Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

id Software Endüstrinin Gidişatından Kaygılı

Bazı oyunlar çok kaliteli olsa da, popüler olmayı başaramıyorlar. Bu dönemde popüler olmak, kaliteli olmaktan daha önemli diyebiliriz.

     Oyun endüstrisinin artık popüler yapımlar etrafında toplanması oyun geliştiricilerini rahatsız ediyor. Bu firmalardan birisi de oyun dünyasına çok önemli yapımlar kazandıran id Software. Stüdyonun yaratıcı yönetmeni Tim Willits bu konudaki şikayetlerini şu sözlerle aktardı:
 
    "Büyük yapımlar sadece daha da büyüyecekler, ama bu devam edemez. Bence oyun endüstrisi kötüye gidiyor. Popüler yapımlar, hiç kuşkusuz çok başarılı oluyorlar. Böyle birkaç yapım var ve diğer oyunların hepsi ise can çekişiyor."
 
     "Call of Duty oyunlarının satışları ile Crysis satışlarına bakın ve Crysis kaliteli bir oyun. Arada eğlence olarak çok az fark olmasına rağmen satış anlamında milyonlarca fark var."
 
     Bu durumun geliştirici ve yayıncıları zor durumda bıraktığını söyleyen Tim Willits şikayetlerine şu sözlerle devam ediyor:
 
     "Oyun endüstrisi artık çok daha pahalı hale geldi. Önemli yapımlar daha da pahalı ve yeni bir IP (yepyeni bir seri) yaratmak ve kumar oynamak çok riskli. Eğer kumar oynamak istiyorsanız, başarılı olacağınızdan emin olmalısınız."
 
     "Rage Top 10'da yer alan oyunlar arasında yeni olan tek oyundu. Bu da bizim Doom, Quake ve Wolfenstein'ı bir kenara bırakmamızın tek nedeniydi. Eğer RAGE'i biz geliştirmeseydik, bu oyun kimsenin umrunda olmayacaktı."
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak CVG Rage id Software id5 tech Bethesda PC PS3 Xbox 360 iPhone
Dark Souls'taki Donma Sorunları Gideriliyor FIFA 12 Ultimate Team Aktif Hale Geldi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

EmuMaster

22.9.2011 17:31:06

+1
"Call of Duty oyunlarının satışları ile Crysis satışlarına bakın ve Crysis kaliteli bir oyun. Arada eğlence olarak çok az fark olmasına rağmen satış anlamında milyonlarca fark var." Beni anlayan biri çıktı oda oyun yapımcısı çıktı.Crysis harbiden kaliteli bir oyun.Özellikle 1. oyunu.ID'nin oyunlarıda güzel özellikle wolfenstein 2003 fanatiği olduğum bir oyundur. Rage ise hiç kuşkusuz süper gelecek.Sabırsızlıkla bekliyoruz.Bu sonbahar sezonu mükemmel oyunlar geliyor. İd software yapımcıları konuşmayı biliyor abi helal olsun adamlara.

Yurerl Carson

22.9.2011 17:29:56

0
quote:

Orijinalden alıntı: _EXcCc_ Yurerl Carson ama sen ID SOFTWARE gibi düşünmüyosun .Crysis kaliteli bir oyun diyor ve crysisin en iyi olduğu yer grafikleriydi:).Call uf duty ise senaryosu ile bir yerlere gelmiş. ID SOFTWARE'ın ne demek istediğini anlamamışsın sanrıım.
Ben konu dışı bir serzenişte bulundum orada. Yeni oyunculara atıfta bulundum, grafik ve isme takılıp kaldıkları için. Ve firmalara da atıfta bulunuyorum, sadece grafik ve isme takılıp kaldıkları için. Crysis serisi bir efsane bir oyundan çok, efsane bir grafik motoru demosu gibi. Geriye kalan haliyle, Crysis'i iyi bir oyun saymak imkansız. Crysis gibi bir oyuna, sağlam bir senaryo eklenmiş olsaydı, çok daha iyi olabilirdi. Call of Duty serisi de, senaryo ile başladı yola; ama ilerisinde isim sattırmaya başladı oyunu. Bu sefer de senaryoya verdikleri önemi; oynanış, ses ve yapay zekaya vermediler. Demek istediğim tam anlamıyla buydu.

.Hawx

22.9.2011 17:00:09

0
Yemin ederim aklıma aynısı gelmişti. O.o

_EXcCc_

22.9.2011 16:38:11

0
Yurerl Carson ama sen ID SOFTWARE gibi düşünmüyosun .Crysis kaliteli bir oyun diyor ve crysisin en iyi olduğu yer grafikleriydi:).Call uf duty ise senaryosu ile bir yerlere gelmiş. ID SOFTWARE'ın ne demek istediğini anlamamışsın sanrıım.

SOLID SNAKE

22.9.2011 16:38:04

+1
Adam Haklı her kelimesine kadar.Son zamanlardaki Çok Kaliteli yapımlar 1-3 milyon satış ta kalıyorlar. Killzone 3,Crysis 2 bunlara örnek ve daha bir çok kaliteli yapım.

Yurerl Carson

22.9.2011 16:19:25

0
Bazı firmaların bunları fark etmesi harika bir şey. Popüler oyunlar etrafından dönen bir sektör, oyuncuları da etkiliyor. Bizim gibi eski nesil oyunculardan çok,yeni oyuncular piyasayı 3-5 tane oyundan ibaret sanıyorlar. İsim, grafik sükse yaparken; kalite ve senaryo -affedersiniz ama- köpeğin kıçına sokuluyor. Keşke bütün firmalar -efsanevi- id Software kadar mantıklı düşünebilseler. Ha bir de önce konsolu düşüneceğinize, PC'yi düşünün lağn!

BSC Misafiri

22.9.2011 14:59:57

+4
Son cümle can alıcı olmuş

BSC Misafiri

22.9.2011 14:59:49

0
evet hak vermemek elde değil Call of duty bir zamanlar türe yeni şeyler katmayı başarmıştı.Ama günümüz için bunu söylemek mümkün değil.

cemildiyar

22.9.2011 14:23:49

0
bence oyun hertürlü süper bana göre satışlar tavan yapacak çünkü oyun videolarında anladığım kadar yapay zeka öyle bişey ki sanki oyundasın gibi ve sizi her zaman tayakkuzda bırakıyor.....10 üzerinden 10 alır görüceksiniz hem rpg hem fps
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Rage ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
44 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız