Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Yu Suzuki: Sega, Bana Shenmue III Yaptıracak

İlk 2 Shenmue, Sega'nın daha fazla Dreamcast satılması ve para kazanılması yönünde en büyük umutlarından biriydi, ancak maalesef beklenilen olmadı.
 
    Efsane Shenmue serisinin yaratıcısı Yu Suzuki, bugün GDC'de çok önemli bir açıklamada bulundu. Sega'nın kendisine 'büyük ihtimalle' Shenmue 3 yaptıracağını söyleyen ünlü yapımcı, en büyük engel olarak maliyeti gösteriyor.
 
    "Ben yapmak istiyorum, herhalde 200 kişi satın alacaktır diye düşünüyorum" diyen Suzuki'nin, "200 kişi derken şaka mı yaptığı yoksa yanlışlıkla mı ağzından çıktığı anlaşılamadı.
 
     En büyük sorun, para kaynağı bulmak olarak gösteriliyor. Dreamcast'e çıkan ilk Shenmue'nin maliyeti bile 47 milyon dolardı. Her ne kadar oyun mükemmele yaklaşsa da satışlar beklenilen gibi olmamıştı. Bu da zarar demekti.

    Olası bir Shenmue 3 için 100 milyon dolar gibi bir bütçenin hazır olması gerektiği düşünülüyor. Ne dersiniz? Shenmue III yapılmalı mı?
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamasutra Shenmue Sunsoft Sega Yu Suzuki Shenmue City shenmue III bütçe
Yeni Nesil İşte Böyle Olacak! GDC Ödül Töreninde Red Dead Redemption Şov Vardı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

6.3.2011 19:24:30

0
elbette yapilmali, ben yaklasik 8 yildir shenmuenun devamini sabirsizlikla bekliyorum, sega shenmue 2 ile cok büyük bir hata yapti, dreamcast icin cikmisti ve sonra xbox ixin bence xbox icin cikmasi büyük bir hatadi, playstation 2 icin ciksaydi satis rakamlari 5 milyonu gecerdi, yu suzuki ilk defa böyle konustu demekki vardir bir bildigi, yaparsa playstation 3 icin yapsin cünkü blu ray tam shenmue 3 icin yeter, mgs4 de cok uzun sürdü 25 gb kapasitesini geciyordu, shenmue 3te 25 gb kapasitesi gecer ve böylece xbox 360 icin olmaz, PS3 icin tam uygun olur. ben bu oyunu kesin satin alacam hatta 2 defa! qte leri cok özledim, en önemlisi ryo hazuki neyapacak, guilinden sonra nasil devam edecek. shenmue 2 yaklasik 30 saat sürdü oyunu bitirmem icin, shenmue 3 daha fazla sürer. hadi sega sizden bir evet bekliyoruz, bu oyun satir rekorlarini kirar bu sefer, milyonlarca kisi bu oyunu merakla bekliyor. dreamcast zamaninda aslinda oyun kötü satmadi, düsünün bi, dreamcast 10 milyon defa satilmis she

The_Rahip

3.3.2011 12:34:17

0
Kesinlikle yapılmalı. Hikaye yarım kaldı ve böyle bir oyunun devamının gelmemesi ayıptır günahtır
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız