 4 Dead 3 de Valve'ın iptal ettiği oyunlar arasında. Fas'ta açık dünyada geçmesi ve aynı anda yüzlerce zombiyi içermesi planlanıyormuş. Bu oyun da tamamlanmamış Source 2 motoru sebebiyle iptal edilmiş.

Ayrıca The Elder Scrolls, Dark Souls ve Monster Hunter gibi serilerden esinlenen bir rol yapma oyunu ve Minecraft tarzı voxel oyunu da iptal edilmiş.

Half-Life: Alyx - Final Hours Steam sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. 18,50 TL'den satışta ve sanal gerçeklik cihazı gerektirmiyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Half Life Half Life 2 Episode 3 Valve Half Life 3
Microsoft, Oyun Stüdyoları Almaya Devam Etmeyi Planlıyor Valve Çalışanları Yeni Bir Half-Life Oyunu Yapmak İstiyor
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Cpt. MacMillan

12.7.2020 12:40:36

0
L4D3 gelmeli abi ucu açık çok senaryo var hl de oyle değil blu shifti ayri opposing force u ayrı ele alınmış

BSC Misafiri

11.7.2020 13:30:52

0
Yani bu oyunlar kesinlikle çıkmayacak mı?

alsndnz

10.7.2020 10:30:49

0
quote:

Orjinalden alıntı: ReflexAction Source 2 motoruna ne oldu peki ?
kullaniliyor dota 2 de ne olacak

ReflexAction

9.7.2020 23:13:02

0
Source 2 motoruna ne oldu peki ?

Rcp272

9.7.2020 22:33:15

0
Ben gelecek adına umutluyum.Bir hl3 gelmez belki ama efsane oyunlar yapacakları kesin.Her oyunları dönemin trendlerinde uzak yenilik içeren oyunlar ve bizim tam ihtiyacımız olan şeyler.Motor hazır artık üretim faslına geçmişlerdir.Vaktinde Campo Santo stüdyosu In The Valley of Gods'ı bir proje için (Alyx) için ara verdiklerini söylemişlerdi.Alyx sonrasında da oyuna devam etmeyeceklerini Valve içindeki başka bir projede çalışacaklarını söylemişlerdi.

YildirimBuyucusu

9.7.2020 22:31:53

+2
Gabe abimiziz iptal ettirmediği oyun kalmamış. Hey maşallah be. Ama hakkını yemeyeyim, Half Life Alyx güzel bir VR oyunuydu. Ama altını çiziyorum, VR oyunu, VR oyunlarını diğer oyunlarla kıyaslayamam. VR oyunlarını oyun olarak değil deneyim olarak görüyorum. Gelecekte bu fikrim değişir belki, ama şu zamanlar VR'a geçilecek zamanlar değil. VR teknolojisinin çok gelişmesi gerekiyor.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Half Life 3
+ TAKİBE
AL
92 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız