Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Yenilikçi MMO-RPG Oyunu Crowfall'ın Kickstarter'ı İlk Günde 500.000 Dolar Topladı!


    "Game of Thrones'un EVE Online sistemiyle birleşmesi" hedefiyle yola çıkan yeni MMO-RPG oyunu Crowfall, geçtiğimiz gün itibariyle Kickstarter'a sunuldu. Oldukça yoğun ilgi gören yapım, ilk günden 500.000 dolardan fazla bağış topladı.
 
    Toplamda 800.000 dolarlık bağış hedefiyle yola çıkan Crowfall, şimdiye kadar gördüğümüz MMO-RPG oyunlarından çok daha farklı bir tarza sahip. Başında Ultima Online, Star Wars: Galaxies ve Star Wars: The Old Republic'in kıdemli yapımcılığını yapan Gordon Walton ile Shadowbane'in yönetmenliğini yapan Todd Coleman'ın bulunduğu ArtCraft'ın ilk projesi Crowfall, MMO-RPG elementlerinin haricinde geniş strateji öğeleri de içeriyor.
 
    Crowfall'ın senaryosu bölümler halinde sunuculara ayrılıyor. Yani oyunda göreceğiniz sunucular belli bir süreliğine oyunda kalacak ve belli bir konu üzerine kurulacak. Her Campaign sunucusunun ilkbahar, yaz, sonbahar ve kış olmak üzere dört farklı mevsimi bulunuyor. Kış mevsiminin geçmesinin ardından Campaign'in sonuna geliniyor. Daha sonrasında ise bu senaryo sunucusu bir daha açılmamak üzere kapatılıyor.
 
    Evet sunucular kapanıyor ancak karakterler bu durumdan zarar görmüyor. Oyunun Eternal Kingdoms adı verilen kısmında sahip olduğumuz karakterleri görebiliyor ve bir sonraki Campaign görevleri için hazırlık yapabiliyoruz. Eternal Kingdoms ile Campaign sunucuları arasındaki farkı sorarsanız eğer Campaign sunucusu bir futbol maçıysa, Eternal Kingdoms da o maçın oynandığı bütün sezonu kapsıyormuş. Eternal Kingdoms'ta oyuncular kendi kalelerini ve kendi saltanatını kurabiliyorlar. Tabi ki bu kaleleri kurmak için Campaign sunucularına katılıp gerekli şeyleri yapmak zorundasınız.
 
    Crowfall'ın dünyası her yeni Campaign sunucusunda rastgele olarak oluşturuluyor. Her yeni senaryo bölümünde farklı dağlar, dereler, köyler, ormanlar ve kaleler görüyoruz. Yapımcı ekip senaryo başlangıcını Civilization'ın ilk turları gibi tanımlamış. Yani oyuncular Campaign sunucundaki haritanın farklı yerlerinde doğuyor, dünyayı keşfettikçe Fog of War'ı(Harita sisi) ortadan kaldırıyorlar. 

    Crowfall'ın dünyası voxel adı verilen sistemle oluşuyor. Bu durumu kısaca Minecraft'ın bloklar olmadan oluşturulmuş hali diye tanımlayabiliriz. Bu noktada Crowfall'da yer alan binaları ve diğer dünya öğelerini parçalayabiliyoruz.
 
     Crowfall için şimdilik 800.000 dolarlık bir bağış isteyen yapımcı ekip, bu bütçenin oyunun ana modülünü oluşturmak için yeteceğini düşünüyor. Eğer poker, pişti veya batak bir kart oyunuysa, Crowfall'ın ana modülü de bir kart destesi niteliğinde bulunuyor. Oldukça ilgi çekici görünen oyunun Kickstarter sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Crowfall ArtCraft MMO PC online aksiyon hardcore
NBA Live 15, EA Access'in Ücretsiz Oyunları Arasına Eklendi Yarışma: Evolve Sweatshirt Hediye Ediyoruz
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Tinod

3.3.2015 11:37:53

0
Tutmaz.. Bende zamanında Tek bir server ama devasa haritaları server lara ayırarak bir dünya olusturabilir diye düsünmüstüm.Oyunun mekaniğini okurken ''lan acaba.?'' dedim... Ama gene hayal kırıklığına uğradım...Belli bir senaryolarda oynamak ve mevcut bir tur sistemi 'camping' ile mevcut görevleri yaparak esya elde edilecek.Ve sadece muhtemelen pvp ağırlıklı olacak... Skyrim(online olanı değil) türünde ve yukarıda ki kalın harflerle bahsettiğim gibi bir oyun çıkmadıkça, mmo oyunlarından uzak durucam..Bosuna para verip güncel olan mmo oyunları oynamayın derim paranıza yazık.

senjido

1.3.2015 18:40:21

+1
Bu kafayla yasadigimiz icin ulke kalkinmiyor

OkanDRDYK

25.2.2015 20:44:35

0
Hala WoW damı kaldınız yahu :D

Vinewood

25.2.2015 18:26:36

-1
WoW varken yapımcılar neden hala mmo yapıyor anlamıyorum . %99 tutmayacak , %1 şansı var o da ultima online hatrına
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Crowfall
+ TAKİBE
AL
3 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız