Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Zorlu Platform Oyunu Cookie Cutter Yakında Geliyor

 
 
Subcult Joint LTD tarafından geliştirilen ve Rogue Games, Inc. tarafından yayınlanacak olan aksiyon, platform, macera oyunu Cookie Cutter, 14 Aralık tarihinde geliyor.
 
Kıyamet sonrası bir dünyayı bizlere sunan yapım içerisinde farklı gezegenlere geçiş yapabiliyor ve burada farklı platform unsurları ile ve aksiyon içerikleri ile karşılaşabiliyoruz. Şiddetin dozunun üst seviyede olduğu yapım içerisinde sürekli olarak karşımıza gelen düşmanları ortadan kaldırmaya çalışıyor ve terk edilmiş bölgelere doğru burada adım atmaya çalışıyoruz. Karanlık atmosferin hakim olduğu yapım içerisinde çeşitli androidlerin burada olduğunu görebilir ve bunları ortadan kaldırmak için elbette distopik bir dünyada yer alıyor ve burada yer alan lideri ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Robotların ve diğer düşman unsurların yer aldığı yapım içerisinde geniş bir ütopya içerisinde bulunabiliyor ve bu dünya içerisinde yer aldığımız süre boyunca çeşitli yalanları ortaya çıkarabiliyor ve hikaye boyunca da birçok sırrı burada açığa çıkarmaya çalışıyoruz. İlgi çekici bir ana karakteri bünyesinde barındıran yapım içerisinde farklı farklı aksiyon sistemleri içerisine geçiş yapabilir ve burada aksiyon ve platformasyonu ön plana çıkıyor. Oyunda yolumuza çıkacak olan herkese indirip vurmaya başlıyoruz ve bir bedel ortada bulunuyor. Ve bu bedeli tüm düşmanlara ödetmeye çalışıyoruz. Oyunun temel amacı içerisinde bu durum yer alıyor diyebiliriz.
 
Karanlık ve kasvetli bir yapıyı bünyesinde barındıran yapım içerisinde 200 yıl sonrası temel alınıyor ve gezegen gittikçe çürümeye başlıyor. Ve bu çürüyen gezegeni elbette başka liderler etki etmeye çalışıyor. Bu liderlerin buraya gelip buralardaki yönetimi ele geçirmesi ile beraber bölgelerin kontrolü onların tarafına geçiyor ve burada ölüme terk edilmiş bir şekilde çeşitli yerel bölgeler ortaya çıkıyor. Oyunda yer alan bu liderlerden biri kaçık olarak nitelendiriliyor ve bu lider elbette tüm insanlığa ve diğer unsurlara karşı tamamen bir tehdit olarak karşımıza geliyor. Elbette biz de burada ana karakterimizle beraber bu kaçık olarak nitelendirilen lideri ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Ancak onu ortadan kaldırmadan önce de bir dizi düşmanla beraber karşılaşmamız gerekiyor.
 
 
 
Oyun içerisinde farklı farklı duygular bizlere aktarılıyor ve bu duygular içerisinde intikam, nefret, kin ve daha fazlası yer alıyor. Daha çok şiddetli bir içeriğin yer aldığı yapım içerisinde kana bulanmış bir yapının bizlere sunulduğunu söyleyebiliyor ve çeşitli klişe görevlerinde bizlere aktarıldığını doğrulayabiliyoruz. Bunun dışında oyun içerisinde 2 boyutlu bir platform deneyimi bizlere sunuluyor ve yandan görünümlü yapısı ile beraber atıldığımız bu macerada farklı bölgelere doğru ilerleyerek devasa yapılarla beraber savaşabiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca savaş sistemi içerisinde farklı farklı kombolar yapabilir, düşmanların üzerine doğrudan atılabilir veya düşmanların saldırılarından aniden kaçabiliriz. Dolayısıyla oyunda karakterimizin farklı farklı becerileri bulunuyor ve bu becerileri kullanmakta tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki hem karakterin hareketlerine alışmak hem de platform unsurlarının zorluklarına aşina olmak oldukça önem arz ediyor. İlk etapta kolay bir yapının bizlere sunulduğu yapım içerisinde daha sonrasında ve oyunun ortalarına doğru zorlaştığına görebiliyoruz. Ve aynı zamanda burada yer aldığımız süre boyunca da usta olmaya çalışıyoruz. Bu tarz oyunlarda usta olmak elbette oyunu birazcık oynamaktan geçiyor ve oyunu ne kadar çok oynarsanız o kadar çok usta olma yolunda ilerleyebiliyorsunuz. Yalanlardan ibaret bir dünyanın yer aldığı yapım içerisinde karakterimizin kırmızı çizgisi bulunuyor ve bu kırmızı çizgi elbette düşman bir liderin bu dünyaya adım atmasıyla beraber aşılmış durumda olarak karşımıza çıkıyor. Elle çizilmiş bir yapının karşımıza çıktığı oyunda geliştirici ekibin belirttiğine göre ilgi çekici bir kıyamet sonrası dünya bizlere aktarılıyor ve şiddet içeriklerinde bir hayli bol olduğu söyleniyor.
 
Yıkıcı güçlerimizi açığa çıkarabildiğimiz yapım içerisinde öfke dolu bir durum söz konusu ve ilerlediğimiz esnada oyunun farklı bölgelerine doğru adım atabiliyoruz. Oyun içerisinde hem menzilli hem de yakın dövüş mekanikleri bulunuyor. Yakın dövüş mekanikleriyle beraber düşmanların üzerine farklı farklı nesneler kullanabiliyor ve kılıçlarımızı, testerelerimizi ve daha fazla ekipmanımızı düşmanlara karşı kullanabiliyoruz. Oyun içerisinde absürt bir savaş mekaniği bulunuyor. Bu mekanikle beraber düşmanların üzerine motorumuzu vurabiliyor, elektrikli testeremizi çıkararak düşmanların içinden geçebiliyor ve bu elektrikli testereyi adeta bir dönen canavara dönüştürmek için elimizden geleni yapmaya koyuyoruz. Dolayısıyla oyunda gerçekten de ilgi çekici ve abartılı bir savaş mekaniği sisteminin olduğunu söyleyebiliriz ve bunlarla beraber de sürekli olarak kombolar içerisine geçiş yapabiliyoruz.
 
 
 
Oyun içerisinde arka planda bir hikaye anlatılır ve bu hikaye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere aktarılır. Aynı zamanda bu hikaye elbette her bir oyuncunun belki de ilgisini çekecek türden olarak karşımıza çıkmıyor. Ancak bu yapım gerçekten de güzel bir yapıya bünyesinde barındırıyor diyebiliriz. Nitekim oyun içerisinde distopik bir dünya bulunuyor ve aynı zamanda bir karakterin kafasından oluşturulan bir ütopya bizlere sunuluyor. Aynı zamanda yer aldığımız oyun boyunca bilim kurgu dünyasını keşfedebiliyor, etraftaki nesnelere odaklanabiliyor ve yol boyunca önümüze çıkan düşmanları burada ortadan kaldırabiliyoruz.
 
Diğer taraftan burada sadece düşmanlar değil, zorlu platform unsurlarının da olduğunu görebiliyor ve ilerlemek için de doğru zamanda doğru tuşlara basmamız gereken noktalarda karşımıza çıkıyorlar. Dolayısıyla oyunda gerçekten de zorlu bir yapının olduğunu söyleyebiliriz ve bu zorlu yapıyı aşmak için de hem karakterimizin animasyonlarını hem de çevre unsurlarına aşina olmamız gerekiyor.
 
Cherry adlı bir karakter olarak yer aldığımız oyunda aslında bir Android olarak ilerliyor ve elimizdeki farklı becerilere düşmanlara karşı kullanabiliyoruz. Oyunun görüntülerinden ve fragmanından da görebileceğiniz üzere abartılı bir savaş sisteminin olduğunu görebilir ve elimize farklı farklı donanımları alabiliyoruz. Örneğin, oyun içerisinde elektrikli testereyle beraber düşmanların içinden geçebiliyor, sağa sola doğru bir anda hamle yaparak kayabiliyor, aynı zamanda burada düşmanlara karşı uzaktan yayımızla beraber renkli oklar atabiliyoruz. Oyunda bu tarz farklı farklı yetenekler yer alıyor ve yetenek boyunca da farklı kombo becerilerini burada sergileyebiliyoruz. Düşmanların üzerine attığımız esnada elimizdeki beceriler ve öfke açığa çıkıyor ve böylece düşmanları kolayca ortadan kaldırabiliyoruz.
Oyun içerisinde aynı zamanda bir harita sistemi bulunuyor. Bu harita sistemi ile beraber hangi bölgede olduğumuzu görebiliyor ve aynı zamanda buradaki bölgede keşfetmeye çıkıyoruz.
 
 
 
Oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyebilir ve bu bölgelerin zorluklarını ortaya çıkarabiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca her bölgenin kendine ait teması, düşmanları ve yapısı bulunuyor. Dolayısıyla hem platform zorluklarının değiştiği bu süre boyunca hem de düşmanlarının değiştiği farklı bölgeler içerisinde yapmamız gereken hamleler değişkenlik gösterebiliyor. Örneğin, bir bölüm içerisinde zehirli bir yapı yer alıyor. Bu zehirli yapı elbette damlalar halinde ve sıvı halinde karşımıza gelebiliyor. Biz de bu zehirli sıvının elbette bize değmemesini sağlamaya çalışıyor ve doğru zamanlamayı tutturarak da bu damlalar arasında ve sıvı arasından geçmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla oyunda bu tarz farklı bölgeler ve temalar bulunuyor. Bu zorlukları aşmak için karakterimizin hızından ve becerilerinden faydalanabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre gerçekten de ilgi çekici düşman çeşitliliği karşımıza çıkabiliyor ve bu düşman çeşitliliği oyun içerisinde oldukça önem arz ediyor. Bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve burada farklı kombolarla beraber önünü açabiliyor. Nitekim geldiğimiz noktada bu tarz oyunlarda düşman çeşitliliği ile beraber elbette oyuncular gerçekten farklı bir yapıyla beraber karşılaşmaya hazırlanıyor. Yine bu tarz oyunlarda muhakkak düşman çeşitliliğinin oldukça fazla olması gerekiyor. Çünkü sürekli olarak aynı düşmanlarla beraber karşılaşmak ve onların yaptığı hamleleri ezberlemek elbette bir yerden sonra sıkıcı hale gelebiliyor. Dolayısıyla burada düşman çeşitliliği ve mekanikleri devreye giriyor. Ne kadar çok farklı düşmanla karşılaşabilirsek ve ne kadar çok farklı sürprizle buluşabilirsek bu durum elbette oyuncuların memnun edecek cinsten bulunuyor diyebiliriz. Dolayısıyla bu oyunda da bu düşman çeşitliliğini bekleyebiliyor ve iyi bir deneyimin bizlere aktarılmasını umuyoruz.
 
Bilim kurgu temasını bizlere sunan ve bu temayı elbette dünya içerisine yediren yapım içerisinde karanlık bir atmosferin bizlere aktarıldığını söyleyebiliriz. El çizimi aksiyon sisteminin ve bölüm sisteminin olduğunu aktarabiliriz. Sürükleyici bir deneyimi bizlere sunmayı hedefleyen oyun içerisinde garip böcekler ve tehditkar robotlar bulunuyor. Androidlerin ve gelecek temasının yer aldığı yapım içerisinde normal düşmanların haricinde bir de devasa canavarlar bulunuyor. Ve güller unsurlarına sahip silahların da burada olduğunu söyleyebiliriz. Nitekim oyunda yer aldığımız süre boyunca özel hamleler yapabilir, bitirici vuruşları burada gerçekleştirebilir ve iki boyutlu animasyonla beraber karakterimizi burada kontrol edebiliyoruz.
 
 
 
Oyunda yandan görünümlü bir yapı yer alıyor ve karakterimizle beraber bir sağa ve bir sola doğru ilerleyebiliyoruz. Bunun dışında yine platform zorlukları ile beraber karşılaşarak yukarılara doğru atılım sağlayabilir ve zorlukları aşmak için de elbette karakterimizin becerilerinden faydalanabiliyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun içerisinde gerçekten de ilgi çekici ve şaşırtıcı görsellerin bizlere sunulacağı söyleniyor ve büyük bir emekle beraber bizlere üstün bir oyun deneyiminin sunulması hedefleniyor.
 
Destansı bir içeriğe bünyesinde barındıracak olan bu yapımda zalim bir kişiliği ortaya çıkarmaya çalışıyor ve ortalığın kana bulandığını burada görebiliyoruz. Bunun dışında oyun içerisinde irili ufaklı düşmanların olduğundan bahsetti. Bu düşmanlara elbette her birine farklı bir vuruş dinamiği ve canı bulunuyor. Bunun dışında oyunda patron savaşları bulunuyor. Ve bu patron savaşları normal düşmanların haricinde bizlere daha zorlu bir deneyimi sunuyor. Ve bunları ortadan kaldırmak için de elbette onların öncelikli olarak nasıl bir saldırı yaptığını öğrenebiliyor ve aynı zamanda yaptığımız saldırılarla beraber de hem arkalarından dolanabiliyor hem de hızımızı burada kullanabiliyoruz.
 
Patron savaşları bu tarz oyunlarda oldukça önem arz ediyor. Çünkü burada gerçekten de ilgi çekici bir detay ile karşılaştığımız esnada patron savaşları bizleri uzun ve zorlu yolculuğun başlangıcını sunuyor. Dolayısıyla oyunda geri aldığımız süre boyunca patronları ortadan kaldırmak için elimizdeki absürt donanımları kullanabiliyor ve bu ekipmanlarla ve silahlarla beraber de düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Bitirici vuruşları yapabildiğimiz ve düşmanların hem arkalarından hem de üstlerinden saldırabildiğimiz yapımda oldukça çevik ve hızlı bir karakterimiz bulunuyor. Bu karakterin becerilerinden faydalanmak elbette oyunun temel amacı olarak karşımıza çıkıyor. Bizlere sunulan bu yapının saf aksiyon içeriğini bünyesinde barındırıyor ve bu yapıyı beğenen oyuncular gerçekten de bu oyun içerisinde güzel bir deneyim elde etmeyi hedefliyor diyebiliriz.
 
 
 
Oyunda yer aldığınız sürece, ilgi çekici hamlelerin ve sürekli olarak komboların yapıldığını göreceksiniz. Aynı zamanda, bu kombolarla beraber ortalığın tamamen kan revan içinde kaldığını deneyimleyebileceksiniz. Oyunda daha çok robot düşmanların çıktığını deneyimleyebiliyor ve aynı zamanda garip canavarların da çıktığını görebiliyoruz. Destansı dövüş yeteneklerinden yararlanarak düşmanların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Sivrisinekler, mini canavarlar, robotlar ve daha fazlası oyunda karşımıza çıkan düşmanlardan bazıları.
 
Oyunda aynı zamanda, yukarıda da bahsettiğim gibi absürt bir savaş sistemi yer alıyor. Bu sistemle beraber, elimizde bir motosiklet bulunuyor. Bu motosikletle beraber, istediğimiz şekilde sağa sola doğru hızlıca ilerleyebiliyor ve aynı zamanda bu motosikleti kullanarak düşmanları ezebiliyor ve üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Yoğun düşmanların üzerimize geldiğini gördüğümüz ve dalgalar halinde üzerimize koşan düşmanları ortadan kaldırmak için elimizdeki motosikleti kullanabiliyor ve motosikletimizle beraber hatta düşman dalgalarına karşı gelebiliyor ve karışık kombolarla beraber tekme tokat düşmanlara da alabildiğimiz, motosikletimizi sağa sola doğru savurabildiğimiz ve elimizdeki elektrikli testereyi adeta bir bıçkı gibi kullanabildiğimiz yapı gerçekten de dövüş deneyimini arttıran ve ilgi çekici detayları bünyesinde barındıran bir içeriği bizlere sunuyor. Bununla beraber, en iyi dövüş deneyimini gerçekten bu oyun içerisinde almayı bekliyoruz.
 
Bağımsız bir geliştirici tarafından bizlere sunulmaya hazırlanan oyun içerisinde, aslında bir gösterinin parçası oluyor ve uzak gelecekte geçen bu distopik dünya içerisinde elimizden geleni yapmaya koyuluyor ve burada hayatta kalmaya çalışıyoruz. Öfkeyle dolu bir Android katile dönüştüğümüz yapım içerisinde, düşmanları ortadan kaldırmak için üst düzey bir yetenek sergiliyor ve aynı zamanda Japon çizgi romanlarından alıntılanan düşmanların ve bölgelerinin burada karşımıza çıktığını biliyoruz. Tarantino filmlerinden esinlenen tuhaf hikayesi ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde, geliştirici ekibin belirttiğine göre birbirinden farklı ve acayip 10 dev bölge boyunca ilerleyebiliyor ve bu bölgeler gerçekten de ilgi çekici detayları ve manzaraları bünyesinde barındırıyor.
 
 
 
Yukarıdaki gibi, bu oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve bu bölgelerin hem farklı manzaraları, temaları ve düşman çeşitliliği bulunuyor. Dolayısıyla, oyunda yer aldığımız süre boyunca bu dev bölgeler arasında gidip gelebiliyor ve buraları keşfederek de platform zorluklarını aşmaya çalışıyoruz.
Kısaca toparlayacak olursak, oyun içerisinde gerçekten de ilgi çekici karakter ve ilgi çekici düşman çeşitliliği olduğunu söyleyebiliriz ve saf aksiyon içerisinde kendimizi bulabildiğimiz bu yeteneklerimizi ortaya çıkarabileceğimiz Android becerilerimizi düşmanlara karşı kullanabileceğimiz bu yapım 14 Aralık tarihinde biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
 
Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istekli listenizi ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün biri bildirim alabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyunu bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun gerçekten de farklı bir yapıyı ve saf aksiyon içeriğini bünyesinde barındırıyor ve bu içerikle beraber de bizleri etkili bir deneyimi sunmayı hedefliyor. Geliştirici ekibin belirttiğine göre, bu ayın içerisinde tamamen elle çizilmiş ortamların, karakterlerin ve aksiyon sisteminin yer aldığı aktarılıyor. Dolayısıyla, emek dolu bir projenin karşımıza çıkacağını söyleyebiliyoruz.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Cookie Cutter
Honey Fury, 15 Aralık'ta Geliyor: Kule Savunma Tarzı Zombi Kıyametine Adım Atabileceğiniz Apocalypse Party Eğlenceli İçeriklerle Geliyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız